Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Tomek7 pisze:Lepiej jak by nagrał i pokazał że jego ping jest cały czas ponizej 100
I po co tyle zachodu? Lepiej wkleić wynik testu z www.pingtest.net . Będziesz miał pewność że to nie pierwszy lepszy wynik jakiegokolwiek dostawcy, bo będzie wypisana nazwa ISP
Mi ten pingtest coś kłamie.W cs mam pingi od 80 do 120, a w teście zawsze 140 i nigdy mniej .Tu macie dowód przed chwilą zrobiłem mój nick to Sergio http://zapodaj.net/42e269804fd4.jpg.html
Powiem tak... Teraz zrobiłem formata i bez zmieniania MTU, robienia tej rzeczy z filmiku na youtube i cfosspeeda i tylko z filezilla jest tak samo. Co do dowodów to w innym temacie dawałem wynik z pingtest.net . Jak zwalcze problem jaki mam teraz to dam wiecej dowodów.
Tomekm91
Jak tam mój config?Pewnie nic nie dal bo taki config każdy powinien robić sam programem Hltoolz,odpowiednie cl_rate do łącza itp... KonradZ
Masz pewnie pusty NodeB,poczekaj aż użytkowników przybędzie to żaden poradnik nic nie pomoże.
Tomek7, Twój config(dziękuje raz jeszcze, że mi go użyczyłeś) zmniejszył i co ważne ustabilizował mi pingi, ale ja już taki jestem że jak mi się coś przytnie, przylaguje to się wkurzam, więc na razie nie gram. Nie mam do tego siły. Nie potrafię grać w CS-a na pingach 100ms, no nie potrafię i koniec. Czekam do września i biorę rozwód z Playem .
Tomek7, na wyższym poziomie nie podołasz na takim pingu, a poza tym wyrzucają mnie za takie latency na większości serwerów Steam. Nie da rady. Dzisiaj skończył mi się limit, i mogę pomarzyć o graniu w jakiekolwiek gry do 20 marca.
KonradZ, mam 300m do nadajnika, wieczorami około 1mb, mimo tego pingi 100+ms z FileZilla, więc nie wiem jak Ty to robisz. Zainstaluj CS-a i pokaż jakie będziesz mieć tam pingi. Wtedy będzie wszystko jasne.
Nie wiem co się dzieje ale od niedawna jak gram w cs po około 10 minutach gry pingi z 110 wzrastają do ok 200 aż do komunikatu Kicked,jak się na nowo połączę to znowu w pierwsze 10 min gry ping świetny od 80 do 120 ale potem znowu to samo Myślałem że to wina przełączenia modemu z HSDPA na UMTS ale to nie to...
Co w tym dziwnego? Play to nie neostrada. Pewnie masz już obsesje na temat pingu w CS i patrzysz ile on wynosi co 10 sekund. Zdaje Ci się i tyle. Na tym się nie da grać i już.
Tak w sumie podepnę się pod ten temat: http://www.pingtest.net/result/16605917.png
Czy taki ping na EDGE powinien mnie zadowalać? Da się wyciągnąć mniej po zastosowaniu jakichś sztuczek?
Status: Znajdowanie adresu IP dla ftp.strefa.pl
Status: Łączenie z 217.74.66.5:21...
Status: Połączenie nawiązanie, oczekiwanie na wiadomość powitalną...
Odpowiedź 220 Witamy na serwerze FTP w INTERIA.PL
Polecenie: USER [email protected]
Błąd: Nie można połączyć się z serwerem to mis ie pokazuje w file zila Pomozecie??