Przedłużenie umowy Orange

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.store/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Przedłużenie umowy Orange

Post autor: matek451 »

Najlepiej wypowiedzenie złożyć w salonie. Z reguły konsultant sam dzwoni do DUK, można tez go o to poprosić. Ewentualnie w wypowiedzeniu, zostaw swój nr. tel i sugestię, że możesz kontynuować współpracę z operatorem na nowych warunkach. Wypowiedzenie zawsze można cofnąć przed upływem 30 dni.@szuki LTE działa na taryfach głosowych Play. Jeśli masz pakiet 2GB to do końca roku możesz korzystać z LTE bez limitu. Radziliśmy bierz tylko SIM a router kup sam , najlepiej z Plusa. Tam nie ma simlocka. Wybrałeś umowę z B-593s-22 z Orange to masz simlocka i do Play musisz go zdjąć. U nich to norma, na dodatek obowiązkowy PIN, badziewny soft do sprzętu. Takie rzeczy tylko w Orange.
szuki
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: szuki »

matek451, ok:) Jestem niepokorny. Rozumiem, że teraz jedyna droga to 77 zł w Orange i założenie pinu na karte? Z pinem to chyba niekoniecznie bo moja karta Orange, którą mam w modemie nie ma aktywnego pinu. Jesteś 100% pewny, że na taryfie głosowej też jest ta promocja z LTE??? Jak tak to masakra zaraz dzwonie do Orange aby zdjęli simlocka.

Z pinem może dlatego nie muszę mieć bo mam kartę wydaną w 2009 roku.
Ostatnio zmieniony 2014-04-20, 19:23 przez szuki, łącznie zmieniany 1 raz.
Throu
Stały użytkownik forum

Post autor: Throu »

Simlocki na telefony to jeszcze jak Cię mogę, ale żeby nawet na router blokadę zakładać? :D Oferty w Orange jedne z lepszych, złego słowa nie powiem, ale to jak idą pod górkę w innych kwestiach (obowiązkowy PIN, simlocki) woła o pomstę do nieba tym bardziej, że obecnie są chyba jedynym operatorem na rynku, który tak robi (jeśli się mylę to mnie poprawcie)
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

@szuki ja tego nie powiedziałem, miałeś swoje argumenty biorąc e sprzętem. Szkoda tylko, że nie pisałeś o tym LTE w Play wtedy uprzedziłbym cię o tym simlocku w Orange na ich B-593. A tak swoją drogą nie są tani, 77 zł za zdjęcie to trochę przesada.
hajzenberg
Początkujący użytkownik forum

Post autor: hajzenberg »

Witajcie, czy istnieje szansa na dobrą ofertę przedłużeniową (80% rabatu) w przypadku złożenia rezygnacji w ciągu 10 dni od podpisania umowy? Jak wygląda podejście orange w tej kwestii? Liczy się sztuka i dadzą lepszą ofertę czy przestrzegają tego, że przedłużenie dopiero przy jakimś stażu abonenckim?
szwed11

Post autor: szwed11 »

hajzenberg, chyba nikt tego nie testował. Przetestuj i daj znać :)
hajzenberg

Nie chcą iść na ustępstwo-nie masz Pan kończącej się umowy i cześć;] Co najgorsze nie ma też już ofert na 6 miesięcy...
Throu
Stały użytkownik forum

No trudno było się spodziewać, że zaproponują Ci ofertę przedłużeniową w sytuacji gdy nie było czego przedłużać :D ale zawsze warto próbować, także brawo za podjęcie starań :ok:
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

Throu pisze:także brawo za podjęcie starań
Za co te brawa? Pomysł z góry był skazany na niepowodzenie i to nie trzeba było robić testu żeby się przekonać
Nie ma stażu, nie ma rabatu i to jest tak we wszystkim
Throu
Stały użytkownik forum

