internet z kablówki + airlive wl-5460ap v2

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

anonymouse

Re: internet z kablówki + airlive wl-5460ap v2

Post autor: anonymouse »

PRAWDZIWA REWELACJA! Działa! :):):) Serdeczne dzieki! Jo_gurt jesteś wielki. Nie wiem skąd te wpisy z reki w drugim komputerze ale działa! Dziękuję wam koledzy! :padam:
hans_ss
Początkujący użytkownik forum

Post autor: hans_ss »

Mam maly problem w sumie trochu podobny do tematu. Otóż mam air live wl - 5460 v2 i tak samo neta po kablu. Skonfigurowalem wg podanych tutaj wskazowek i rozdzieliłem na 1 pc i 2x lap i wszystko fajnie dzialało... do czasu. Po 2 dniach zaczelo mnie wywalać z neta. Ciagle ograniczona lacznosc albo nieszło sie podlaczyc. I za kazdym razem dzialo sie to gdy brat włanczał swojego laptopa. Gdy jego laptop byl wylaczony to wsio ok ale gdy on właczył to mnie od razu wywalało. Dodam ze pokoj mam pietro wyzej niz jest ten apek i mnie wywala gdy siedze w pokoju gdy zejde pietro nizej to wszystko działa okej. I dziwi mnie to ze przez 2 dni to chodzilo ok a teraz sie zaczlo sypac nie wiem czy mam cos z laptopem czy moze antena nie daje rady. Moze mi ktos pomoc ?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

1. Jakie poziomy sygnału? (w dB)
2. Jakie adresy?
lukz84
Początkujący użytkownik forum

Post autor: lukz84 »

Mam podobny problem komp podłączony kablem działa bez problemu ale laptop <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie widzi sieci:/
ODPOWIEDZ