No niestety, w moim miejscu zamieszkania o ile chce ie korzystać z obydwu standardów CDMA i GSM to musi być wyjście antenowe również na GMS/UMTS. Bez anteny zewnętrznej nie ma zasięgu nawet GPRS-u.Maxior pisze: Chyba, że akurat masz jakieś wyszukane zastosowanie, i wyjście na antenę UMTS jest niezbędne...
ANYDATA ADU-770WH - czy ktoś używał/używa?
Moderator: Moderatorzy
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: ANYDATA ADU-770WH - czy ktoś używał/używa?
-
- Użytkownik forum
Wielkie dzieki, o to mi chodziloMaxior pisze: Jeśli chodzi o ADU-635 funkcjonalność SMS jest dostępna. Widocznie posiadasz starszy Connection Manager. Zaraz wygrzebię Ci aktualniejszą wersję. Przez kilka dni będzie on dostepny pod tym linkiem. Enjoy.
http://www.yousendit.com/download/bFlGT ... TWxjR0E9PQ

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Teoretycznie jestem sobie w stanie wyobrazić rozwiązanie z jednym gniazdem i z filtrami pasmowo przepustowymi do każdego modemu. Lub jakiś elektroniczny przełącznik.ryba825 pisze:Nie. Nie może być jedno wejście antenowe na CDMA i UMTS, bo tam są 2 modemy w jednym

Ciekawi mnie czy ktoś ma doświadczenie z dzieleniem łącza lub współpracy tego modemu z jakimś routerem?
Czy może sprawia on podobne problemy jak 635WA plus konieczność poradzenia sobie z zaszytym oprogramowaniem na modemie?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
No to sie w orange nie postarali bo już adu 635 nie sprzedają 
a ja potrzebował bym dwa wyjścia na antenki bo bez wyjśc ani cdma ani umtsu mimo 30 km od warszawy dziura

a ja potrzebował bym dwa wyjścia na antenki bo bez wyjśc ani cdma ani umtsu mimo 30 km od warszawy dziura

Huawei E3372 + Dovado Tiny + 2x Antena Panel Max 15 dBi (Lte Play) było
Huawei B618s-22d + 2x Antena ATK 504
Huawei B618s-22d + 2x Antena ATK 504
-
- Początkujący użytkownik forum
a ja mam problem z tym modemem. są dni kiedy działa bez zarzutu, uruchamiam, łączy się i chodzi, niestety jest więcej tych kiedy nie chce mi działać. włączam program który wgrał się automatycznie i pojawia mi się napis 'uruchamianie modemu' i tak już zostaje i nic się nie da zrobić. muszę wtedy go odłączyć od komputera i podłączyć jeszcze raz, albo zresetować komp. czasem uruchamia się od razu, łapie zasięg a mam tu naprawdę dobry, i nagle zasięg znika i pojawia się napis no service ale rozłączony i wtedy znów kombinacje z odłączaniem itp. innym razem klikam połącz i mimo pełnego zasięgu nie chce się połączyć, za to pokazuje sie napis 'modem lub inne urządzenie jest już w użyciu" albo "połączenie zostało zerwane przez komputer zdalny" albo "problem z uwierzytelnieniem" albo jeszcze milion innych komunikatów... nie wiem co jest przyczyną i jak z tym walczyć. czy to wina modemu czy może komputera, chociaż komp jest nowy i raczej nic się z nim złego nie powinno dziać. ktoś może mi pomóc? proszę...
-
Jeśli chodzi o zasięg internetu mobilnego to należy wspomnieć, że Orange stosuje praktyki monopolistyczne. Skutkuje to tym, że internet mobilny w Orange ma inny zasięg na usłudze prepaid a inny na abonamencie. Oczywiście nietrudno się domyślić, że prepaid ma zasięg dużo gorszy. Bywają sytuacje, że prepaid w ogóle nie ma zasięgu a włożę do tego samego modemu kartę na abonament i zasięg w tym samym miejscu nagle się pojawia. Myślący człowiek oczywiście od razu wywęszy tutaj ściemę. Niestety to jest nasza polska rzeczywistość a molochy komórkowe żywią się zaklepaną klientelą.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
asdffeefw w Plusie jest podobnie. I to nie tylko prepaid - abonament tylko również 36,6 i podobne twory.
-
Maxior pisze:Jeśli chodzi o ADU-635 funkcjonalność SMS jest dostępna. Widocznie posiadasz starszy Connection Manager. Zaraz wygrzebię Ci aktualniejszą wersję. Przez kilka dni będzie on dostepny pod tym linkiem. Enjoy.markross pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
http://www.yousendit.com/download/bFlGT ... TWxjR0E9PQ
Witam, można uzyskać te pliki raz jeszcze? mam problem ze swoim adu-635 pod win 7, możliwe że easy wireless od adu-770 poradzi sobie z moim problemem.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-05-17, 00:21 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-05-16, 23:21 przez ssyff, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Czy ktoś wie z jakimi ruterami współpracuje ADU770