Router Asus + UPC 25 mb/s

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

babciaubeka
Użytkownik forum

Re: Router Asus + UPC 25 mb/s

Post autor: babciaubeka »

Tylko, że tak się nie da.
Podłączyłem ruter do lapka, czyli zamiast pc jest laptop. Wszystko ok, ładnie pięknie i jak na drugim kwadraciku dojdzie do ok połowy to wyskakuje nieznany błąd.. Na PC pierwsza kratka dochodzi do 100 i jest błąd. http://img90.imageshack.us/img90/2024/60673150tv8.jpg
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

babciaubeka pisze:Tylko, że tak się nie da.
Ten program to do kosza wyrzuć (zapomnij o nim).
babciaubeka pisze:Podłączyłem ruter do lapka,
Czy laptop dostaje IP od routera (mozna sprawdzić <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> z parametrem /all )

Czy przywróciłeś ustawienia fabryczne przyciskiem z tyłu?
Nie pomagam na PW!
babciaubeka
Użytkownik forum

Hej, dzisiaj ponownie spróbowałem podłączyć ruter :dobani:
Podłączyłem ruter z modemem kablowym od UPC (wejście WAN) a pc podłączyłem do Lan 1 na ruterze. Zainstalowałem oprogramowanie Asusa z płytki. Problem polega na tym, że nie mam internetu na PC w czasie kiedy jest to wszystko podłączone i to tak jakby blokuje mi dalszą konfiguracje rutera, zawsze wyskakuje błąd podczas konfiguracji. Resetowałem ruter, wyłączałem kompa i nic..
Dodam, że jak 1 raz podłączyłem go po kupnie to był internet i mogłem wszystko poustawiać a teraz nawet nie mogę go poprawnie zainstalować.

Normalnie mnie to przerasta, jak myślicie wezwać informatyka? :cry:
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

babciaubeka, płytę Asusa zostaw w spokoju. Możesz się zalogować na router?
babciaubeka
Użytkownik forum

Niestety nie mogę..
Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale przed odinstalowaniem(pierwszy raz) namieszałem coś z tym filtrowaniem adresów mac i chyba ustawiłem tylko na ip z laptopa, zatwierdziłem i już internetu nie było to pousuwałem wszystko z dysku odłączyłem ruter i wszytko grało. Myślę, że po zresetowaniu rutera powinno być ok lecz tego nie zrobiłem bo miałem dość :P tak więc nie wiem czy to jest ważne aczkolwiek mogę się mylić.
babciaubeka
Użytkownik forum

Jak tam pomoże ktoś? :cry:
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Zrób reset do ustawień fabrycznych routera i po tym zabiegu podłącz się do niego komputerem, ale korzystając z kabla.
Sprawdź po połączeniu adres bramy _ipconfig_i jego wpisz w przeglądarkę. Będzie to np. 192.168.1.1 lub podobny.
ODPOWIEDZ