Zeusek pisze: 2025-05-01, 09:43
5G SA nie ma znaczenia, w Polsce tego jeszcze nie ma.
5G NSA N1 i N78.
LTE wszystko zaznaczone, router sam sobie wybierze.
5G NSA N1 i N78.
W zakładce Blokada pasma NSA ma być tylko zaznaczone Pasmo 1 oraz Pasmo 78 ? tak jak na tym zdjęciu?
Reszta pasm NSA odznaczona ?
Zeusek pisze: 2025-05-01, 10:40
Jeżeli nie zrobiłeś jeszcze tego, to warto zmienić profil połączeń na IPv4.
Dokładna instrukcja jest gdzieś na forum m.in. ja podawałem komuś.
Zeusek pisze: 2024-07-12, 10:47
Skoro to jest Orange które domyślnie daje IPv6 to zmień na IPv4, nie wszystkie routery to ogarniają (zresztą telefony też).
Ustawienia > profile połączeń.
Ja mam tak wpisane w moim MC888
Klikasz "dodaj nowy", hasło internet https://www.orange.pl/omnibook/konfigur ... telefonie#
Cześć ,
Ten nowy profil IPv4 to mam dodać Nowy ? czy wystarczy przejść z Tryb Automatyczny na Ręczny i edytować ?
Mam Problem - Wylogowałem się z Routera ZTE MC888 bo się zawiesił
Po ponownym zalogowaniu 192.168.0.1 + Hasło ma tak - Bez suwaka włączenia 5G https://zapodaj.net/plik-uli36qewDS
Było tu ostatnio kilka sztuk MC888 z problemami....
z dwie sztuki zablokował operator , bo właściciel rat nie płacił , kilka też logowała się tylko do LTE a za cholere nie do 5G ( i jeden z nich był potwierdzony jako uszkodzony , wymiana na inny/nowy rozwiązała problem).
Także spróbuj karty innego operatora , jak się nie loguje to albo zablokowany , albo popsuty...
Do wczoraj Mc888 śmigał .
W ustawieniach MC888 coś poprzestawiałem wczoraj i przestał działać .
Mc888 nie był brany na Raty (jest z sieci PLUS)
Dioda NETWORK jest na czerwono
Czy można zmienić w tym Routerze adres IP 192.168.0.1 na inny ?
np 192.168.1.1 i póżniej bez problemu się zalogować do MC888 ?
Jak coś poprzestawiałes to ustawienia fabryczne powinny to przywrócić ( szpilką przytrzymać przycisk reset parę sekund na wlac,onym)
I tak, da się zmienić adres w Ustawieniach.
Pamiętam ,że wyłączyłem 5G tym suwakiem
Potem zmieniałem ustawienia w zakładce : Profile połączenie oraz w zakładce Wybór Pasma
Po tych zabiegach MC888 przestał działać ,
Restart z poziomu menu ustawień MC888 nie pomagał ? oraz RESET z poziomu menu MC888 też nie pomógł ?
NETWORK - dioda pali się na czerwono - może PIN do karty SIM ją blokuje ? Choć nie widzę żeby MC888 wymuszał jego wpisania?
Mig25 pisze: 2025-05-06, 04:06
Jak coś poprzestawiałes to ustawienia fabryczne powinny to przywrócić ( szpilką przytrzymać przycisk reset parę sekund na wlac,onym)
I tak, da się zmienić adres w Ustawieniach.
RESET do ustawień fabrycznych ma być zrobiony z wyjętą kartą SIM ?