Wiec tak po zakonczeniu DIL, przez te dwaa miesiące korzystałem z RBM 5 oraz PiNK 9. RBM 5 to jeden wielki szajs. Ledwo przekrocze 100gb i juz kaput.. lejek.. Rezygnuje z tej karty.
Natomiast PiNK 9 pozwala mi nawet dociągnąc do 150-180gb. i co ważne działa o niebo szybciej niż RBM. na RBM często czuć jakby strony w ogóle nie zaskakiwały! Jakby przez pare sekund zanikał net. Dlatego zlewam już na ten sim i chyba go wyrzucę..
Mam od dzisiaj Orange mobilny domowy od znajomego ktory nie uzywa i zobacze jak będzie u niego. Niby 45zl + noc bez limitu.. Tylko nie dokonca wiem jak to dziala ta noc bez limitu bo nie sądze bym mogl wtdy sciagać milion terabajtów i nie będzie mi to sie kolidowało z głównym 100GB...
No ale na razie będe miał Orange domowy + PiNK.. I jakos przezyje przez najblizsze miesiące. Może coś wyjdzie ciekawego w taryfie mobilnej? W lipcu bede walczył z orange o zwiększenie mojego stacjonarnego netu . . Rezygnuje z okrutnej Netii gdzie mam max 10mbps i wracam do orange bo tylko bedac u nich moge coś powalczyc.. Zresztą i tak nie mam innego wyjscia.
Dlatego na razie mam rozwiazanie na parę miesiecy. I jakos sie pomęcze.. będe korzystał z 3 netów w miesiącu

.
1. Netia do 14mbps stacjonarny - praca biurowa, przeglądanie stron i takie pierdółki do tego starczy .. (chociaz i bywa e spada transfer do 1-4mbps),
2. PiNK 9 (100-150gb) - do Netflixa, NCGO+ , YT i innych materiałów które wymagają lepszej przepustowości,
3. Orange (100gb? + nocna taryfa) - chyba dotego samego co PiNk
wiec będe płacił z 80zł za dwie usługi mobilne a za stacjonarny nie płacę bo płacą domownicy.. Dlatego jakos powinienem przezyc z tymi limitami. W netii głownej niestety cięzko cokolwiek obejrzeć w lepszej jakośc bo słaby przesył ale do samych stron jest akurat..
PS. Chociaz moze sie tez tak zdarzyc ze po ktoryms miesiacu zrezygnuje na jakis czas z PiNK bo to zalezne ile tych gigabajtów danyc zuzyje z mobilnego netu.. Ale w najgorszym wypadku to tak bede musial dzialać przez jakis czas

Kombinowanie ale niestety <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> tak dobrze i nie mam porzadnego stacjonarnego łącza.