Instalacja internetu przez Samsunga SGH E250 na laptopie.
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Instalacja internetu przez Samsunga SGH E250 na laptopie.
A teraz przesiadam się na simdatę , zobaczymy jak tym razem mi uda się połaczyć.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nie śpiesz się z połączeniem.Posprawdzaj wszystko zanim klikniesz POŁĄCZ 

-
- Użytkownik forum
1 godz bez powodzenia, sytuacja sie powtarza rrrrrrrr
POST_2:
2 godzina i ruszyło, ale nie mam pojecia jak to sie udało !
Robiłem inne połączenie a uruchomiło się inne, które windows zaproponował lub skopiował moje ustawienia.
Skype działa ładnie na EDGE, Simdata jest troszkę wolniejszy od oferty Ery ale tańszy a to wystarczy.
Polecam tel. Samsung SGH E250 na modem, trzyma łącze że hej, ani razu nie zerwał połaczenia na erze jak i na plusie.
Testowałem w ruchu i na łonie natury było ok.
--
Nie piszemy posta pod postem chyba ze z 1 dniowym opoznieniem. Uzyj opcji
Moderator-> Fanta
POST_2:
2 godzina i ruszyło, ale nie mam pojecia jak to sie udało !
Robiłem inne połączenie a uruchomiło się inne, które windows zaproponował lub skopiował moje ustawienia.
Skype działa ładnie na EDGE, Simdata jest troszkę wolniejszy od oferty Ery ale tańszy a to wystarczy.
Polecam tel. Samsung SGH E250 na modem, trzyma łącze że hej, ani razu nie zerwał połaczenia na erze jak i na plusie.
Testowałem w ruchu i na łonie natury było ok.
--
Nie piszemy posta pod postem chyba ze z 1 dniowym opoznieniem. Uzyj opcji

- Jaco
No to może zrobisz fajną recenzję ze zdjęciami tutaj: http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=21QQQQ pisze:Polecam tel. Samsung SGH E250 na modem,

-
- Użytkownik forum
Ok napiszę co i jak.
I zauważyłem że windows miewa problemy z połaczeniem do neta gdy są wyłączone obrazki w przegladarce, jak nieprawidłowo nastąpi rozłączenie z dial-up.
Koszty : wyłączone obrazki i filmy na stronie, swobodne surfowanie po necie przez ok 3 godz to okszt ok 2.50 zł w simdacie.
Czyli cena jest cool.
I zauważyłem że windows miewa problemy z połaczeniem do neta gdy są wyłączone obrazki w przegladarce, jak nieprawidłowo nastąpi rozłączenie z dial-up.
Koszty : wyłączone obrazki i filmy na stronie, swobodne surfowanie po necie przez ok 3 godz to okszt ok 2.50 zł w simdacie.
Czyli cena jest cool.
-
- Użytkownik forum
Sim data zaskakuje pozytywnie.
1MB kosztuje 30 gr to jest ok 30 mi po www z wyłaczonymi obrazkami.
I szybkość się poprawiła, niektóre strony otwieraja sie szybciej niż przez neta z kabla
Zestaw funkcjonuje very good, łączenie jest bardzo dobre, nie zrywaja sie połączenia, nie doznałem takiego przypadku !!
Skype na EDGE jest czytelne, niema szumów i są odstępy ale jest normalna czytelna transmisja.
1MB kosztuje 30 gr to jest ok 30 mi po www z wyłaczonymi obrazkami.
I szybkość się poprawiła, niektóre strony otwieraja sie szybciej niż przez neta z kabla

Zestaw funkcjonuje very good, łączenie jest bardzo dobre, nie zrywaja sie połączenia, nie doznałem takiego przypadku !!
Skype na EDGE jest czytelne, niema szumów i są odstępy ale jest normalna czytelna transmisja.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam,
Przymierzam sie do zakupu Samsunga E250 w taryfie Ery z dostępem do Internetu. Dają 50 MB miesiecznie, co by wystarczyło, gdyż zależy mi na sporadycznym łączeniu z Internetem (palmtop, laptop poza domem, dziennie 1 - 2 godziny). Wydawało mi się, że jest to normalna usługa, porównywalna cenowo z simdatą - tak mi powiedzieli w jednym sklepie. W drugim natomiast sprzedawca twierdził, ze nie da rady w tej usłudze wykorzystać komórki jako modem, łącząc z komputerem (np. przez USB), bo "pakiety są dodatkowo kompresowane", można mieć Internet tylko w komórce i to w ograniczonej formie. Należy więc zakupić usługę "blueconnect w notebooku i PC". Mnie to nie interesuje, bo mam stałe łącza.
Do trzeciego sklepu bałem się iść
Czy ktoś z Forumowiczów orientuje się, jak to jest w rzeczywistości? Z góry dziękuję za informację.
Przymierzam sie do zakupu Samsunga E250 w taryfie Ery z dostępem do Internetu. Dają 50 MB miesiecznie, co by wystarczyło, gdyż zależy mi na sporadycznym łączeniu z Internetem (palmtop, laptop poza domem, dziennie 1 - 2 godziny). Wydawało mi się, że jest to normalna usługa, porównywalna cenowo z simdatą - tak mi powiedzieli w jednym sklepie. W drugim natomiast sprzedawca twierdził, ze nie da rady w tej usłudze wykorzystać komórki jako modem, łącząc z komputerem (np. przez USB), bo "pakiety są dodatkowo kompresowane", można mieć Internet tylko w komórce i to w ograniczonej formie. Należy więc zakupić usługę "blueconnect w notebooku i PC". Mnie to nie interesuje, bo mam stałe łącza.
Do trzeciego sklepu bałem się iść

Czy ktoś z Forumowiczów orientuje się, jak to jest w rzeczywistości? Z góry dziękuję za informację.
- Jaco
Najlepiej było by wykonać telefon do przyjaciela
602900 ale powiem ci kiedy ja jeszcze bawiłem się w te nie opłacalne pakiety to jeśli wykupisz usługę to dane są rozliczane na połączenie z netem poprzez telefon lub komputer.Czyli możesz je spokojnie wykorzystać do łaczenia fona jako modem z netem. Dla pewności zadzwoń.To tylko 1 zł+Vat. 

-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki, pewnie tak zrobię