Może masz coś uszkodzone modem lub ruter, zła konfiguracja sieci, brak lub za słaby sygnał 3Gpawfazi pisze:Niestety mi ten zestaw nie chce działać

Moderator: Moderatorzy
Może masz coś uszkodzone modem lub ruter, zła konfiguracja sieci, brak lub za słaby sygnał 3Gpawfazi pisze:Niestety mi ten zestaw nie chce działać
Wszystko nowe kupione. Model sam działa, routher nie wiem, bo tylko z tym próbuje połączyć. Zmieniłem soft w routherze na Gargoyle bo czytałem że tak coś pójdzie, ale działa tylko skype i poczta przez program outlook.Romek pisze:Może masz coś uszkodzone modem lub ruter, zła konfiguracja sieci, brak lub za słaby sygnał 3Gpawfazi pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>.
Moje doświadczenie zawodowe: nowe nie zawsze znaczy sprawne.pawfazi pisze:Wszystko nowe kupione.
To już jest coś, rozumiem iż w komputerze działa ok.pawfazi pisze: Model sam działa
Gargoyle jest superpawfazi pisze:Zmieniłem soft w routherze na Gargoyle bo czytałem że tak coś pójdzie, ale działa tylko skype i poczta przez program outlook.
Czyli jednak masz połączenie z Internetem.pawfazi pisze:ale działa tylko skype i poczta przez program outlook.
Masz racje.pawfazi pisze:Coś działa i tak obstawiam na konfiguracji błędnej. Ktoś podpowiadał o numerach DNS, ale test nic nie pomógł.
Jeśli tak ustawisz w ruterze to połączy automatycznieskarkop pisze:czy router automatycznie sie laczy?
Jeśli tak ustawisz w ruterze to wznowi automatycznie połączenie.skarkop pisze:Czy router automatycznie laczy
To jest nowość z Taiwanu nie wiem czy ktoś go ma na forum.skarkop pisze:Mysle o Sapido RB-1842
Chyba chodziło o D100 ?skarkop pisze:Patrzylem tez na Huawei R101
Ten Huawei D 100 ma to.skarkop pisze:Patrzylem tez na Huawei R101 i w instrukcji nie znalazlem automatycznego wznawiania.
Tak będzie.skarkop pisze:Bylo automatyczne laczenie, ale czy to bedzie tez dzialac po rozlaczeniu
Każdy znany mi ruter ma taką funkcje.skarkop pisze:Kazdy router ma automatyczne laczenie po rozlaczeniu, czy trzeba szukac konkretny?
Sprawdziłem to klon D105 też dobrze, bo nowszy od D100 i ma te same funkcje.Romek pisze:Huawei R101
Tak to jest jak się podpisuje coś czego się nie czyta - http://aero2.pl/pdfs/Aero2_Regulamin_BDI_01_09_2011.pdfdavidns pisze:Aero lubi się co jakiś czas samo rozłączać. Nie wiem czy to wina modemu czy ogólnie tak jest?
davidns pisze:Czy w takim przypadku jest jakiś router 3G/Wifi który posiada opcję ponownego automatycznego łączenia bez konieczności ręcznego restartu?