Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
Jak komuś weryfikacja utrudnia zawarcie umowy można śmiało podawać inny adres, ten po aktywowaniu umowy bez bezproblemowo zmiany przez konsultantów na infolinii 602900 bez weryfikacji nowego adresu. Dla wymagających jest także nowa oferta P_TD_FWA_NL_5G_130_24 bez limitu danych i prędkości (póki co oferta tylko telefonicznie koszt 130 zł miesięcznie z routerem home office 5g za 1 zł na start). W każdej ofercie internetu domowego po magicznej barierze 512 gb zostanie zastosowany lejek (techniczny) bez sztywnego ograniczenia jednak konsultant tłumaczył to jako mechanizm QoS. Strefa domowa jest już weryfikowana.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
To rzeczywiście fantastyczny nolimit 

-
- Guru bezprzewodowy
Strefę można zmienić tylko raz no i jak sieć zapchana to samemu ładujesz się w g.., a co do QoS to w T-mobile żadna nowość ale bez żadnych konkretnych limitów, T-mobile kopiuje po prostu Plusa sprzed lat i jego bez limitu na LTE czyli robi co chce wg. własnego widzi mi się, wystarczy zapis w RŚUT o zachowaniu bezpieczeństwa sieci, pod ten punkt podciagnie wszystko. Jednego PLUS z takimi praktykami urażał ale w T-mobile nie widzi z tym problemu.
-
- Guru bezprzewodowy
Jak czytam ten wątek o FUP został nałożony kilka razy, a niektórzy spokojnie 1 TB ściągają. W Plusie tak działał FUP? Bo coś mi się wydaje, że nie. Ale no tak słabą pamięć masz.
Ostatni post o ograniczeniu prędkości z grudnia ubiegłego roku. Uwaga do 10 Mb/s Plus tak robił czy ograniczał do regulaminowego min? Jak już coś piszesz to pisz chociaż o faktach, a nie bzdurach, które wyczytałeś nie wiadomo skąd
Faktycznie robią to jak Plus nagminnie i do min, a nie czekaj 10 Mb/s to nie min, a kilkadziesiąt razy więcej.
Ostatni post o ograniczeniu prędkości z grudnia ubiegłego roku. Uwaga do 10 Mb/s Plus tak robił czy ograniczał do regulaminowego min? Jak już coś piszesz to pisz chociaż o faktach, a nie bzdurach, które wyczytałeś nie wiadomo skąd

Faktycznie robią to jak Plus nagminnie i do min, a nie czekaj 10 Mb/s to nie min, a kilkadziesiąt razy więcej.
-
- Guru bezprzewodowy
Plus w regulaminie promocji zawsze podawał ze w ofertach LTE bez końca/limitu danych stosuje FUP przy czym nigdy nie podał zasad na jakich go stosuje oraz progów danych po których stosuje lejek i do jakiej prędkości tnie.
T-mobile poszedł jeszcze dalej bo w regulaminach promocji nie pisze nic o QoS czyli oficjalnie się do tego nie przyznaje, zapis w RŚUT pozwala im na wszystko. Oczywiście też nie podaje progów po których tnie prędkość i do jakiej wartości.
Plus ciął najpierw do 20Mb/s prędkość po limicie podstawowym a potem ze wzrostem danych stosował bardziej restrykcyjne lejki, łacznie z 0,5Mb/s na koniec.
Tu chodzi o transparentność i zasady, T-mobile tym się nie chwali i postępuje analogicznie do PLUSA co do zasady, limity danych i ograniczenie prędkości to szczegół.
Dla ciebie klakierku nie do przełknięcia fakty więc jak zawsze szczekasz, insynuujesz i zarzucasz kłamstwo. Nie rozumiesz że te twoje wypociny 99% ma głęboko w ....
T-mobile poszedł jeszcze dalej bo w regulaminach promocji nie pisze nic o QoS czyli oficjalnie się do tego nie przyznaje, zapis w RŚUT pozwala im na wszystko. Oczywiście też nie podaje progów po których tnie prędkość i do jakiej wartości.
