Virgin mobile LTE dla Januszy
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Virgin mobile LTE dla Januszy
Ale za 5 zł 100GB jak teraz to nie można od VM za duzo wymagać widać ze w Play jest traktowany po macoszemu, teraz gdy Play znów daje 100GB za darmochę oferta VM nie ma racji bytu. Sam mam z 4 karty ale ich nie odpaliłem.
-
- Użytkownik forum
Czy 100gb w play do 30 kwietnia działa tylko na nowe numery? Przenosił może ktoś wykorzystane virginy z powrotem do play w celu wykorzystania tych 100gb? 

-
- Użytkownik forum
@gr3go Moj kolega przeniosl numer z virgin do play, aktywowal bonus za przeniesienie numeru (200zl/20gb i najwazniejsze czyli RWK) i potem 100gb, wszystko śmiga, lejka 7,2/1 nie ma, ogolnie wszystko jak w poprzednich promocjach 

- arasat
- Stały użytkownik forum
Czy za te 200 zeta może dokupić neta np. 100GB
Antena TECHNOLOGIC LTE dual 2 x 7 dBi, 3m H155, SMA, Huawei B315s-22, Huawei E3372, BDI Aero2, Play OdNova, Virgin Mobile
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
atento pisze:Internet z virgin to łajno...
Zawiesza sie, ledwo strony się ładują trzeba restartować połączenie po czasie, nie ma polotu do mojej darmochy z gminy gdzie mam 10/10Mbps za freeJako internet płatny gdzie strony www sie wieszaja to nie ma racji bytu. Włożyłem kartę play i działą wysmienicie.... virgin to syf.
Może podasz więcej szczegółów? Ile km masz do BTSa? Jaki masz router? Jeśli to łajno, to podaj lepszą ofertę na 100GB za 5 PLN jak zakiś mądry. 10/10 to naprawdę super łącze w dzisiejszych czasach. Ja na tym łajnie mam koło 50 i już 6 kart zużyłem. Raz miałem problemy. Zadzwoniłem na infolinię, to się okazało, że była modernizacja nadajnika.
Net od Virgina każdemu przycina, więc to nieodosobniony przypadek. Taką samą ofertę masz obecnie w Playu - 100 GB za 5 zeta do końca kwietnia.
-
- Guru bezprzewodowy
Widzę, że niektórzy to jak mają coś za darmo to już wow i hurra, a co tam, że niektórym może nie działać. Ważne, że za darmo i to się tylko liczy.
-
- Początkujący użytkownik forum
Te 100GB zsumowało się z tymi 20GB z bonusu za przeniesienie, a te 200zł zostało nienaruszone?fluorek pisze:@gr3go Moj kolega przeniosl numer z virgin do play, aktywowal bonus za przeniesienie numeru (200zl/20gb i najwazniejsze czyli RWK) i potem 100gb, wszystko śmiga, lejka 7,2/1 nie ma, ogolnie wszystko jak w poprzednich promocjach
Wystarczy zerknąć do regulaminu:
"Pakiet Złotówek o wartości 200 zł, który można wykorzystać na połączenia głosowe, wideo, SMS i MMS do wszystkich sieci komórkowych w Strefie Euro i na połączenia głosowe do sieci stacjonarnych w Strefie Euro,realizowane z sieci Telekomunikacyjnej, z wyłączeniem numerów specjalnych, infolinii i audiotekstowych zwartych w Cenniku Oferty Play na Kartę z której korzysta Użytkownik. Pakiet jest ważny przez 60 dni kalendarzowych od dnia jego przyznania."
"Pakiet Złotówek o wartości 200 zł, który można wykorzystać na połączenia głosowe, wideo, SMS i MMS do wszystkich sieci komórkowych w Strefie Euro i na połączenia głosowe do sieci stacjonarnych w Strefie Euro,realizowane z sieci Telekomunikacyjnej, z wyłączeniem numerów specjalnych, infolinii i audiotekstowych zwartych w Cenniku Oferty Play na Kartę z której korzysta Użytkownik. Pakiet jest ważny przez 60 dni kalendarzowych od dnia jego przyznania."
-
- Stary wyga bezprzewodowy
tom3636 pisze:]
Może podasz więcej szczegółów? Ile km masz do BTSa? Jaki masz router? Jeśli to łajno, to podaj lepszą ofertę na 100GB za 5 PLN jak zakiś mądry. 10/10 to naprawdę super łącze w dzisiejszych czasach. Ja na tym łajnie mam koło 50 i już 6 kart zużyłem. Raz miałem problemy. Zadzwoniłem na infolinię, to się okazało, że była modernizacja nadajnika.
łajno to łajno i nie ważne ile kosztuje. Nawet jak jest coś za darmo i kijowo działa nadal jest to łajno, tutaj jednak pakiet ma promować sieć i nie ważne czy jest za darmo czy się za niego płaci.
Co za różnica jak daleko jesli mam maxymalne transfery ?

