Nowy cennik od dzisiaj więc tak jak pisałem cena była promocyjna i trzeba było brać za 649zł. i nawet nie dumać chwili. https://www.play.pl/dokumenty/2020/1123 ... -01-31.pdf
Chciałem podejrzeć jak to @garysek zrobił bo chciałem tym sterowac z zewnatrz bo na B818 co jakis czas BTS mi zrzuca głowne pasmo na inne i mnie to wkurza.
Ostatnio Play zrzucił mi na 800 5 Mhz... szał uploadu
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
onken pisze:Chciałem podejrzeć jak to @garysek zrobił bo chciałem tym sterowac z zewnatrz bo na B818 co jakis czas BTS mi zrzuca głowne pasmo na inne i mnie to wkurza.
Ostatnio Play zrzucił mi na 800 5 Mhz... szał uploadu
A próbowałeś może tym programem LTEInspecteur wymusić kolejno pasma ? Na zagranicznych forach podobno coś tam pomaga. Sam bym przetestował tylko nie wiem czy jest sens...
Czy też macie jakby sklonowane sieci WiFI? Wyłączyłem opcję "Preferowana sieć 5GHz" i osobno konfiguruję 2.4GHz oraz 5GHz. Każda z tych sieci ma swoją dodatkową emisje bez nazwy na tym samym kanale które widać na Wifi Analyzer lub inSSIDer, różnią się BSSID czyli MAC adresem. Sieć dla gości, funkcja Link+ oraz WPS wyłączone.
Po włączeniu opcji "Preferowana sieć 5GHz" router dalej emituje klony bez nazwy sieci 2.4 i 5. Może ten router tak już ma chociaż pierwszy raz widzę takie zachowanie.
Dla mnie najważniejsze jest to, że obsługuje beidge mode i dostałem się do 4 wejść na antenty, tylko, nie jest pewien czy to są 4anteny od modemu czy czasem nie jest tak, ze dwie sa dla wifi a dwie dla lte
Chyba nie ma możłiwości 4 anten, info w linku, który jest wyżej (scrren z menu)
Ostatnio zmieniony 2020-02-01, 15:47 przez itsuite, łącznie zmieniany 1 raz.
Są 4 wyjścia na anteny pod U.FL
Tylko pytanie czy to są wszystkie wyjścoa dla LTe czy tylko 2 a reszta dla LTE, bo w konfiguracji w webui nie widze możliwości wyboru 4 anten
Docelowo on i tak ma być w tryb bridge, tylko najpierw muszę kupić anteny, co ciekawe, jak przełączę w web GUI na anteny zewnętrzne, to wyskakuje komunikat że obsługiwana jest tylko jedna anten a zewnątrz na
Ok, potestuje, jak bedę miał zewnętrzne anteny dla niego, póki co muszę zamówić hermetyczna puszke, w której go zamknę, bo docelowo, ma wylądować na dachu