Internet w Niemczech
Moderator: Moderatorzy
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Internet w Niemczech
Na forum są do znalezienia nowe sterowniki do Huawei, działają prawidłowo z w7, wersja 4.22.19.00
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Może się mylę , ale nie prościej usunąć kpl soft z modemu ( czyli nie startuje ) i wtedy korzystać z dobrodziejstwa Windowsa - ja korzystam i nie narzekam , więc nie jest zle.KaSow napisał/a:
ok. byłem juz na tej stronie, mam drivery nawet na dysku ale problem polega na tym ze:
1) wkładam modem do gniazda USB - modem był brendowany na iplusa ale zmieniłem soft i zmieniłem dashboard i mam teraz wgrany na niego mobile partner dashboard - ori huawei.
wiec wkladam modem pokazuje mi sie dysk cd z mobile partnerem. klikam. wszystko niby sie ładnie instaluje do momentu az nie zcznie wygrwac sterowników:
w pewnym momencie win7 wykrywa HUAWEI Mobile i robi Installing driver software.... w miedzy czasie w tle konczy sie instalowac mobile partner.(MOBILE PARTNER IS INSTALLED ON YOUR COMPUTER. KLIK FINSH BUTTON TO FINSH THE INSTALATION.
no to klikam finish.
w tle cały czas win7 próbuje zainstalować modem.
nagle pojaia sie komunikat: device driver software was not successfully instaled.
znika mi wczesniej wykryty dysk cd z aplikacją wkładając wyjmując modem nic sie nie dzieje.
w device managerze mam w portach(com&LPT) Huawei Mobile Connect - USB DEvice. klkajac na własciwosci tego urządzenia no drivers ar installed. chce dodac sterownik z ręki. nic. dodaj automatycznie. nic. czarna rozpacz
Przepraszam myślę skrótem :-) , chodzi mi aby Windows kontrolowal modem bez udziału software od Huawei
Wywalasz soft odpowiedzialny z automatyczną instalację modemu , potem instalujesz sterowniki z pliku .msi i po podłączeniu do laptopa pozwalasz siódemce na pełną kontrolę. Na każdym modemie mi to działało to Huawei nie jest inny. W XP są problemy jak jest pin na karcie sim , ale w sewen brak kpl problemów.
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:07 przez Maruder, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Początkujący użytkownik forum
a jak wywalic soft? chętnie to zrobie tylko ze przy pierwszym podłaczenie win7 rozpoznaje modem jako pendrive a nie jako modem nie bedzie z tym problemów jak wywale soft? rozpozna mi modem jako modem czy dalej jako pendrive?
-
Dla potomnych.
Wszystko działa. Wielkie dzieki dla użytkownika Maruder - za jego pomoca jestem szczesliwym posiadaczem eplusa na 30dni. Modem zainstalowany wszystko jest tak jak byc powinno.
koszty:
1) eplus starter - 12,99euro w Aldi Sud (na start mamy 10euro na karcie wiec za sima wychodzi 3 euro)
2) doładowanie - 15,00euro w Aldi
3) ustawienie odpowiedniego apn: internet.eplus.de
4)uzytkownik:eplus
5)haslo:gprs
6) połącz.
łączy sie. wchodzimy na byle jaka strone. w miedzy czasie przychodzi sms ze mamay pakiet internet na 30 dni.
rozmawiamy z rodziną, czytamy fora, sciagamy zdjecia jest znowu normlanie
pozdraiwam
Wszystko działa. Wielkie dzieki dla użytkownika Maruder - za jego pomoca jestem szczesliwym posiadaczem eplusa na 30dni. Modem zainstalowany wszystko jest tak jak byc powinno.
koszty:
1) eplus starter - 12,99euro w Aldi Sud (na start mamy 10euro na karcie wiec za sima wychodzi 3 euro)
2) doładowanie - 15,00euro w Aldi
3) ustawienie odpowiedniego apn: internet.eplus.de
4)uzytkownik:eplus
5)haslo:gprs
6) połącz.
łączy sie. wchodzimy na byle jaka strone. w miedzy czasie przychodzi sms ze mamay pakiet internet na 30 dni.
rozmawiamy z rodziną, czytamy fora, sciagamy zdjecia jest znowu normlanie

pozdraiwam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jestes pewien?łączy sie. wchodzimy na byle jaka strone. w miedzy czasie przychodzi sms ze mamay pakiet internet na 30 dni.
