Internet w Niemczech

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Internet w Niemczech

Post autor: wojteks »

Na forum są do znalezienia nowe sterowniki do Huawei, działają prawidłowo z w7, wersja 4.22.19.00
Nie pomagam na PW!
Maruder
Użytkownik forum

Post autor: Maruder »

KaSow napisał/a:
ok. byłem juz na tej stronie, mam drivery nawet na dysku ale problem polega na tym ze:
1) wkładam modem do gniazda USB - modem był brendowany na iplusa ale zmieniłem soft i zmieniłem dashboard i mam teraz wgrany na niego mobile partner dashboard - ori huawei.
wiec wkladam modem pokazuje mi sie dysk cd z mobile partnerem. klikam. wszystko niby sie ładnie instaluje do momentu az nie zcznie wygrwac sterowników:
w pewnym momencie win7 wykrywa HUAWEI Mobile i robi Installing driver software.... w miedzy czasie w tle konczy sie instalowac mobile partner.(MOBILE PARTNER IS INSTALLED ON YOUR COMPUTER. KLIK FINSH BUTTON TO FINSH THE INSTALATION.
no to klikam finish.
w tle cały czas win7 próbuje zainstalować modem.
nagle pojaia sie komunikat: device driver software was not successfully instaled.
znika mi wczesniej wykryty dysk cd z aplikacją wkładając wyjmując modem nic sie nie dzieje.
w device managerze mam w portach(com&LPT) Huawei Mobile Connect - USB DEvice. klkajac na własciwosci tego urządzenia no drivers ar installed. chce dodac sterownik z ręki. nic. dodaj automatycznie. nic. czarna rozpacz
Może się mylę , ale nie prościej usunąć kpl soft z modemu ( czyli nie startuje ) i wtedy korzystać z dobrodziejstwa Windowsa - ja korzystam i nie narzekam , więc nie jest zle.
Przepraszam myślę skrótem :-) , chodzi mi aby Windows kontrolowal modem bez udziału software od Huawei
Wywalasz soft odpowiedzialny z automatyczną instalację modemu , potem instalujesz sterowniki z pliku .msi i po podłączeniu do laptopa pozwalasz siódemce na pełną kontrolę. Na każdym modemie mi to działało to Huawei nie jest inny. W XP są problemy jak jest pin na karcie sim , ale w sewen brak kpl problemów.
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:07 przez Maruder, łącznie zmieniany 2 razy.
KaSow
Początkujący użytkownik forum

Post autor: KaSow »

a jak wywalic soft? chętnie to zrobie tylko ze przy pierwszym podłaczenie win7 rozpoznaje modem jako pendrive a nie jako modem nie bedzie z tym problemów jak wywale soft? rozpozna mi modem jako modem czy dalej jako pendrive?
KaSow

Dla potomnych.

Wszystko działa. Wielkie dzieki dla użytkownika Maruder - za jego pomoca jestem szczesliwym posiadaczem eplusa na 30dni. Modem zainstalowany wszystko jest tak jak byc powinno.
koszty:
1) eplus starter - 12,99euro w Aldi Sud (na start mamy 10euro na karcie wiec za sima wychodzi 3 euro)
2) doładowanie - 15,00euro w Aldi
3) ustawienie odpowiedniego apn: internet.eplus.de
4)uzytkownik:eplus
5)haslo:gprs
6) połącz.
łączy sie. wchodzimy na byle jaka strone. w miedzy czasie przychodzi sms ze mamay pakiet internet na 30 dni.
rozmawiamy z rodziną, czytamy fora, sciagamy zdjecia jest znowu normlanie :)
pozdraiwam
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

łączy sie. wchodzimy na byle jaka strone. w miedzy czasie przychodzi sms ze mamay pakiet internet na 30 dni.
Jestes pewien?

Ten APN jest uzywany dla 3 roznych konceptow rozliczenia - miesieczny pakiet 5 GB, miesieczny pakiet 500 MB, rozliczenie danych. Z tego co wiem (czytaj: ostatnie dwa pakiety aktywowalem wczoraj), pakiet wymaga aktywacji przez zadzwonienia na 1155 i wybranie 8 1 x 1 - w przeciwnym wypadku dane sa rozliczane w.g. transferu.

