bo jak szukam w HEX EDIT to takiego czegos <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie znajduje tych wartosci

Moderator: Moderatorzy
Przecież 3G+ nie jest oparty na tym chipie.egons pisze:Piszą że ta metoda działa na tym (MSM6280)
No tak faktycznie źle przeczytałem wcześniej.frutis pisze:W Twoim modemie jest inny bootloader (MSM6275)
Skąd wiadomo że trzeba go zmodyfikować? Może ktoś wie jak?frutis pisze:Bootloader dla Twojego modemu (wyciągnięty z uaktualnienia firmware) możesz pobrać z tego adresu: http://ul.to/z96a10. Następnie trzeba go zmodyfikować (czego ja nie jestem w stanie zrobić). Jeśli będziesz miał odpowiednio spreparowany bootloader to może się udać bezpłatnie usunąć blokadę.
Hmm... Przecież link działa:radexon pisze:Mógłby ktoś wrzucić działający link do ERY z plikiem
bo jak szukam w HEX EDIT to takiego czegos »»w ogóle«« nie znajduje tych wartosci
Niby jakich? Nie ma LTE ale to chyba w niczym nie przeszkadza.BlueDisconnect pisze:nie obsługuje nowych sieci.
ale mnie chodzi nie o jakas alternatywe do tego modelu tylko jak go odblokowac to ze archaik to nic tylko dziwne bo mi podaje 6cio cyfrowy a zwykle jest 8mio cyfrowy i zapodanie nie daje nicBlueDisconnect pisze:To było bardzo dawno temu i z tego co pamiętam to dopiero za drugim razem poszło ok.
Nie lepiej kupić teraz modem np. Huwei E3131 za 100 parę zł w heya i od razu używać bez konieczności odblokowywania? ICon 225 to już archaik i nie obsługuje nowych sieci.
Racja, ale to już tylko pozostaje kontakt z autorem skryptu. Z tego co zauważyłem linki w tym wątku już nie działają.spag pisze:ale mnie chodzi nie o jakas alternatywe do tego modelu tylko jak go odblokowac to ze archaik to nic tylko dziwne bo mi podaje 6cio cyfrowy a zwykle jest 8mio cyfrowy i zapodanie nie daje nic
Jeśli siedzi się w jednym miejscu to nie, ale jeśli miałby służyć w ternie to mamy już 2 sieci U900 których ten modem nie obsłuży.wojteks pisze:Niby jakich? Nie ma LTE ale to chyba w niczym nie przeszkadza.