kmltyr88 pisze:Innych nie szukałem. Zacząłem od szukania zmiany regionu, ale nie ma czegoś takiego. Zamiast tego znalazłem właśnie moc wifi i teraz nie da mi to spokoju.
Zapytanie WLAN do API w Huawei Monitor zwraca WifiCode PL.
kmltyr88 pisze:
U mnie ustawienia po resecie pamięta. 40mhz i link+ na off nie ulega zmianie. Opcje ukryte, będą po prostu znów ukryte po kolejnym logowaniu, ale ustawienia zostają.
U innych tez pamięta że Link+ wyłączony a po restarcie nadal emituje ukryte sieci.
Nie ukrywam że przy takiej prędkości to Gb lecą jak woda teraz... gdzieś czytałem że Play ma powiększać ludziom paczki Gb w pakietach ale to chyba u klientów w abonamencie nie u karciarzy
Siemka, jeżeli ktoś chciałby B818 z Play to zapraszam do kontaktu na priv,
pracuje w Play jako DB, potrafie zrobić karty 200, 300, 1000 GB na fajnych warunkach:p
NIe wiem czy to wbrew forum takie ogłaszanie, jak tak to przepraszam, szukałem inforamcji wiecej o b818,
u mnie śmiga bardzo dobrze jakies 300m od nadajnika.
715 wyciaga 40-50 , na 818: 150-170
Ktoś orientuje sie dlaczego SINR Na antenie zew mam 0 a bez anteny okoo 4 ,ale RSRP skacze o 12-15 ?Wczesniej na b528 miałem SINR 10-12 około.Predkosci podobne na b528 i na b818 Mianowicie 85/45 - b528 i 95/60 b818
I tylko nowe umowy i na max pół okresu umowy lub nawet tylko 6 miesięcy.
No szał...
Tylko T-Mobile potrafi mieć no limit.
Akurat dostałem od kolegi sim z T-mobile oferta biznesowa gdzie ma chyba no limit... przetestowałem na drugim B818 bo kupił sobie jedną sztukę dla siebie i najwięcej ile udało mi sie wycisnąć to 150Mb/s w nocy z agregacja 4 pasm... może dlatego że to tylko 15 mhz...
Ja ze swojego jak nie jest obciążony wyciągam pod 320 Mb/s ( np 7-8 rano )
A w ciągu dnia w okolicy 230-250
Wyniki zbliżone do Playa
Testy robiłem w tym samym miejscu co miałem router z Play... Z ciekawości przejadę sie do kolegi do Szczecina i zobaczę jak tam u niego wygląda bo matek mi kiedyś wspomniał ze Szczecin jest po grubszej modernizacji a mieszka dość blisko Bts od Tmobile, może będe miał lepsze wyniki niż u Mnie... nie mniej jednak Play u mnie działa wzorowo...
Jest możliwe w większości przypadków wykorzystując antenę kierunkową, ewentualnie próbuj zmieniać pasma pobierania i wysyłania w Huawei Monitor (we wcześniejszych postach znajdziesz linki).
Rano sprawdziłem i połaczył się z tym Btsem "najlepszym" Niestety Sinr i tak około 6dB RSRP -82 RSSI -53 i RSRQ -6 Hmanager pokazuje wszystkie kreski przy agregacji 4 pasmwymuszonych ręcznie.Na auto jest gorzej.Najlepsza predkosci troche ponad 90Mb/s i upload około60Mb/s (bardzo ładnie) .Warto pomyśleć o antenach kierunkowych atk 504 telkoba?Na tą chwilę widać że nie widać duzej poprawy względem b528 niestety.
Witajcie właśnie dostałem router b818 czy ktoś wstawi screny jakie ustawienia w nim muszą być ustawione by wymusić korzystanie z jak najlepszego pasma?ogólnie co w nim ustawić by korzystać z jak najszybszego połączenia internet mam z sieci play.
Ronifcb pisze:Rano sprawdziłem i połaczył się z tym Btsem "najlepszym" Niestety Sinr i tak około 6dB RSRP -82 RSSI -53 i RSRQ -6 Hmanager pokazuje wszystkie kreski przy agregacji 4 pasmwymuszonych ręcznie.Na auto jest gorzej.Najlepsza predkosci troche ponad 90Mb/s i upload około60Mb/s (bardzo ładnie) .Warto pomyśleć o antenach kierunkowych atk 504 telkoba?Na tą chwilę widać że nie widać duzej poprawy względem b528 niestety.
TAki wynik mam na tym routerze,czy ktos podeśle jakie muszą być ustawienia na nim by korzystać z najlepszego pasma?jak na nim sie wymusza ręcznie pasma??