Internet w Niemczech

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
robzmuda
Początkujący użytkownik forum

Re: Internet w Niemczech

Post autor: robzmuda »

Numer wklepuje poprawnie, tak jak przy pierwszej rejestracji. Dane wpisuje dokladnie tak jak podano na opakowaniu SIM'a.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

No to nie wiem - trzeba dzonic do BOK.
Nie pomagam na PW.
robzmuda

Post autor: robzmuda »

OK. Tak czy inaczej dzieki za pomoc. Bede musial znalezc kogos, kto mi tam zadzwoni,
Jeszcze dwa pytanka
1. Czy roaming w O2 trzeba włączyć, czy jest aktywny od razu?
2. Gdzieś widziałem w tym wątku aktywację internetu w O2 na jeden dzień. W jaki sposob sie go wlacza?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

1 - tak.

2. SMS "START TAGESFLAT" na 36642
Konczysz "STOPP TAGESFLAT"
Nie pomagam na PW.
Polakos

Post autor: Polakos »

Witam. Moja dziewczyna kupiła laptopa i prawdopodobnie kartę vodafon (prepaid) ,żeby mieć dostęp do internetu ale niestety ma problemy z dostępem.

Chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić ,żeby jej to uruchomić.
Jakieś podstawowe kroki. Co sprawdzić i co aktywować jeżeli trzeba.

Dziękuje za obszerną odpowiedź. Pozdrawiam z Niemiec.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Polakos pisze: prawdopodobnie kartę vodafon (prepaid)
Napisz więcej danych bo zgadywać tu nie lubimy.
Nie pomagam na PW!
Polakos

Post autor: Polakos »

a konkretnie co muszę wiedzieć ,żeby można było rozwiązać ten problem lub czego mam się dowiedzieć.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Jaka karte dokladnie kupila, jaki modem uzywa.
Nie pomagam na PW.
apacen1

Post autor: apacen1 »

Jeśli masz sama kartę Sim z Vodafone to potrzebujesz USB Stick modem. Po włożeniu karty sim do modemu umts i zainstalowaniu programu do internetu należy w tym programie utworzyć profil "Vodafone" I dopisać APN: event.vodafone.de. Po kilknięciu przeglądarki automatycznie otworzy się strona aktywacyjna internetu.
Ostatnio zmieniony 2011-08-04, 18:53 przez apacen1, łącznie zmieniany 1 raz.
amavi

Post autor: amavi »

witam
obecnie jestem w Niemczech i posiadam internet prepaid z vodafone. dzisiaj pojawił mi się komunikat, że limit 3gb został wykorzystany i w związku z tym mam pytanie: czy po przekroczeniu tego limitu, będę ponosić jakieś dodatkowe koszty? nigdzie nie widzę możliwości ponownego zakupienia pakietu więc czy to znaczy,że dalej mogę spokojnie korzystać z internetu?
z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Masz zalozony lejek, pozatym nic sie nie dzieje.
Nie pomagam na PW.
amavi

Post autor: amavi »

key pisze:Masz zalozony lejek, pozatym nic sie nie dzieje.
Rzeczywiście. Dziękuję.
A mógłbyś mi wytłumaczyć, gdzie i jak sprawdzić limit pozostały do wykorzystania i co się stanie, kiedy rzeczywiście ten limit przekroczę? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc, gdyż sama kiepsko się w tym wszystkim orientuje, a dodatkowo mój niemiecki nie jest najlepszy, co jeszcze utrudnia sprawę.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

amavi pisze:gdzie i jak sprawdzić limit pozostały do wykorzystania
Oryginalny program monitoruje polaczenia. Alternatywnie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
amavi pisze:co się stanie, kiedy rzeczywiście ten limit przekroczę?
Lejek
Nie pomagam na PW.
asmucha

Post autor: asmucha »

