Chyba kilka lat temu jak startowali z LTE, bo później to kaszana, że aż trudno uwierzyć, że z sieci z największym zapasem pasma można zrobić najgorzej działającą sieć.
Moderator: Moderatorzy
Możesz się do mnie odezwać na PW ? Mam pytanie odnośnie Twojej oferty, a nie wiem czemu nie mogę Ci wysłać PWonken pisze:Raczej nie licz na lepsza niż była bazowa.
matek451 pisze: po pierwsze to najpierw przedstaw fakty czyli regulamin takiej oferty korporacyjnej w której T-mobile gwarantuje że internet mobilny nie posiada żadnych ukrytych limitów,
Ja nie zamierzam bronić tu no-limitu T-Mobile, ani też klientów którym się wydaje że za umowne 100zł wyobrażają sobie że ściągną sobie 1-10TB danych bez żadnego limitu prędkości w czasie użytkowania sieci przez większość użytkowników (poza godzinami nocnymi). Wczoraj był ostatni dzień miesiąca, także bez podania realnego zużycia w ciągu bieżącego cyklu bilingowego nie chcę się nawet rozpisywać. Tj. korporacja w której każdy , i . w regulaminie kosztuje i musi się nad nią pochylić grono osób, dlatego uważam że bez podnoszenia cen usług można w łatwy i tani sposób zapanować nad ruchem w sieci poprzez RŚUT. Podsumowując pozwolę sobie zacytować opinie na temat QoS kolegi z forum na Elektodzie @SzukamRoutera2matek451 pisze: Dedykuję wszystkim zaślepionym miłośnikom T-mobile, operator nie zważa na nic. Klient posiada kilkanaście kart głosowych i poważną firmę, w miejscu gdzie teraz działa nie ma opcji innego dostępu, internet na karcie data jest dla niego nieużywalny, UL na tym poziomie nie pozwala pracować. Umowa z T-mobile od wielu lat, właściciel nie miał pojęcia o takich zagrywkach ze strony operatora, czuje się oszukany . Złożył reklamację i czeka na odpowiedź. T-mobile jak widać mimo tego ze stacja ma potencjał nie jest zapchana ma to za nic i stosuje wręcz drakońskie ograniczenia prędkości.
Mnie już w wykonaniu T-mobile nic nie zdziwi, zapis w RŚUT wystarczy aby robić co się żywnie podoba,
Kod: Zaznacz cały
I bardzo dobrze że tak jest. Dzięki temu w Polsce mamy bardzo rozbudowaną sieć komórkową, na której prędkości po kilkaset Mbps są osiągalne nawet na telefonie (z górnej półki ale jednak), a transfer jest tak tani, że w ofertach na kartę dają setki GB za darmo. A że nie są w stanie zapewnić tych kilkuset Mbps wszystkim jednocześnie 24/7, to już limity technologii. Lepiej tak, niż jak w Niemczech - sieć która ledwo stoi, w 50% powoerzchni południowych Niemiec zasięgu prawie nie ma, a przekroczyć 40Mbps nawet przy świetnym połączeniu zakrawa na cud, do tego 1GB kosztuje 3 euro a w ofertach abonamnetowych za kilkadziesiąt euro masz jakieś śmieszne 10GB transferu krajowego.
Ja mam zupełnie odmienne doświadczenia- z Plusem mam umowę od 21 lat (od prawie dekady "LTE bez limitu"), od połowy dekady korzysta rodzina, mega jest zadowolona z tego internetu, nie mają aż tak dużych potrzeb i nie wpadają w uciążliwy lejek/ nie ma obecnie tańszej opcji "bez tasowania kart SIM" ). W Orange korzystam z oferty rodzinnej-kilka nr voice i Love z domowym LTE, tanio, duże ilości danych na wspólne konto a do tego jeszcze dodatkowe bonusy co tydzień w aplikacji...).tomekwwa pisze:Wniosek jest prosty. Nie warto z naszymi telekomami podpisywać żadnych stałych umów.