Sterownik do Motorola V235

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

MIG
Użytkownik forum

Re: Sterownik do Motorola V235

Post autor: MIG »

Masz aktywowaną usluge iplus? jeśli tak to zrób wszystko jak jest w tym opisie http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38078#38078 (zmienia sie tylko nazwa modemu)
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez MIG, łącznie zmieniany 1 raz.
Motorola V235+ATK10=230kbps
Kasia_Kasienka
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Kasia_Kasienka »

raczej nie mam
MIG
Użytkownik forum

To sobie aktywuj
Kasia_Kasienka

MIG pisze:To sobie aktywuj
ale jak?
MIG
Użytkownik forum

Kasia_Kasienka

Ale ja nie bede przeciez kasy na telefonie zuzywac zeby sobie sciągnąć jakies grafiki czy dzwonki...
sapnews
Stały użytkownik forum

Post autor: sapnews »

Zakup sobie zatem w Plusie kartę pre-paid SimData - karta kosztuje 20zł i tyle masz do wykorzystania na neta - a za 100KB płacisz 3gr

Po tym co piszesz podejrzewam, że to Ci w zupełności wystarczy :)

Pozdr.
Kasia_Kasienka

Ale przeciez kabel usb jest po to zeby za darmo sciagac... Nie ma innego sposobu??
sapnews
Stały użytkownik forum

Post autor: sapnews »

Hmm... Czyli rozumiem, że chodzi Ci tylko o podłączenie telefonu do komputera i wgrywanie dzwonków - tapet z komputera a nie podłaczenie do neta, tak? :lol:
Awatar użytkownika
dnnet
Stały użytkownik forum

Post autor: dnnet »

jeżeli chodzi o programik to popytaj w komisach gsm albo idż do twojego operatora z kąt masz telefonik może ci pomogą ale wątpie najlepiej z komisu albo jakiegos serwisu gsm za 10 zyli powinienes dostac jak byś miał problemy to skontaktuj sie ze mną
HP G6000-ATHLON X2 TK 57-HDD 120 GB-DDRII 3072-NVIDIA GEFORCE 7000M-VISTA HOME PREMIUM-HUAWEI B970 HSPA-400KB/s
Kasia_Kasienka

sapnews pisze:Hmm... Czyli rozumiem, że chodzi Ci tylko o podłączenie telefonu do komputera i wgrywanie dzwonków - tapet z komputera a nie podłaczenie do neta, tak? :lol:
Tak mi cały czas o to chodziło zeby dzwonki sciagac hehe =)
Kasia_Kasienka

dnnet pisze:jeżeli chodzi o programik to popytaj w komisach gsm albo idż do twojego operatora z kąt masz telefonik może ci pomogą ale wątpie najlepiej z komisu albo jakiegos serwisu gsm za 10 zyli powinienes dostac jak byś miał problemy to skontaktuj sie ze mną
Dzisiaj bede miałą programik to jak coś napisze do Ciebie. Dziekuje juz z góry :)
MIG
Użytkownik forum

Tak mi cały czas o to chodziło zeby dzwonki sciagac hehe =)[/quote]

Trzeba było tak odrazu to forum jest o internecie komórkowym i to mnie zmyliło.
Tu masz dokładny opis jak i czym ściągać tapety i dzwonki z komputera na telefon
Cytat ze strony http://motorevolution.prv.pl/ dział porady-
[color=cyan]Porady (Wgrywanie tapet i dzwonków)

Jeżeli chcemy umieścić w naszym telefonie nowe tapety lub dzwonki, to przede wszystkim musimy posiadać kabel łączący komputer z telefonem (najlepiej USB) oraz odpowiednie oprogramowanie. W tym przypadku będzie to oprogramowanie Motoroli - "mobile Phone Tools".

Krok po kroku, co należy zrobić, aby niczego nie zepsuć ;)

1. Instalujemy "mobile Phone Tools" w wersji 2.0 PL (czyli w końcu wersja spolszczona), do pobrania stąd. Przypomnę, że przed instalacją należy rozpakować archiwum RAR.

2. Po instalacji. Podłączamy kabel do komputera, a następnie do telefonu. Poprawne łączenie powinno zostać zasygnalizowane podświetleniem się zewnętrznego ekranu.

3. Uruchamiamy program "mobile Phone Tools" i wybieramy w jaki sposób telefon łączy się z komputerem. W naszym przypadku, jest to kabel USB.

3a. Jeśli jest to moduł Bluetooth (poprawnie zainstalowany), to wybieram "Inny (Bluetooth)".

4. Wybieram "Dalej". Jeśli połączenie przebiega bezbłędnie, to po chwili powinniśmy ujrzeć "nasz" telefon wraz w tabelką opcji po prawej stronie. Program będzie gotowy do użytku, gdy na ekranie pojawi się napis naszego operatora, w moim przypadku (IDEA PL).

4a. W Przypadku Bluetooth, zaznaczamy posiadany telefon i wciskamy "Dalej". Teraz należy sparować telefon z komputerem. W tym celu uruchamiamy w telefonie opcję "Znajdź mnie" oraz włączamy zasilanie modułu Bluetooth. Gdy telefon zostanie wykryty przez komputer (Motorola Phone), znów wybieramy "Dalej". Po chwili powinno pojawić się na ekranie 4-cyfrowe "hasło", a telefon powinien wyświetlić zapytanie czy związać połączenie z komputerem. Wybieramy "Tak" a następnie podajemy hasło. Reszta powinna przebiegać jak w pkt. 4.

Teraz możemy w łatwy sposób zarządzać telefonem.
[/color]
Kasia_Kasienka

Mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego jak podlanczam telefon do USB i komputera to mi zaczyna ładowac? Nie rozumiem tego
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Kasia_Kasienka pisze:Mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego jak podlanczam telefon do USB i komputera to mi zaczyna ładowac? Nie rozumiem tego
Bo masz akurat taki kabel i powinaś się cieszyć bo rozwiązuje to niekiedy problem z ładowaniem w trakcie serfowania po necie. :lol:
Kasia_Kasienka

No to w takim razie wszystko mi dobrze chodzi :D Dziękuje wam za pomoc ona była bardzo przydatna teraz juz wszystko sciągam :) Pozdrawiam papa :)
ODPOWIEDZ