zurek pisze:Że by tak było to byłyby te routery dostępne na ebay-u... Ale co dziwne na ebay-u nie ma ani jednej sztuki tego routera od żadnego operatora...
To chyba o co innego chodzi. Od jakiegoś czasu jest zakaz wysyłania elektroniki z bateriami i samych baterii z Finlandii. Może i być coś innego na rzeczy, trzeba jakiegoś fina dorwać.
Cześć, wszystkim, mam pytanie, w moim ZTE MF286 mam niskie prędkości downloadu (50% tego co na antenach wewnętrznych z routerem na zewnątrz budynku), parametry sygnału wzorcowe, doszedłem do tego że działa mi tylko jedno gniazdo antenowe, patrząc na tył modemu jest to złącze prawe, nie ma znaczenia jak kable anteny dualnej są podłączone zawsze działa tylko prawe złącze, lewe jest nieaktywne czy możliwe jest ze antena nie jest zwarta? Jak mówiłem na prawym złączu działają oba kable, natomiast jak podłączę dowolny kabel pod złącze lewe to wcale nie przełącza sie na antenę tylko zostaje na wewnętrznej. Prędkości bez znaczenia czy wpięte oba kable w oba gniazda czy tylko jeden którykolwiek kabel w złącze prawe. Antena jaką posiadam to Theta Dual niby 2x 22dbi
Przecież to jest tłumik a nie antena, jej miejsce to elektrośmieci. to wątpliwa ozdoba domu. Oddaj toto handlarzowi chińskim mydłem i powidłem , od którego to kupiłeś. Zrób porządne testy, sprawdź czy w Orange korzystasz z LTE1800NetWorks czy LTE800 Orange i kup porządna antenę na wybrane pasmo lub obydwa jeśli korzystasz z LTE-A na tym BTS-ie.
Korzystam z 1800 NW!, antena kosztowała koło 200zł, parametry jak mówiłem są wzorcowe więc czy to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> antena? Bo jak mam znowu wywalić kasę to sens słaby..... testy robiłem wydaje mi sie porządnie, router spięty z laptopem LANką, parametry odczytywane z programu dostępnego w tym temacie, prędkości rownolegle weryfikowane z iPhone 6s, i dodatkowo sprawdzany w nim poziom sygnału w field test
Router w domu + antena RSRP -73, Sinr 19-26, Router w domu bez anteny RSRP -108, Sinr 12-18, Router bez anteny na zewnątrz RSRP -78, Sinr 20-28. Link do aukcji muszę wykopać po na allegro już takiej nie widzę.....
Witam wszystkich.
Szybkie pytanie posiadacza routera z tematu: czy taka antena będzie dobra do tego sprzętu? http://allegro.pl/4g-lte-ultra-antena-x ... 67832.html
Odległość od nadajnika ok 4km, z tego co piszą na btsearch o nadajniku to nadaje na wszystkich częstotliwościach (lokalizacja Serokomla woj. lubelskie)
MaGr pisze:Witam wszystkich.
Szybkie pytanie posiadacza routera z tematu: czy taka antena będzie dobra do tego sprzętu? http://allegro.pl/4g-lte-ultra-antena-x ... 67832.html
Odległość od nadajnika ok 4km, z tego co piszą na btsearch o nadajniku to nadaje na wszystkich częstotliwościach (lokalizacja Serokomla woj. lubelskie)
MaGr pisze:Witam wszystkich.
(lokalizacja Serokomla woj. lubelskie)
He he moje strony
Samochód z tamtąd niedawno kupiłem
Antena to jest schowana ATK i na wyższe częstotliwości nie bardzo To że piszą że mają pozwolenia na wszystkie pasma nie oznacza że wszystkie są odpalone U mnie też są wszystkie a jest tylko lte800
Zorientuj się najpierw co faktycznie jest a później dobierz antenę
Według tej rozpiski anteny z allegro lte800 nie będzie odbierać No zapomnieli po prostu
Dzięki za szybką odpowiedź. Co zatem polecacie? router stoi na razie w domu. z info na nim siła sygnału -104dBm, prędkości około 10Mbit/s download i 6Mbit/s upload w zasadzie niezależnie od pory dnia
Jak zorientować się co odbieram (jaką częstotliwość)
Na BTS-ie Orange Wólka działa LTE800, pozostałe pasma to pozwolenia. przy 4 km od BTS-a kupujesz 2xATK-10/800-980, http://www.dipol.com.pl/antena_gsm_10-e ... _A7017.htm jedna w polaryzacji pionowej, druga w poziomej i ustawiasz na ten BTS.
matek451 pisze:Na BTS-ie Orange Wólka działa LTE800, pozostałe pasma to pozwolenia. przy 4 km od BTS-a kupujesz 2xATK-10/800-980, http://www.dipol.com.pl/antena_gsm_10-e ... _A7017.htm jedna w polaryzacji pionowej, druga w poziomej i ustawiasz na ten BTS.
Masz telnet, masz pełną kontrolę nad routerem.
Zwykłemu zjadaczowi chleba jednak bardziej przyda się inny post na blogu tego autora, o wymuszaniu wybranych częstotliwości LTE na tym routerze.
Chociaż to już znamy, ale pewnie wyszło to właśnie od niego.