Iplus zaczal ciac

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

Re: csd

Post autor: draconair »

jul pisze:w aplikacji jest więc haczyk dla hacerów -da się napisać dialera który przekiruje połączenie apn na csd ?(...) i kasa leci
po co tyle znaków zapytania? ...

też mi haczyk ... jak się czytac nie umie to jego problem [ możesz mu to w moim imieniu powiedzieć :-) ] ... jedyne co może zrobic to za zgoda sieci rozłozyć na raty spłatę rachunku ...

na świecie jest 100% osób mniej lub bardziej zainteresowanymi włamaniami ... 1% to hakerzy, 5% to krakerzy, 10% to lamerzy a reszta to <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font>, którzy myślą że są tymi pierwszymi ... proponuję Ci zaznajomić się z definicją hakera ...

nie martw się ... nawet <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> rzadko chwytają się za takie coś ... nie przynosi im to żadnej korzysci ... a <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> zaden szanujący się haker czegoś takiego nie zrobi ...

poza tym ... jak się ma ponad przeciętnie inteligentną inaczej osobę za znajomego to wystarczy e-mail i mały skrypt lub wpis do rejestru ... tylko po co? żeby komus nazłość zrobić?
Plus LTE
Orange VDSL
pogar
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Iplus zaczal ciac

Post autor: pogar »

@draconair: nic dodac, nic ujac. :-)
--
Pogar
Aster -> Linksys WRT54G3G -> Dom
jul
Początkujący użytkownik forum

Post autor: jul »

z tego co mówicie surfowanie w iplusie jest bezpieczne.dzwoniłem do bok a tam dowiedziałem się że w moim interesie jest zablokowanie numerów wyskopłatnych bo oni za nie odpowiadają.jeżeli trzeba blokować to istnieje możliwość przekierowania apn na wyspy dziewicze 10zŁ /min
pogar

co Ty gadasz?

apna nie da sie przekierowac

apn to jest nazwa, punkt styku.

apnow mozesz miec w urzadzeniu kilka

<font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> masz jakas dziwna teorie spiskowa

Twoj znajomy po prostu dal ciala i tyle.
--
Pogar
jul

zadzwoń do bok -i spytaj czy trzeba blokować numery wyskopłatne
ps. co ty ich tak bronisz jesteś z nimi związany? jestes z bok?
pogar

tak, jestem wielki zbok, dumny ojciec blizniakow.:-)

EOT z mojej strony.
--
Pogar
jul

piszę to dla przestrogi ponieważ wiele osób pyta na forum o możliwość płacenia wysokich rachunków z teoretycznie stałego dostępu do internetu za stałą opłatę.znam ludzi którzy się śmieli z możliwości zapłacenia dużego rachunku za internet z tpsa,gdy zapłacili po kilka tysięcy to przestali się śmiać.poczytaj pismo prezesa urzędu komunikacji elektronicznej z dnia 3.07.2006.w iplusie są możliwości podobne jak w dostepie przez tpsa.jeżeli jesteś takim cwaniakiem za jakiego sie uważasz udowodnij forumowiczom że tak nie jest-przecież forum do tego jest aby wyjaśniać różne zawiłości i bez nerwów[/img][/list]
pogar

nie rozumiem

usluga iplus to zryczaltowana oplata POPRZEZ dostep GPRS/EDGE/UMTS.

dostep CSD czy tez normalne "gadanie" z iplus nie podlega oplacie zryczaltowanej.

o swoj komputer trzeba dbac.
jesli nie pilnuje sie aktualizacji systemu, wchodzi na podejrzane strony - wszytko moze sie zdarzyc.
a juz na pewno to co sie zdarzy nie jest wina operatora sieci gsm/umts, tylko jego uzytkownika.

nie musze nic ani Tobie ani nikomu udowadniac i bez epitetow prosze.

Twoj kolega popelnil blad, za ktory, niestety , musi zaplacic.

