1. kupujesz starter w orange
2. przenosisz do rbk
3. ...........
4. profit!
To chyba aktualne viewtopic.php?f=10&t=44149&start=540#p537462
wystarczylo przejrzeć ostatnie kilka stron
Czytam Was i czytam, i za cholery nie mogę się rozeznać o co chodzi. Posiadam numer na kartę w Orange, niedawno rejestrowany. Co z nim zrobić, by mieć najtańszy i nielimitowany LTE? Kupiłem też na Orlenie RBM z puszką za 9 zł. Korzystam z niego i jestem zadowolony, jednak trzeba co 100 dni doładowywać za 50 zl. Czy opcja z przejściem z Orange do RBM będzie tańsza? A może z tym starterem z puszką można coś zrobić?
Przestudiowałem ten post kilka razy, żeby dokładnie go zrozumieć. Zatem:
- kupujemy kartę w Orange za 5 zł
- rejestrujemy ją i korzystamy ze 100 GB.
- przenosimy się do RBM 7MNP - cokolwiek ten skrót znaczy.
- aktywujemy bonus za przeniesienie numeru i otrzymujemy rok ważności konta.
- przenosimy się za pomocą kodu *163#, potem wybierając 8 i 2 ( co to jest 8 i 2?) i przechodzimy na taryfę RBM na kartę 5.
Rozumiem, że cała ta operacja w efekcie daje nam ulepszoną wersję karty RBM 5 z rokiem ważności konta, bez konieczności doładowywania za 50 zl co 100 dni?
Teraz na Play24 można też zmienić taryfę RBM 7MNP na RBM na kartę 5. Nie potrzeba korzystać z kodów. Największym problemem jest brak w salonach Play starterów RBM 7MNP do migracji z kart innych operatorów.
Wyobrazcie sobie, że dziś dzwoniłem do RBM w sprawie przedstawienia oferty przeniesienia numeru do nich. Po pierwszych zdaniach wyjaśnienia o co chodzi, zerwanie połączenia. Dzwonię ponownie: "bardzo słabo pana słyszę" i tak dwukrotnie.
Do salonów Play już niedawno próbowałem się dodzwonić... Szkoda nawet gadać.
Słabe.
kupilem SIM w RB co przy 50zl daje wychodzace 150 dni. Karte trzeba bylo zarejestrowac i zrobilem to poprzez moje obecne konto play24. Zauwazylem ze jest tam w pakietach mozliwe wlaczenie "bonus za rejestracje". Czy ten bonus rowniez zadziala dla tej oferty RB?
W Play chyba nie chcą mieć klientów z innych sieci na RBM 7MP. Oto info na zapytania do nich o braku kart RBM 7MNP w salonach " W Playu nie mają nigdzie tych kart RBM 7MNP byłem w kilkunastu salonach to nie mają a jak kontaktowałem się z centralą to też ich nie mają i nie wiadomo kiedy będą mieli. Niby zostawiłem im zgłoszenie żeby wysłali do wskazanego punktu przeze mnie jak tylko będą mieli ale jak rozmawiałem z kierownikiem jakimś tam w centrali RBM to powiedział że będą wychodziły tylko limitowane edycje tych kart i będzie problem z dostępnością i ogólnie będą tylko na zamówienie. Ale poczekam jeszcze trochę może coś się ruszy powinni mi w ciągu tygodnia dać odpowiedź. " Info od jednego z zainteresowanych migracją. Wychodzi na to, że RBM to jakaś elitarna oferta. ale to powoli "norma" w obsłudze Play. Drugi rok mija jak ten operator ostro schodzi na psy. Na forum Play jak zawsze nierozgarnięci P4Y nic nie wiedzą https://forumplay.pl/showthread.php/413 ... o-normalne
A jak wygląda sytuacja po włączeniu bonusu za rejestracje na karcie na której aktualnie jest RBM na kartę 5 ? Ponieważ do tej pory doładowywałem za 50 zl raz na 3 miesiące i korzystałem z promocji darmowe LTE i tak się zastanawiam co się stanie po włączeniu bonusu?
- czy zostanie włączone konto ważne rok?
- czy promocja darmowe LTE zostanie wyłączona?
Pytam ponieważ podczas rejestracji w salonie Play pracownik nie potrafił udzielić konkretnej odpowiedzi. Czy ktoś już może był w podobnej sytuacji?