problem z radiówką

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ela
Początkujący użytkownik forum

Re: problem z radiówką

Post autor: ela »

do zainteresownych moim tematem.Moja walka o internet nie dobiegla końca jak pisałam wyzej byłam uradowana ze będe miec NEO ale to koniec mojej walki z operatorami.Jak sie okazało złożyłam w tpsa zamówienie na tel z warunkiem ze założe tel ale o ile będe mogła miec NEO po podpisaniu umowy w której było wyszczególnione ze mają mi udostępnic internet jak i pokazaniu mi przez montera dokumentu potwierdzającego ze jest u mnie mozliwosc podpięcia nostrady ze nie ma zadnych przeszkód technicznych podpisałem umowe zamontowali telefon zakupiłem aparat.Po kilku tel dziennie konsultantów z tpsa złożyłam zamówienie na nostrade. Jak sie dowiedziałam dnia 28,04,07 z telefonicznej rozmowy od konsu. nie moge założyc nostrady poniewaz nie ma jednak warunków technicznych u mnie.Wynik końcowy zakupiłem aparat który w obecnej sytuacji jest mi nie potrzebny ,zerwałem umowe z operatorem radiówki a teraz zostałem na lodzie i bez internetu.To chyba jakis koszmar przeciez nie mieszkam na biegunie czy na końcu świata czy tak ciężko jest uzyskac w Polsce połączenie internetowe? Powoli mam dosc tej mojej walki o swoje prawa.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Może wyjściem będzie tu wykupienie stałego łącza (ale nie Neostrady) od tpsa takiego jak dla firm. Wiem, że to jest drogie, ale przy założeniu, że macie u siebie dużo lokatorów, którzy byliby zainteresowani, można takie łącze podzielić i koszty by się podzieliły. Jeżeli sami tego nie możecie zrobić, to może znalazłby się ktoś z okolicy, kto pociągnie taki temat?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
ela

Bliski nie da rady u nas mało by było chętnych na takie cos kazdy ma juz dosc perypeti z internetem.Musze sie pogodzic z tym ze nie będę miec internetu.Jutro jade składac te odstąpienie od umowy <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> znowu czekają mnie perypetie ale cóż nic mnie juz nie zdziwi.Ale można pogratulowac prezesowi tpsa organizacji pracy.Jedno jest pewne jutro pozostawie moja kulture za drzwiami ich salonu bo mam dosc.Jesli sytuacja sie zmieni będę informawac:)
zDaleKi

ela pisze:u nas mało by było chętnych na takie cos kazdy ma juz dosc perypeti z internetem.
Rozumiem.
ela pisze:Musze sie pogodzic z tym ze nie będę miec internetu.
To może w takim razie zainteresujesz się internetem komórkowym? Np. iPlusem? Nie wiem jak u Ciebie z zasięgiem danych sieci? Ale to już na sub-forum INTERNET KOMÓRKOWY - KLIK
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
ela

Bliski byłam tam poczytałam i doszłam do wnisku ze ci ludzie mają większe problemy niz ja.Wolę zostac bez netu mam juz serdecznie dosc.Załatwiałam te odstąpienie od umwy z tpsa no szkoda gadac jak oni traktuja klientów to nie te forum bo bym opisała.dzięki i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

ela pisze:Załatwiałam te odstąpienie od umowy z tpsa no szkoda gadac jak oni traktują klientów to nie te forum bo bym opisała...
Śmiało możesz opisać zakończenie sprawy tutaj < KLIK >
zDaleKi

ela pisze:Bliski byłam tam poczytałam i doszłam do wnisku ze ci ludzie mają większe problemy niz ja.
Bez przesady, trochę optymizmu. :)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
ela

Bliski mój optymizm stracił sie juz dawno temu. :)
zDaleKi

Ela, to błąd, duży błąd. Przy internecie nie da się inaczej (czytaj, trzeba być optymistą).
Ja zawsze miałem jakieś problemy z dostawcami i się już dawno przyzwyczaiłem, ze nie ma idealnego. I Tobie też tego życzę.
Jeżeli masz telefon, który obsługuje EDGE i nie ma simlocka, to może go skonfigurować, jak to podawałem na form (jest opisane w FAQ) i kupić SimDatę i sprawdzisz jak to działa u Ciebie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
ela

Bliski nie łatwo byc optymistą gdy wszyscy cie olewają i robia w konia albo obiecuja coś czego nie mogą dac a człowiek naiwny i wierzy.Wydaje mi sie ze prościej by mi było sie przeprowadzic,niz w moim miejscu zamieszkania załatwic poł.z int.Co do rady z tel kom. nie jestem az tak dobra i nie znam się na tym.Tel mam z ery na abonament i mam simlocka i mam go jeszcze na gwaracji więc chyba nie moge siagnąc siml. bo przepadnie mi gwarancja.Polatałam troche po necie poczytałam i ludzie tak samo narzekają na taki internet ale to juz chyba reguła jednemu bedzie chodzic spoko a drugi na to samo bedzie narzekac.Na radiówki tez wielu ludzi nie narzeka a widzisz co ja mam z moją.<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> poszukuje innego operatora ale kazdy mi odmawia jak tylko słyszy adres :(
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

ela pisze:>>na razie<< poszukuje innego operatora
Naprawdę pomyśl nad internetem komórkowym przez simdata, była byś wtedy w 100% niezależna i nie jesteś do niczego zobowiązana (żadnych umów), a jak by było dobrze to możesz podpisać umowę z ktorymś z operatorów.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
ODPOWIEDZ