Netbook Samsung NC10-jakim telefon/modem przez BT
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Netbook Samsung NC10-jakim telefon/modem przez BT
Odpukac - od jakiegoś tygodnia nic się nie wiesza. Ale też staram się nie przeginać z ilościa otwartych stron, utorrent odpada ( tylko kabel ). Czytałem wiele wątków o problemach 6120 z BT - soft zmieniałem wiele razy i nic - wina także chyba po stronie Bluesolei ( ponoc takowe problemy miała też N95). Zastanawiam się ciągle nad zakupem E51 ale skoro na razie jakoś sobie 6120 daje rade to i nie drąże tematu.
Jest jakis projekt aplikacji ktora z symbianowego telefonu robi AP Wifi i udostepnia polaczenie modemowe, ale nie testowalem tego rozwiazania.DJ1910 pisze:Nie ma takiej możliwościTomisek pisze:[...]
Modem w NC10 jest tylko i wylaczenie dostepny w Plusie, a co za tym idzie w Vobisie.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-12-16, 10:32 ]
Ciach zbędny cytat!
Ostatnio zmieniony 2008-12-16, 10:31 przez Mavie, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nastała ta szcześliwa chwila i wrescie wszedzie gdzie mieszkam jestem w zasięgu HSDPA - chodź transfer max 200kb/sek. NC10 mam podpietego do E51 - na USB chodzi przestabilnie . BT to porazka - nie wiem ale odpuściłem temat - poprostu się wiesza i tyle . Nokia z Symbianem przez BT jako modem to porażka ( Podobnie było z 6120.
Laptop sprawuje się niezle - załuje ze nie dokupiłem troche więcej pamięci - bo czasem się zmuli ( zwłaszcza skrypt Nokia Pc suite potrafi zamotać - touchpad nie działa) wiec samodzielnie suawiłem połączenie modemowe i jest OK
Moje pytanie - na allegro pojawiły się wieksze baterie 9 celowe - ponoć trzymają do 10 godzin. Myślicie ze warto zaryzykować i podpiąć to do netbooka bez obawy że wybuchnie???
O tyle by sie przydała gdyż trzeba prawie ciągle ładować Nokie i co 5 godzin netbooka ale mam obawy . Wiem że wszystko i tak jest w CHinach tłuczone ale nad oryginalnymi moze Samsung jakiś nadzór sprawuje a tu ?????
BATERIA z CHIN
Laptop sprawuje się niezle - załuje ze nie dokupiłem troche więcej pamięci - bo czasem się zmuli ( zwłaszcza skrypt Nokia Pc suite potrafi zamotać - touchpad nie działa) wiec samodzielnie suawiłem połączenie modemowe i jest OK
Moje pytanie - na allegro pojawiły się wieksze baterie 9 celowe - ponoć trzymają do 10 godzin. Myślicie ze warto zaryzykować i podpiąć to do netbooka bez obawy że wybuchnie???
O tyle by sie przydała gdyż trzeba prawie ciągle ładować Nokie i co 5 godzin netbooka ale mam obawy . Wiem że wszystko i tak jest w CHinach tłuczone ale nad oryginalnymi moze Samsung jakiś nadzór sprawuje a tu ?????
BATERIA z CHIN
- spiro
- Użytkownik forum
to i ja dorzucę swoje 3 grosze. Telefon przez który korzystałem z netu dzięki BT to motorola v3xx z notebookiem lenovo. Jedyną rzeczą nad którą musiałem spędzić więcej czasu to był krótki czas aktywnego połączenia laptop-tel. Motorola (lub lenovo) ma dziwną przypadłość, że po kilku sekundach od sparowania zrywała połączenie i trzeba było się mocno spieszyć, żeby zdążyć zainicjować łączenie z netem. A po nawiązaniu połączenia to hulaj dusza 
Jednocześnie chcę zaznaczyć, że v3xx ma spore tendencje do zwiększania temperatury. Jak to wpływa na pracę pozostaje dla mnie niewiadomą gdyż takie połączenie z netem zrobiłem w ramach eksperymentu żeby sprawdzić czy w ogóle zadziała. Pamiętam, że byłem zadowolony z szybkości ładowania stron. Z innych usług (torrenty, YT) nie korzystałem.

Jednocześnie chcę zaznaczyć, że v3xx ma spore tendencje do zwiększania temperatury. Jak to wpływa na pracę pozostaje dla mnie niewiadomą gdyż takie połączenie z netem zrobiłem w ramach eksperymentu żeby sprawdzić czy w ogóle zadziała. Pamiętam, że byłem zadowolony z szybkości ładowania stron. Z innych usług (torrenty, YT) nie korzystałem.
electro spiro contra zanzarra