Iplus - koniec umowy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Iplus - koniec umowy

Post autor: pogodabartek »

Wypowiedzenie rzuć, zobaczysz co ono zdziała,bo kilka stron wcześniej było, że ktoś dostał coś extra-nie pamiętam 2-3strony wcześniej.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

usagi pisze: Masz na myśli, że za 112 zł dostałbym ofertę z modemem za 1 zł na 2 lata i 40GB do wykorzystania w dzień?... Czy mam najpierw wypowiedzieć umowę, czy zapytać, co tam dla mnie przygotowali?
Tak x2. Po za tym na nic więcej bym nie liczył. Jeżeli pobierasz dużo danych w nocy i masz sprawnie działającą sieć Orange (HSPA) w Twojej lokalizacji to można skorzystać z promowanej teraz oferty za 59zł-15GB+darmowe noce. ;)
jareq
usagi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: usagi »

Dla mnie najważniejszy jest dzień, bo wtedy siedzę w Internecie i to właśnie 40GB najbardziej mnie kusi. Problem w tym, że jak podpisywałem umowę to nie miałem już wtedy telefonu stacjonarnego. Zlikwidowałem go bowiem wcześniej. Musiałem zatem podać numer krewnego, więc to, że oni na ten numer będą dzwonić to mnie za bardzo nie urządza. Nie mogłem podać komórki, bo wtedy był taki głupi wymóg, że to musi być stacjonarny. Nie wiem, czy nadal tak jest. To nie mam szansy na tańszą ofertę bez modemu? Do Orange nie mam zaufania. W ogóle nie rozwijają swojej sieci HSDPA/HSUPA. Ciągle te same miasta i to tylko w nich cokolwiek poprawiają. Umowy z modemem tylko na 2 lata są? W mojej sytuacji chyba będzie lepiej, jak pójdę do salonu firmowego przed złożeniem wypowiedzenia. Jak myślicie? Dodam jeszcze, że nie interesują mnie jakieś programy antywirusowe, minuty, czy coś w tym stylu. Najlepiej, jakby dali dodatkowe GB, żebym nie musiał już w ogóle myśleć o limicie. :P
Usagi
greenfrog

Post autor: greenfrog »

usagi pisze:Jak myślicie?
Ja myślę, że skoro jesteś zbyt leniwy, by skorzystać z porad przyjaciół forum oraz modów, bo wciąż bezradnie piszesz, to daj wpierw wypowiedzenie Plusowi i negocjuj z nim, mając w zanadrzu ofertę Playty, której sygnał chyba (sądząc po mapie zasięgu) dochodzi do Twej wioski.
LedonPL
Początkujący użytkownik forum

Post autor: LedonPL »

Zawsze możesz przetestować zasięg,próbując internetu od innego operatora na czas 7 dni. A w kwestii dodatkowych giga transferu: im wyższy abonament,tym więcej możliwości,prosta sprawa. Możesz też podpisać umowę na rok,ale będzie to opcja bez modemu.
usagi

Dzisiaj byłem w salonie. Pani konsultantka przedstawiła mi ofertę dla przedłużających umowę i ... nie widziałem, czy śmiać się, czy płakać. Zaproponowała mi to samo, co mają teraz nowi klienci, ale nie musiałbym płacić opłaty aktywacyjnej . W kwestii oferty bez modemu to różni się ona tym, że nie jest na 18 miesięcy tylko na 12 miesięcy. :dobani:
Za bardzo nie wiem, co mam teraz robić. :(
Usagi
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Yanusz »

usagi pisze: Za bardzo nie wiem, co mam teraz robić. :(
Nie dać się. Oni tak zawsze robią. Przestawiają pierwszą ofertę jak najmniej korzystną (a może się uda mu wcisnąć). Jeśli nie zaakceptujesz oferty i przeczekasz trochę, za jakiś czas sami zadzwonią z ofertą. I założę się, że dużo lepszą.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Yanusz pisze:I założę się, że dużo lepszą.
Z tym że nie koniecznie.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

wojteks pisze: Z tym że nie koniecznie.
Ale i tak warto przeczekać, nic to nie zaszkodzi a można złapać dużo korzystniejszą ofertę. W ostateczności zawsze można od biedy zaakceptować poprzednią ofertę albo zmienić operatora.
Znam wiele sytuacji (w tym moją osobistą) że dopiero przy trzecim-czwartym podejściu udało się wynegocjować lepsze warunki. Operatorzy to kapitaliści i sami z siebie niczego nie dadzą, jeśli nie muszą.
usagi

Yanusz pisze: dopiero przy trzecim-czwartym podejściu
W sensie, że trzy razy mam iść do tego samego punktu? Wątpię by to pomogło. Poza tym to, że zadzwonią za bardzo mnie nie urządza, bo jak pisałem wcześniej, nie mają tak naprawdę MOJEGO numeru. Ale jak rozpocząć rozmowę drugi raz? Dzisiaj opisałem konsultantce problem i kilka razy zaznaczałem, że ta oferta niczym niemalże nie różni się od tej dla nowych klientów, ale to nic nie dało. Mam drugiego konsultanta zapytać o to samo i znowu poda mi taką ofertę? Naprawdę nie wiem , jak to zrobić.
Usagi
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Można się udać do innego punktu, albo (to lepsza opcja) samemu zadzwonić do BOK. Zazwyczaj jest tak, że przez konsultanta oferta jest lepsza, niż ta w salonie. Nie jest to regułą ale warto spróbować.
usagi