Ten APN jest uzywany dla 3 roznych konceptow rozliczenia - miesieczny pakiet 5 GB, miesieczny pakiet 500 MB, rozliczenie danych. Z tego co wiem (czytaj: ostatnie dwa pakiety aktywowalem wczoraj), pakiet wymaga aktywacji przez zadzwonienia na 1155 i wybranie 8 1 x 1 - w przeciwnym wypadku dane sa rozliczane w.g. transferu.
SMS przychodzi po polaczeniu z APN "tagesflat.eplus.de".
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Ja tylko wspierałem Cię psychicznie , co do rozruchu modemu , ważne abyś był zadowolony z usług AldiTalk.KaSow napisał/a:
....Wszystko działa. Wielkie dzieki dla użytkownika Maruder - za jego pomoca jestem szczesliwym posiadaczem eplusa na 30dni. Modem zainstalowany wszystko jest tak jak byc powinno. ....
....Edit .... Mam nadzieję , że zrobiłeś to jak powinno.
Edit... Przepraszam za wprowadzanie w błąd - nieaktualne dane .
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:09 przez Maruder, łącznie zmieniany 5 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na tej stronie jest masa blednych informacji: taryfy sa na 30 dni a nie na miesiac kalendarzowy, doladowywania z kart E-Plus koncza sie blokada karty, USSD cody nie dzialaja, vouchery sa dostepne tylko w sklepach Aldi i zaczynaja sie od 5 Euro....Maruder pisze:takie tam inne rzeczy ważna dla przyszłych użytkowników:
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
key napisał/a:
Maruder napisał/a:
<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Na tej stronie jest masa blednych informacji: taryfy sa na 30 dni a nie na miesiac kalendarzowy, doladowywania z kart E-Plus koncza sie blokada karty, USSD cody nie dzialaja, vouchery sa dostepne tylko w sklepach Aldi i zaczynaja sie od 5 Euro....
Ok. Ty jesteś miejscowy !!! Przepraszam jeżeli wprowadzam w błąd , sugerowałem się , że podają prawdę.
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:10 przez Maruder, łącznie zmieniany 3 razy.
-
doladowania do karty zaczynają sie od 5 euro? bo musze doladowac dzis te karte. cos zle ustawiłem rzeczywiscie i wciagnelo mi euro. jeszcze raz zapytam co zrobic zeby miec internet na 30 dni? wyprac apn i zadzownic na 1155 wybrac 8 potem 1 potem x i potem jeszcze raz 1? CZY LEPIEJ ZROBIC TO SMSEM NA NR Co do sms , można to zrobić kodem *121*004# ??? BO ZJADŁO MI 10 EURO!!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak.doladowania do karty zaczynają sie od 5 euro?
Bylbym ostrozny, taka akcja moze zaszkodzic, szczegolnie gdy dasz za duzo wybielacza, uzyjesz zbyt wysokiej temperatury i wykrecisz zamiast wywirowac.KaSow pisze:wyprac apn
1.) Nie da sie SMSem.KaSow pisze:CZY LEPIEJ ZROBIC TO SMSEM NA NR Co do sms
2.) Nie krzycz.
3.) Ja zawsze dzwonie pod 1155. "x" to numer opcji jaka cie interesuje, n.p. 3 dla 7.99€/30 dni/500 MB.
Mozesz sprobowac, to nie boli.KaSow pisze:można to zrobić kodem *121*004# ?
EDYTA: Z ciekawosci sprawdzalem - nie dziala.
BTW: to nie GG, tu nie wyskakuja fajne kolorowe obrazki, jak wcisniesz trzy pytajniki pod rzad.
W tej chwili sa cztery skutecznie dzialajace mozliwosci:Co do sms , można to zrobić kodem *121*004#
1.) Soft Aldika i modemy Huawei
2.) telefon pod 1155
3.) applikacja na smartfonie
4.) stronka www.alditalk.de -> Mein ALDI TALK
Ostatnio zmieniony 2011-09-07, 16:58 przez key, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie pomagam na PW.
