Ameryka to inna bajka a w PL Sferia zdaje się używała CDMA Rev A na 850 MHz ale pozostaje otwarty problem autoryzacji terminala. Po MAC czy np. po SIM/R-UIM.ja.michal pisze:Na 850/1900 MHz znajdzie się tego pełno
[Nordisk] Nordisk - publiczny IP?
Moderator: Moderatorzy
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: [Nordisk] Nordisk - publiczny IP?
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zgoda. To inna sprawa. Chodziło mi o technologię jako taką.
Sferia nadal działa w CDMA 850. Dla opcji internetowych autoryzacja jest po jakimś tam ID ich terminala. Z tego co wiem tylko prepaid głosowy w Sferii ma karty RIUM bo można kupić sam starter i włożyć do telefonu, który obsługuje CDMA 850.
Sferia występowała o zgodę zmiany przeznaczenia z CDMA na WCDMA, ale niestety UKE się nie zgodził. Powodem byłoby brak pasa ochronnego i wchodzenie w pasmo E-GSM 900 Playa.
Sferia nadal działa w CDMA 850. Dla opcji internetowych autoryzacja jest po jakimś tam ID ich terminala. Z tego co wiem tylko prepaid głosowy w Sferii ma karty RIUM bo można kupić sam starter i włożyć do telefonu, który obsługuje CDMA 850.
Sferia występowała o zgodę zmiany przeznaczenia z CDMA na WCDMA, ale niestety UKE się nie zgodził. Powodem byłoby brak pasa ochronnego i wchodzenie w pasmo E-GSM 900 Playa.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ultra Mobile Broadband?ja.michal pisze:rev c
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z tego co widzę to piszą o ponad 200Mb/s to w takim razie nie to. To rev c to coś koło 6 Mb/s, ale może mam już nieaktualne info.