Witam wszystkich jestem nowy na forum. Kupiłem kartę sim lidl-mobile ale nie wiem jaki wysłać sms aby mieć internet na 24h tak jak w Aldiku. I mam pytanko czy w każdej chwili można aktywować internet na 30 dni. Z góry dziękuje za waszą pomoc.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

asmucha pisze:internet na 24h tak jak w Aldiku
Aktywujesz online: https://www.fonic.de/selfcare2/servlet/ ... ackOptions
asmucha pisze:I mam pytanko czy w każdej chwili można aktywować internet na 30 dni.
Tak. Ale tylko raz na 30 dni - po przekroczeniu limitu nie masz mozliwosci reaktywacji pakietu przed uplywem 30 dni.
Nie pomagam na PW.
asmucha

Post autor: asmucha »

Dziękuje bardzo za szybką pomoc. Mam jeszcze 2 pytania. 1 Czy aktywacja na 24h jest stała?. 2 Zasilenie konta tylko przez kupon z Lidla czy mogę kupić bon z O2. Jeszcze raz bardzo dziękuje i proszę o wyrozumiałość ale to są pierwsze posty w moim życiu. ;)
torpedix

Post autor: torpedix »

Tak, ustawienie jest stale dopoki nie zmienisz go w ustawieniach ( Monatsflat /Tagesflat) jakos tak.

Ja mam inny problem z tym intenetem z aldika prosze zajrzec
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=358056#358056
key
*Mistrz bezprzewodowy*

asmucha pisze:Czy aktywacja na 24h jest stała?
Nie. Po uplynieciu 24h nastepna proba polaczenia sie przez APN tagesflat.eplus.de powoduje zmniejszenie konta o 2€ i uruchomienie nastepnych 24h.
asmucha pisze:2 Zasilenie konta tylko przez kupon z Lidla
O2 przez dowolny kupon z O2. Aldi blokuje konto, jesli kupon zostal kupiony gdzies indzeij niz w Aldi.
Nie pomagam na PW.
Maruder
Użytkownik forum

Post autor: Maruder »

Witam.
A ja polecam ofertę Vodafone pod nazwą : WebSessions .

Nabywamy kartę za całe 4,95 Euro i otrzymujemy gratisowo dostęp 24 h do sieci.
Nie jest to tania oferta , a można by powiedzieć iż najdrozsza , bo 3,95 Euro za 24 h , ale myślę , że najlepsza.
Testowałem karty E-plus ( wszystkie pochodne za 1,99 Euro ) oraz O2 i ta oferta wypada najlepiej.
Podczas przemieszczania się po drogach Niemiec jesteśmy w 50 % w zasięgu HSPA , a tylko 10 % utracimy stabilne łącze.

Dane są czysto spekulacyjne , ponieważ oparte na moim doświadczeniu przemieszczania się po północnych landach.

Łopatologicznie - radio internetowe można słuchać bez kłopotów ( u innych wciąż zrywało już na E ) o stronach web już nie wspomnę.

Co do operatora O2 - działa nawet po wykorzystaniu konta :szok: co mnie szalenie dziwi w zasięgu dużych miast HSPDA lata po 1,5 Mb :zdziwko: bez żadnych "lejków"

Ale to taka tylko ciekawostka , nie polecam się tym sugerować i z tego korzystać :brawa:
plociarz
Użytkownik forum

Post autor: plociarz »

Witam posiadam pytanie bo widzę iż jest tu trochę osób zorientowanych. A mianowicie pytanie dotyczy Alditalk. Co ile należy doładować konto alditalk rozmowy/internet aby nie zablokowali środków na koncie? Nigdzie nie widzę aby było o tym napisane tzn. strona internetowa a moim zdaniemoferte mają ciekawą i doładowania po 5 euro. Wielkie dzięki za odpowiedzi.
Maruder
Użytkownik forum

plociarz pisze:Witam posiadam pytanie bo widzę iż jest tu trochę osób zorientowanych. A mianowicie pytanie dotyczy Alditalk. Co ile należy doładować konto alditalk rozmowy/internet aby nie zablokowali środków na koncie? Nigdzie nie widzę aby było o tym napisane tzn. strona internetowa a moim zdaniemoferte mają ciekawą i doładowania po 5 euro. Wielkie dzięki za odpowiedzi.
Proszę bardzo : http://www.prepaidgsm.net/en/germania/aldi.html
powinieneś tam <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> odpowiedź na nurtujące Cię pytania :papa:
P.S. Nie zawsze tanio znaczy dobrze.
SAB1