SMS przychodzi po polaczeniu z APN "tagesflat.eplus.de".
Nie pomagam na PW.
Maruder
Użytkownik forum

KaSow napisał/a:
....Wszystko działa. Wielkie dzieki dla użytkownika Maruder - za jego pomoca jestem szczesliwym posiadaczem eplusa na 30dni. Modem zainstalowany wszystko jest tak jak byc powinno. ....
Ja tylko wspierałem Cię psychicznie , co do rozruchu modemu , ważne abyś był zadowolony z usług AldiTalk.
....Edit .... Mam nadzieję , że zrobiłeś to jak powinno.

Edit... Przepraszam za wprowadzanie w błąd - nieaktualne dane .
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:09 przez Maruder, łącznie zmieniany 5 razy.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Maruder pisze:takie tam inne rzeczy ważna dla przyszłych użytkowników:
Na tej stronie jest masa blednych informacji: taryfy sa na 30 dni a nie na miesiac kalendarzowy, doladowywania z kart E-Plus koncza sie blokada karty, USSD cody nie dzialaja, vouchery sa dostepne tylko w sklepach Aldi i zaczynaja sie od 5 Euro....
Nie pomagam na PW.
Maruder
Użytkownik forum

key napisał/a:
Maruder napisał/a:
<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Na tej stronie jest masa blednych informacji: taryfy sa na 30 dni a nie na miesiac kalendarzowy, doladowywania z kart E-Plus koncza sie blokada karty, USSD cody nie dzialaja, vouchery sa dostepne tylko w sklepach Aldi i zaczynaja sie od 5 Euro....

Ok. Ty jesteś miejscowy !!! Przepraszam jeżeli wprowadzam w błąd , sugerowałem się , że podają prawdę.
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:10 przez Maruder, łącznie zmieniany 3 razy.
KaSow

doladowania do karty zaczynają sie od 5 euro? bo musze doladowac dzis te karte. cos zle ustawiłem rzeczywiscie i wciagnelo mi euro. jeszcze raz zapytam co zrobic zeby miec internet na 30 dni? wyprac apn i zadzownic na 1155 wybrac 8 potem 1 potem x i potem jeszcze raz 1? CZY LEPIEJ ZROBIC TO SMSEM NA NR Co do sms , można to zrobić kodem *121*004# ??? BO ZJADŁO MI 10 EURO!!
key
*Mistrz bezprzewodowy*

doladowania do karty zaczynają sie od 5 euro?
Tak.
KaSow pisze:wyprac apn
Bylbym ostrozny, taka akcja moze zaszkodzic, szczegolnie gdy dasz za duzo wybielacza, uzyjesz zbyt wysokiej temperatury i wykrecisz zamiast wywirowac.
KaSow pisze:CZY LEPIEJ ZROBIC TO SMSEM NA NR Co do sms
1.) Nie da sie SMSem.
2.) Nie krzycz.
3.) Ja zawsze dzwonie pod 1155. "x" to numer opcji jaka cie interesuje, n.p. 3 dla 7.99€/30 dni/500 MB.
KaSow pisze:można to zrobić kodem *121*004# ?
Mozesz sprobowac, to nie boli.

EDYTA: Z ciekawosci sprawdzalem - nie dziala.
BTW: to nie GG, tu nie wyskakuja fajne kolorowe obrazki, jak wcisniesz trzy pytajniki pod rzad.
Co do sms , można to zrobić kodem *121*004#
W tej chwili sa cztery skutecznie dzialajace mozliwosci:
1.) Soft Aldika i modemy Huawei
2.) telefon pod 1155
3.) applikacja na smartfonie
4.) stronka www.alditalk.de -> Mein ALDI TALK
Ostatnio zmieniony 2011-09-07, 16:58 przez key, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie pomagam na PW.
KaSow

no dobra. jak to zrobic nie znając niemieckiego?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Co zrobic?
Nie pomagam na PW.
Maruder
Użytkownik forum

Troszku nerwowo się zrobiło i to nie potrzebnie.
Czyli jeżeli nie znamy j. niemieckiego i nie rozumiemy komend wydawanych przez automat w B.O.K. pozostaje nam :
1. Aplikacja AldiTalk ( do ściągnięcia ze strony Aldi - tu jest prosty opis , graficzny również : http://www.alditalk.de/talk/download/an ... eitung.pdf )
2. Uruchomienie na stronie operatora własnego konta "Main AldiTalk

bo jak pisałem wcześniej ( błednie ) tamte opcje ( sms-em ) już są nieaktualne

key napisałeś : Ja zawsze dzwonie pod 1155. "x" to numer opcji jaka cie interesuje, n.p. 3 dla 7.99€/30 dni/500 MB.

