A nawet jakieś sensowne limity(myśle tak 20-30Gb miesięczne żeby można sobie było porządnego radia posłuchać), znacznie mogły by obniżyć ceny neta. Opowie mogli by zwiększyć overbooking dzięki czemu za cene 1 megabita było by 5 za tę samą cene. Jaka przyjemność korzystania z neta. A ssacze unieszkodliwieni.marens pisze:Powiem tak, zwykłym użytkownikom limity nie przeszkadzają.
Orange Freedom Pro i limit
Moderator: Moderatorzy
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Orange Freedom Pro i limit
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Troche przeczytałem ponad połowę ale już na więcej zabrakło mi czasu. 15 GB to sporo. Jak miałem 0.5 GB w orange free to szło to bardzo szybko, jedna strona posiada ok srednio 80 kb. więc 500 mb w ciągu miesiąca znikało dość szybko. Teraz mam limit 3 GB, wystarcza, ale oglądanie rożnych wiadomości z internetu z róznych portali (mam tu wiadomości typu filmu) to 3 GB można w 20 dni przekroczyć. Siecią internetową się nie interesuje ale dużo poświęcam czasu na internecie ponieaż moja praca odbywa się przy pomocy internetu. Pamiętam jak było głośno o tak zwanej akcji "internet pod strzechy" Na dzisiejszy dzień to cisza. Też niestety posiadam ten problem że skrzynka ode mnie znajduje się tylko 20 m! Ale niestety nie ma możliwości. A używanie numeru 2021244 nie wchodzi zupełnie w gre 
łopatologicznie? Jak to mam rozumieć?

łopatologicznie? Jak to mam rozumieć?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Trochę OT, ale skąd takie rewelacje?marens pisze:w praktyce max 70Mbit

-
- Użytkownik forum
Zwykłym może i nie, ale CDMA z limitem 3GB sprzedawane jest też dla firm pod nazwą "Internet dla Firm Pro". 3GB to trochę mało na np. 10 komputerów w firmie. Chociaż ... ludzie w firmie powinni pracować a nie siedzieć w Interneciemarens pisze:Powiem tak, zwykłym użytkownikom limity nie przeszkadzają.

-
To fakt że pracować a nie siedzieć
Ale skoro firma zajmuje się głównie interesami przez internet (sprzedawcy i kupcy z allegro, kontrola produktów, emaila, odpowiedzi) to 3 GB na kilka komputerów nie jest dobrym rozwiązaniem
[ Dodano: 2009-09-05, 22:55 ]
Tym bardziej że uruchomiłem w swoim MV 440 WIFI zabezpieczone hasłem, ale udostępnione mają różne komputery w budynku. Wystarczy pomnożyć kb na ilość komputerów to zamiast 3 GB to (przy moim wypadku) wyniesie to ok 14-16 Gb
[ Dodano: 2009-09-05, 22:59 ]