Post autor: SAB1 »

Witam mam modem vodafone,kupiłem i zarejestrowalem karte e-plus z Aldika co musze zrobić żeby ten modem hulał z tą kartą? :idea:
spokorobi
Użytkownik forum

Post autor: spokorobi »

Witam, posiadam karte w LIDL, mialem na koncie 10euro i sobie aktywowalem usluge

Kod: Zaznacz cały

SMS "START TAGESFLAT" na 36642 
potwierdzilem wysylajac sms z odpowiedzia JA.
Zaczalem latac po necie po paru minutach, i po 3h, zobaczylem, ze jest 0euro na koncie :/ . Czyli stracilem 10 euro ?
Wtelefonie wpisujac *101# pokazuje 0euro, a logujac sie na stronie pokazuje 10 euro, co jest grane ?
SAB1

Post autor: SAB1 »

Mi ten modem z vodafone nie widzi karty e-plusa czegoś mi brakuje :?:
Maruder
Użytkownik forum

SAB1 napisał/a:
Mi ten modem z vodafone nie widzi karty e-plusa czegoś mi brakuje :?:

Z tego co mi wiadomo , Vodafone sprzedaje w D z sim-lockiem , a jeżeli nie posiada simlocka to pada pytanie czy karta jest aktywna ( aktywowana - jak to zrobić czytaj parę postów wyżej )

Inna opcja? Karta Sim uszkodzona , modem "kaput" , nie ma cudów - musi być widoczna jak wszystko co wyżej jest na "tak"

[ Dodano: 2011-09-05, 18:13 ]
spokorobi napisał/a:
Witam, posiadam karte w LIDL, mialem na koncie 10euro i sobie aktywowalem usluge
Kod:
SMS "START TAGESFLAT" na 36642

potwierdzilem wysylajac sms z odpowiedzia JA.
Zaczalem latac po necie po paru minutach, i po 3h, zobaczylem, ze jest 0euro na koncie :/ . Czyli stracilem 10 euro ?
Wtelefonie wpisujac *101# pokazuje 0euro, a logujac sie na stronie pokazuje 10 euro, co jest grane ?

Drogi kolego - nie pamiętam jak było w Lidl , ale jeżeli nie ustawiłeś w APN zwrotu tagesflat i nie skonfigurowałeś poprawnie reszty - to niestety ... policzyli Cie za transfer i połknęło Twoje 10 E! Problem nie polega na tym , że wyślesz sms-a , a jak ustawisz punkt dostępu w modemie , telefonie , padzie ....
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 17:59 przez Maruder, łącznie zmieniany 2 razy.
KaSow

Post autor: KaSow »

a jak ustawic zeby bylo dobrze? jestem w niemczech i potrzebuje internetu na 30dni. poradźcie co mam zrobić gdzie isc co kupic jak ustawic. mam modem huawei e1750 ale nie trybi mi za bardzo z win7. mam jeszcze nokie 6300 i tam modem gsm ale niestety max to 260kb ale lepsze to niz płatny internet w hotelu za 17E/dobe!! wiec prosze o pomoc
Maruder
Użytkownik forum

KaSow napisał/a:
a jak ustawic zeby bylo dobrze? jestem w niemczech i potrzebuje internetu na 30dni. poradźcie co mam zrobić gdzie isc co kupic jak ustawic. mam modem huawei e1750 ale nie trybi mi za bardzo z win7. mam jeszcze nokie 6300 i tam modem gsm ale niestety max to 260kb ale lepsze to niz płatny internet w hotelu za 17E/dobe!! wiec prosze o pomoc
Jeżeli na miesiąc to proponuję wykupić od razu na 30 dni - będzie taniej ( jakieś 30 E ) , co do tematu ustawień to zapraszam na prv , bo zaśmiecimy tu temat na max-a :nienie:

http://www.o2online.de/tarife/mit-prepaid-surfstick/ jeden tydzień za free cena 30 E potem wg cennika. ( czyli 55E na 37 dni - całość )
http://shop.vodafone.de/Shop/picknmix/d ... prod233823 promocja bez darmowych dni cena 20 E stawki wg cennika na stronie ( czyli 59E na 30 dni - całość )