To akurat dotyczy "Handy Internet-Flatrate" czyli dla telefonów komórkowych oczywiście chodzi o kwotę za miesiąc.
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:12 przez Maruder, łącznie zmieniany 3 razy.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Maruder pisze:Troszku nerwowo sie; zrobi?o i to nie potrzebnie.
Ja tam nigdzie nerwowosci nie widze.
Maruder pisze: opcje ( sms-em ) już są nieaktualne
Nigdy nie bylo opcji aktywacji SMSem.
Maruder pisze:pozostaje nam
Spogladales dwa posty wyzej? ;)
Maruder pisze:To akurat dotyczy "Handy Internet-Flatrate"
A napisalem cos innego?

PS: Aplikacja Aldi nie dziala z kazdym modemem.
PPS: Nie ma to jak przekazywanie niesprawdzonych informacji z netu - w najgorszym wypadku komus wpierniczy 10€. Czym sie przejmowac, jak to nie nasza kasa ;) SCNR
Nie pomagam na PW.
Maruder
Użytkownik forum

Mam wrażenie , że nie czytasz ze zrozumieniem dziś.
Dla osób , które nie muszą znać języka niemieckiego , opcja dzwonienia do B.O.K. jest wykluczona , bo jak ma coś wybierać skoro nie rozumie czegoś co mu się sugeruje , więc nie brałem tego pod uwagę i odpada.
Aplikacja na smartfona dokładnie w przypadku kolegi też odpada , bo ma modem do laptopa , a operacja pod numer 1155 dotyczy aktywacji internetu na komórki , a nie na modemy - chyba , że ja nie rozumiem i to jest to samo tylko cena 14,99 E za 30 dni jest dla ....cenzura.....
Co do sms-a to sugerowałem się innym forum w Niemczech - ok błednie za co przepraszam.
Więc po co atakujesz złością.

P.S. Szanowny KOLEGO to nie ja mu ustawiałem internet , ja pomagałem go uruchomić po Windowsem i w tej chwili to Ty kolego wydajesz opinię nie potwierdzając informacji i oskarżasz mnie o to , że szastam cudzymi pieniędzmi. Nie ładnie.
Ostatnio zmieniony 2011-09-08, 18:13 przez Maruder, łącznie zmieniany 2 razy.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Maruder pisze: bo jak ma coś wybierać skoro nie rozumie czegoś co mu się sugeruje
Wiesz, wiekszosc ludzi potrafi wybrac 8 potem 1 a potem posluchac i nawet jak sie nie zrozumie calosci, to z latwoscia wyslucha "eins, zwei, drei, vier" oraz "monats internet flat". Nawet jak nie za pierwszym razem, to polaczenie nie jest plate, wiec mozna dzwonic do skutku.
Maruder pisze:operacja pod numer 1155 dotyczy aktywacji internetu na komórki
Nie. Opcja z dzwonieniem na 1155 dotyczy aktywacji wszystkich pakietow. Tylko ze nie ma sensu podawac numeru wyboru, bo zmienia sie co jakis czas, a ktos za chwile poczyta wycinek watku i zamowi sobie darmowe rozmowy do Urugwaju w przekonaniu ze zamawia internet.
Maruder pisze: chyba , że ja nie rozumiem
Sorry, ale takie mam wrazenie.
Maruder pisze:Co do sms-a
Olac SMS-a.
Maruder pisze:Więc po co atakujesz złością?
Nie atakuje, tylko poprawiam twoje nie do konca prawdziwe informacje. Po raz ktorys tam z rzedu.
Nie pomagam na PW.
KaSow