[ Dodano: 2009-09-05, 22:55 ]
Tym bardziej że uruchomiłem w swoim MV 440 WIFI zabezpieczone hasłem, ale udostępnione mają różne komputery w budynku. Wystarczy pomnożyć kb na ilość komputerów to zamiast 3 GB to (przy moim wypadku) wyniesie to ok 14-16 Gb
[ Dodano: 2009-09-05, 22:59 ]
Równe ponieważ każdy chce mieć dostęp do dobrego internetu. Nie mam żalów, chodzi o to że każdy chce posiadać internet bez limitu. Dlaczego Jest tak, że gdybym posiadał internet satelitarny, kablowy czy radiowy zagranicznych operatorów to nie posiadają żadnych limitów? Mają lepsze przekazy danych. Słyszałem o tzw Internecie 2. Ten internet co teraz mamy 'umrze" i powstanie nowy, dlaczego? przydzielanych IP-ków jest juz za mało, coraz więcej rośnie liczba internautów,ryba825 pisze:"Równe szanse"? Co masz na myśli?
-
- Guru bezprzewodowy
IPv6 jest kompatybilne wstecz, wiec nie ma co sie martwic. Co do limitow, to przetransferowalem 1.4GB w ciagu 10dni bez specjalnego oszczedzania. Siedze codziennie, a YT/NK/RS jakos mnie nie kreca aby przesiadywac/sciagac.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Są piekne limity (choćby ostatnio dawałem linka do regulamitu neta satelitarnego od TP - reselera astra2connect, w opcji 2Mb/s internet zaczyna zwalaniać już po 1.5GB) a do tego w szycie chodzi to jak chcedziku_1508 pisze:satelitarny
Tak tu nie ma limitu, ale czytałem, że bodajrze w usa chcą wprowadzić, a może gdzieś indziej.dziku_1508 pisze:kablowy
Tu jest sprawa najciekawsza, bez limitu został bodajrze o2 w czechach (mówimy oczywiście o netach mobilnych) A reszta tu niespodzianka, po przekroczeniu limitu trzeba bulić za transfer jak w najtańszym abo ery za 29zł.dziku_1508 pisze:radiowy zagranicznych operatorów to nie posiadają żadnych limitów?
-
siema,mam pytanie,czy te limity można jakoś sprawdzic??Bo ja mam neta jakis tydzien i mi net tak strasznie zwolnil ze tragedia,predkośc sciagania ti terazo20mb/s a sciagalem moze z 200 mega maks.I nie wiem,czy to mozliwe ze wykorzystalem juz limit??Czy zwykle otwieranie stronek ten limit tez czerpie??
- KoD997
- Stały użytkownik forum
Musisz zarejestrować swój numer na Orange on-line, tzn. ten numer, na który jest zapisany OFP. Żeby sprawdzić co i jak, potrzebny jest kod abonencki z umowy.michal21 pisze:siema,mam pytanie,czy te limity można jakoś sprawdzic??
-
Plus nabył Nordisk konkurencja dla orange
- KoD997
- Stały użytkownik forum
No, jak opcja z limitem 7,5 Gb będzie w cenie 40-50 zł, to będzie to dobra oferta.miecio130381 pisze:Plus nabył Nordisk konkurencja dla orange
-
Pytanie pewnie lamerskie, ale gdzie mogę znaleźć ten numer ? Nie dostałem jeszcze pierwszej faktury, a prześwietlenie umowy nie zakończyło się sukcesemKoD997 pisze: Musisz zarejestrować swój numer na Orange on-line, tzn. ten numer, na który jest zapisany OFP.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
CDMxxxxxx (gdzie X to cyfry),jest na umowie.barnee pisze:a prześwietlenie umowy nie zakończyło się sukcesem
-
- Użytkownik forum
witam; o co chodzi z tym logowaniem sie na stronie orange i sprawdzaniem limitu ? przegladalem strone orange ale nigdzie nie wpisuje sie jakis loginow z umowy. Podajcie link bedzie latwiej ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- andrzej5219
Niestety zalogowanie na swój nr nic nie daje, po wybraniu jakiejkolwiek opcji dostajemy komunikat "Orange On-line nie jest dostępny dla Twojego planu taryfowego." Więc problem kontroli dalej nie jest rozwiązany, ot nadal partyzantka w wydaniu Orange.KoD997 pisze:Musisz zarejestrować swój numer na Orange on-line, tzn. ten numer, na który jest zapisany OFP. Żeby sprawdzić co i jak, potrzebny jest kod abonencki z umowy.
-
- Guru bezprzewodowy
Też jest rozwiązanie, najbardziej bolesne dla ssaczy jednak oby nie wprowadzili tego w Polsce.krystianb pisze:Tu jest sprawa najciekawsza, bez limitu został bodajrze o2 w czechach (mówimy oczywiście o netach mobilnych) A reszta tu niespodzianka, po przekroczeniu limitu trzeba bulić za transfer jak w najtańszym abo ery za 29zł.
-
Ano właśnie, znalazłem numer i hasło, zalogowałem się, ale w najważniejsze miejsca nie mam prawa wstępu. Czy jest na to jakieś obejście, bo paru ludzi pisało tu tak, jakby mogli korzystać w pełni z orange on-line ?andrzej5219 pisze: Niestety zalogowanie na swój nr nic nie daje, po wybraniu jakiejkolwiek opcji dostajemy komunikat "Orange On-line nie jest dostępny dla Twojego planu taryfowego." Więc problem kontroli dalej nie jest rozwiązany, ot nadal partyzantka w wydaniu Orange.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
LoLdziku_1508 pisze:Radiowy nie nadaje się do pobierania danych w stabilny sposób, więc limity powinny należeć tylko dla posiadaczy internetu kablowego, a radiowego bez limitów. Kabel daje wielkie możliwości (czyli stabilność) Jeśli byłyby limity na kablowych to myślę że wtedy byłyby równe szanse.
Przez Ciebie wciągnąłem nosem gorącą herbatę

A tak po głębszym zastanowieniu o co w ogóle chodzi w tym zdaniu? Radiowy nie nadaje się do ściągania, więc nie pozwólmy ściągać na kablowym? Co to ma do rzeczy?
-
Kolega chyba u bukmacherów postawił na remis w meczu Kablowy vs. Mobilnydziku_1508 pisze:Jeśli byłyby limity na kablowych to myślę że wtedy byłyby równe szanse.