Na dzień dzisiejszy zdecydowanie polecam z modemem oferte O2 ( chodzi o internet w miastach - patrz mapki zasięgu ) !!!

Uprzedzam pytanie : tak należy udać się do salonu z dowodem osobistym PL w celu rejestracji.

AldiTalk - brak info o darmowych dniach dostępu ( na stronie Aldi ) , Lidl również :niepewny: ( z modemem 39,90E - taryfa na miesiąc po 15 E )

Naturalnie jest to oferta dla osób bez modemu ( sprawnego ) , telefonu czy iPad-a :czyta:
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:00 przez Maruder, łącznie zmieniany 2 razy.
KaSow

rouzmiem. ale ja mam nokie 6300 fakt ze tam 3g nie ma ale czy mi az tak 3g jest potrzebny? na o2 skype chodzi? bo jesli tak to jest to jedyny pówd dla którego miałbym wziąc modem. sie3dze w mannheim w samym centrum i jak łapie sygnał za pomocą blackberry to wszedzie mam 3g i vodafone i o2. mam do polaczenia jeszcze blackberry - mozgłbym go użyc jako modem ale jest poblokowany - korporacyjny szajs:) aha jeszcze jeden problem mam tez modem huawei e1750 ale mi stery pod windowsa7 nie wchodzą i nawet iplus w PL nie działa
Maruder
Użytkownik forum

3G jest konieczne , dla komfortu oraz działania konkretnych programów i tak :
Co do Skype - potwierdzam , działa jeżeli łącze będzie na tyle szybkie. Wszelkiej maści połączenia SIP również , GG działa nawet po nie opłaceniu rachunku - 42 kB/sek.
Co do modemu , temat był już poruszany na forum , ale nie ma sprawy - człowiek w nagłej potrzebie jest czasem ślepy :D
stery : http://forum.huawei.com/jive4/thread.js ... orderStr=9 drugi post
software : http://www.sklepy.ehost.pl/ program zwie się Top_netinfo

!!!Naturalnie szacowne forum także jest pomocne!!!
http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... t&prodid=6
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:02 przez Maruder, łącznie zmieniany 2 razy.
KaSow

ok. byłem juz na tej stronie, mam drivery nawet na dysku ale problem polega na tym ze:
1) wkładam modem do gniazda USB - modem był brendowany na iplusa ale zmieniłem soft i zmieniłem dashboard i mam teraz wgrany na niego mobile partner dashboard - ori huawei.
wiec wkladam modem pokazuje mi sie dysk cd z mobile partnerem. klikam. wszystko niby sie ładnie instaluje do momentu az nie zcznie wygrwac sterowników:
w pewnym momencie win7 wykrywa HUAWEI Mobile i robi Installing driver software.... w miedzy czasie w tle konczy sie instalowac mobile partner.(MOBILE PARTNER IS INSTALLED ON YOUR COMPUTER. KLIK FINSH BUTTON TO FINSH THE INSTALATION.
no to klikam finish.
w tle cały czas win7 próbuje zainstalować modem.
nagle pojaia sie komunikat: device driver software was not successfully instaled.
znika mi wczesniej wykryty dysk cd z aplikacją wkładając wyjmując modem nic sie nie dzieje.
w device managerze mam w portach(com&LPT) Huawei Mobile Connect - USB DEvice. klkajac na własciwosci tego urządzenia no drivers ar installed. chce dodac sterownik z ręki. nic. dodaj automatycznie. nic. czarna rozpacz
ODPOWIEDZ