Zapewne play lepiej działa, prędkości nie są priorytetem a jakość

- ksx4system
Bzdury, speedtest.net jak i wiele innych rozwiązań tego typu mierzy przepustowość pomiędzy Twoim komputerem (a nie tym pośredniczącym tj. koncentratorem VPN), a konkretnym serwerem testowym. Routing bezpośredni czy poprzez VPN nie ma dosłownie żadnego wpływu na ten mechanizm (pomijam kwestię zazwyczaj obniżonej prędkości po załączeniu VPN - problem można rozwiązać stawiając własny dedykowany serwer).atento pisze:Przez vpn nie robi sie speedtestów, jak zobaczysz kiedyś 600Mbps to Ci kalosze spadną hehehe
Nie możesz dokupić w formie pakietu ale najprawdopodobniej możesz to zużyć na Internet po bazowej cenie za 1MB.arasat pisze:Czy za te 200 zeta może dokupić neta np. 100GB
Różnie bywa z tym przycinaniem - u mnie perfekcyjnie faktycznie nie jest ale w porównaniu do Plusa jest *zdecydowanie* lepiej.CharlesX pisze:Net od Virgina każdemu przycina, więc to nieodosobniony przypadek. Taką samą ofertę masz obecnie w Playu - 100 GB za 5 zeta do końca kwietnia.
Swoją drogą promocję w Virgin przedłużono do końca maja 2021 (dla aktywacji nowych kart oczywiście, termin ważności pakietu dla już aktywnych kart nie ulega zmianie).
http://ksx4system.net ### proszę zainstalować FreeBSD ### 100 postów = 25/04/2018
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku![:]](./images/smilies/splash.gif)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Użytkownik forum
A w PLAY na taryfę odNOWA jakimi kodami wpisuje się promocję 100GB ?
- wojteks
- *** Administrator ***
-
- Użytkownik forum
A przez konto w PLAY24 też nie da rady ?wojteks pisze:Tylko z aplikacji i dla nowych kart.
-
Tak. W aplikacji PLAY24.
Wchodzisz w zakładkę "Dla Ciebie" i tam wybierasz 100 GB za 0 zł.
Wchodzisz w zakładkę "Dla Ciebie" i tam wybierasz 100 GB za 0 zł.
-
to są oszuści, po wpisaniu 108 piszą że pakiet ważny bezterminowo.
może ktoś to gdzieś zgłosi, aplikacja oczywiście malware.
vm ukradł dane osobowe kilentów w zeszłym roku, ci teraz to samo robią dlatego zmuszają do korzystania z g****anej aplikacji.
może ktoś to gdzieś zgłosi, aplikacja oczywiście malware.
vm ukradł dane osobowe kilentów w zeszłym roku, ci teraz to samo robią dlatego zmuszają do korzystania z g****anej aplikacji.
- wojteks
- *** Administrator ***
Przecież nie musisz korzystać z tego operatora jak również nie musisz używać aplikacji.
Nie pomagam na PW!
- ksx4system
Czytaj uważnie materiały operatora, ważność i pozostałe zasoby pakietu można sprawdzić kodem USSD *222*100*1# (*108# zwraca stan płatnych pakietów internetowych czyli całkowicie odrębne saldo).bk5 pisze:to są oszuści, po wpisaniu 108 piszą że pakiet ważny bezterminowo.
Skąd ten wniosek? Który silnik antywirusowy wykrywa malware w ich aplikacji?bk5 pisze:aplikacja oczywiście malware