Plus ciął najpierw do 20Mb/s prędkość po limicie podstawowym a potem ze wzrostem danych stosował bardziej restrykcyjne lejki, łacznie z 0,5Mb/s na koniec.
Tu chodzi o transparentność i zasady, T-mobile tym się nie chwali i postępuje analogicznie do PLUSA co do zasady, limity danych i ograniczenie prędkości to szczegół.
Dla ciebie klakierku nie do przełknięcia fakty więc jak zawsze szczekasz, insynuujesz i zarzucasz kłamstwo. Nie rozumiesz że te twoje wypociny 99% ma głęboko w ....
-
T-Mobile dzięki uprzejmości konsultanta z salonu potwierdzone że zasady QoS (fup) w ostatnim czasie zostały zmienione. W odpowiedzi na reklamacje również przyznają się do stosowania QoS. Według tabeli jaką pokazał konsultant w salonie prioritet jest 30% po 512 gb i 10% po 1024 gb. Nie ma żadnego celowego cięcia prędkości a jedynie niższa klasa ruchu. Zmiana strefy oficjalnie raz w cyklu rozliczeniowym możliwa w praktyce udało się zmienić 3 razy bez najmniejszego problemu pomimo braku dostępności pod wskazanym adresem.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ile to jest 30% albo czego 30%?informer pisze:Według tabeli jaką pokazał konsultant w salonie prioritet jest 30% po 512 gb i 10% po 1024 gb. Nie ma żadnego celowego cięcia prędkości a jedynie niższa klasa ruchu.
Nie pomagam na PW!
-
W odpowiedzi na reklamacje po przekroczeniu magicznej bariery padła informacja o "prioritecie dostępu do zasobów". Zgodnie z tabelą którą pracownik w salonie pokazał jest to jako jakiś QoS nie było wpisanych limitów w Mb/s. Przy testowaniu jednocześnie z inną kartą prędkość jest sztucznie "kierowana" do karty która limitu nie przekroczyła. Po 2 w nocy na nieobciążonej stacji dalej max prędkość więc nie ma faktycznie konkretnego limitu prędkości.wojteks pisze:Ile to jest 30% albo czego 30%?informer pisze:Według tabeli jaką pokazał konsultant w salonie prioritet jest 30% po 512 gb i 10% po 1024 gb. Nie ma żadnego celowego cięcia prędkości a jedynie niższa klasa ruchu.
- onken
- ** Moderator **
Ale to i tak nadal brak klarownych zasad.
I nie dotyczy wszystkich przypadkow
I nie dotyczy wszystkich przypadkow
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
To taki no limit ale jak bliżej się przyjrzeć to ze starannie ukrytymi limitami, marketingowy bełkot działa na klienta ,95% i tak nie zauważy QoS więc nikt w T-mobile tym sobie głowy nie zawraca w razie czego powołają się na RŚUT i zapisy w nim i wyjdzie na ich stronę.
-
- Guru bezprzewodowy
No jak to przecież chwilę temu twierdziłeś, że robią to samo co w Plusie, a teraz sam przyznajesz "95% i tak nie zauważy QoS". Czyli kolejny raz się ośmieszasz. 

-
- Guru bezprzewodowy
W Plusie też 95 proc. nie miało pojęcia. co do zasady to Plus nie krył FUP . T-Mobile tak, QoS nie widnieje w regulaminie promocji a jest od dawna stosowany.
-
- Guru bezprzewodowy
A T-Mobile kryje? FUP jest w RŚUT. Oczywiście, że w Plusie wiele osób wiedziało o tym bo na forach były wątki po ładne kilkadziesiąt stron, a o T-Mobile takich nie ma. Nawet tutaj w wątku ostatni post o FUP jest z grudnia ubiegłego roku, więc jak widać nie jest to zbyt uciążliwe.