Ale cisnienie.
Key z Marudera to ty zejdź. gdyby nie on to dalej płaciłbym 17 euro za dobe za interne tw hotelu.to raz. dwa - nie szasta moimi pieniedzmi, wrecz przeciwnie - pomógł mi je zaoszczedzic bo nawet jak zżarło mi te 10E to jest nic w porównaniu z tym co płaciłem w Holiday Inn za internet. pmógł mi zainstalowac modem a to kolejne 29euro do przodu. Dla mnie jest to gośc nr 1 na tym forum bo moze nie jest oblatany tak jak ty we wszystkim ale chce pomóc. tyle co mógł/wiedział to powiedział i jak widac wystarczyło bo z czegos co nie działo i sie do niczego nie nadawało zrobiło sie cos co działa i w dodatku doradził w sprawie intenteu i mimo ze mnie nie zna i w zyciu sie nie słyszelismy i nie widzielismy to znalazł chwile swojego prywatnego wolnegu czasu zeby ze mną temat wyjasnic.
Co do tego jak ma byc ustawiony internet - Key z całym szacunkiem ale dopiero w ostatnim poscie napisałes dokładnie o co chodzi. Wczesniej robiłes cały czas tajemnice z tego jak wygląda rejestracja, gdzie zadzownic, co zrobic, co wybrac. skąd mam wiedziec co to znaczy ainc cwaj draj sraj jak dla mnie ten szwargot to jedno i to samo. co inaczej jak jest napisane (to sobie wydedukuje) a co inaczej jak sapie mi automat do słuchawki w niezrozumiałym języku. skąd mam wiedziec co znaczy sekwencja 8 1 "x" i 1? skad maw wiedziec ze "x" w tym przypadku to zmienna ktora zmienia sie w sposob loswy w zaleznosci kto i o ktorej dzowni.....nie wyobrażasz sobie tego, uważasz mnie za głupka - OK twoja sprawa ale postaw sie w mojej sytuacji i zadzowń do boku do urugwaju i aktywuj sobie internet. dla ciebie urugwajski jest tak samo obcy jak dla mnie szwabski i to jest koniec tematu o języku.
Podsumowując.
Teraz wiem jak to zrobić.
Zadzownie na te infolinie i obczaje o co chodzi. aktywuje internet na 30 dni i po problemie.
Zarówno tobie Key jak i Mackowi dziękuje.
Tyle z mojej strony
key
*Mistrz bezprzewodowy*

KaSow pisze:ostatnim poscie napisałes dokładnie o co chodzi. Wczesniej robiłes cały czas tajemnice z tego jak wygląda rejestracja, gdzie zadzownic, co zrobic, co wybrac.
Nie robilem. W pierwszym poscie masz wskazowke na sposob aktywacji.

Wystarczylo przeczytac ostatnie 4 strony tego postu i/lub uzyc funkcji szukaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=29642
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=28604
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=29872
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=26638

I paredziesiat innych. W zasadzie w kazdym watku o Aldi pojawia sie ten sam moment. Problem jest w tym, ze Medion regularnie zmienia strukture menu i nie ma sensu podawania jej po to, zeby za chwile pisac i poprawiac.
KaSow pisze:dla mnie ten szwargot to jedno i to samo
Wiesz, zawsze mozna zaczepic szwagra/kolege w pracy/pania w sklepie/portiera w hotelu/przypadkowego przychodnia i poprosic o pomoc.
Nie pomagam na PW.
KaSow

nie widziałem tych wątków, ale ok. racja po twojej stronie mogłem poszukac. powiedz mi jeszcze prosze jakie sa opcje doladowań do aldi talk w aldim? 5,15,30 euro i ich wielekrotnosci czy tylko 15 i 30. bo o co chodzi. nie zżarło mi całych 10euro zostało 6 na karcie wiec po co kupic za 15 euro bon jak moge kupic na 2 po 5 euro. tylko czy tak mozna?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Mozesz doladowac 5€, 15€, 30€.
Nie pomagam na PW.
KaSow

no to tak. używam juz tego aldika od ponad tygodnia wiec napisze co i jak. po pierwsze jestem, w samym centrum mannheim i chodzi to do niczego. prędkosc pobierania raz 256kb raz 2Mb raz 14kb w ogole to to nie działa srednia predkosc to 189kb /s jak zasysałem jakis plik. cos zle zrobiłem czy to tak chodzi?? modem e1750 w mobile partnerze mam HSP i zasieg 3 krski.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-09-15, 17:53 ]
Poprawa słownictwa :nienie:
Ostatnio zmieniony 2011-09-15, 16:52 przez KaSow, łącznie zmieniany 1 raz.
matros71