-
no dobra. jak to zrobic nie znając niemieckiego?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Użytkownik forum
Troszku nerwowo się zrobiło i to nie potrzebnie.
Czyli jeżeli nie znamy j. niemieckiego i nie rozumiemy komend wydawanych przez automat w B.O.K. pozostaje nam :
1. Aplikacja AldiTalk ( do ściągnięcia ze strony Aldi - tu jest prosty opis , graficzny również : http://www.alditalk.de/talk/download/an ... eitung.pdf )
2. Uruchomienie na stronie operatora własnego konta "Main AldiTalk
bo jak pisałem wcześniej ( błednie ) tamte opcje ( sms-em ) już są nieaktualne
key napisałeś : Ja zawsze dzwonie pod 1155. "x" to numer opcji jaka cie interesuje, n.p. 3 dla 7.99€/30 dni/500 MB.
To akurat dotyczy "Handy Internet-Flatrate" czyli dla telefonów komórkowych oczywiście chodzi o kwotę za miesiąc.
Czyli jeżeli nie znamy j. niemieckiego i nie rozumiemy komend wydawanych przez automat w B.O.K. pozostaje nam :
1. Aplikacja AldiTalk ( do ściągnięcia ze strony Aldi - tu jest prosty opis , graficzny również : http://www.alditalk.de/talk/download/an ... eitung.pdf )
2. Uruchomienie na stronie operatora własnego konta "Main AldiTalk
bo jak pisałem wcześniej ( błednie ) tamte opcje ( sms-em ) już są nieaktualne
key napisałeś : Ja zawsze dzwonie pod 1155. "x" to numer opcji jaka cie interesuje, n.p. 3 dla 7.99€/30 dni/500 MB.
To akurat dotyczy "Handy Internet-Flatrate" czyli dla telefonów komórkowych oczywiście chodzi o kwotę za miesiąc.
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:12 przez Maruder, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja tam nigdzie nerwowosci nie widze.Maruder pisze:Troszku nerwowo sie; zrobi?o i to nie potrzebnie.
Nigdy nie bylo opcji aktywacji SMSem.Maruder pisze: opcje ( sms-em ) już są nieaktualne
Spogladales dwa posty wyzej?Maruder pisze:pozostaje nam

A napisalem cos innego?Maruder pisze:To akurat dotyczy "Handy Internet-Flatrate"
PS: Aplikacja Aldi nie dziala z kazdym modemem.
PPS: Nie ma to jak przekazywanie niesprawdzonych informacji z netu - w najgorszym wypadku komus wpierniczy 10€. Czym sie przejmowac, jak to nie nasza kasa

Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Mam wrażenie , że nie czytasz ze zrozumieniem dziś.
Dla osób , które nie muszą znać języka niemieckiego , opcja dzwonienia do B.O.K. jest wykluczona , bo jak ma coś wybierać skoro nie rozumie czegoś co mu się sugeruje , więc nie brałem tego pod uwagę i odpada.
Aplikacja na smartfona dokładnie w przypadku kolegi też odpada , bo ma modem do laptopa , a operacja pod numer 1155 dotyczy aktywacji internetu na komórki , a nie na modemy - chyba , że ja nie rozumiem i to jest to samo tylko cena 14,99 E za 30 dni jest dla ....cenzura.....
Co do sms-a to sugerowałem się innym forum w Niemczech - ok błednie za co przepraszam.
Więc po co atakujesz złością.
P.S. Szanowny KOLEGO to nie ja mu ustawiałem internet , ja pomagałem go uruchomić po Windowsem i w tej chwili to Ty kolego wydajesz opinię nie potwierdzając informacji i oskarżasz mnie o to , że szastam cudzymi pieniędzmi. Nie ładnie.
Dla osób , które nie muszą znać języka niemieckiego , opcja dzwonienia do B.O.K. jest wykluczona , bo jak ma coś wybierać skoro nie rozumie czegoś co mu się sugeruje , więc nie brałem tego pod uwagę i odpada.
Aplikacja na smartfona dokładnie w przypadku kolegi też odpada , bo ma modem do laptopa , a operacja pod numer 1155 dotyczy aktywacji internetu na komórki , a nie na modemy - chyba , że ja nie rozumiem i to jest to samo tylko cena 14,99 E za 30 dni jest dla ....cenzura.....
