Iplus zaczal ciac

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kemott1
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Iplus zaczal ciac

Post autor: kemott1 »

Szadzik pisze:Każdy oczywiście ma prawo mieć swoje własne zdanie. Ja np. uważam, że nie ma oferty lepszej niż licencja GPRS z idei.
Tego nie brałem pod uwage. :P
Awatar użytkownika
pimosz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pimosz »

Dzięki :)

I jeszcze jedno pytanie.
Jak jest z tym okresem rozliczeniowym? Zaczyna się zawsze pierwszego dnia miesiąca? Czy w dniu, gdy zawarłem umowę? Wiem ze gdzieś to jest, w umowie ale późno jest i papiery daleko :wink:
Awatar użytkownika
klisza

Post autor: klisza »

Nie zaczyna się zawsze pierwszego, ani też w dniu podpisania umowy. U mnie jest od 21 do 20. Nie wiem dlaczego.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
Awatar użytkownika
pimosz

Jak sprawdzić kiedy u mnie jest pierwszy dzień nowego okresu rozliczeniowego?
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

Post autor: piterepidemia »

Jak sprawdzić kiedy u mnie jest pierwszy dzień nowego okresu rozliczeniowego?
Faktura, tam powinno wszystko być. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

Post autor: draconair »

pimosz pisze:Jak sprawdzić kiedy u mnie jest pierwszy dzień nowego okresu rozliczeniowego?
na pewno jest napisane na fakturach i mimo wszystko warto jest sprawdzić za jaki okres płacisz ...

ja zawarłem [ tzn. mama, ale używam skrótu myślowego ;-) ] umowę 31 stycznia a okres mam od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca i to akurat mi się podoba :-)

//edit: czy ja na każdym forum musze być drugi/spóźniony? ... xD
//edit2: poprawione ;-)
Ostatnio zmieniony 2006-06-30, 06:44 przez draconair, łącznie zmieniany 1 raz.
Plus LTE
Orange VDSL
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

ksen pisze:-nasze posty na tym forum,hehe.Warto było temat nagłośnić,żeby znów można było plusa pochwalić.
Wszystkie sieci czytają nasze forum i w mniejszym lub większym stopniu wyciągają z niego jakieś wnioski. Dowodów na to miałem już kilka.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
neo2006a
Początkujący użytkownik forum

Post autor: neo2006a »

Witam. Chciałbym potwierdzić, że Plus faktycznie poluzował troche z tym obcinaniem i teraz po przekroczeniu 1GB transfer spada do 3.8 kB/s. Czyli nie jest tak źle jak było. Limit przekroczyłem ostro i nie kupowałem żadnych pakietów. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MaciekAdv

Post autor: MaciekAdv »

Po przekroczeniu 1GB miałem przycięte do około 1KB/s.
Dokupiłem 256MB (które poszło chyba w 3dni:) i teraz mam przycięte do około 3-4,5 KB/s i to rozumiem, stronki mi sie otwieraja:):):)
Widzicie mówiłem ze trzeba nagłośnić sprawe i sie opłaciło.
Pozdrawiam
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
PawełB
Stały użytkownik forum

Post autor: PawełB »

neo2006a pisze:teraz po przekroczeniu 1GB transfer spada do 3.8 kB/s[/size]
To prawda. Trochę przyspieszył. Od jakiegoś czasu nawet do 5 kB/s. A 3 kB/s to norma. Stronki się wczytują na tyle, że można korzystać z internetu. Widocznie mieli wiele reklamacji. Jednak stały dostęp przy 0,5-0,8 kB/s jest niemożliwy. U mnie to trwało dość krótko. Dużo też korzystam z WAP. Zainstalowałem sobie przeglądarkę Opera Mini i strony wyświetlają się w całości na mojej Nokii. Polecam innym. Można ściągnąć TUTAJ.
iPlus Huawei E630
Samsung Z370
tomi81
Stały użytkownik forum

Post autor: tomi81 »

Cześć. Przed chwilą na GOLu pojawił się news iPlusa o tych pakietach oraz o tym, że od 1 lipca w wyższym abonamencie podnoszą limit do 2 GB, w niższym pozostaje na niezmienionym poziomie :) W końcu dorównali w wyższych taryfach do ofert Ery i Orange, zaś w niższej pozostali liderem (1 GB vs 500 MB) :) Pozdrowienia
zabor26

Post autor: zabor26 »

