Internet Plus na Kartę

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Re: Internet Plus na Kartę

Post autor: Yanusz »

wojteks pisze: Proponuję kontakt z BOK w tej sprawie.
To zrobiłem na samym początku. Wg. nich karta powinna logować się do Aero2 a nie loguje. Szkoda, że nie mam możliwości sprawdzić tego w innym miejscu, ale sam fakt, że przy wymuszeniu na modemie pracy w częstotliwości WCDMA 900MHz, pokazuje UMTS Plusa jest delikatnie mówiąc - dziwny. Przecież Plus zdaje się nie ma nadajników pracujących w tej częstotliwości (jeśli chodzi o 3G).
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
Marta_n
Stały użytkownik forum

Post autor: Marta_n »

Dajcie spokój z tym Plusem i jego półmózgimi konsultantami. Mam podobny problem i niestety pomocy nie otrzymałam. Konsultantka była zdziwiona, że ja w ogóle chcę się zalogować do Aero2 i wręcz mnie wyśmiała twierdząc, że równie dobrze mogę próbować zalogować się do Orange. Po dłuższej wymianie poglądów powiedziała, że nic więcej na ten temat nie powie, bo ona nie ma żadnej możliwości aktualizacji karty pod tym kątem.

I bądź tu człowieku mądry :(
blankNaME
Stały użytkownik forum

Post autor: blankNaME »

próbowałem przestawić na 900 na dwa sposoby:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=33783
i
http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym- ... -e169.html

nadal nie mogę zalogować się do aero2 z e3131.

co do BOKu plusa - podzielam zdanie Marta_n - kiedyś kilka razy miałem problem z netem, oni kombinowali i kombinowali, ale i tak problemu nie naprawili. zdarzyło się nawet, że pół miesiąca czekałem.

tak więc, walę to i zostaję na tym nadajniku, na którym jestem (w sumie to na dwóch nadajnikach, bo raz mnie loguje do jednego a raz do drugiego - HSPA, HSPA+).
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

wojteks pisze: To problem karty SIM która nie dostała aktualizacji że sieć PL17 jest dozwolona.Proponuję kontakt z BOK w tej sprawie.
Miałem taki problem na iPlus-abonament w marcu na starej karcie. Po przełączeniu E367 na WCDMA900 karta nie była autoryzowana w sieci Aero2 (Plus ma swój identyfikator na tej infrastrukturze). Bez interwencji BOK-iPlus nic nie zdziałamy (jest sezon urlopowy i takowy jest utrudniony a gadanie z 1-ym lepszym konsultantem to strata czasu). W moim przypadku po ok. tygodniu użytkowania sytuacja się powtórzyła-procedura przez BOK jeszcze raz ale i podobny przypadek miałem z kartą BDI-wysłałem e-mail i sprawę załatwili po ok. 24h.( co do samej obsługi BOK to dorównali do gorszego standardu u konkurencji). Jeżeli natomiast karta loguje się na jednym modemie a na drugim nie chce to kwesta wyłącznie ustawień samego modemu-proponuję wysłać stosowną komendę (AT^SYSCFG=14,2,2000000000000,2,1 ). ;)
jareq
Marta_n
Stały użytkownik forum

Post autor: Marta_n »

Czyli proponujesz wysłanie zgłoszenia przez internet za pośrednictwem swojego konta? Ja mogę zrozumieć, że ktoś może czegoś nie wiedzieć. Ale kłamać w żywe oczy, że Plus nie ma nic wspólnego z Aero2, podczas gdy nawet mapa zasięgu Plusa mówi co innego, to już jest skandal. Nie mam zamiaru dzwonić tam drugi raz bo połączenie z 2601 kosztuje niemało, a nie mam żadnej gwarancji, że nie trafię znowu na taką kalekę umysłową jak ostatnio.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

