Co za dużo to nie zdrowo.Blido pisze:Uważa że skoro droższe to lepsze.
![:]](./images/smilies/splash.gif)

Moderator: Moderatorzy
Co za dużo to nie zdrowo.Blido pisze:Uważa że skoro droższe to lepsze.
Tak i teoretycznie tak. Duża ilość małych plików, to ważne.Darecky pisze:Pamięci flash = chodzi o pendrive tak? No więc czy z RB duża ilość plików szybciej się skopiuje względem czasu kopiowania bez RB?
Jeszcze lepsze: "ukradnę, może się przyda"ja.michal pisze:Niema ma co, fajne to podejście "a wezmę to może się przyda".
Święta racja, próbowałem go odwieść od tej instalacji, ale uważa że jak ma kartę z DX10 to nie wypada nie wykorzystać. Ja tam ominę Vistę i przerzucę się na Win7. Zresztą pewnie nie bedę miał wyboru, bo watpię żeby DX11 wyszedł na XP, a nawet jesli, to zamierzam zmienic procka na czterojajowy który na XP będzie się marnował. Watpliwe także, że gry wydawane w czasach Win7 będą kompatybilne z trzema wersjami DX.ja.michal pisze:Niema ma co, fajne to podejście "a wezmę to może się przyda".
No ja użyłem 400MB z pena bo mam 512 i kilka plików i cały czas mi miga.Tak i teoretycznie tak. Duża ilość małych plików, to ważne.
Jak już to do grania polecają Home Premium. W Ultimate wybierasz wersję, którą chcesz instalować.Blido pisze:Święta racja, próbowałem go odwieść od tej instalacji, ale uważa że jak ma kartę z DX10 to nie wypada nie wykorzystać.
A jaki masz ten procek?No i teraz przeglądałem ten cały indeks wydajności i potwierdziły się moje przypuszczenia. CPU niedomaga.
3GB. Ale ja i tak mam 2GB i na razie wystarczy. Jest jeszcze XP64, ale jest mało popularny i różni się tylko tym że obsługuje więcej ramu. Poza tym wykosztowałem się swego czasu na oryginalnego XPka 32bit wiec nie chce pirata teraz ściągać.ja.michal pisze:Blido, przecież nawet XP 32bit nie obsłuży więcej niż 2GB ramu ponoć.
Zauważyłem coś takiego, ale oczywiście miała być wersja full wypasja.michal pisze:Jak już to do grania polecają Home Premium. W Ultimate wybierasz wersję, którą chcesz instalować.
P4 1.8.Darecky pisze:A jaki masz ten procek?
I mało sterowników do niego.Blido pisze:jest mało popularny i różni się tylko tym że obsługuje więcej ramu.
Jak się człowiek za dużo naje to niedomaga. Widać komputer też.Blido pisze:Zauważyłem coś takiego, ale oczywiście miała być wersja full wypas
XP64 to nieporozumienie zapomniane przez samego Billa. Odchodzi w niepamięć. I dobrze, bo dopracowany nie był. Vista x64 jest znacznie lepsza, chociaż OSy x64 to ciągle melodia (niedalekiej) przyszłości.Blido pisze:Jest jeszcze XP64, ale jest mało popularny i różni się tylko tym że obsługuje więcej ramu.
Jak Vista, to tylko 64-bitowa. Ponoć działa lepiej od wersji x86, poza tym Vista 32bit (tak samo jak 32-bitowy XP) obsługuje tylko do 3GB ramu.Jo_gurt pisze:Vista x64 jest znacznie lepsza
Bardzo to możliwe, Win7 ma być już tylko 64bit, głównie ze względu na ograniczenie pamięci. Inna sprawa, że oprogramowanie jeszcze nie nadąża za tym.Blido pisze:Ponoć działa lepiej od wersji x86
Raczej nie ma problemów z uruchamianiem aplikacji 32-bitowych na OSie x64, a i powstaje coraz więcej programów 64 bitowych (choc to raczej profesjonalne narzędzia, jak np. Photoshop CS)Jo_gurt pisze:Inna sprawa, że oprogramowanie jeszcze nie nadąża za tym.
Zdarzają się niestety, można spotkać sygnały tego na http://forum.laptopy.info.plBlido pisze:Raczej nie ma problemów z uruchamianiem aplikacji 32-bitowych na OSie x64
Hmmm....Darecky pisze:A mi FF nie chce działać na Viście. Ale Chrome jest całkiem OK
W domu nie bardzo jestem w stanie zauważyć różnicy bo i na lapku i stacjonarnym mamy VisteJo_gurt pisze:Mam XP na lapie i Vistę na PCie. Obu używam dość często. Widzę jak działa XPek po np. 15h bez reboota - gorzej niż Vista, którą restartuję tylko do instalacji poprawek, tak 24/7.
Ja już teżVipera pisze:W domu nie bardzo jestem w stanie zauważyć różnicy bo i na lapku i stacjonarnym mamy Viste