Prośba o pomoc w doborze sprzętu

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Prośba o pomoc w doborze sprzętu

Post autor: matek451 »

Zacznij od określenia budżetu jaki chcesz przeznaczyć na zakupy aby w przyszłości uniknąć nieporozumień. Na antenę zew. do LTE rezerwuj 200 zł. E5573 nie jest złym routerkiem Mifi, szczególnie za taką kasę jak zapłaciłeś. Zasięg jego WiFi nie powala ale jest też standardowy ,posiada tez radio 5GHz ale brak portów LAN wg. mnie całkowicie go dyskwalifikuje jeśli chodzi o router domowy. Oczywiście można go połączyć po USB z routerem go obsługującym z portami LAN i do tego routera podłączać urządzenia po kablu czy dodatkowe AP. Działa na niektórych routerach z OFW oraz na alternatywnym OpenWRT. To tak a propos gdybyś nie mógł go zwrócić. Jeśli zwrócisz to do stacjonarnych zastosowań proponuję router z wbudowanym modemem LTE. Wybór zależny od wymagań i budżetu.
korbielow
Użytkownik forum

Post autor: korbielow »

Oto wyniku testu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jaka antene proponujecie ?
Co do budżetu to założenia są te same nie chciałbym nie wiadomo ile wydać. Nie jestem w temacie i nie wiem ile taki router kosztuje co mi potrzebny jest. Proszę o konkretne nazwy anteny i routera.

"Oczywiście można go połączyć po USB z routerem go obsługującym z portami LAN i do tego routera podłączać urządzenia po kablu czy dodatkowe AP. Działa na niektórych routerach z OFW oraz na alternatywnym OpenWRT. To tak a propos gdybyś nie mógł go zwrócić. Jeśli zwrócisz to do stacjonarnych zastosowań proponuję router z wbudowanym modemem LTE. " - a jaki router współpracuje z tym 5573 i jest godny polecenia?
korbielow
Użytkownik forum

Post autor: korbielow »

Czy router Huawei B593 bedzie dobrym wyborem dla mnie?
ODPOWIEDZ