Co do sms-a to sugerowałem się innym forum w Niemczech - ok błednie za co przepraszam.
Więc po co atakujesz złością.
P.S. Szanowny KOLEGO to nie ja mu ustawiałem internet , ja pomagałem go uruchomić po Windowsem i w tej chwili to Ty kolego wydajesz opinię nie potwierdzając informacji i oskarżasz mnie o to , że szastam cudzymi pieniędzmi. Nie ładnie.
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:13 przez Maruder, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wiesz, wiekszosc ludzi potrafi wybrac 8 potem 1 a potem posluchac i nawet jak sie nie zrozumie calosci, to z latwoscia wyslucha "eins, zwei, drei, vier" oraz "monats internet flat". Nawet jak nie za pierwszym razem, to polaczenie nie jest plate, wiec mozna dzwonic do skutku.Maruder pisze: bo jak ma coś wybierać skoro nie rozumie czegoś co mu się sugeruje
Nie. Opcja z dzwonieniem na 1155 dotyczy aktywacji wszystkich pakietow. Tylko ze nie ma sensu podawac numeru wyboru, bo zmienia sie co jakis czas, a ktos za chwile poczyta wycinek watku i zamowi sobie darmowe rozmowy do Urugwaju w przekonaniu ze zamawia internet.Maruder pisze:operacja pod numer 1155 dotyczy aktywacji internetu na komórki
Sorry, ale takie mam wrazenie.Maruder pisze: chyba , że ja nie rozumiem
Olac SMS-a.Maruder pisze:Co do sms-a
Nie atakuje, tylko poprawiam twoje nie do konca prawdziwe informacje. Po raz ktorys tam z rzedu.Maruder pisze:Więc po co atakujesz złością?
Nie pomagam na PW.
-
Ale cisnienie.
Key z Marudera to ty zejdź. gdyby nie on to dalej płaciłbym 17 euro za dobe za interne tw hotelu.to raz. dwa - nie szasta moimi pieniedzmi, wrecz przeciwnie - pomógł mi je zaoszczedzic bo nawet jak zżarło mi te 10E to jest nic w porównaniu z tym co płaciłem w Holiday Inn za internet. pmógł mi zainstalowac modem a to kolejne 29euro do przodu. Dla mnie jest to gośc nr 1 na tym forum bo moze nie jest oblatany tak jak ty we wszystkim ale chce pomóc. tyle co mógł/wiedział to powiedział i jak widac wystarczyło bo z czegos co nie działo i sie do niczego nie nadawało zrobiło sie cos co działa i w dodatku doradził w sprawie intenteu i mimo ze mnie nie zna i w zyciu sie nie słyszelismy i nie widzielismy to znalazł chwile swojego prywatnego wolnegu czasu zeby ze mną temat wyjasnic.
Co do tego jak ma byc ustawiony internet - Key z całym szacunkiem ale dopiero w ostatnim poscie napisałes dokładnie o co chodzi. Wczesniej robiłes cały czas tajemnice z tego jak wygląda rejestracja, gdzie zadzownic, co zrobic, co wybrac. skąd mam wiedziec co to znaczy ainc cwaj draj sraj jak dla mnie ten szwargot to jedno i to samo. co inaczej jak jest napisane (to sobie wydedukuje) a co inaczej jak sapie mi automat do słuchawki w niezrozumiałym języku. skąd mam wiedziec co znaczy sekwencja 8 1 "x" i 1? skad maw wiedziec ze "x" w tym przypadku to zmienna ktora zmienia sie w sposob loswy w zaleznosci kto i o ktorej dzowni.....nie wyobrażasz sobie tego, uważasz mnie za głupka - OK twoja sprawa ale postaw sie w mojej sytuacji i zadzowń do boku do urugwaju i aktywuj sobie internet. dla ciebie urugwajski jest tak samo obcy jak dla mnie szwabski i to jest koniec tematu o języku.
Podsumowując.
Teraz wiem jak to zrobić.
Zadzownie na te infolinie i obczaje o co chodzi. aktywuje internet na 30 dni i po problemie.
Zarówno tobie Key jak i Mackowi dziękuje.
