a oprogramowanie ucinające downloady Huawei napisał na zlecenie świętego Mikołaja. Głupkiem nie jestem. Wiem o co chodzi. Akurat tak się stało że mam na stole dwa modemy od Play E3372s i właśnie z kolegami przy kawce je testujemy. Dziwne! U nich tez było do 10Mb/s! Nie wiesz może dlaczego?
Jeden z nich ma juz wgranego Hi Linka i sam zobacz:
Godzine temu z ledwością wyciągał 4Mb/s i chcesz mi powiedzieć że Play nic nie wie?
Nie wierzę! Cos mi się wydaje że w nowszych E3372 od Play w sofcie siedzi coś co pomoże Playowi utrzymać sieć :-) bo jeśli do nadajnika dorwie się 100-tu takich z max./ 5-10Mb/s to będzie ok, prawda?
Na razie ssam opinię z palca ale innego logicznego wytłumaczenia na zaistniały fakt nie ma. Nie sądzę by Huawei wgrywał soft nie robiąc u siebie testów. Widziałem laboratoria Huaweia i wiem że testują oprogramowanie i modemy na własnym wewnętrznym LTE. Sądzisz że wypuścili operatorowi modem który z ori oprogramowaniem ma takie śmieszne downloady i Play sie nie przy burzył? Gdyby było inaczej - pojawiły by się aktualizacje ori firmware a takowych nie ma. Wszystko więc gra, Playowi oczywiście...