Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
A to moje "DC" w Wołominie
Wynik na nieobciążonej stacji, jak widać modernizacja może iść w odwrotną stronę
prędkość UP wskazuje na powrót do HSDPA , działa to tak od 4 dni. Wcześniej UP ponad 2Mb a D 7Mb i połowę niższy ping. A ja specjalnie kupiłem modem z DC
jak w opisie operator sam sobie dokonuje podziału kraju na obszary LA i nadaje oznaczenia LAC, a 50001 to UMTS900 AERO2, widać zmiany obejmują całą sieć pana Solorza
Tak jak napisał ja.michal, te stacje są już po modernizacji, zapewne wraz ze zmianą LAC zmienił się także RNC na taki sam jak mają stacje bazowe Plusa UMTS2100.
Żadna rewelacja jak na DC bo 6-8Mb/s w chwili obecnej Winę za takie prędkości ponosi jednak zbyt słaby sygnał bo jest około 40% z odległości 15km a wiem że DC wymaga dobrego sygnału
Sądząc po współczynniku Ec/Io sieć jest mocno obciążona więc może w późniejszych godzinach coś się poprawi
Może i kiepsko ale do wczoraj miałem max 2-3Mb/s z Łukowa Najczęściej było to HSUPA/HSDPA a teraz wskakuje ciągle DC Zawsze mogę powiedzieć że internet przyspieszył mi trzykrotnie
ja.michal pisze:Można to jednak tłumaczyć tym dość sporym dystansem
Postaram się podjechać pod BTSa i sprawdzić choć wydaje mi się że takich prędkości jak w Orange to nie uzyskam
Wiadomo może w jakiej kolejności Plus modernizuje swoje stacje do HSPA+DC? U mnie jest HSPA+ na 900MHz (słabo działa), a na 2100 jest tylko zwykłe HSDPA, no i LTE (które ze względu na brak zewnętrznego IP dla mnie odpada). Jest szansa że będą modernizować czy raczej nie ze względu na istnienie LTE?