Tyle z mojej strony
Key z Marudera to ty zejdź. gdyby nie on to dalej płaciłbym 17 euro za dobe za interne tw hotelu.to raz. dwa - nie szasta moimi pieniedzmi, wrecz przeciwnie - pomógł mi je zaoszczedzic bo nawet jak zżarło mi te 10E to jest nic w porównaniu z tym co płaciłem w Holiday Inn za internet. pmógł mi zainstalowac modem a to kolejne 29euro do przodu. Dla mnie jest to gośc nr 1 na tym forum bo moze nie jest oblatany tak jak ty we wszystkim ale chce pomóc. tyle co mógł/wiedział to powiedział i jak widac wystarczyło bo z czegos co nie działo i sie do niczego nie nadawało zrobiło sie cos co działa i w dodatku doradził w sprawie intenteu i mimo ze mnie nie zna i w zyciu sie nie słyszelismy i nie widzielismy to znalazł chwile swojego prywatnego wolnegu czasu zeby ze mną temat wyjasnic.
Co do tego jak ma byc ustawiony internet - Key z całym szacunkiem ale dopiero w ostatnim poscie napisałes dokładnie o co chodzi. Wczesniej robiłes cały czas tajemnice z tego jak wygląda rejestracja, gdzie zadzownic, co zrobic, co wybrac. skąd mam wiedziec co to znaczy ainc cwaj draj sraj jak dla mnie ten szwargot to jedno i to samo. co inaczej jak jest napisane (to sobie wydedukuje) a co inaczej jak sapie mi automat do słuchawki w niezrozumiałym języku. skąd mam wiedziec co znaczy sekwencja 8 1 "x" i 1? skad maw wiedziec ze "x" w tym przypadku to zmienna ktora zmienia sie w sposob loswy w zaleznosci kto i o ktorej dzowni.....nie wyobrażasz sobie tego, uważasz mnie za głupka - OK twoja sprawa ale postaw sie w mojej sytuacji i zadzowń do boku do urugwaju i aktywuj sobie internet. dla ciebie urugwajski jest tak samo obcy jak dla mnie szwabski i to jest koniec tematu o języku.
Podsumowując.
Teraz wiem jak to zrobić.
Zadzownie na te infolinie i obczaje o co chodzi. aktywuje internet na 30 dni i po problemie.
Zarówno tobie Key jak i Mackowi dziękuje.
Tyle z mojej strony
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie robilem. W pierwszym poscie masz wskazowke na sposob aktywacji.KaSow pisze:ostatnim poscie napisałes dokładnie o co chodzi. Wczesniej robiłes cały czas tajemnice z tego jak wygląda rejestracja, gdzie zadzownic, co zrobic, co wybrac.
Wystarczylo przeczytac ostatnie 4 strony tego postu i/lub uzyc funkcji szukaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=29642
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=28604
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=29872
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=26638
I paredziesiat innych. W zasadzie w kazdym watku o Aldi pojawia sie ten sam moment. Problem jest w tym, ze Medion regularnie zmienia strukture menu i nie ma sensu podawania jej po to, zeby za chwile pisac i poprawiac.
Wiesz, zawsze mozna zaczepic szwagra/kolege w pracy/pania w sklepie/portiera w hotelu/przypadkowego przychodnia i poprosic o pomoc.KaSow pisze:dla mnie ten szwargot to jedno i to samo
Nie pomagam na PW.