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Blido, Hehe...mnie też śmiej porwał jak czytałem wypowiedź tego użytkownika
[ Dodano: 2009-09-06, 14:55 ]
Dołączam się do prośby kolegisebidynxxl, który napisał:

[ Dodano: 2009-09-06, 14:55 ]
Dołączam się do prośby kolegisebidynxxl, który napisał:
Ja się zarejestrowałem na stronie Orange ale tam nic nie ma o tym ile mi zostało do wykorzystania...jak można to sprawdzić?witam; o co chodzi z tym logowaniem sie na stronie orange i sprawdzaniem limitu ? przegladalem strone orange ale nigdzie nie wpisuje sie jakis loginow z umowy. Podajcie link bedzie latwiej
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jeśli w kablowym necie wprowadzili takie limity jakie są teraz w mobilnym, to by było zwycięztwo mobilnego, bo ten można sobie wsadzić do kieszeni i zabrać ze sobąbarnee pisze:Kolega chyba u bukmacherów postawił na remis w meczu Kablowy vs. Mobilny

-
Nie chodzi tu o to że do kieszeni. Na wsi w ogóle nie ma internetu kablowego! O to chodzi. Skoro nie ma kablówki to dla osób posiadających gospodarstwa rolne limity powinny zostać zniesione. Jakbym miał możliwość to owszem że wziąłbym kablowy ale nie moge. Musze męczyć się z radiówką. TP reklamuje fajną promocje, satelitarny bez limitu. Dowiadywałem się w biurze. Znalazłem wiele operatorów satelitarnych w których nie ma limitów
[ Dodano: 2009-09-06, 20:06 ]
[ Dodano: 2009-09-06, 20:06 ]
Nie rozumiesz, nie pobieranie muzyki czy filmów przez p2p itp tylko o zwykłe przeglądanie stron wwwBlido pisze:Radiowy nie nadaje się do ściągania, więc nie pozwólmy ściągać na kablowym?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
No słucham jstem bardzo ciekawy, bo ja żadnego nie znam, chyba że o prękości 64/16 kilobitów/s.dziku_1508 pisze:TP reklamuje fajną promocje, satelitarny bez limitu. Dowiadywałem się w biurze. Znalazłem wiele operatorów satelitarnych w których nie ma limitów
- wojteks
- *** Administrator ***
Jak daleko masz do stacji kolejowej?dziku_1508 pisze:Jakbym miał możliwość to owszem że wziąłbym kablowy ale nie moge. Musze męczyć się z radiówką.
W polu "Skąd" masz Gorzów Wlkp a to raczej wieś nie jest.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
możesz podać ich nazwy? tych dostawców neta satelitarnego
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
A regulamin chociaż czytałeś ?dziku_1508 pisze:P reklamuje fajną promocje, satelitarny bez limitu. Dowiadywałem się w biurze.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Widzę,że to dla 80% abonentów wielki problem,i ufają panienkom z salonów,które nawet nie wiedzą,w jakim województwie leży sąsiednia miejscowość

W dostępie satelitarnym TP jest FUP,oczywiście,jak w każdej tego typu usłudze (poza łączami dedykowanymi).
-
- Użytkownik forum
W tym co reklamuje TP (Astra2Connect) też są limity. Szczegóły tu (3 strona). Też jestem ciekaw nazw tych operatorów satelitarnych u których nie ma limitówdziku_1508 pisze:TP reklamuje fajną promocje, satelitarny bez limitu.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Zapytaj np.o VSAT w TP - dostaniesz jeden (lub więcej,za odpowiednią opłatą) kanał ISDN,oczywiście bez limitów.fufus pisze:możesz podać ich nazwy? tych dostawców neta satelitarnego
[ Dodano: 2009-09-06, 21:02 ]
Taa...dziku_1508 pisze:Skoro nie ma kablówki to dla osób posiadających gospodarstwa rolne limity powinny zostać zniesione.

Ileż to razy można pisać - chcesz mieć wodociąg - budujesz go sobie.
Chcesz mieć gaz ziemny - budujesz przyłącze.
Chcesz mieć prąd trójfazowy - bulisz słono za przyłączenie.
A Internet ma być za darmo

Zamiast siedzieć w domach i modlić się do szklanej pogody trzeba pogonić urzędasów i też samemu(w przenośni,ale i też dosłownie) brać się za robotę,budując sieć internetową,choćby w technologii wlan.
Wiele miejscowości "zabitych dechami" pokazało już,ze można ! Trzeba tylko chcieć.
Jak 200 domów się stowarzyszy i wyłoży równowartość routera Axesstel,to da to 50 kapelanów,a z tym można już dużo zdziałać.
-
- Użytkownik forum
ponad 100zł za 512kb, sory postoję...
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jakby nie było limitów i pingi po 20 ms,to można by przebolećfufus pisze:ponad 100zł za 512kb, sory postoję...