Oczywiście masz rację, ale co mu szkodziło spróbować? Ryzyka zero, więc nie widzę problemu. Lepszy taki nadgorliwy abonent niż ten, który nie pyta o nic tylko łyka ochoczo pierwsze lepsze oferty z brzegu jakie mu zaproponują w BOK czy w lokalnym salonie.
kordirko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: kordirko »

Dziś przyjechała umowa na promocyjne przedłużenie wynegocjowane z DUK.
Bardzo miło mnie zaskoczyli zapisem na końcu w punkcie 4 umowy.
4. Przez okres 24 miesięcy Orange S.A. przyznaje Abonentowi w ramach promocji abonament tańszy o 80%. Po upływie 24 miesięcy okresu promocji wysokość abonamentu będzie wynosiła 100% zgodnie z aktualnym cennikiem dla planu taryfowego z jakiego korzysta Abonent. Wysokość abonamentu po promocji wynosi 0 zł miesięcznie.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Że co? :szok:
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

kordirko, wychodzi na to że przy kolejnym wypowiedzeniu będą Ci już dopłacać do korzystania z internetu :rotfl:
Throu
Stały użytkownik forum

Znajomemu kończy się umowa we Freenet (29 GB za 50,56), poszedłem dzisiaj z nim do salonu z ciekawości jakie tam oferty przedłużeniowe mają. Najlepsza opcja jaką zaproponowali to 15 GB za 29,90 :rotfl: pozostałych już nawet nie pamiętam bo od razu żeśmy się szeroko uśmiechnęli z politowaniem. Kurde, pomyśleć, że człowiek aż tak dawał się robić wcześniej w wała :facepalm: 2 razy przedłużałem umowy w salonie zanim trafiłem na to forum i zostałem cudownie oświecony. No, ale lepiej późno niż wcale :)
hajzenberg

Andrzejz78 pisze:to nie trzeba było robić testu żeby się przekonać
Nie ma stażu, nie ma rabatu i to jest tak we wszystkim
Niezwykle się mylisz. Wiele firm leci na ilość i woli dać lepszą ofertę niż stracić klienta zupełnie. Przećwiczone na UPC, Vectrze swego czasu.
fulo

Post autor: fulo »

Kolega kordirko nie napisał, że niżej jest też punkt sformuowany tak:
abonament 1-24 miesiące 17,98
abonament po 25 miesiącu 89,90
Mniej więcej wygląda to tak, gdy będę miał chwile to wrzucę skan aneksu jak naprawdę to wygląda.
kordirko

fulo pisze:Mniej więcej wygląda to tak, gdy będę miał chwile to wrzucę skan aneksu jak naprawdę to wygląda.
Tak dzięki, doczytałem.
Doczytałem też, że przesunęli mi okres rozliczeniowy w tył o X miesięcy (promocja wchodzi od najbliższego okresu rozliczeniowego),
natomiast umowa ze zniżka obowiązuje do daty 24+X, czyli za X miesięcy po promocji będę musiał płacić stawkę 500% z 18 zł
bez opcji wymówienia (za zerwanie umowy => kara).
Właśnie nasmarowałem wypowiedzenie aneksu, jeszcze 10 dni nie minęło, dziękuję za taką promocję,
szukają jeleni którzy się dadzą złapać na numer z poprzestawianymi datami :)

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-05-05, 08:00 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-05-05, 07:00 przez kordirko, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

Witam forumowiczów, właśnie dzwoniłem do DUK pod numer 501 400 400 i chciałem wynegocjować rabat -80% na umowę 24 miesiące bez sprzętu i te słynne 49 GB za 17,98zł , ale nic się nie da wykombinować, bo Pani twierdzi jedna i druga, że rabaty -80% zostały im zabrane ok miesiąc temu, czy to prawda?

Może to ktoś potwierdzić?