Marta_n pisze:Ja mogę zrozumieć, że ktoś może czegoś nie wiedzieć. Ale kłamać w żywe oczy, że Plus nie ma nic wspólnego z Aero2, podczas gdy nawet mapa zasięgu Plusa mówi co innego, to już jest skandal.
Są wakacje i niektóre osoby tam pracują czasowo a w przypadku kobiet (z góry przepraszam za taki ogólnik) 1/10 ma wiedzę i wyobraźnię w kwestiach technicznych. Zalogować się on-line i pisać szczegółowe zgłoszenia. :)
jareq
st128
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: st128 »

Panowie wie ktos czy płatnosc smsem w plusie internet działa ? w play online na kartę nie działa wysyłanie płatnego smsa pod numer czterocyfrowy..Zwykłe smsy działają poprawnie , aha jeszcze jedna kwestia troche moze idiotyczne pytanie.....Plus internet na karte jest taryfą... wiec czy mozna ja włączyc na zwykłym simie plusa ??? czy jednak sim musi byc specjalny internetowy ?
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

st128 pisze:Panowie wie ktos czy płatnosc smsem w plusie internet działa ?
Działa.

[ Dodano: 2012-07-30, 09:14 ]
st128 pisze:.Plus internet na karte jest taryfą... wiec czy mozna ja włączyc na zwykłym simie plusa ???
Można. Zmiana taryfy jednakże kosztuje 3 zł.
st128
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: st128 »

Udało sie włączyc taryfe na zwykłym simie :) Dzieki
lotis
Użytkownik forum

Post autor: lotis »

Mam starą taryfę plus na kartę ,jak przejść do nowej taryfy aby korzystać z transferu nocnego 50 gb ? Mam po zalogwaniu na swoim konce plus możliwość wyboru pakietów 2,7,9,15zł .Uzbierało mi się na koncie - 280 zł i chcałbym wycisnąć z tego jak najwięcej.Muszę jeszcze 2 tygodnie korzystać z mobilnego neta -wakacje i wyjazd na wieś.

Odchodząc od sedna sprawy
Do tej pory jechałem na 300 mb od Lycamobile.Co bardzo ciekawe zauważylem ,że te 300 mb dają za każde min 5 zeta doładowania. nie tak jak twierdzi paniusa z ich infolini ze dają ten pakiet raz na 30dni.Nie wiem czy to bład ich sytemu (zresztą nie jedyny ) cz y niedoinformowanie konsultantów.

Reasumując wachlarz 5 kartami Lyca już mi się znudził ! Postawiłbym na nową taryfe plusa na kartę z nocnym grzebanem w necie i 50 gb transferu, Poradzcie jak to zrobić ?
marek_30
Stały użytkownik forum

Post autor: marek_30 »

Spróbuj tego:
Jak zmienić taryfę na Plus Internet na Kartę?

Nowa oferta Plus Internet na Kartę jest dostępna nie tylko dla nowych klientów, ale również dla dotychczasowych użytkowników korzystających z takich taryf jak np iPlus na Kartę czy SIM DATA. Zmiana taryfy wiąże się z opłatą w wysokości 3 zł.

Taryfę można zmienić:

- wkładając kartę SIM do telefonu i wpisując kod *147*03# i naciskając przycisk "zadzwoń"
- korzystając z modemu, w aplikacji Plus Internet – zakładka Plus Internet na Kartę i wpisując kod *147*03# .
- w serwisie Plus online
Źródło (na dole strony).

A nocny pakiet 50 GB włączysz:
Pakiet nocny

Włącz pakiet nocny, a dostaniesz aż 50 GB do wykorzystania w godzinach 00:00- 08:00.