-
- Guru bezprzewodowy
W RŚUT nie ma zapisu o FUP tylko zapis o bezpieczeństwie sieci, poza tym widzialeś moze gdzieś konsultanta w salonie T-mobile czy innego operatora który pokazuje klientowi RŚUT? Drukuje umowę z regulaminem promocji i kaze podpisać, nikt nie czyta bo wierzy na słowo a jak nawet przeczyta to w regulaminie umowy nie ma żadnych informacji na ten temat i wychodzi z przekonaniem ze ma no limit.
Praktyka stosowana przez T-mobile jest naganna i bez znaczenia jest czy jest to uciążliwe czy nie bo to podlega subiektywnej ocenie, nalezy do takich podchodzić krytycznie w ocenach, niezależnie czy to Plus, T-mobile czy każdy inny operator. Brak transparentności i ukryte głęboko w regulaminach możliwości ograniczania klienta zasługują na przyjżenie się im przez konkretne organy.
Wypisywanie na forach ze nic się nie stało a wręcz bezkrytyczne wychwalanie oferty bez analizy jej szczegółów i praktyk pozostawiam ocenie czytających ten temat.
Praktyka stosowana przez T-mobile jest naganna i bez znaczenia jest czy jest to uciążliwe czy nie bo to podlega subiektywnej ocenie, nalezy do takich podchodzić krytycznie w ocenach, niezależnie czy to Plus, T-mobile czy każdy inny operator. Brak transparentności i ukryte głęboko w regulaminach możliwości ograniczania klienta zasługują na przyjżenie się im przez konkretne organy.
Wypisywanie na forach ze nic się nie stało a wręcz bezkrytyczne wychwalanie oferty bez analizy jej szczegółów i praktyk pozostawiam ocenie czytających ten temat.
-
- Guru bezprzewodowy
To, że klient nie czyta regulaminów to żadna nowość i akurat tutaj nie bronię żadnego operatora równie dobrze można wcisnąć ludziom sprzedaż nerki, a oni podpiszą to w ciemno.
-
- Guru bezprzewodowy
Żeby przeczytał i zrozumiał co napisano w RŚUT to musi mieć go pokazanego przed podpisaniem umowy, żaden konsultant go nie pokazuje, zapis o stosowaniu QoS powinien widnieć w Regulaminie oferty i bylaby jasna sprawa, nie ma go bo operator stosuje nieuczciwe praktyki, pierwsze umowy PLUSA z no limit wyglądały podobnie i został ukarany, liczę że T-kmobile za swoje praktyki spotka kolejna , zasłuzona kara.
W świetle ostatnich decyzji UOKiK klient w momencie podpisywania umowy musi zostać poinformowany o takich praktykach operatora i mieć świadomość jak działa mechanizm QoS stosowany przez operatora i wyrazić na to wyraźną zgodę.
Pracownicy jak widać po wpisie kolegi posiadają wewnętrzną instrukcję na ten temat ale nie przekazują tej informacji klientom.
Ten zapis powinien być zawarty w regulaminie umowy, napisany jasnym, zrozumiałym dla klienta językiem tak samo jak informacje dotyczace weryfikacji klienta do internetu domowego bez limitu.
W świetle ostatnich decyzji UOKiK klient w momencie podpisywania umowy musi zostać poinformowany o takich praktykach operatora i mieć świadomość jak działa mechanizm QoS stosowany przez operatora i wyrazić na to wyraźną zgodę.
Pracownicy jak widać po wpisie kolegi posiadają wewnętrzną instrukcję na ten temat ale nie przekazują tej informacji klientom.