Post autor: matros71 »

hej ja tez uzywam aldika od okolo 2 lat ;ale doladowywuje za pomoca tabelki ktora mi sie wyswietla jak podlacze modem do laptopa ,wchodze w prepaid-guthaben... i doladowywuje za 15 E kupon mozna kupic wszedzie gdzie sprzedaja E-Plus ,a nie tylko w aldim ja kupuje od 2 lat i dziala np:kazda stacja paliw ,nast nie uruchamiam neta tylko wchodze w einstallung profil i zaznaczam monatslaft i nast neu buchen(nowa usluga) i jak uruchomie nata to dostaje smsa ze mam na 30 dni,ale zawsze przed smsem sie rozlanczam jak go dlugo nie ma i sprawdzam ile z konta ubylo i powtarzam jeszcze raz wszystko az dostane smsa ze net 30 dni. Jestem marynarzem na barce i net wolny czesto,a nieraz w ogole, takze teraz bede zmienial na internet TCHIBO kupuje sie starter w sklepach Tchibo i dziala w sieci O2 koszt 20E 30 dni,albo neta z lidla FONIC tez dziala w O2 i 15 E 30 dni zasieg O2 i szybkosc jest podobno wieksza.Pozdrawiam
key
*Mistrz bezprzewodowy*

matros71 pisze:kupon mozna kupic wszedzie gdzie sprzedaja E-Plus ,a nie tylko w aldim ja kupuje od 2 lat i dziala
Masz szczescie - na wszystkich forach sa ostrzezenia ze medion blokuje karty ktore sa doladowywane z innych voucherow niz te kupione w aldi.
Nie pomagam na PW.
matros71

Post autor: matros71 »

Teos, hej teos tu matros z zeglugi i tu sie znalezlismy haha ja tez wlasnie zastanawiam sie nad przejsciem z Aldika na lidl napisz jak cos bedziesz wiedzial na forum zeglugi.Masz juz prace? Pozdrawiam z Bulstringen niedaleko Magdeburga.Masz moze gg bo jak mam wolny net to tylko na tym pogadam mam rowniez skypa.Moje gg 17490033 moj skyp matros.1 ps:pisalem Ci jakies oferty pracy na zegludze na Twoim watku.Trzymaj sie

[ Dodano: 2011-09-15, 20:25 ]
tak naprawde jeszcze nigdy poza pakietem startowym nie dokupilem doladowania w Aldim zawsze w stacji paliw lub w kafejce u jakiegos turka i tak jest 2 lata.Pozdrawiam

[ Dodano: 2011-09-15, 20:40 ]
key, co bys doradzil marynarzowi zeglugi srodladowe co plywa po niemczech chodzi mi o pre paid bo takze plywam po holandii i belgi,a pracuje w systemie 28 dni pracy i 28 wolnego takze tylko prepaid i jak jestem w De to od razu kupuje w Aldim na 30 dni bo okolo 2 tyg spedzam w De jak sadzisz czy Lidl O2 mialoby lepszy zasieg i czy ma taki sam jak typowa siec O2 bo moj kumpel ma w O2 placi 25E na 30 dni i jest zadowolony i on mi mowil ,ze teraz mozna tez kupic Tchibo O2 za 20 E ale jesli lidl O2 by mial taki sam zas jak normalne O2 to 5 GB i spokojnie by mi wystarczylo.Pozdrawiam iprosze o dop takze to się przyda dla Teosa
rafalbila

Post autor: rafalbila »

witam posiadam internet w o2 w niemczech i nie mam pojecia jak go skonfigurowac , tzn ustawic . Kupilem starter za 10 euro z 5 dniowym okresem darmowego korzystania . pozniej doladowalem za 20 euro nic nie ustawiajac i doladowanie mi zeszlo w 4 godziny . pozniej kupilem doladowanie za 30 euro gosc w media markt powiedzial zeby ustawic cos tam ale okazalo sie wiecej opcji niz mowil i korzystajac jedynie z gadu limit skonczycl mi sie w 5 godizn . jest 9 opcji ustaiwen ale nie mam pojecia jaka ustawic zebym za 30 euro mogl korzystac caly miesiac z ograniczeniem 5 gb . MOze ktos umie mi pomoc
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Musisx wyslac smsa aktywujacego pakiet. Opis jak to zrobic jest w tym watku.
Nie pomagam na PW.
apacen1

Post autor: apacen1 »

Witaj,

Najlepiej aktywowac pakiet na miesiac wysylajac sma aktywacyjnego z tego programu Mobile partner albo po prostu z telefonu komorkowego.