Pakiet nocny aktywujesz kodem *121*11*01# i naciskając przycisk "zadzwoń" . Koszt pakietu to 10 zł. Pakiet jest ważny 30 dni od włączenia, a dwa dni przed upływem jego terminu ważności dostaniesz od nas przypomnienie o jego automatycznym przedłużeniu. Pakiet możesz w dowolnym momencie wyłączyć wpisując kod*121*00*01# i naciskając przycisk "zadzwoń".
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: 3G_ »

Wracając jeszcze do UMTS900 Aero2...
Najprostsza opcja to wymusić nośną Aero2 2963 - działa mi to z kartą Sim+ i abonamentową mimo zasięgu Plusa na 2100. Niestety tylko z modemami Huawei.
Standardowo jeśli jesteśmy w zasięgu UMTS2100 Plusa, karty nie chcą się logować do UMTS900 Aero2.

Ale np. ostatnio wieczorem w Piasecznie ku mojemu zdziwieniu wyciągałem na 2100 ok. 5-6 Mb/s (modem 7,2), zaś na 900 tylko ok. 3 Mb/s, więc nie wiem czy warto przełączać się na Aero, choć do tej pory tak mi się wydawało (ale to na wsi, gdzie zasięg 2100 znacznie słabszy). Nie wiem też czy powyższe prędkości są stale, bo nie korzystam teraz za dużo z netu Plusa.
lotis
Użytkownik forum

Post autor: lotis »

Loguje się do Aero2 wymuszając 900 Mhz za pomocą kodu dla SG plus *#2263# .Może to działa też na innych tel.
Zauważyłem ,że moc sygnału i transfer na wsi jest o niebo lepszy niż na 2100 Mhz.
Jest jeszcze jeden problem jak sciagam filmiki mp4 na nocnym transferze 50 gb powyżej 15 mb transfer jest blokowany.
Czy ktoś to zauważył ?
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: 3G_ »

lotis pisze:Loguje się do Aero2 wymuszając 900 Mhz za pomocą kodu dla SG plus *#2263# .Może to działa też na innych tel.
Wpisując ten kod dostałem to samo, co mam w Field Test. Można tam wymusić każde pasmo. Bardzo fajna opcja.
Decus
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Decus »

kupiłem kilka dni temu modem z playa za 129 zl, niestety w mojej okolicy nie mam zasiegu z play (mimio ze na mapie był), modem pokazuje zasieg 3G z plusa, nadajnik mam 1km od domu myslicie ze kupujac plus na karta bede mial w miare przyzwoity ping::D?
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Tutaj nie ma co pytać , kup starter i wypróbuj.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Na ładne pingi w Plusie nie nastawiałbym się jakoś mocno. Najlepiej zrobić tak jak matek451 napisał.
Awatar użytkownika
fenek73
Użytkownik forum

Post autor: fenek73 »

Decus pisze:kupiłem kilka dni temu modem z playa za 129 zl, niestety w mojej okolicy nie mam zasiegu z play (mimio ze na mapie był), modem pokazuje zasieg 3G z plusa, nadajnik mam 1km od domu myslicie ze kupujac plus na karta bede mial w miare przyzwoity ping::D?
Jak nie sprawdzisz, to nie bedziesz wiedzial, wszystko zalezy od zasiegu.

Ja wlasnie tez kupilem modem z Playa Huawei E3131 za 129zl ze starterem
Przetestowalem Orange i Play (pingi do 100), dzisiaj testowalem Plusa :

http://speedtest.net/result/2417788948.png
http://speedtest.net/result/2417781807.png
http://speedtest.net/result/2417779580.png
http://speedtest.net/result/2417414812.png
http://speedtest.net/result/2417508646.png
http://speedtest.net/result/2417510250.png
http://speedtest.net/result/2417513860.png

Jestem w szoku bo nadajnik Plusa mam jakies 300-400 metrow od siebie
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

To efekt połączenia sieci CP, Plusa i AERO2. Ja korzystam z CP na 900MHz i czasami speedtesty wypadają gorzej niż darmowe BDI od AERO2.
Awatar użytkownika
fenek73
Użytkownik forum

Post autor: fenek73 »

Dobra, pingi dochodzace do 300, transfer do 1MB, ale to byla niedziela...
Wyniki z dzisiaj :

http://www.speedtest.net/result/2419146484.png
http://www.speedtest.net/result/2419147445.png