A jak podpisałem umowę grudniu 2005 roku z Plusem i w umowie mam że producent zastrzega sobie prawo do zmiany transferu po przekroczeniu 500 MB. Zmniejszą transfer po 500 MB czy po 1GB? (bo teraz jest chyba 1GB)
Awatar użytkownika
klisza

To chyba podpisałeś umowę na "internet plus" a nie na iPlus, ale wydaje mi się, że tego już w Grudniu nie było. Czy na pewno jest tam tak napisane?
zabor26

Post autor: zabor26 »

Nie, nie.... Jest to promocja iPlus i mam 500MB w umowie
Awatar użytkownika
klisza

A która edycja? Jak dotąd dla indywidualnych byly chyba 4, ale w żadnej z nich nie było ograniczenia do 500 MB. Nie wiem o co tu może chodzić.
mario006
Użytkownik forum

Post autor: mario006 »

@zabor26 - Jak w umowie, którą podpisywałeś masz ograniczenie 500 MB to nawet jak zwiększą limit(np. do 1 GB) to nadal będziesz miał te 500 MB(fak faktem, że zmiana limitu jest równa zmianie rodzaju usługi), musiałbyś podpisać aneks, jeśli operator na to zezwala.
Awatar użytkownika
lkmc
Stały użytkownik forum

Post autor: lkmc »

Ja w lipcu 2005 podpisalem jeszcze internet plus z limitem w umowie 500MB, ale ciecia mam od 1GB. Nawet wczoraj dostalem esa:
"Uwaga zblizasz sie do 1GB transmisji. Pozostalo ponizej 50MB. Wiecej na www.iplus.pl".
Mysle ze uzytkownikow z limitem 500 jest stosunkowo niewielu i plusowi nie oplaca sie uruchamiac specjalnie dla nich odrebnych ciec.
N6220 & moto c975
MIG
Użytkownik forum

Post autor: MIG »

lkmc pisze: Mysle ze uzytkownikow z limitem 500 jest stosunkowo niewielu i plusowi nie oplaca sie uruchamiac specjalnie dla nich odrebnych ciec.
Obys mial racje ja tez mam internet plus 500
bbart
Stały użytkownik forum

Post autor: bbart »

zabor26 pisze:w umowie mam że producent zastrzega sobie prawo do zmiany transferu po przekroczeniu 500 MB
Ja również podpisywałem umowę w grudniu i mam 1GB...
Acer Aspire 3003WLMI: Sempron 3000+ (1800 MHz), 1024 MB RAM, 80 GB HDD, matryca 15,4', iPlus na Samsung SGH-X700 (EDGE klasy 10)
przemass

Post autor: przemass »

a ja dzisiaj dostalem smsa - za 50 MB przekroczysz limit. tym razem raczyli poinforowac. tak trzymac. no i podniesienie minimalnego transferu. moim zdaniem teraz postawa plusa jest ok.
pozdr
nx8220+gc85+iplus
Awatar użytkownika
raptou

Post autor: raptou »

Łaski nie robią. Wszelkie netmetery i inne badziewia nie są podstawą do reklamacji a jednocześnie - jak pisałem wcześniej - klient nie może płacić za coś, nad czym nie ma praktycznie żadnej kontroli (vide precedens - kara UOKiK dla TPSA właśnie za brak możliwości zweryfikowania stanu pakietów dialup)

Widać, czytają forum lub przestraszyli się, że UOKiK może wlepić im taką samą karę za to samo. :lol:

Brak możliwości sprawdzenia ilości pobranych danych w ramach limitu mógłby być podstawą do zerwania umowy bez jakichkolwiek sankcji.
A skąd ja mam wiedzieć ile ściagnąłem naprawdę ? A skąd ja wiem, czy mnie nie kantują ? Operator ma możliwość kontroli mojego ruchu a ja własnego nie ?
Powtarzam. Jakiś tam program typu netmeter, jakiegoś tam autora nie jest i nie może być jakimkolwiek wskaźnikiem przy reklamacji.
To wystarczający powód by wygrać każdą sprawę wytoczoną przez operatora za zerwanie umowy przed czasem.
Awatar użytkownika
seboo

Post autor: seboo »

mialem chello od jego poczatku od 2000 roku - chello na poczatku smigalo co sie zowie - czego nie chcialo sie sciagnac - juz bylo - ale moze dlatego ze bylem jednym z niewielu uzywajacych tej uslugi w Polsce - potem przyszedl czas padow - pingi osiagaly czterocyfrowe wielkosci - resety modemow itd itd itd. - najwieksza jednak afera bylo oficjalne wprowadzenie limitow - bez mozliwosci okreslenia ilosci sciagnietych danych - fora zawrzaly - ludzie w czynie spolecznym atakowali BOA i dalo sie ! licznik sie pojawil i sprawa sie ucywilizowala :)
Awatar użytkownika
pimosz

Jestem 100 MB za limitem 1GB i <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> bez zmian. Mam GPRS.
Awatar użytkownika
raptou

Ja już mam Chello blisko 2,5 roku już po rewolocji w UPC.