-
nie widziałem tych wątków, ale ok. racja po twojej stronie mogłem poszukac. powiedz mi jeszcze prosze jakie sa opcje doladowań do aldi talk w aldim? 5,15,30 euro i ich wielekrotnosci czy tylko 15 i 30. bo o co chodzi. nie zżarło mi całych 10euro zostało 6 na karcie wiec po co kupic za 15 euro bon jak moge kupic na 2 po 5 euro. tylko czy tak mozna?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
no to tak. używam juz tego aldika od ponad tygodnia wiec napisze co i jak. po pierwsze jestem, w samym centrum mannheim i chodzi to do niczego. prędkosc pobierania raz 256kb raz 2Mb raz 14kb w ogole to to nie działa srednia predkosc to 189kb /s jak zasysałem jakis plik. cos zle zrobiłem czy to tak chodzi?? modem e1750 w mobile partnerze mam HSP i zasieg 3 krski.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-09-15, 17:53 ]
Poprawa słownictwa
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-09-15, 17:53 ]
Poprawa słownictwa

Ostatnio zmieniony 2011-09-15, 16:52 przez KaSow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
hej ja tez uzywam aldika od okolo 2 lat ;ale doladowywuje za pomoca tabelki ktora mi sie wyswietla jak podlacze modem do laptopa ,wchodze w prepaid-guthaben... i doladowywuje za 15 E kupon mozna kupic wszedzie gdzie sprzedaja E-Plus ,a nie tylko w aldim ja kupuje od 2 lat i dziala np:kazda stacja paliw ,nast nie uruchamiam neta tylko wchodze w einstallung profil i zaznaczam monatslaft i nast neu buchen(nowa usluga) i jak uruchomie nata to dostaje smsa ze mam na 30 dni,ale zawsze przed smsem sie rozlanczam jak go dlugo nie ma i sprawdzam ile z konta ubylo i powtarzam jeszcze raz wszystko az dostane smsa ze net 30 dni. Jestem marynarzem na barce i net wolny czesto,a nieraz w ogole, takze teraz bede zmienial na internet TCHIBO kupuje sie starter w sklepach Tchibo i dziala w sieci O2 koszt 20E 30 dni,albo neta z lidla FONIC tez dziala w O2 i 15 E 30 dni zasieg O2 i szybkosc jest podobno wieksza.Pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Masz szczescie - na wszystkich forach sa ostrzezenia ze medion blokuje karty ktore sa doladowywane z innych voucherow niz te kupione w aldi.matros71 pisze:kupon mozna kupic wszedzie gdzie sprzedaja E-Plus ,a nie tylko w aldim ja kupuje od 2 lat i dziala
Nie pomagam na PW.
-
Teos, hej teos tu matros z zeglugi i tu sie znalezlismy haha ja tez wlasnie zastanawiam sie nad przejsciem z Aldika na lidl napisz jak cos bedziesz wiedzial na forum zeglugi.Masz juz prace? Pozdrawiam z Bulstringen niedaleko Magdeburga.Masz moze gg bo jak mam wolny net to tylko na tym pogadam mam rowniez skypa.Moje gg 17490033 moj skyp matros.1 ps:pisalem Ci jakies oferty pracy na zegludze na Twoim watku.Trzymaj sie
[ Dodano: 2011-09-15, 20:25 ]
tak naprawde jeszcze nigdy poza pakietem startowym nie dokupilem doladowania w Aldim zawsze w stacji paliw lub w kafejce u jakiegos turka i tak jest 2 lata.Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-09-15, 20:40 ]
key, co bys doradzil marynarzowi zeglugi srodladowe co plywa po niemczech chodzi mi o pre paid bo takze plywam po holandii i belgi,a pracuje w systemie 28 dni pracy i 28 wolnego takze tylko prepaid i jak jestem w De to od razu kupuje w Aldim na 30 dni bo okolo 2 tyg spedzam w De jak sadzisz czy Lidl O2 mialoby lepszy zasieg i czy ma taki sam jak typowa siec O2 bo moj kumpel ma w O2 placi 25E na 30 dni i jest zadowolony i on mi mowil ,ze teraz mozna tez kupic Tchibo O2 za 20 E ale jesli lidl O2 by mial taki sam zas jak normalne O2 to 5 GB i spokojnie by mi wystarczylo.Pozdrawiam iprosze o dop takze to się przyda dla Teosa