Ten zapis powinien być zawarty w regulaminie umowy, napisany jasnym, zrozumiałym dla klienta językiem tak samo jak informacje dotyczace weryfikacji klienta do internetu domowego bez limitu.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jest dokładnie to co przewidywałem wcześniej, nie wiem po co to "pompowanie" jaki tj. najlepszy no-limit na świecie, z FUP-em w Plusie żyje już prawie dekadę znaczna liczba klientów i im to nie przeszkadza (ten internet jest za "śmieszne pieniądze" i mają to gdzieś że jest z ograniczeniami, podobnie jest internetem od T-Mobile, oferta jest konkurencyjna, QoS znośny i "płakać nad tym będą tylko malkontenci"...). Zapisy o ograniczeniach są w RŚUT u każdego operatora i żaden konsultant w salonach operatorów, nie nakazuje czytanie ww regulaminu/ludzie mają to gdzieś-nie czytają umów kredytów bankowych, w których często wrzucone są nie potrzebne dodatki/ubezpieczenia które bez potrzeby obciążają ich rachunki łącznie za grube tys. złotych.
-
Momencik, gdzie porównanie plusa który stosował lejki do konkretnej wartości Mb/s nie informując oficjalnie jakiej do końca cyklu a t-mobile gdzie dalej można osiągnąć max prędkość a jest tylko zbicie qci w lte. Zapis w RŚUT legalnie jest i powołują się na niego w reklamacjach. W czasie 14 dniowego testu każdy raczej jest w stanie przelecieć te 512 gb i zobaczyć czy jest tak strasznie po tym fup.
-
- Guru bezprzewodowy
A gdzie T-mobile informuje oficjalnie o tym ze w tych ofertach stosuje QoS, nie podaje też żadnych wartości. Plus zapis o FUP podawał w regulaminie oferty a nie w RŚUT. Obydwie praktyki mają niejasne zapisy sprzeczne ze stanowiskiem UOKiK w takich sprawach więc po co to wybielanie tego czy innego operatora w zależności który z klakierów zabierze tutaj głos. Zapisy w regulaminie usługi maja być czytelne, jasne i zrozumiałe dla klienta a fakt ze ich nie czyta lub ze są gdzieś na 10 stronie RŚUT nie ma żadnego znaczenia.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Dobre, po pierwsze internet pękał w szwach przez niezadowolonych klientów, którzy dodatkowo udzielali swoje opinie na ich forum po dziś dzień, po drugie, tak nie krył że na ich stronie www przy zakupie ich nielimitowanego internetu przy rozwinięciu opisu widniało jak byk bez limitu prędkości i bez limitu danych od czasu wprowadzenia ich pierwszej edycji bez limitu.Tak sobie wisiało kilka grubych lat i zniknęło dwa lata temu . Zawsze będą malkontenci, ja uważam że nawet jeśli T-Mobile ma qos i da się normalnie używać internetu to nie ma co sobie głowy tym zawracać, natomiast Możemy pogdybac czy rosyjskie rakiety będą wystrzelone w starlinka czy niematek451 pisze:W Plusie też 95 proc. nie miało pojęcia. co do zasady to Plus nie krył FUP .
-
- Guru bezprzewodowy
Czy ktoś z Was ostatnio przedłużał internet domowy w t-mobile? Coś udało się wynegocjować dobrego?
Mi po zalogowaniu na stronie www pokazuje dużo gorszą ofertę niż mają nowi użytkownicy.
Mi po zalogowaniu na stronie www pokazuje dużo gorszą ofertę niż mają nowi użytkownicy.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
- onken
- ** Moderator **
Raczej nie licz na lepsza niż była bazowa.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Pozwole sobie zapytac w tym temacie: U was t-mobile na 2100 pasmie macie szerokosc 15mhz ?
-
- Guru bezprzewodowy
Wszędzie jest. Refarming został już jakiś czas temu zakończony.
-
no to u mnie wyłaczyli 15mhz bo na 2100 mam 10mhz ( tak mi pokazuje apka na telefonie )
-
- Guru bezprzewodowy
Albo błąd apki albo zmiana w paśmie 2100 częstotliwości między operatorami.
