przebijając się wiertarką obok okna przez ścianę

Średnica wiertła = średnicy kabla i wszystko gotowe.
Antena CDMA-10 400-470 MHz z dipola doskonale się sprawuje
i polecam ją dla wszystkich, którzy chcą poprawić osiągi OFP.
Moderator: Moderatorzy
Szanowny kolego Patryk, chyba w żaden sposób Ci nie ubliżyłem,Patryk_ pisze:
Jeżeli twierdzisz,że konstrukcja tych anten jest podobna,to albo ich nigdy na oczy nie widziałeś,albo...![]()
Mogę sobie wejść do graciarni na strychu,tam leżą obie anteny,i porównać - wnioski nasuną mi się zgoła odmienne.Paweł pisze:Jeśli zadasz sobie troszkę trudu i spojrzysz na nie , podejrzewam że wnioski nasuną ci się , podobne .
To, że wygląda tak sam optycznie nie znaczy, że jest taka sama.gruzin333 pisze:Co decyduje o paśmie które odbiera antena? Skoro mam ATK-10 w pasmach GSM, a te same anteny (O takie ) sprzedawane są w Dipolu na pasmo 450MHz, musi to zależeć od jakiegoś drobnego elementu, prawda?
W instrukcji masz w jakiej wilgotności mogą pracować. Nie wiem czy nie 60% a nawet 90, ale nieskondensowana. Prawdopodobnie nic by mu nie było.gruzin333 pisze:tylko na wilgotnym strychu, gdzie bałbym się zostawić router i podłączyć go na Ethernet.
Wiem o tym wszystkim. Ale ciągle nie mam odpowiedzi na moje pytanko. Co decyduje o częstotliwości anteny skoro wyglądają tak samo? Materiał? Grubość tworzywa? Wykonanie?ja.michal pisze:
To, że wygląda tak sam optycznie nie znaczy, że jest taka sama.
Anteny na GSM i na CDMA to są z goła inne częstotliwości. Mówię o CDMA 450 i 420 bo 850 prawdopodobnie by działało na antenie GSM.
Te anteny nie wyglądają tak samogruzin333 pisze:skoro wyglądają tak samo?
Dla H-155 i ~450 MHz tłumienność wynosi ok.2 dB/10m.Mikele pisze:Jaka będzie tłumienność, strata sygnału przy długości kabla 30m?