[ Dodano: 2011-09-15, 20:25 ]
tak naprawde jeszcze nigdy poza pakietem startowym nie dokupilem doladowania w Aldim zawsze w stacji paliw lub w kafejce u jakiegos turka i tak jest 2 lata.Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-09-15, 20:40 ]
key, co bys doradzil marynarzowi zeglugi srodladowe co plywa po niemczech chodzi mi o pre paid bo takze plywam po holandii i belgi,a pracuje w systemie 28 dni pracy i 28 wolnego takze tylko prepaid i jak jestem w De to od razu kupuje w Aldim na 30 dni bo okolo 2 tyg spedzam w De jak sadzisz czy Lidl O2 mialoby lepszy zasieg i czy ma taki sam jak typowa siec O2 bo moj kumpel ma w O2 placi 25E na 30 dni i jest zadowolony i on mi mowil ,ze teraz mozna tez kupic Tchibo O2 za 20 E ale jesli lidl O2 by mial taki sam zas jak normalne O2 to 5 GB i spokojnie by mi wystarczylo.Pozdrawiam iprosze o dop takze to się przyda dla Teosa
-
witam posiadam internet w o2 w niemczech i nie mam pojecia jak go skonfigurowac , tzn ustawic . Kupilem starter za 10 euro z 5 dniowym okresem darmowego korzystania . pozniej doladowalem za 20 euro nic nie ustawiajac i doladowanie mi zeszlo w 4 godziny . pozniej kupilem doladowanie za 30 euro gosc w media markt powiedzial zeby ustawic cos tam ale okazalo sie wiecej opcji niz mowil i korzystajac jedynie z gadu limit skonczycl mi sie w 5 godizn . jest 9 opcji ustaiwen ale nie mam pojecia jaka ustawic zebym za 30 euro mogl korzystac caly miesiac z ograniczeniem 5 gb . MOze ktos umie mi pomoc
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Musisx wyslac smsa aktywujacego pakiet. Opis jak to zrobic jest w tym watku.
Nie pomagam na PW.
-
Witaj,
Najlepiej aktywowac pakiet na miesiac wysylajac sma aktywacyjnego z tego programu Mobile partner albo po prostu z telefonu komorkowego.
Sprawdzenie stanu uslugi:
Wyslij SMS na numer 5667 o tresci STATUS INTERNETL
Aktywacja internetu L:
Wyslij SMSa na numer 5667 o tresci: START INTERNETL
otrzymasz zwrotny SMS
i ponownie wyslij SMSa na numer 5667 o tresci: JA INTERNETL
DEZAKTYWACJA INTERNETU.
Wyslij SMS o na 5667 o tresci STOP INTERNETL
otrzymasz zwrotny smsa.
Wyslij ponownie SMSa na 5667 o tresci ENDE INTERNETL
Koszt internetu 25 euro.Pozdrawiam
Najlepiej aktywowac pakiet na miesiac wysylajac sma aktywacyjnego z tego programu Mobile partner albo po prostu z telefonu komorkowego.
Sprawdzenie stanu uslugi:
Wyslij SMS na numer 5667 o tresci STATUS INTERNETL
Aktywacja internetu L:
Wyslij SMSa na numer 5667 o tresci: START INTERNETL
otrzymasz zwrotny SMS
i ponownie wyslij SMSa na numer 5667 o tresci: JA INTERNETL
DEZAKTYWACJA INTERNETU.
Wyslij SMS o na 5667 o tresci STOP INTERNETL
otrzymasz zwrotny smsa.
Wyslij ponownie SMSa na 5667 o tresci ENDE INTERNETL
Koszt internetu 25 euro.Pozdrawiam
-
Witam ja mam okienko mobile conection menager .i tam zeby doladowac konto wchodze w o2 credit a pozniej w Guthabe aufladen i wpisuje kod z doladowania . pozniej zeby skonfigurpwac powiedziano mi zebym wszedl na " IHRE PACK & PACKBUCHEUNG " pozniej wlasnie nie wiem jaki pakiet wybrac bo mam do wyboru :
Status fanzeiger fur welches pack
1. pack status
2. zauflade bonus m
0. abrouch
Welches pack buchen
1. Pack buchen -> 1 .internet day flat
2 . internet pack L
0. abrouch
Welches pack muchten sie abbestellen
1. Auflade bonus L
2. Auflade bosum M
3 . Abbrouch