-
RŚUT dotyczy każdej oferty bez wyjątku i właśnie do takich ofert jest dedykowany (klient z zamkniętym/opłaconym z góry pakietem ma priorytet).matek451 pisze:A gdzie T-mobile informuje oficjalnie o tym ze w tych ofertach stosuje QoS
Decyzje UOKiK nie mają żadnego znaczenia-jeżeli nie są podejmowane w ciągu kilku miesięcy (kogo interesowała decyzja UOKiK dotycząca Plusa wydana po około połowie dekady od uruchomienia oferty? Chyba jedynie UOKiK i Plusa), a większego klakiera od Ciebie to tutaj nie widziałem-aby tylko ktoś się odezwał z miejsca gdzie Play ma silną infrastrukturę i już "piejesz z zachwytu".matek451 pisze:Obydwie praktyki mają niejasne zapisy sprzeczne ze stanowiskiem UOKiK

Akurat tutaj to się za bardzo rozpędziłeś, w tym przypadku to akurat @matek451 trafia sedno (nie bierzesz 2 czynników pod uwagę: raz to w ówczesnym czasie była przełomowa oferta, nie ważne że się później okazało że nie była faktycznie bez limitu, lecz z FUP- wycięła wielu dostawców WISP/niektórym tak szybko ubywało klientów że sami brali aktywacje i sztucznie obciążali sieć przerzucając ruch, po drugie to było tanie i z pakiecie sprzedali w ciągu kwartału około 400tys. aktywacji, także przy takiej liczbie nawet setki postów na forach zmieszczą się w tych 5%).atento pisze: Dobre, po pierwsze internet pękał w szwach przez niezadowolonych klientów, którzy dodatkowo udzielali swoje opinie na ich forum po dziś dzień,
-
Faktycznie - u mnie też zwęzili do 10MHz. Zostało na 2600, reszta już po 10MHz.poszukiwacz pisze:no to u mnie wyłaczyli 15mhz bo na 2100 mam 10mhz ( tak mi pokazuje apka na telefonie )
Ano było 15, ale (nie wiem od kiedy) przestało być.piotrzet pisze:Wszędzie jest. Refarming został już jakiś czas temu zakończony.
-
- Guru bezprzewodowy
Co do klakiera to jesteś od lat mistrzem w kwestii wychwalania Plusa i jego abonamentów, w przeciwieństwie do ciebie nigdy nie namawialem do abonamentów w PLAY a wręcz przeciwnie, tam gdzie ten operator osiaga dobre wyniki o co wcale nie tak trudno latami zachęcałem i pokazywałem oferty pre-paid i sposoby dojenia go dzięki promocjom w których GB danych mozna było mieć za grosze ku pożytkowi ludzi z forum, oczywiście dla leniwych i takich jak ty pozostawały abonamenty i bulenie kasy operatorom.
Począwszy od DIL na RBM zawsze płakałeś nad losem tych którzy brali w Play abonament i utrzymywali ponoć cwanych karciarzy, nic się nie zmieniło , teraz ta sama narracja u ciebie w kwestii promocji 100GB w aplikacji P24 ale doszedł jeszcze Plus i Plush ze swoimi promocjami co tez powoduje u ciebie ból d..., w międzyczasie i Orange ze swoimi promocjami ci nie pasował.
Ja mam gdzieś dzisiejsze, francuskie P4, buduje szybko sieć i tam gdzie ma potencjał nie widzę powodu by ludzie jak maja trochę rozumu i nie są leniwi mieli 1TB danych za pól litra na pre-paidach odNowa, frajerzy niech pakują się w abonamenty z FUP, QoS i innymi hamulcami i podpisują cyrografy na 2 lata a potem jak dostana kaganiec płaczą.
Ja kartami Play po wykorzystaniu palę w piecu , na tym polega zaleta pre-paid . Jak mi nie pasuje operator lub sieć mu się zatyka to idę do innego kiedy chcę. Plus u mnie teraz hula ponad 100Mb/s to doję go na pre-paidach Plusha i 200GB/m-c za 2,5+5 zł za RWK, okazja moze się szybko nie powtórzyć.
