Promocyjny zestaw z E156G w Play za 129 PLN

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

kozlov
Użytkownik forum

Re: Promocyjny zestaw z E156G w Play za 129 PLN

Post autor: kozlov »

Sundance_kid, marianosum - y, nie... :szok:
:)
drozda
Użytkownik forum

Post autor: drozda »

Bez kabelka był zestaw.
Alcek
Stały użytkownik forum

Post autor: Alcek »

Mój też bez kabelka. E220 było z kabelkiem.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Niższa cena to i kabelek zabrali :hyhy:
ejanek
Użytkownik forum

Post autor: ejanek »

Jeżeli takie tanie to czy nie dało by się podłączyć dwóch i podwoić prędkość
janek
teneke
Początkujący użytkownik forum

Post autor: teneke »

To ciekawe, bo wczoraj chcialem kupic, byly dostepne, ale pani sprzedajaca powiedziala, ze wszystkie maja simlocki. Dlatego tak tanio. Wiec zrezygnowalem, bo potrzebuje korzystac z dwoch operatorow.
pozdrawiam
A
Ech...
Alcek
Stały użytkownik forum

Post autor: Alcek »

Nigdy nie wierz sprzedawcom. Przecież tutaj empirycznie zakupione modemy zostały sprawdzone na iplusie i orange.
Awatar użytkownika
plat1num
Stały użytkownik forum

Post autor: plat1num »

Dostałem 156G zamówiony 3 lutego w e-shop'e Play. Koszty to: Huawei E156G Modem Simple AI0, czarny (110 zł), starter Prepaid Data 19PLN Oberthur (19 zł), koszt transportu (10 zł), razem 139 zł. W komplecie nie było kabelka. W dużym pudełku był oryginalnie zaklejony starter i mniejsze pudełko z modemem. Na małym pudełku były naklejki świadczące o tym, że modem nie był z niego wyjmowany. Do modemu była dołączona karta gwarancyjna, instrukcja, informacja dotyczące bezpieczeństwa, CE UE Europejska Deklaracja zgodności, qualification card: Pass. Do całości Play dołączył jeszcze Regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych i paragon z podpiętym pustym drukiem oświadczenia na wypadek odstąpienia od umowy.

[ Dodano: 2010-02-05, 20:38 ]
Zastanawiam się, gdzie jest haczyk w tej ofercie ;) Chociaż z drugiej strony Play w ten sposób rezerwuje sobie klientów. W sytuacji kiedy rynek jest już częściowo podzielony pomiędzy różnych dostawców internetu, zdobycie kolejnego klienta to duży wydatek. Na przykład koszty reklamy i promocji potrafią być bardzo wysokie, ale z drugiej strony nie wiadomo do końca czy przynoszą one jakiś skutek. W takim razie może lepiej zamiast wydać pieniądze na nie, lepiej jest rzucić na rynek tanie modemy, po kosztach zakupu albo dokładając do nich to co wydałoby się na reklamę i promocję.
Wuja opowiadał mi ze dzwonili do niego z Netii z oferta internetu. Kiedyś zamawiał net na łączu TP S.A. ale odmówili instalacji z powodu braku możliwości technicznych, teraz chyba chcieli sprzedać mu WiMaxa, dokładnie jednak nie umiał mi tego powiedzieć. W każdym razie wuja odmówił, ponieważ dwa miesiące temu podpisał umowę na internet w Play, więc teraz ma umowę z nimi kilkanaście miesięcy, a drugiego internetu nie potrzebuje.

[ Dodano: 2010-02-05, 21:43 ]
Podłączyłem tego Huawei na 5 metrowym kablu USB i internet działa :) Dzięki temu modem zawiesiłem przy oknie, żeby łapał lepszy zasięg. Jego wskazania w aplikacji Play Online wahają się od 56% do 96%, transfer do 75 KB/s . Wcześniej testowałem Sierra'e Wireless Compass 885 i komputer nie wykrył jej na takim długim kablu (nie miałem aktywnego huba USB, żeby sprawdzić czy z zewnętrznym zasilaniem USB Sierra dałaby radę).
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Kabelka USB w zestawie nie było.
Pudełko od modemu małe, nie przypominające tych z E160/E176.