Ale przed zadzwonieniem złożyć wypowiedzenie? Bo za bardzo nie wiem , kiedy to zrobić. :)
Usagi
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

usagi pisze: Bo za bardzo nie wiem , kiedy to zrobić. :)
Idziesz do salonu składasz wypowiedzenie którego powodem jest: "lepsza oferta konkurencji" (czasem nie podpisuj tego co ci naskrobią z automatu-" rezygnacja z usługi"). Jak jesteś wiarygodnym klientem to szybko się do Ciebie odezwą na tel. kontaktowy. ;)
jareq
usagi

jarek999 pisze:czasem nie podpisuj tego co ci naskrobią z automatu-" rezygnacja z usługi"
Teraz to już nic nie rozumiem . Można jaśniej? Bardzo bym prosił. :(
Usagi
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

usagi pisze: Można jaśniej? Bardzo bym prosił. :(
Może za bardzo pojechałem po bandzie ale wrzucenie do systemu powodu "lepsza oferta konkurencji"-raz brzydko wygląda w statystykach, dwa jednak wpływa na motywację operatora (ja miałem nową ofertę w ciągu kilkunastu godzin). Podsumowując złóż wypowiedzenie i czekaj na ich ruch. :)
jareq
usagi

Byłem dzisiaj w innym salonie Plusa. Pani konsultantka podała mi tę samą ofertę, co poprzednio. Powiedziałem, że chcę wypowiedzieć umowę. Na to konsultantka odparła, że może zadzwonić do BOK i być może oni mają dla mnie jakąś ofertę. Wyszło, że dadzą mi 20 % rabatu na abonament i oferta bez modemu tylko na rok. Nie wiem, czy dobrze zrobiłem, ale wycofałem wypowiedzenie i będę do nich dzwonił, żeby dokładnie omówić szczegóły. Nie za bardzo wiem, jaki limit jest mi tak naprawdę potrzebny, biorąc pod uwagę, że będę korzystał z LTE. Modemu Huawei E398 nie dostanę taniej niż za 400 zł (z dostawą ). Jak myślicie jaki limit byłby dla mnie dobry? Oglądam codziennie kwejka i jakieś strony informacyjne, GG, niemalże codzienne coś obejrzę w Internecie, np.: jakiś serial, film albo telewizję online. Samego ściągania plików nie przewiduję, jeśli już to w nocy. Czy waszym zdaniem oferta, jaką mi zaproponowano jest godna uwagi? Czy jest sens, żebym wykłócał się o więcej, jeżeli będę miał też Internet po kablu? Pytam, ponieważ co prawda opłacalność usługi mogę sobie obliczyć na papierze, ale nie wiem, jak dużo tak naprawdę potrzebuję.
Usagi
usagi

Złożyłem wypowiedzenie parę dni temu. Dzisiaj przyszło pismo informujące mnie o wspaniałych ofertach przygotowanych specjalnie dla wybranych klientów przedłużających umowę. :D Podali numery telefonów i piszą jeszcze, że oferty te są ważne przez 30 dni od daty zapisanej na piśmie. Teraz pytanie. Dzwonić do nich i pytać się, czy spokojnie czekać na to, aż sami do mnie zadzwonią?
Usagi
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

usagi, A zadzwoń, przynajmniej dowiemy się co kombinują.

Ja np. dzwoniłem o przedłużenie umowy. Aktualnie mam 75 zł oraz 24 GB w dzień i nolimit w nocy. A oni co zaproponowali? 18 GB dzień i 50 GB w nocy za.... 79 zł. Czyli na razie przechodzę na umowę na czas nieokreślony.

Tak naprawdę umowa podpisana na 2 lata + przedłużenie na rok będzie wyglądać tak samo jak umowa podpisana na 2 lata + przedłużenie na 2 lata.

Plus sobie kpi trochę w tym temacie, ale fakt faktem, nadal nie ma u mnie konkurencji, nawet w porównaniu z internetem radiowym. Ich jakość usług oceniam bardzo dobrze, internetu nie miałem w ciągu tych 3 lat może z 3h, z czego ok 1.5 po silnych burzach latem. Na razie więc zostaje z nimi.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
usagi