. Wolny kraj, każdy niech robi co uważa za korzystne dla siebie, abonament w umowie z operatorem który w RŚUT umieszcza zapisy pozwalające mu na wszystko mnie nie interesuje.
Począwszy od DIL na RBM zawsze płakałeś nad losem tych którzy brali w Play abonament i utrzymywali ponoć cwanych karciarzy, nic się nie zmieniło , teraz ta sama narracja u ciebie w kwestii promocji 100GB w aplikacji P24 ale doszedł jeszcze Plus i Plush ze swoimi promocjami co tez powoduje u ciebie ból d..., w międzyczasie i Orange ze swoimi promocjami ci nie pasował.
Ja mam gdzieś dzisiejsze, francuskie P4, buduje szybko sieć i tam gdzie ma potencjał nie widzę powodu by ludzie jak maja trochę rozumu i nie są leniwi mieli 1TB danych za pól litra na pre-paidach odNowa, frajerzy niech pakują się w abonamenty z FUP, QoS i innymi hamulcami i podpisują cyrografy na 2 lata a potem jak dostana kaganiec płaczą.
Ja kartami Play po wykorzystaniu palę w piecu , na tym polega zaleta pre-paid . Jak mi nie pasuje operator lub sieć mu się zatyka to idę do innego kiedy chcę. Plus u mnie teraz hula ponad 100Mb/s to doję go na pre-paidach Plusha i 200GB/m-c za 2,5+5 zł za RWK, okazja moze się szybko nie powtórzyć.
. Wolny kraj, każdy niech robi co uważa za korzystne dla siebie, abonament w umowie z operatorem który w RŚUT umieszcza zapisy pozwalające mu na wszystko mnie nie interesuje.
-
Nie musisz się wypierać i tak wszyscy o tym wiemy, tak zawsze krytykowałem/krytykuję teraz również Plusa (choć jego mniej-dlaczego? Za QoS/FUP, w Plusie nie działa nic z przypadku, jest wyrafinowany QoS dla takich promocji również, wirtualnych sieci etc., podobnie jest w Orange-które sobie bardzo chwalę i T-Mobile...) za te durne promocje dla januszy, za które wiadomo płaci reszta abonentów (ich efekt jest tylko dla działów marketingu operatorów, aby inni narcyzi mogli pochwalić się dużą liczbą nowych aktywacji...). Lecz wiele w tej materii się zmieniło od czasów DIL w RBM-przede wszystkim trzeba "tasować karty SIM" i stopowany net po wykorzystaniu pakietu. T-Mobile odrobiło lekcję z konfiguracji sieci, gdzie Polkomtel był mistrzem, wcześniej Orange to wdrożyła. A co do nowych aktywacji-pokaż mi post gdzie komuś wciskałem nową ofertę Plusa (jak ktoś chce sponsorować reklamy w TV, nie ma wyboru bo Orange i T-Mobile działa słabo to tak, na Play też niektórzy są skazani-bo są miejsca gdzie konkurencja jest daleko w tyle, lecz to już ostateczność, dekadę nie potrafią sobie poradzić z zamieraniem transferu danych na LTE i brak QoS nie działa na plus). Play i Plus to najdroższa oferta/dużo droższa patrząc na zawartość, nie warta zachodu, jeżeli nie jesteśmy na nią "skazani".matek451 pisze: Począwszy od DIL na RBM zawsze płakałeś nad losem tych którzy brali w Play abonament i utrzymywali ponoć cwanych karciarzy, nic się nie zmieniło , teraz ta sama narracja u ciebie w kwestii promocji 100GB w aplikacji P24 ale doszedł jeszcze Plus i Plush ze swoimi promocjami co tez powoduje u ciebie ból d..., w międzyczasie i Orange ze swoimi promocjami ci nie pasował.