Kabel USB do Nokii nie działa. POMOCY!

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

sancho
Początkujący użytkownik forum

Re: Kabel USB do Nokii nie działa. POMOCY!

Post autor: sancho »

Cześć mam też mega progblem kupiłem kabel z allegro do nokii 3220 robie wszystko tak jak to napisaliscie w temacie i nic pewnie cos knoce :| Jak ktoś mogłby znaleźć chwilke czasu i mi pomóc byłbym dźwięczny :)
Kupiłem kabel dziewczynie i mi marudzi, że go nie umiem podłączyć więc szukam u Was pomocy. Help bo czeka mnie absencja :lol:
Z góry dzięki

Moje gg: 3619872
Awatar użytkownika
Arek

Kompatybilność...?

Post autor: Arek »

Witam wszystkich :D
W ostatnim czasie zakupiłem sobie telefonik NIKIA N-Gage, ściągniłem do niego najnowszego PcSiuta 6.82. Wykrywa mi telefonik ale przy próbie połączenia pojawia sie komunikat:
"telefon jest w trybie przesyłania plików i nie może być używany z pakietem pc suite. Jeśli chcesz użyc telefonu z pakietem pc suite, wyłącz w nim tryb przesyłania plików."
Szukałem w ustawieniach telefonu takiej opcji ale nic nie ma na ten temat.
W pomocy wyczytałem że w telefonie musi buć właczony tryb pc suite ale tez nic takiego nie znalazłem.
Jesli ktoś wie o co tu chodzi to bardzo prosze o pomoc, będę wdzięczny :D

EDIT:
Chciałbym jeszcze zaznaczyc, że posiadam orginalny kabel DKE-2
Pozdrawiam :D
sirtepek

Nokia 1600

Post autor: sirtepek »

Szacuneczek!
Kupiłem telefon Nokia 1600 i kabelek USB Data Cable(DKE-2 chyba) do niej. Próbuję bezskutecznie połaczyć się z komputerem. Proszę o pomoc. Czy jest to możliwe i jak to zrobić?
pozdrawiam serdecznie :) :)
HuBeErT001

MAM PROBLEM;/

Post autor: HuBeErT001 »

witam ALL!;)) mam kabel CA-42 do nokii 6020 ;] wszystkie sterowniki mam zainstalowane i pakiet pcsuit (pobrany ze strony noki). gdy podłaczam kabel do telefony pojawia sie komuniak 'akcesorium niekompatybilne' prosze o pomoc....z góry dziekuje i pozdrawiam:PP 8)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Kabel USB do Nokii nie działa. POMOCY!

Post autor: Jaco »

To spróbuj go podłączyć i odłączyć kilka razy.Jesli nadal będzie się pojawiał ten komunikat to raczej nic z tym kablem nie wskórasz.Wymień go u sprzedawcy.
ODPOWIEDZ