ra-v pisze: A zadzwoń, przynajmniej dowiemy się co kombinują.
Rozumiem, że nikt z Was nie dostał takiego pisma po wypowiedzeniu umowy? Po przejściu na czas nieokreślony zostaną wszystkie rabaty i promocje, bo tak wnioskuję z twojego posta. Osobiście dziwi mnie to trochę. :zdziwko:
Usagi
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Rozumiem, że nikt z Was nie dostał takiego pisma po wypowiedzeniu umowy?
Nie dostałem.
Po przejściu na czas nieokreślony zostaną wszystkie rabaty i promocje, bo tak wnioskuję z twojego posta. Osobiście dziwi mnie to trochę.
Tak zostaje tak jak jest, a z umowy można zrezygnować kiedy chcemy bez kar umownych.
Dziwić? Może i nie - może dali rabat na zasadzie - i tak nie dostaniesz lepszej oferty przez kolejne 2 lata, przez to mają klienta na 4 lata.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

usagi pisze: Rozumiem, że nikt z Was nie dostał takiego pisma po wypowiedzeniu umowy? Po przejściu na czas nieokreślony zostaną wszystkie rabaty i promocje, bo tak wnioskuję z twojego posta.
Ponad rok temu dostałem-wówczas Polkomtel był w trakcie prywatyzacji (oferta która dostałem była już nieaktualna gdy zadzwoniłem do BOK-takie było zamieszanie że w ciągu tygodnia dostawałem 2 różne oferty). W tym roku szybko, krótko i na temat. :ok: Po przejściu na czas nieokreślony przepadają wszystkie rabaty i zniżki (jeżeli mamy abonamenty w starych taryfach i nam to odpowiada to możemy korzystać dalej ale wg cennika podstawowego tych ofert-bez rabatów). ;)
jareq
usagi

Czyli trzeba do nich samemu zadzwonić, a wcześniej było w wątku, że sami dzwonią po wypowiedzeniu. :gwiazdki: A ja czekałem na ich telefon :D
Usagi
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

usagi pisze:a wcześniej było w wątku, że sami dzwonią po wypowiedzeniu. :gwiazdki: A ja czekałem na ich telefon :D
Do mnie sami zadzwonili po kilkunastu godzinach od wypowiedzenia umowy. Teraz był okres wakacyjny-urlopy to może być zastój. :D
jareq
Awatar użytkownika
BarteqW
Stały użytkownik forum

Post autor: BarteqW »

Kończy mi się umowa już w tym tygodniu, miałem za to zabrać się szybciej, ale zawsze tak na ostatnią chwilę. Obecnie mam abonament 75zł - 18gb - iplus pobieracz za darmo (już nie pamiętam czy 100GB czy brak limitów w nocy). Ta nowa umowa jest dla mnie gorsza przynajmniej według strony. Co można wywalczyć przedłużając umowę, chyba zejdę na abo na 69,90. W dzień 18gb raczej mi starcza, bo nie zdarzyło się aby internet zwolnił, jak to kiedyś bywało.
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Ja wziąłem nową, bo wziąłem nowy modem. Dostałem 20% zniżki, czyli 88 zł za 22 / 50 GB.
Może za rok zwiększą limity. Jak miałem 1. umowę to chyba zmieniali mi 4 razy.
Awatar użytkownika
BarteqW
Stały użytkownik forum

Post autor: BarteqW »

Ja nie biorę nowego modemu bo zazwyczaj sam kupuje sobie taki jaki chcę, i umowę przedłużam na 12 miesięcy (jakbym wiedział jak będzie wyglądała ta nowa to bym wtedy wziął na dłużej ;) ) Napiszę do nich jutro i zobaczymy.
Awatar użytkownika
neopl
Stały użytkownik forum

Post autor: neopl »

Czesc. Dzis dzwonili do mnie z Plusa zebym nie rezygnowam z iPlusa, zaproponowali 25GB+50GB w nocy za 50zl i modem Zte lte za 1zl. Umowa na 24 miesiace. Jak myslicie brac czy próbować cos jeszcze wytargowac bo maja dzwonic po 15.
Ostatnio zmieniony 2012-11-08, 11:27 przez neopl, łącznie zmieniany 1 raz.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

neopl pisze:Dzis dzwonili do mnie z Plusa zebym nie rezygnowam z iPlusa, zaproponowali 25GB+50GB w nocy za 50zl i modem Zte lte za 1zl.
Przecież nic lepszego konkurencja nie jest Ci w stanie zaproponować-to dobra oferta. ;)
jareq
Awatar użytkownika
neopl
Stały użytkownik forum

Post autor: neopl »

No tak ale czy dam rade coś jeszcze wyżebrać?? Jak na razie czekam na telefon od nich mieli dzwonić po godz 15, a dzwonili po 14 jak nie mogłem odebrać. :/ No nic więcej nie udało się wytargować :P nawet antenki do modemu nie maja na magazynach żeby dorzucić :P
pawelj5
Stały użytkownik forum

Post autor: pawelj5 »

Kończy mi się umowa w plusie i prawdę mówiąc przymierzałem się do Aero2, ale taka propozycja
zaproponowali 25GB+50GB w nocy za 50zl i modem Zte lte za 1zl. Umowa na 24 miesiace.
by mi odpowiadała. Dostałem już informacje o możliwości podpisania nowej umowy, ale na razie żadnych konkretów. Daj znać kolego neopl czy te 50zł, to brutto, czy netto.
ODPOWIEDZ