Chodzi mi jak wczesniej pisalem o opcje na miesiac z ogrnaiczeniem chyba do 5 gb za 25 euro c o i atk jest sciema bo pakiet za 25 euro w media markcie placilem 30 euro . Poprzednio ustawilem opcje : pack buchen --> internet day flat ... i cos tam dalej ale juz nie pamietam i zjadlo mi 25 euro w par godzi korzystajac jedynie z gg kasa schodizla w mgnieniu oka . Do jutra jedtem jeszcze w Pl ale od niedzieli juz bede w nieczech wic prosil bym o szybka pomoc, bo bez neta ani rusz a 30 euro placic za 5-7 godizn eta to przesada
pozdrawiam
Ps."apacen1" nawiązując do Twojej odpowiedzi przy wyslaniyu sms sposobem jak mowiles o tej tresci nie mosial bym juz ustawiac zadnych pakietow . MIal bym poprostu upragniony dostep na miesiac z 5 GB
Status fanzeiger fur welches pack
1. pack status
2. zauflade bonus m
0. abrouch
Welches pack buchen
1. Pack buchen -> 1 .internet day flat
2 . internet pack L
0. abrouch
Welches pack muchten sie abbestellen
1. Auflade bonus L
2. Auflade bosum M
3 . Abbrouch
Chodzi mi jak wczesniej pisalem o opcje na miesiac z ogrnaiczeniem chyba do 5 gb za 25 euro c o i atk jest sciema bo pakiet za 25 euro w media markcie placilem 30 euro . Poprzednio ustawilem opcje : pack buchen --> internet day flat ... i cos tam dalej ale juz nie pamietam i zjadlo mi 25 euro w par godzi korzystajac jedynie z gg kasa schodizla w mgnieniu oka . Do jutra jedtem jeszcze w Pl ale od niedzieli juz bede w nieczech wic prosil bym o szybka pomoc, bo bez neta ani rusz a 30 euro placic za 5-7 godizn eta to przesada

Ps."apacen1" nawiązując do Twojej odpowiedzi przy wyslaniyu sms sposobem jak mowiles o tej tresci nie mosial bym juz ustawiac zadnych pakietow . MIal bym poprostu upragniony dostep na miesiac z 5 GB

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tworzysz miejskie legendy. Pakiet kosztuje 25€, 30€ zaplaciles za bon doladowywujacy konto o 30€. Samo doladowanie nie uaktywnia pakietu - rozliczasz sie za kB.rafalbila pisze:bo pakiet za 25 euro w media markcie placilem 30 euro.
Nastepna bajka.rafalbila pisze:internet day flat ... i cos tam dalej ale juz nie pamietam i zjadlo mi 25 euro w par godzi korzystajac jedynie z gg kasa schodizla w mgnieniu oka
Aktywny dayflat blokuje rozliczanie w.g. transferu. Gdybys go aktywowal, nie zezarlo by ci kasy z konta. Ty tylko probowales cos aktywowac.
Nie ma znaczenia w jaki sposob, ale pakiet trzeba aktywowac. Dla osob nie znajacych jezyka najwygodniejszy jest sms.rafalbila pisze:przy wyslaniyu sms sposobem jak mowiles o tej tresci nie mosial bym juz ustawiac zadnych pakietow
Pakiet jest aktywny dopiero gdy dostaniesz smsa potwierdzajacego, z podana data do kiedy zamowiona opcja jest wazna.
Nie pomagam na PW.
-
Witam
No nie znam jezyka niemieckiego dlatego mam problem z konfiguracja tego konta . Zalezy mi na internecie 5 gb zeby starczal na miesiac . Czyli jaka opcje najlepiej wybrac Panowie .
Bo kupujac starter za 10 euro masz internet bez ograniczen na tydzien , ale przy kupnie spisuja dane z dowodu i pytanie czy to nie ciagnie za soba zadnych konsekwencjii dalej - wydaje mi sie ze skoro to internet na karte (doaldowanie) to nie ale pytam ale wrzucam na forum zapytanie moze ktos wiec cos na ten temat wiecej .
No nie znam jezyka niemieckiego dlatego mam problem z konfiguracja tego konta . Zalezy mi na internecie 5 gb zeby starczal na miesiac . Czyli jaka opcje najlepiej wybrac Panowie .
Bo kupujac starter za 10 euro masz internet bez ograniczen na tydzien , ale przy kupnie spisuja dane z dowodu i pytanie czy to nie ciagnie za soba zadnych konsekwencjii dalej - wydaje mi sie ze skoro to internet na karte (doaldowanie) to nie ale pytam ale wrzucam na forum zapytanie moze ktos wiec cos na ten temat wiecej .