Play LTE na kartę darmowy starter

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Play LTE na kartę darmowy starter

Post autor: ja.michal »

Raczej, ale wolno też to nie jest. Strony przegląda się swobodnie, pocztę również. VoD też daje radę.
Tematu ciągnąć nie będę, ale żadne UKE czy UOKiK nic nie zrobią w tej sytuacji.
tommy45
Stały użytkownik forum

Post autor: tommy45 »

ja.michal, mylisz się trochę bo w regulaminie jest pkt. że w najwyższym abonamencie nię będzie obniżana prędkość, zadecyduje tylko technologia LTE. A prędkość jest przycinana na sztywno.
Tutaj UKE i UOKiK może mieć coś do powiedzenia. Ale nie musi.
robertnik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: robertnik »

Regulamin rozumiany jest jako całość, a tam punkty sobie przeczą. W sumie o to cały czas była zadyma, bo napisali że mogą przyciąć do 32kb...
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Ale slogan reklamowy 150 Mb/s ma się nijak do przycięcia do 5/2 , nie sądzicie :-) ? A w ogóle chyba nikt w życiu nie widział nawet zbliżenia się do 150... Mb/s

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

tommy45, piszę cały czas w kontekście reklam produktu. Regulamin swoją drogą i każdy kto podpisuje umowę podpisuje również, że się z nim zapoznał i akceptuje więc do kogo mieć pretensje?
onken pisze:Ale slogan reklamowy 150 Mb/s ma się nijak do przycięcia do 5/2 , nie sądzicie :-) ?
W reklamach Power LTE nie widziałem informacji o prędkości.
Kalder
Stały użytkownik forum

Post autor: Kalder »

Odkopuje temat bo zastanawia mnie dlaczego pomimo tego że mam obecnie lepszy zasięg (wyżej antena) to prędkość jakby zmalała do około 13 Mbps (wcześniej chodziło około 17-18)? Jak uruchamiam speedtest to na początku jest około 18-19 i spada do poziomu około 12-13 Mbps (raz widziałem nawet ponad 20).

Mam internet na kartę lte dlatego tak niska prędkość? Czy może jakiś lejek chociaż używam od niedawna więc chyba nawet do 100GB nie dobiłem.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Wygląda to raczej na włączony lejek, też już tak miewałem

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Kalder
Stały użytkownik forum

Post autor: Kalder »

Chyba jednak nie lejek bo na torentach dobija do 40Mbps. Nic z tego nie rozumiem. Kontaktowałem się nawet z BOK poprzez Play 24 ale tam nic się nie dowiedziałem bo dostałem standardowa odpowiedź że oni nie maja wpływu na działanie programów a sieci nie ucinają.

Jednak coś musi być nie tak. Niemożliwe żeby aż tak duże różnice były, speedtest cały czas pokazuje około 12-13 Mbps a ściągając nawet a kilku stron jednocześnie suma transferu nie przekracza 15 Mbps. Skąd te 40 na qTorrent?

[ Dodano: 2014-10-28, 15:06 ]
Do 27 miałem włączony pakiet Play LTE na 30 dni za darmo a dzisiaj przy próbie włączenia wyskakuje że Usługa chwilowo niedostępna. Koniec tej promocji czy o co chodzi? Na koncie 50 złotych więc jest to minimum 30.
ODPOWIEDZ