Zaproponowano mi 49 GB za 44,95 zł plus reszta wiadomo szczęśliwe godziny 24:00-12:00 za 9,99 zł i dodatkowa karta sim za 5 zł

Na chwilę obecną im podziękowałem i składam wypowiedzenie, zobaczymy czy to coś pomoże.
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Może to ktoś potwierdzić?
Kilku innych w innym temacie to potwierdziło więc chyba to prawda
Awatar użytkownika
zurek
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: zurek »

Andrzejz78 pisze:Kilku innych w innym temacie to potwierdziło więc chyba to prawda

A to...

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=39331&start=360

To wypowiedz forumowicza Duriel z powyższego linku

"Byłem dziś zorientować się jaką oferte zaoferuje mi sprzedawca w Orange. Zaproponował mi 70gb za 45zł bez modemu, szczęsliwe godziny zostają darmowe. Zapytałem go o konsultacje z DUK, powiedział, że jest możliwe wynegocjowanie lepszej oferty z modemem. Czy w takiej sytuacji mogę wybrać dowolny modem z oferty Orange? Zastanawiam się nad modemem huawei b683. Na stronie Orange jest dostępny, czy dam radę wynegocjować ofertę 70gb z tym modemem, lub ewentualnie niższy rachunek?"

Więc nie jest tak źle jak wygląda :)
ZTE MC889A PRO

PLAY Internet Domowy
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

pogodabartek pisze:49 GB za 17,98zł
zurek pisze:70gb za 45zł
zurek, widzisz różnicę?
Awatar użytkownika
zurek
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: zurek »

Widzę... Ale za 70GB opłaca się jeszcze dać 45zł...
Cztery lata temu taki limit 70GB był niedopomyślenia...
ZTE MC889A PRO

PLAY Internet Domowy
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

pogodabartek, pytał wyraźnie o ten słynny rabat za 17zł więc odpisałem że już go nie ma Wydaje mi się że raczej chodzi mu o obniżenie kosztów niż zwiększenie limitu
zurek pisze:Ale za 70GB opłaca się jeszcze dać 45zł...
To zależy komu Np. mi nie opłacało by się bo takiej porcji danych nie wykorzystałbym
rethas
Stały użytkownik forum

Post autor: rethas »

Z zaciekawieniem śledziłem ten wątek bo kończy mi się umowa w czerwcu.Złożyłem wypowiedzenie i otrzymałem następującą propozycję:30 GB transferu za 42 zł (bez transferu nocnego) i umowa na 18 miesięcy :dobani: .Stara umowa to 28GB za 34.90 na 12 miesięcy.Oczywiście umowy nie przedłużyłem.
kordirko

rethas pisze:otrzymałem następującą propozycję:30 GB transferu za 42 zł (bez transferu nocnego) i umowa na 18 miesięcy
Czyli dali 30% zniżki od standardowej oferty 30GB / 18 m-cy za 59,90 zł.
rethas
Stały użytkownik forum

Post autor: rethas »

Widać słabo negocjowałem :facepalm: , albo Orange ma już dość klientów i nie zależy im aby utrzymać tych,którym kończy się umowa.
Awatar użytkownika
Shocker
Użytkownik forum

Post autor: Shocker »

Mam małe pytanie do tych co wypowiadali umowę z Orange.

Umowa (Orange BE Standard 12 - 20GB/50 zł) kończy mi się 13 października br.
Wypowiedzenie zostało dostarczone osobiście do placówki partnerskiej 12 września. Pani z oddziału przy mnie dzwoniła od razu do centrali z informacją o wypowiedzeniu, przyjęła pismo i tyle...