A juz skreslilem Plusa, widocznie w niedziele byl mocno przeciazony
Ale... minute pozniej juz nie moglem zdobyc ponownie takiego fajnego wyniku

http://www.speedtest.net/result/2419151285.png
http://www.speedtest.net/result/2419152838.png

Plus w odstawke :dobani:
blankNaME
Stały użytkownik forum

Post autor: blankNaME »

@fenek73: nie wiem, co dzieje się w twojej lokalizacji, ale u mnie niedawno nadajniki plusa (i chyba orange) były modernizowane. w tej chwili plus jest u mnie najstabilniejszą siecią i pomimo, że do nadajnika mam ~4 km, to pingi średnie to 75ms. w grach osiągam ping ~85ms w czasie obciążenia a w godzinach nocnych na HSPA+ udało się na BF3 nawet 36ms.

speedtest: http://www.speedtest.net/result/2419804823.png

może faktycznie to tylko przeciążenie - u mnie też to się zdarzało.
Kontrola

iPlus na kartę stara oferta

Post autor: Kontrola »

Dzień dobry Państwu, to moja pierwsza wiadomość na tym forum.

I od razu do rzeczy.
Posiadam iPlusa na kartę od ładnych paru latek, dawniej Simdata.
Od dłuższego czasu korzystam z jakiejś promocji polegającej na tym, że zasilam kartę za 100 zł i przez pół roku mam do wykorzystania 6 GB (sześć gigabajtów) danych. Dopuki nie wyczerpię tych sześciu GB, stan konta mi się nie zmniejsza (chyba, żebym gdzieś telefonował, albo wysyłał SMSy, ale tego nie robię).
Bardzo mi taka oferta odpowiada, ponieważ korzystam z tego iPlusa tylko kiedy jestem w podróży, ilość danych całkowicie mi wystarcza i podoba mi się, że jest pół roku na ich wykorzystanie. Dodatkowo co miesiąc przelewam sobie 20 zł z konta tego iPlusa na kartę na mojego normalnego Simplusa i wychodzi mi, że mam defacto bezpłatnie internet mobilny o normalnej przepustowości.
W czym więc problem? Zbliża się termin upływającego pół roku od ostatniego zasilenia i planowałem jak zwykle zasilić za 100 zł. Coś mnie jednak tknęło i zajrzałem na stronę iPlusa na kartę i widzę tam już zupełnie inną ofertę :-o
Nie ma tam 6 GB na 6 miesięcy za 100 zł, tylko jest coś 14 GB na 30 dni... Całkowicie mi to nie pasuje. W życiu nie wykorzystam nawet 2 GB w 30 dni, a przede wszystkim zależy mi na długim terminie ważności pakietu.
Pytanie - jeżeli nic nie tykałem, czy moja starego typu oferta 6GB/6 m-cy za 100 zł zadziała na moim koncie? Jeżeli nie, to nie ma dla mnie sensu zasilać konta.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Powinieneś mieć taryfę jak obecnie. Automatycznej zmiany na nową nie było. Zawsze możesz zadzwonić i sprawdzić jaką masz taryfę na tym numerze. Chyba nawet można to sprawdzić online przez ebok (czy jak to tam jest w Plusie). Jest też kod USSD do tego. Bodajże *147#.

Jeśli z jakichś powodów masz nową taryfę to możesz pomyśleć nad ofertą od Orange. Są tak normalnie krótkie terminy, ale po wysłaniu specjalnego SMSa ważność konta i bonusów wydłuża się do 1 roku. Czasem jest problem z bonusem i ginie wg normalnej oferty, ale po zgłoszeniu przywracają go.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

ja.michal pisze:Automatycznej zmiany na nową nie było
Dokładnie, jak sam nie zmieniłeś to nadal masz simdata a nie iPlus na kartę.
Nie pomagam na PW!
Kontrola

Mam iPlus na kartę. Tak mi się wyświetla po wpisaniu *147#.