Jestem pierwszym krytykantem czegokolwiek, zwłaszcza, gdy muszę za to płacić, jednak UPC to jedyna firma, która wyciągnęła wnioski z własnych błędów przeszłości i nie mam prawa się czepiać o cokolwiek. Uważam, że wszyscy dostawcy powinni się od tej firmy uczyć jak postępować z klientem. Nigdy nie miałem najmniejszych problemów z tą usługą. Dostałem 5 dynamicznych adresów IP (mogę legalnie podłączyć 5 komputerów do internetu poprzez zwykły switch), praktycznie nie zdarza się, żeby prędkość spadła poniżej deklarowanej - obecnie 6 megabitów a mogę zadzwonić o 4 rano w niedzielę i zostanę połączony z kompetentnym technikiem, który np. zresetuje mi konto lub wymusi zalogowanie albo powie jak podłączyć sąsiada. Awarie się zdażają ale na palcach jednej ręki można policzyć ich częstotliwość a wszelkie konserwacje, jeżeli są to między 2 a 3 w nocy.

Okazuje się, że można w Polsce świadczyć naprawdę dobrą usługę, posiadać kompetentnych pracowników, prowadzić dyżur techniczny 24h, sprzedawać usługę tanio i jeszcze na tym zarabiać. Dodam, że czekałem 4 lata na to łącze i jestem jego jedynym użytkownikiem w promieniu kilkuset m. (na moim osiedlu mieszkają raczej starsi ludzie) a jednak założyli w mojej kamienicy kanał zwrotny i widać się opłaca. Do tego co kilka miesięcy robią użytkownikom jakieś bonusy. Gdy miałem Chello 768 kbps sami podnieśli do 1M, potem do 2 i nawet nie musiałem niczego zgłaszać ani dopłacać.

UPC powinno zacząć robić szkolenia dla innych operatorów i służyć przykładem jak dbać o klienta.
michal_99
Stały użytkownik forum

Post autor: michal_99 »

ja mam gprs przekroczylem limit i czuje zwolnienie. predkosc jest taka jak ktos wczesniej pisal okolo 3 kb/s
pozdrawiam
Awatar użytkownika
seboo

Post autor: seboo »

Ja tez czuje spowolnienie ale z 3G na 3 kilo :) - dobrze jednak ze to 3 kilo czyli 32 kilobity na sek - da sie przezyc - na strony www styka ale z pokora czekajacego :) - tak wiec wazelinka dla Plusa za krok w dobrym kierunku.
Odnosnie Chello - rzeczywiscie po serii padow 3 lata temu - Chello stalo sie referencyjnym jesli chodzi o jakosc uslug operatorem - dobre transfery , brak resetow modemu , licznik pobranych danych , sprawne BOA no i malo usterek :) - usmiecham sie dlatego ze u mojego brata wystepuja one niestety czesto i o 3 w nocy - ale to dlatego ze ktos z uporem maniaka poprostu ciagle okrada skrzynke :)
Awatar użytkownika
kemott1

seboo pisze: 3 kilo czyli 32 kilobity na sek
3kB/s to 24kb/s :D
Awatar użytkownika
raptou

http://www.fkn.pl/news/id__18518/

Ciekawy cytat:

"(...) Po przekroczenie limitu odbieranie i wysyłanie danych jest nadal możliwe, niemniej jednak odbywa się ono z prędkością 32 kb/s. "
Awatar użytkownika
MaciekAdv

Post autor: MaciekAdv »

Myśle ze to uczciwa propozycja przycinanie do 32kb/s.
Brawo!!
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
Awatar użytkownika
kemott1

MaciekAdv pisze:Myśle ze to uczciwa propozycja przycinanie do 32kb/s.
Brawo!!
Może „Era" i "Orange" weźmie przykład z "Plusa".
ODPOWIEDZ