Aplikacja jest absolutnie zbędna przy wykorzystaniu SIMek od Virgin Mobile tylko do "przycebulenia" na kosztach łącza do Internetu.bk5 pisze:dlatego zmuszają do korzystania z g****anej aplikacji.
http://ksx4system.net ### proszę zainstalować FreeBSD ### 100 postów = 25/04/2018
- ansu
Kończy się Play z promocji gdzie osiągam około 100M. W maju na VM zobaczymy
E3372h/mod Hilink, B525s-23a/mod, B535, zte mf286d
- ansu
Kupiłem i po aktywacji *222*100# mam tylko 10GB
Odebrane:
*108#
Zostalo Ci 9660 MB w ramach pakietu. Mozesz je wykorzystac do 31-05-2021 00:00.
PS
Stan pakietu sprawdza się *222*100*1#
Już mi się miesza z tym januszowaniem od ponad pół roku. Jakoś nie widzę różnicy Play czy VM
Odebrane:
*108#
Zostalo Ci 9660 MB w ramach pakietu. Mozesz je wykorzystac do 31-05-2021 00:00.
PS
Stan pakietu sprawdza się *222*100*1#
Już mi się miesza z tym januszowaniem od ponad pół roku. Jakoś nie widzę różnicy Play czy VM
-
- Guru bezprzewodowy
Nie wypisuj bzdur, promocja była do 29.04 , tak zapisano w regulaminie więc jak nie doczytałeś to twój problem. Kup startery odNowa i korzystaj dalej bo przedłużono promocję do końca maja.
-
- Guru bezprzewodowy
https://virginmobile.pl/media/documents ... _Karte.pdf , w VM DL do 70Mb/s, na odNowa ile fabryka dała https://www.speedtest.net/my-result/a/7297564982
- ansu
A maj się zaczął i szybko się skończy. Jest coś na widoku w promocji na czerwiec
-
- Guru bezprzewodowy
Vikings Mobile i 250GB za 30 zł przez 6 m-cy, dane kumulują się.
-
- Użytkownik forum
ten operator b. chetnie udostepnia dane osobowe reklamodawcom nie warto.
starterow nie sprzedaje w kioskach
- onken
- ** Moderator **
Ale to juz kosztuje 30 zł...
To nie za darmo.
Janusze internetu będą zawiedzeni że muszą zapłacić
To nie za darmo.

- ansu
Do końca czerwca ta promocja.
-
onken pisze:Ale to juz kosztuje 30 zł...
To nie za darmo.

Ciekawe kiedy polskie cwaniaczki wymysla oplate przesylowa tak jak w przypadku energii elektrycznej ... skoro przewody kosztuja to z jakiej racji przestrzen za darmo.
- ksx4system
Można prosić więcej szczegółów?romus pisze:ten operator b. chetnie udostepnia dane osobowe reklamodawcom nie warto.
Od dawna istnieje coś podobnego w przypadku łącz typu DSL (opłata za utrzymanie linii jeśli nie masz telefonu stacjonarnego).bts4 pisze:Ciekawe kiedy polskie cwaniaczki wymysla oplate przesylowa tak jak w przypadku energii elektrycznej ... skoro przewody kosztuja to z jakiej racji przestrzen za darmo.
-
- Użytkownik forum
To ja poproszę opłatę za przesyłanie sygnału przez moje ciało i chałupę
@matek451 to promo od viking mobile już się skończyło? Bo widzę tylko 250gb w full cenie 60zł.
edit - do konca kwietnia było

@matek451 to promo od viking mobile już się skończyło? Bo widzę tylko 250gb w full cenie 60zł.
edit - do konca kwietnia było