EOT definitywny z mojej strony.
--
Pogar
skorpion
Użytkownik forum

Post autor: skorpion »

ja sobie nabilem 70 zlotych serfujac po wapie z telefonu,w ktorym byly w systemie naq stale ustawienia ery(mam iplusa) mozna powiedziec,ze to moj blad,bo nie uwazalem z czym sie lacze.....ale firmy chyba nie bez powodu nie zezwalaja na blokade polaczen....licza ze ludzie w wiekszosci sie nie znaja na tym i nabija niepotrzebne rachunki.jul jestem po twojej stronie.....co nie zmienia faktu,ze to niema nic wspolnego z tym ze iplus zaczal ciac :)
pogar

hm.
APN ery do WAP to erawap

nie rozumiem wiec jak ow APN mogl byc dla Ciebie osiagalny z telefonu zalogowanego do sieci Plus...

o blokadach w Plusie mozna poczytac tu

Zaden operator nie moze przeciez odpowiadac za (nie)wiedze swoich uzytkownikow...
--
Pogar
skorpion
Użytkownik forum

mi sie zdazylo polaczenie z CSD ery,nie wiem jakim cudem....bycmoze rozlaczylo gprs plusa i telefon zapytal,czy wybrac zastepczo CSD(a byl ustawiony numer ery)...i tak szybko klikalem,ze nie zauwazylem tego komunikatu :?
pogar

acha
to tak , to co mowisz jest mozliwe.

ale widzisz : operator nie moze tego blokowac, gdyz moze sie zdarzyc abonennt ktory bedzie chcial skorzystac z dostepu CSD u konkurencji...

kazdy telefon, przed 1szym uzyciem, najlepiej przywrocic do ustawien fabrycznych....

dobra. koniec tego off-topic'owania.
--
Pogar
skorpion
Użytkownik forum

hehe wlasnie chcialem napisac o offtopiku...ale opow nie bron...powinni dac mozliwosc wyboru.a....wracajac do tematu...widze,ze plus tnie do GPRSu...zamienie modem na gc79 i mam bez limitu :lol:
Awatar użytkownika
ksen
Stały użytkownik forum

Post autor: ksen »

...dzis mi przycieli...i co widze!Obcieli mi do 35.50kbps!,a to juz jest coś bo poczta sie ściaga,strony otwierają sie jako tako,cóz zwarcam honor plusowi,bo na początku jechałem na nich za te beznadziejne cięcia,poprawili sie.Plus dla plusa. :D
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

No i stało się- przycieli mnie! A do nowego okresu zostało jeszcze 9 dni :cry:
Myślałem, że to może przez tą deszczową pogodę, bo internet zwalniał mi juz od kilku dni, ale wczoraj dostłem SMS (50MB do końca limitu) i tak pewnie opuźnionego...Teraz to już transfer 3-4 kB/s :( , czyli obcinają chyba do "ustawowych" 32kb/s...jak TPSA)Tak to wymyślili, że strony jakoś chodzą, ale ściągnąć niczego nie sposób.
Ale i tak ustawiłem na noc zasysanie gierki-70MB, przez noc(5godzin) ściągnie :) Nie dam się udupić :D

PS.Ale poważnie, to jest lipa. Tyle problemów ludziska mają z modemami i zasięgami, a jak wszystko ustawią to masz...nagroda.Mogliby chociaż z tym dać spokój.
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

Post autor: draconair »

Powiem tak, że zostałem pozytywnie zaskoczony przez panów z iPlus'a.

Zrobili mi prezent na "Mikołaja" i nie przycieli mnie w grudniu. Mam ściągnięte/wysłane przez samego iPlus'a grubo ponad 2GB a prędkości po EDGE wciąż na poziomie 16kB. Nie wiem czy to tak jednorazowo, ale miło. A jeszcze ostatnio przysłali mi w sms'ie, że została wystawiona fakturka.

Nie pozostaje mi nic innego jak podziękować ;-).
Plus LTE
Orange VDSL
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Post autor: Artur_prezes »

Witam.Na wstępie proszę o wyrozumiałośc jesli pytanie, które napiszę się powielają z innymi na tym forum.Jak widac po ilości postów jestem nowy na tym forum i mam parę problemów. Posiadam od paru dni iPlusa 60. Mam pytanie przy jakim zasięgu i połączeniu EDGE strony www są wczytwanie płynnie?Pytam,bo u mnie w miejscu pracy jest około 1/2 zakresu zasięgu i szczerze strony trochę kiepsko sie otwierają.Drugie moje pytanie dotyczy tego jak ustawi limit oplat na rachunki miesięcznym :?: :?: z góry dziękuję za odpowiedzi.
CLEARW'RE
Broadband
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Artur_prezes pisze:Posiadam od paru dni iPlusa 60. Mam pytanie przy jakim zasięgu i połączeniu EDGE strony www są wczytwanie płynnie?Pytam,bo u mnie w miejscu pracy jest około 1/2 zakresu zasięgu i szczerze strony trochę kiepsko sie otwierają.Drugie moje pytanie dotyczy tego jak ustawi limit oplat na rachunki miesięcznym :?: :?: z góry dziękuję za odpowiedzi.
1. Przy EDGE trudno o płynne przeglądanie stron. Pingi są nadal dość spore i to sprawis, że trzeba troszkę czekać.
2. Jeśli w ogóle taka opcja istnieje, to możesz ją aktywować przez BOK.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
Artur_prezes