E156G trzyma stabilnie sesje w D100 (Duration: 23:40:04).
Natomiast E176G zrywa sesje co 3-4godziny, oczywiście ponownie automatycznie łączy.
Awatar użytkownika
DoMiNo
Stały użytkownik forum

Post autor: DoMiNo »

A możecie mi powiedzieć w jakim czasie trzeba wykorzystać te 1GB na start? I jak długo można wykorzystywać transfer po doładowaniu? Tzn jak szybko przepada jeśli nie wykorzystam.

[ Dodano: 2010-02-06, 17:43 ]
A dobra sam znalazłem :) Strona play to masakra. Jakby ktoś szukał to info tutaj http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... 2.2010.pdf
kedi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Modem e156g + starter za 129 zł w Play

Post autor: kedi »

Informacyjnie podaje że po kilku dniach pustki na stronie Play wrócił ten zestaw za 129 zł. Przy zamówieniu 2 sztuk wysyłka gratis.
http://www.playmobile.pl/pl/internet/of ... index.html
alias
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: alias »

A jak to jest właściwie z tym starterem? Mamy 14 dni od momentu aktywacji na wykorzystanie 1GB danych. Zgodnie z tym co jest napisane na starterze mamy 90 dni na doładowanie.

1. Czy to znaczy że: po tych 14 dniach możemy schować starter do szafy i wyjąć go za niecałe 3 miesiące doładować i ponownie używać? Czy też karta SIM ze startera nie będzie już działać?

2. Jak się domyślam o ile tak zrobimy to po 14-tym dniu stracimy ten limit który nam ewentualnie został na koncie. A jeśli doładujemy przed 14-tym dniem to ten limit zsumuje się nam z limitem uzyskanym w doładowaniu?

3. Czy w przyszłości też są możliwe takie przerwy w używaniu startera, tzn. takie 90-cio dniowe przerwy w jego eksploatacji z możliwością reaktywowania poprzez ponowne doładowanie przed upływem tego okresu?
alias
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: alias »

Hmm..., czyżby nikt nie znał odpowiedzi na powyższe pytania? Spróbuję zadzwonić wobec tego do BOK Play - czy zna ktoś jakiś stacjonarny numer tel.?
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

alias pisze:Spróbuję zadzwonić wobec tego do BOK Play - czy zna ktoś jakiś stacjonarny numer tel.?
BOK Play stacjonarny ma tylko numer faksu :]
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

alias pisze:1. Czy to znaczy że: po tych 14 dniach możemy schować starter do szafy i wyjąć go za niecałe 3 miesiące doładować i ponownie używać? Czy też karta SIM ze startera nie będzie już działać?
Kartę sim można doładować po 3 miesiącach nie używania i będzie działać.
alias pisze:2. Jak się domyślam o ile tak zrobimy to po 14-tym dniu stracimy ten limit który nam ewentualnie został na koncie. A jeśli doładujemy przed 14-tym dniem to ten limit zsumuje się nam z limitem uzyskanym w doładowaniu?
Zgadza się.
alias pisze:3. Czy w przyszłości też są możliwe takie przerwy w używaniu startera, tzn. takie 90-cio dniowe przerwy w jego eksploatacji z możliwością reaktywowania poprzez ponowne doładowanie przed upływem tego okresu?
Są możliwe przerwy w używaniu karty. Jak przerwa będzie za długo zawsze można kupić nowy starter.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Kartę sim można doładować po 3 miesiącach nie używania i będzie działać.
Mi nadal działa karta kupiona w listopadzie 2008,której ważność na wychodzące upłynęła jakoś w styczniu 2009 :)
ODPOWIEDZ