Sprawdzenie stanu uslugi:

Wyslij SMS na numer 5667 o tresci STATUS INTERNETL

Aktywacja internetu L:

Wyslij SMSa na numer 5667 o tresci: START INTERNETL
otrzymasz zwrotny SMS
i ponownie wyslij SMSa na numer 5667 o tresci: JA INTERNETL

DEZAKTYWACJA INTERNETU.
Wyslij SMS o na 5667 o tresci STOP INTERNETL
otrzymasz zwrotny smsa.
Wyslij ponownie SMSa na 5667 o tresci ENDE INTERNETL

Koszt internetu 25 euro.Pozdrawiam
rafalbila

Witam ja mam okienko mobile conection menager .i tam zeby doladowac konto wchodze w o2 credit a pozniej w Guthabe aufladen i wpisuje kod z doladowania . pozniej zeby skonfigurpwac powiedziano mi zebym wszedl na " IHRE PACK & PACKBUCHEUNG " pozniej wlasnie nie wiem jaki pakiet wybrac bo mam do wyboru :
Status fanzeiger fur welches pack
1. pack status
2. zauflade bonus m
0. abrouch

Welches pack buchen
1. Pack buchen -> 1 .internet day flat
2 . internet pack L
0. abrouch

Welches pack muchten sie abbestellen
1. Auflade bonus L
2. Auflade bosum M
3 . Abbrouch

Chodzi mi jak wczesniej pisalem o opcje na miesiac z ogrnaiczeniem chyba do 5 gb za 25 euro c o i atk jest sciema bo pakiet za 25 euro w media markcie placilem 30 euro . Poprzednio ustawilem opcje : pack buchen --> internet day flat ... i cos tam dalej ale juz nie pamietam i zjadlo mi 25 euro w par godzi korzystajac jedynie z gg kasa schodizla w mgnieniu oka . Do jutra jedtem jeszcze w Pl ale od niedzieli juz bede w nieczech wic prosil bym o szybka pomoc, bo bez neta ani rusz a 30 euro placic za 5-7 godizn eta to przesada :) pozdrawiam

Ps."apacen1" nawiązując do Twojej odpowiedzi przy wyslaniyu sms sposobem jak mowiles o tej tresci nie mosial bym juz ustawiac zadnych pakietow . MIal bym poprostu upragniony dostep na miesiac z 5 GB :)
key
*Mistrz bezprzewodowy*

rafalbila pisze:bo pakiet za 25 euro w media markcie placilem 30 euro.
Tworzysz miejskie legendy. Pakiet kosztuje 25€, 30€ zaplaciles za bon doladowywujacy konto o 30€. Samo doladowanie nie uaktywnia pakietu - rozliczasz sie za kB.
rafalbila pisze:internet day flat ... i cos tam dalej ale juz nie pamietam i zjadlo mi 25 euro w par godzi korzystajac jedynie z gg kasa schodizla w mgnieniu oka
Nastepna bajka.

Aktywny dayflat blokuje rozliczanie w.g. transferu. Gdybys go aktywowal, nie zezarlo by ci kasy z konta. Ty tylko probowales cos aktywowac.
rafalbila pisze:przy wyslaniyu sms sposobem jak mowiles o tej tresci nie mosial bym juz ustawiac zadnych pakietow
Nie ma znaczenia w jaki sposob, ale pakiet trzeba aktywowac. Dla osob nie znajacych jezyka najwygodniejszy jest sms.

Pakiet jest aktywny dopiero gdy dostaniesz smsa potwierdzajacego, z podana data do kiedy zamowiona opcja jest wazna.
Nie pomagam na PW.
rafalbila

Witam
No nie znam jezyka niemieckiego dlatego mam problem z konfiguracja tego konta . Zalezy mi na internecie 5 gb zeby starczal na miesiac . Czyli jaka opcje najlepiej wybrac Panowie .
Bo kupujac starter za 10 euro masz internet bez ograniczen na tydzien , ale przy kupnie spisuja dane z dowodu i pytanie czy to nie ciagnie za soba zadnych konsekwencjii dalej - wydaje mi sie ze skoro to internet na karte (doaldowanie) to nie ale pytam ale wrzucam na forum zapytanie moze ktos wiec cos na ten temat wiecej .
ODPOWIEDZ