A am jeszcze takie pytanie,czy można ustawi jakies proxy które zmniejszy pingi?A jeśli można się łączy przez takie proxy bezpłatnie,czy płatnie,bo <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> jak to jest w internecie z sieci komórkowej. A czy ktoś z userów umie ustawiac proxy w iPlusie i czy <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> ktoś korzysta z takieo czegoś?
CLEARW'RE
Broadband
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Ja jak musze www duzo czytac i mam tylko gprs to uzywam Plusa proxy , jest on tylko do apn wap.plusgsm.pl niestety ale zmniejsza bardzo ilosc danych a zatem przyspiesza ladowanie stron, wada tego jest ze czasami polskie znaki sa zle rozpoznawane . Ip to 212.2.96.16 port 8080, niestety na apn www,internet Plus nie udostepnia proxy.
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Z przyziemnych pytań: gdzie moge te ustawienia wprowadzic,bo z internetu komórkowego to jestem cieńki??
CLEARW'RE
Broadband
szalony

Jasne ze mozesz wprowadzic, i w telefonie i w komputerze :) to sa standardowe ustawienia wap Plusa tylko pamietaj ze w simdatcie apn wap.plusgsm.pl kosztuje 3gr za 10kB , ZA to w iplusie jest wliczony w usluge :)
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Czyli rozumiem,że jeśli używam tylko iPlsa to usługa nie jest płatna dodatkowo tak?? Bo nie chcę miec na koniec rachunki przyprawiającego o zawał,więc wolę pytac.
CLEARW'RE
Broadband
szalony

Tak w IPLUSIE apn wap.plusgsm.pl wchodzi w usluge i nie jest dodatkowo platny - bez obaw :-)
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Dobrze ok, usługa nie jest płatna,ale gdzie te wszystkie dane wprowadzic, tak jak przy internecie radiowym?A jeśli chce to zmieni to obejmuje to IP i DNSy także?
CLEARW'RE
Broadband
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Jak ustawic w ramce iPlusa parapetry na wap.plusgsm.pl ?? a dokładnie:
-NAZWA KONFIGURACJI,
-NAZWA APN,
-UŻYTKOWNIK,
-HASŁO,
-IP,
-DNS1,
-DNS2,

Bardzo prosze o odpowiedź na te pytanie, bo osiągnąłem limit i przestawiłbym się na proxy wap.plusgsm.pl
CLEARW'RE
Broadband
feniksa

Post autor: feniksa »

Czy są jakieś szanse i kiedy, żeby podwyższyli limit na download w iPlus? Strasznie uciążliwe to jest ...
Awatar użytkownika
Maciek

Post autor: Maciek »

feniksa pisze:Czy są jakieś szanse i kiedy, żeby podwyższyli limit na download w iPlus? Strasznie uciążliwe to jest ...
Droga koleżanko chyba chodziło Ci o zmniejszenie lub całkowite zniesienie limitu :lol: im większy limit tym mniejsze możliwości i odwrotnie :)
Ostatnio zmieniony 2007-05-25, 23:30 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawno mnie tutaj nie było :)
liet

Post autor: liet »

Koledze zapewne chodziło o powiększenie ilości MB jakie można wysłać/odebrać przed przycięciem. Więc rozumiejąc to w ten właśnie sposób twierdzenie o "powiększeniu" nie wydaje się błędne.
Awatar użytkownika
Pawe???
Użytkownik forum

Post autor: Pawe??? »

feniksa pisze:Czy są jakieś szanse i kiedy, żeby podwyższyli limit na download w iPlus? Strasznie uciążliwe to jest ...
Podwyższyli niedawno do 4GB w jedynej słusznej opcji 110 :D

BTW: Sformułowanie "podwyższyć limit" jest wg mnie użyte poprawnie.
iPlus 110 + Comander2 ~20kB/s
ODPOWIEDZ