Można do niego podłączyć osobny AP a do niego antenę zewnętrzną.Coodo pisze:Tylko jak?,skoro to DRG-125G...
Pytanie o zasieg i ewentualny dobór routera
Moderator: Moderatorzy
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Pytanie o zasieg i ewentualny dobór routera
-
- Stały użytkownik forum
Tak właśnie myślałem...
Czy np;ta moja karta co kupiłem z tą anteną dookólną, mogła by posłużyć jak AP?
Czy np;ta moja karta co kupiłem z tą anteną dookólną, mogła by posłużyć jak AP?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
A jak ją chcesz podłączyć do routera? Poza tym musisz mieć zewnętrzne anteny po obu stronach.Coodo pisze:Czy np;ta moja karta co kupiłem z tą anteną dookólną, mogła by posłużyć jak AP?
-
- Stały użytkownik forum
Myślałem że przez usb...
Jak możesz ,to zapodaj jakieś stronki ,co bym miał jakiś pogląd na to, jak się do tego zabrać .
Jak możesz ,to zapodaj jakieś stronki ,co bym miał jakiś pogląd na to, jak się do tego zabrać .
-
- Stały użytkownik forum
Witam ponownie.
Przez jakiś czas odpuściłem sobie ,,walkę,,z podłączaniem się do tej netii ,ale teraz chciałem do tego powrócić .
Moje pytanie jest takie,czy lepiej zrobić przy tym routerze DRG-125G osobny AP ,czy też może lepszym rozwiązaniem (może tańszym)było by kupienie np routera z odkręcaną anteną ?
Przez jakiś czas odpuściłem sobie ,,walkę,,z podłączaniem się do tej netii ,ale teraz chciałem do tego powrócić .
Moje pytanie jest takie,czy lepiej zrobić przy tym routerze DRG-125G osobny AP ,czy też może lepszym rozwiązaniem (może tańszym)było by kupienie np routera z odkręcaną anteną ?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
AP to jedyne rozwiązanie, jeśli chcesz mieć nadal zasięg w domu. Gdybyś kupił router z odkręcaną anteną i podłączył antenę zewnętrzną, straciłbyś zasięg WiFi w domu (byłby on tylko u osoby na której dom jest skierowana antena).Coodo pisze:czy lepiej zrobić przy tym routerze DRG-125G osobny AP ,czy też może lepszym rozwiązaniem (może tańszym)było by kupienie np routera z odkręcaną anteną ?
Jeśli nie o to Ci chodziło to sorry, ale ten wątek jest już tak stary że straciłem wątek
![:]](./images/smilies/splash.gif)