Powiem wprost, chciałbym przedłużyć umowę z Orange, ale nie na tych warunkach co zaproponowali przed wypowiedzeniem (gorszą niż mam obecnie - mniejszy transfer i większa cena, coś koło 60 zł/16 GB :/ ). Z tego co tu wyczytałem na forum, to kiedy zadzwonili z DUK, to udało im się w miarę przyzwoite warunki wynegocjować. Myślałem nawet o tym, żeby to olać i na nowo podpisać umowę na użytkownika indywidualnego, ale też teraz są gorsze warunki niż te z przedłużenia umowy za pomocą DUK. Czekam więc cierpliwie na ten nieszczęsny telefon z DUK, ale od 2 tygodni cisza... Nie chciałbym 13 października zostać bez dostępu do Internetu, szczególnie, że to mój podstawowy dostęp w domu.

Więc tu moje małe pytanie: kiedy oni mniej więcej dzwonią do klienta po złożeniu pisma? :) Nie chciałbym robić z siebie idioty i sam tam dzwonić, szczególnie, że jeszcze kilka dni przed wypowiedzeniem umowy próbowałem, to po 30 minutach słuchania muzyczki, skasowaniu kilku złotych zrezygnowałem.

Teraz w Orange mam pełny zasięg LTE/HSPA+DC z dobrymi transferami nawet w dzień (oscylują w przedziale 40-60Mbit/s). Przeglądam więc oferty T-Mobile, bo prędkości powinny być podobne, ale cenowo gorzej wychodzi. PLAY odpada jest przeciążony w mojej okolicy, tak samo niestety PLUS, ale ten dzisiaj wychodzi najkorzystniej cenowo...
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Bez obawy Jest jeszcze czas i pewnie zadzwonią
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Shocker, będziesz miał jeszcze jeden abonament najpewniej bo jest miesięczne wypowiedzenie liczone od pełnego miesiąca czyli dopiero bieg będzie leciał od 1 października i pewnie koniec umowy będzie w listopadzie. Przynajmniej u mnie tak to wyglądało.

Sam miałem podobną sytuację i dopiero dwa tygodnie przed końcem umowy dało się przedłużyć umowę, pomimo wcześniejszego wypowiedzenia. Sam się pofatygowałem do salonu Orange i powiedziałem, że zastanawiam się czy z nimi nie zostać, ale żadnej oferty nie przestawili. Połączył mnie pracownik z DUK i coś tam wymyślili. ;)
Awatar użytkownika
Shocker
Użytkownik forum

Post autor: Shocker »

Dziękuje kolegom za info powyżej. :)

Właśnie dzisiaj zadzwonili z DUK Orange, czyli nawet szybko, z tym, że pierwsza propozycja konsultanta szału nie zrobiła. Zapytali wprost dlaczego rezygnuję i praktycznie tylko zbili trochę z ceny (tak jakby powiększyli rabat), reszta bez zmian. Ponieważ ostatnio troszkę więcej tych Gigabajtów leci (szczególnie na zabawę i aktualizacje w Arch Linux), to chciałem wynegocjować więcej GB, za które byłem skłonny zapłacić troszkę więcej złotówek. No i tu się przeliczyłem, bo miałem do wyboru albo tani abonament i GB bez zmian do tego co mam teraz, albo strasznie drogi abonament i mnóstwo GB, nic pośredniego - taka dziura - w co nie mogę uwierzyć. Zamiast tego wciskali mi jakieś vouchery do MediaMarkt i nową kartę LTE (czy to mi w ogóle jest potrzebne jak przecież teraz siedzę na LTE? Po co oni takie coś proponują?). Koniec końców odmówiłem i rezygnację podtrzymałem. Do znajomych po pierwszym telefonie z DUK, jeszcze potem 2 razy dzwonili i każdy z nich coś ciekawego wynegocjował (ale to było przed wakacjami).

Czy oni teraz jeszcze też dzwonią kilka razy, czy już po pierwszym telefonie olewają stałych klientów? Nie wiem czy źle zrobiłem, że od razu nie wziąłem tego rabatu (przedłużam zawsze umowy na rok bez modemu i przez to może dostaję mniej), bo się okaże, że zostanę z niczym...
ODPOWIEDZ