Z TNI już będzie OK, bo Autor programu będzie linki podawał w sposób, który eliminuje ten problem.yaro11 pisze:A co z TNI?![]()
A ten off-topic zapewne zostanie wydzielony z wątku o TNI

Moderator: Moderatorzy
Z TNI już będzie OK, bo Autor programu będzie linki podawał w sposób, który eliminuje ten problem.yaro11 pisze:A co z TNI?![]()
Chris-Kr pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
A to pytanie trzeba zadać w innym wątku oraz w innym dziale tego forum.
[ Dodano: 2011-07-24, 14:47 ]
W uzupełnieniu:
Otwórz sobie mapę na stronie http://mapa.btsearch.pl/, to tam znajdziesz lokalizację pobliskich stacji bazowych.
Twojego BTS-a po prostu jeszcze nie ma w bazie danych i dlatego się nie wyświetla.slobodan pisze:Nadal nie mogę odgadnąć z jakim BTS'em jestem aktualnie połączony ?
To nie wina przeglądarki jako takiej tylko wbudowanego managera pobierania. Często nie weryfikuje crc/MD5, a skoro zobaczy że już jest pobrane to po co pobierać od nowa. Lisek przy ściąganiu via java robi jeszcze większe jajca. Można co prawda przy wychodzeniu z FF kasować cache bo to rozwiązuje problem, ale... Denerwowało mnie również to że, większość resume download jest niemożliwa (irytujące przy obrazach paro GB), nie wspomnę juz o stronach z "rapidów". Do tych ostatnich mam co prawda Jdownloader który jest the best jeśli chodzi o te sprawy, ale ma swoje wady jak każda zabawka oparta o jave (pamięciożerne i mułowate). Oczywiście można sobię zainstalować zewn. managera, ale firefox ma więcej bugów, o zwieszkach nie wspomnę więc....mój Firefox za każdym razem "ściągał" starą wersję, oczywiście pobierając ją z cache'a.
Kilkakrotnie spotkałem się z takim efektem, ale po raz pierwszy mi się to zdarzyło przy pobieraniu
Po odinstalowaniu MP zainstaluj same sterowniki (najlepiej najnowsze z forum).piotreki pisze:ale po deinstalacji MPartnera nie moge sie z siecia polaczyc
Musisz wyłączyć proces MP.piotreki pisze:kiedy mam MP i TNI to nie moge korzystac z komunikacji AT
Problem jest spowodowany tym, że to Mobile Partner instaluje w komputerze sterowniki do modemu. Gdy odinstalowałeś M.P, to odinstalowałeś także sterowniki.piotreki pisze:Witam,
czy jest jakas mozliwosc aby korzystac do laczenia sie z siecia tylko z TNI ?
Mam modem Huawei E180 i byl na nim program mobile partner ktory wczesniej zainstalowalem, pozniej sciagnalem od Was TNI i mi bardziej pasuje
ale po deinstalacji MPartnera nie moge sie z siecia polaczyc![]()
Ponieważ oba programy korzystają z tych samych portów COM, więc w danej chwili możesz mieć uruchomiony tylko jeden z tych programów.Dodatkowo kiedy mam MP i TNI to nie moge korzystac z komunikacji AT
Jeżeli modem udostępnia (sterowniki) to Windows 7 doskonale sobie radzi z połączeniem NDIS.Chris-Kr pisze:połączeni w trybie NDIS
Dotyczy to niestety tylko nowszych modemów. Choćby Optiony do gtm380 włącznie nie są obsługiwane.wojteks pisze: to Windows 7 doskonale sobie radzi z połączeniem NDIS.
Koncepcja słuszna, ale jestem za tym by godziny można było smemu definiować gdyż w zależności od sieci są one rózne.yaro11 pisze:Prośba do janek222 Play ma nielimitowane pobieranie od godz. 24-9.Czy można by było uwzględnić w TNI te godziny w okresie rozliczeniowym?Chodzi mi oto,aby,limit nie był zliczany w tych godzinach.
Chwilowo nie. Rozdzielenie transferów nocnego i dziennego w obecnej formie jest zbyt dużym obciążeniem dla procesora. Prawdopodobnie zostanie to zmienione ale nie w najbliższym czasie. W każdej chwili użytkownik może podejrzeć wykorzystanie transferu nocnego i dziennego klikając na "Statystyki" w górnym menu.yaro11 pisze:Czy można by było uwzględnić w TNI te godziny w okresie rozliczeniowym?Chodzi mi oto,aby,limit nie był zliczany w tych godzinach.
Ale mnie te ikonki bardziej kojarzą się z WiFi niż z internetem komórkowym.unpublished pisze: Do postu załączam moje propozycje
Mam pytanko czy w nowej wersji możesz opracować jakąś metodę na modem Nokia 21M-02 i automatyczne wznawianie połączenia w trybie NDIS?janek222 pisze:Do pobrania (pierwszy post) nowa wersja 3.60
W programie »Top NetInfo« od wersji 2.27 istnieje możliwość aktualizacji:
menu górne -> Informacje -> Aktualizacje
Proszę o dokładniejszy opis czyli np:bizon69 pisze:możesz opracować jakąś metodę na modem Nokia 21M-02 i automatyczne wznawianie połączenia w trybie NDIS?
Jest szansa że niedługo się coś zmieni.yaro11 pisze:Prośba do janek222 Play ma nielimitowane pobieranie od godz. 24-9.Czy można by było uwzględnić w TNI te godziny w okresie rozliczeniowym?Chodzi mi oto,aby,limit nie był zliczany w tych godzinach.
SuperJest szansa że niedługo się coś zmieni.
Pracuje nad tym Janek a i my staramy się mu w tym pomagać jak możemy.yaro11 pisze:TNI jest teraz bardzo popularne wśród użytkowników internetu bezprzewodowego,a myślę,że będzie numerem 1.
Spróbuj przełączyć na tryb RAS. Tryb NDIS w modemach Huawei został testowo dodany dopiero w ostatnich dniach i może jeszcze nie działać tak jak powinien, zwłaszcza w Win7 64-bit.huhu pisze:na pierwszej zakładce połączenie mam: NDIS (tylko niektóre modemy Huawei)
Sprawdź na RAS.huhu pisze: NDIS (
To jest nowa funkcja jeszcze w fazie testów. Najlepiej w tej chwili ustawić: Ustawienia -> Połączenie -> Ras (Standard).huhu pisze:NDIS (tylko niektóre modemy Huawei)
DziękiDj Seghide pisze:coraz fajniej się rozwija
Trochę jestem za wolnyChris-Kr pisze:Spróbuj przełączyć na tryb RAS
No, to moglibyśmy sobie zgadywać jeszcze długohuhu pisze:okazuje się, że problem stanowiła zainstalowana na komputerze aplikacja connectify...