Pakiet, o który mi chodzi nazywa się iPlus bonus MB.
Chciałbym z tego dalej korzystać, ale nie wiem, czy Plus nie zrobił psikusa i nie skasował tej promocji w międzyczasie. A może dla tych, którzy się do niej zapisali jest nadal aktywna. Konsultanci Plusa nic nie kapują z tego.

Przejście do Orange mnie nie urządza, bo:
a. nie będę miał możliwości przenoszenia środków na mojego Simplusa (usługa TELEPRZELEW) i w ten sposób korzystania z mobilnego internetu de facto za darmo,
b. mam modem z simlockiem Plusa.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Nie wiem jak ci pomóc. Chyba pozostaje tylko sprawdzenie w praktyce.

Co do punktu b to jeśli modem Huawei to powinno dać się zdjąć simlocka kodem za darmo.
Kontrola

Modem mam Merlin XU870 (na ExpressCard). Ma namalowane logo Plusa. Tak naprawdę, to nie wiem, czy ma simlocka, bo nigdy nie sprawdzałem z inną kartą. Ciekawe czy można w razie czego zdjąć simlocka z tego modemu.
Co do sprawdzenia w praktyce, to właśnie dlatego pytam tutaj, że chcę uniknąć wtopienia 100 zł, żeby się przekonać, że jednak już nie ma tej oferty 6 GB na 180 dni, tylko pojawi się 14 GB na 30 dni...
Gdyby to miało nie działać, to skłaniałbym się ku BDI Aero2. Co prawda jest to wolne, ale przy moim profilu użytkowania (nieregularnie) wypada chyba najlepiej.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Może nie mieć simlocka. Plus blokował modemy tylko na początku. Potem od tego odstąpiono.

Pamiętaj, że bdi Aero2 działa tylko w 3G 900 Mhz. Sprawdź czy modem obsługuje to pasmo w tej technologii.

Co do ofert z internetem popatrz na jakieś małe abonamenty. Może jeszcze jest w T-Mobile 1GB za 9,90 zł. To w praktyce 60 zł za 6 GB za 6 miesięcy.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

ja.michal pisze:Chyba pozostaje tylko sprawdzenie w praktyce.
W Plusie nastąpiła zmiana nazw taryf na kartę.

Kod: Zaznacz cały

Nazwa taryfy 	          Koszt aktywacji (z VAT)
Iplus na Kartę   	            Obecnie aktywna
Simplus   	                        1,50 zł
Plus na Karte   	                3,00 zł
Plus Internet na Karte 	3,00 zł 
To co kiedyś nazywało sie simdata teraz to iPlus na Kartę, nowa taryfa z inaczej liczonymi bonusami to Plus Internet na Kartę.
Nie pomagam na PW!
Kontrola

Popatrzyłem na regulamin obecnej promocji (100 zł doładowanie -> 14 GB/30 dni) i doczytałem, że dotyczy taryfy Plus Internet na Kartę.
Ja mam wciąż iPlus na kartę, czyli ta promocja mnie nie łapie. Pytanie za 100 pkt.
- czy dawna promocja iPlus bonus MB nadal działa dla klientów, którzy pozostali przy taryfie iPlus na kartę i uaktywnili promocję dawno temu...

Po analizie wychodzi mi, że nic lepszego dla mnie się nie znajdzie. Mój modem nie odbiera Aero2, poza tym BDI jest wolne i rozłącza co 60 min. Żadna inna oferta nie daje mi możliwości korzystania z internetu mobilnego o normalnej przepustowości (obecnie mój modem wyciąga nominalnie do 3,6 Mbit) przy praktycznie zerowych kosztach (dzięki usłudze Teleprzelew).

Cóź, chyba jednak będę musiał zaryzykować 100 zł, żeby się przekonać.
ODPOWIEDZ