Godziny szczytu w play

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

hedshot
Użytkownik forum

Re: Godziny szczytu w play

Post autor: hedshot »

TNI mam, ale on tą zmianę BTSu sygnalizuje ze sporym opóźnieniem (zdarzę machnąć antenką na strychu, wrócić i jeszcze z 1min odczekać zanim pojawi się inny CID)
Zasięg w TNI to od 19 do 29% (zależy chyba od pory dnia) i przy tej mocy ping wynosi ok 100. Czy jest możliwe że gdybym uzyskał z 50% mocy to ping by się z zmniejszył czy już by to nie wiele dało?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

hedshot pisze:Czy jest możliwe że gdybym uzyskał z 50% mocy to ping by się z zmniejszył czy już by to nie wiele dało?
Niewiele by dało. Masz i tak ładny ping.
hubert
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: hubert »

Ja muszę odwołać to co napisałem we wcześniejszym wątku tego tematu, napisałem że praktycznie nie da się korzystać w godzinach szczytu, jedynie późno w nocy, lub wcześnie rano.
Wyrzuciłem wreszcie antenę na zewnątrz na dach, i muszę powiedzieć że jest znakomicie, transfery o każdej porze dnia i tygodnia prawie maksymalne.
Wcześniej miałem antenkę na strychu, uważałem że jak jest transfer dobry poza godzinami szczytu to nie ma sensu jej wyrzucać na zewnątrz... ale się myliłem.
Pozdrawiam.
KubąK
Obserwowany

Post autor: KubąK »

Czyli koniec problemu?
hedshot
Użytkownik forum

Post autor: hedshot »

Raczej tak, u mnie tez już praktyczne nie czuć godzin szczytu. Eh kilka miesięcy męczyłem się z 100-150kb/s przez te godziny szczytu a tu wystarczyło antenkę przesunąć o kilka cm.
Temat do zamknięcia
ODPOWIEDZ