[LTE PLUS] Wtopa z ODU/IDU, pomoc w dobraniu nowego sprzętu

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

bomber
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: [LTE PLUS] Wtopa z ODU/IDU, pomoc w dobraniu nowego sprzętu

Post autor: bomber »

wojteks pisze:Racja, umknęło mi że tu chodzi o kabel IDU-ODU.
Nie, nie umknęło. Autorowi płynnie przeszedł do zestawu z anteną zewnętrzną, kierunkową i o taki kabel pytał. Tak ja to przynajmniej odebrałem.
W tym wypadku ja stosuje "przelotkę okienną" w postaci konektora modem-kabel do panela. Niestety ma to swoje wady, ale daje rade.
Kamil K
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Kamil K »

Nie polecam zestawu ODU IDU. W moim przypadku okazał sie straszną pomyłką. Po podłączeniu (zgodnie z instrukcją) na routerze świeciły się niebieskie diody, zasięg więc rewelacyjny mimo tego internet działał mega wolno (pobieranie później 1 mb/s). Jak się okazało wszystkiemu winna jest obciążona sieć. Plus nie gwarantuje prędkości minimalnej, nie mówi również o obciążeniach sieci w okolicy a jedynie zachęca prędkością maksymalną. Obecnie nie ma możliwości zmiany odbiornika na odbiornik mobilny bez rezygnacji z umowy i ponoszenia kar umownych. Dodatkowo nie można uzyskać żadnej informacji od plusa o rozbudowie sieci nadajników. Wniosek jest jeden: odu idu nie działa a plus mami super szybkim internetem którego nie jesteś w stanie nigdy uzyskać ponieważ Twoja (nie ich oczywiście :) sieć jest przeciążona.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Zaden operator nie gwarantuje Ci predkosci minimalnych... i zdecydowana wiekszosc dziala coraz gorzej....
ODPOWIEDZ