Nokia 6020
Moderator: Moderatorzy
Re: Nokia 6020
Do noki 6020 na 100% pasuje CA-42 ORAZ DKU-5 Tylko do dku-5 musisz zainstalowac sterowniki
-
- Początkujący użytkownik forum
Te sterowniki do kabla DKU-5 (OTI) są zainstalowane z dołączonej płytki, a mimo to <no capibiled>
To spróbuj je wywalic i zainstaluj orginalne noki do dku-5.Tylko najpierw stery do kabla a pożniej nokia pc suite (oczywiscie jak go używasz)Ja tak robiłem na podróbkach kabli.Opisz dokładnie co i jak robisz ,co wyskakuje <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> ci ktos pomoże
IRDA w Noki 6020
Kurde jak wy podłączacie tą nokie!!??? Ja kombinuje PCSuit i nic javascript:emoticon(':?')
Confused a systemowe narzędzie do transweru odrazu mi wykrywa!! Tylko że moge wysyłać z kompa na kom!! a musze właśnie w drógą strone!! wysyłajce odp gdzie chcecie [email protected] gg 5022749 albo tu na poście!! proshe IRDA nie jest oryginalna ale koma jest nowiuśka!! Pozdro pa
Confused a systemowe narzędzie do transweru odrazu mi wykrywa!! Tylko że moge wysyłać z kompa na kom!! a musze właśnie w drógą strone!! wysyłajce odp gdzie chcecie [email protected] gg 5022749 albo tu na poście!! proshe IRDA nie jest oryginalna ale koma jest nowiuśka!! Pozdro pa
-
Ściągnąłem sterowniki do DKU-5 ze strony Nokia Europe (12.5MB). Odinstalowałem te załączone do kabla, zainstalowałem te od Nokii. W wyszczególnieniu telefonów nie ma N6020. Jest 3200,6100, 6230. Próbowałem na tych opcjach , ale dalej <niekombatibilne>. Będę pewnie musiał próbować na kablu CA-42. Czy mając sterowniki dalej ptrzebny jest Nokia PC Suite do łączenia z Internetem? Przypomnę, że nie mogę go w v.6.7 zainstalować na Windows98SE. Te wersje PC Suite dla W98SE nie widzą N6020.
bo chyba nie masz sterownikow do modemu. ja tak mialem ale jak sainstalowalem serwis pock2 to juz byly bo w nim są .zaistaluj sterowniki do modemu to ja zobaczy.a bez pc suite mozesz sie polaczyc. Masz tam wszystko opisane.Tak samo jak do heyah masz opisane 9 stron centymetr wyzej
O właśnie, ja w laptopie nie mam chyba serwis packa żadnego. Skąd wziąść sterowniki do modemu(Nokia 6020) Przy zakupie tel. żadnej płyty nie dostałem. Nie mogę się połączyć do internetu ani nie wykrywa mi PC suite tel. Na stacjonarnym wszystko jest git.Robert p pisze:bo chyba nie masz sterownikow do modemu. ja tak mialem ale jak sainstalowalem serwis pock2 to juz byly bo w nim są .zaistaluj sterowniki do modemu to ja zobaczy.a bez pc suite mozesz sie polaczyc. Masz tam wszystko opisane.Tak samo jak do heyah masz opisane 9 stron centymetr wyzej
Mam 6020 podłączoną do kompa i za jej pomoca łacze sie z netem, ale jest pewien <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> problem. Jestem w zasiegu EDGE a transfer mam na poziomie 5-25kb. Nie musze dodawac ze net chodzi do d.... Nie wiem gdzie lezy problem. nokia powinna chodzic do 177kb. Moze cos trzeba przestawic a ja o czyms nie wiem. Dodam ze mam nieorginalny kabel. Za pierwszym razem jak podłanczam kabel to komory to wyskakuje niekompatybilny sprzet, a za drugim razem juz nie ma tego komunikatu. Jesli ktos cos wie jak moglbym to zmienic to bede wdzieczny za pomoc.
Mam identyczny problem z kablem. Jednak gdy sprawdzałem na drugiej tej samej Nokii, taki komunikat o niekompatybilności już nie wyskakiwał. U mnie też jest różnie, transfery przy pobieraniu są znacznie lepsze, niż samo przeglądanie stron(mówie o EDGE). Raczej nie spodziewaj się poprawy, bo taki net jest bardzo nie stabilny i z przepustowością jest różnie, przynajmiej w moim przypadku. Może jednak skusić się na orginalny kabelek, na Allegro widziałem już za 69zł.
sprawdzie w innej sieci np; ta z łapką a jak bedzie to samo to musi byc kabel.Ja sie smiałem na początku ze mozna sciągac filmy przez edge dla mnie to było chore,traz 700-800MB w 19 godzin i stronki sie otwieraja tak ja gprs. Od niedzieli sciągnelem 4 GB i wysłałęm 2 GB.Ciekawe kiedy sie cos zjara ( komp czy komórka) Nokia 6020 i orginalny kabelek.A swoja droga to ńokia sprawuje sie <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>,zero problemów,testuje bo wszystko na gwarancji
Anonymous pisze:Kolezanka ma nokie 6020 i kiedy chce wykonac polaczenie lub odebrac to po 3 sekundach ja rozłącza. Smsy moze wysyłać i ma kase na koncie, Co moze byc tego przyczyną?
jak ma w plusie to wystarczy wpisac kod *101*11*99# ja tez to miałem
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie mogę pobrać sterowników do modemu ze strony Nokii (6020 Cable). Tam jest tylko jakiś plik tekstowy. Może robię coś nie tak? A może ma ktoś te stery lub wie czy gdzieś jeszcze są? Pomóżcie... Z góry dzięki!
[email protected]
[email protected]
-
Instaluję wszystko po kolei, komputer łączy się z telefonem, ale modem nie działa. Wywala "błąd 633: modem jest w użyciu lub ma niepoprawną konfigurację". To przez te sterowniki modemu? Zainstalawałem nawet Xp z Serwis Packiem 2, który niby je ma i nic to nie dało. Ktoś wie o co mu chodzi?
-
- Stały użytkownik forum
Bo to ma byc w pliku. Klikasz prawym i dajesz zainstaluj. Potem w panelu sterowania klikasz dodaj modem; wybierasz go z listy: Nokia 6020 cable. Pamietaj zeby kabel i modem byly na tym samym porcie. Pozdrawiam
SPV C500 + SIMDATA
-
W końcu jakoś mi się udało bez tych sterowników. Wszystko zainstalowałem jeszcze raz od nowa i jakoś poszło. Jednak niezbyt szybko. W Heyah (tak na próbę, bo mam simlocka Ery) we Wrocławiu mam w granicach 7-11 kB/s. Wszystkim z tego forum dzięki za pomoc w instalacji i konfiguracji! 

- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Czy mógłby ktoś w końcu podać nazwę(zamiast odnośnika na allegro) jakiegokolwiek taniego, nieoryginalnego kabla do N6020, który daje pełny transfer (ok. 20 kB/s)? Już kupiłem jeden taki chiński bubel za 20 zł. i nie chce się znowu nadziać. Z góry dziękuje za podpowiedź.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
-
- Użytkownik forum
Ale po się bawisz w podróby .Dwa miechy temu kosztował w salonie 180 zlotych a teraz na allegro mozesz wyrwac orginał za 35 zlotych
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Robert p, łącznie zmieniany 1 raz.
- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie wiem, czy kupujesz na allegro, ale do końca licytacji zostały dwa dni i podejrzewam, że cena przekroczy 100 zł.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
-
P-O-M-O-C-Y
mam problem a że jestem kobietą to tylko wy panowie możecie mi pomóc
Mam Nokie 6020 i od samego początku (była nowa) nie mogę korzystać z internetu bo wyskakuje mi komunikat „połączenia danych pakietowych niedostępne” Proszę o pomoc co mam zrobić Aha tylko wyjaśnijcie to łopatologicznie 
mam problem a że jestem kobietą to tylko wy panowie możecie mi pomóc

- Vipera
Zacznij od telefonu do biura obsługi Twojego operatora z pytaniem czy masz aktywną usługę Pakietowej Transmisji Danych (GPRS).Naszata pisze:połączenia danych pakietowych niedostępne
Jeżeli nie to poproś o aktywację.
Skonfiguruj telefon do połączeń z internetem.
Niestety nie podałaś operatora.
Mogę się mylić, ale każdy z nich na swoich stronach udostępnia automatyczną konfigurację telefonu.
Na pewno udostępnia to ERA i ORANGE. Plusa na tyle nie znam.
Automatyczny konfigurator dla Ery dostępny jest TUTAJ
"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" 
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić

Oby tylko wiedzieć jak to naprawić

- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
-
- Stały użytkownik forum
czy zwykły kabel na port com będzie działała do połaczenia telefonu z internetem prze GPRS/EDGE
czytałem że kable dku-5 mają wbudowaną elektronike pozwalajacą emulować port com, może problemy z tym kablem wynikają z jego skomplikowania przez co jest niekompatybilny i sprawia problemy a zwykly kabel znacznie uproszczony będzie działał bez problemu???

Ostatnio zmieniony 2006-04-21, 06:13 przez krecikson, łącznie zmieniany 2 razy.
-
mam taki kabel o nazwie prolific ,klon dku-5,transfer ok 19 kilo.cena w komisie 30 pln.Polecaam jako bezproblemowy w instalacjiklisza pisze:Czy mógłby ktoś w końcu podać nazwę(zamiast odnośnika na allegro) jakiegokolwiek taniego, nieoryginalnego kabla do N6020, który daje pełny transfer (ok. 20 kB/s)? Już kupiłem jeden taki chiński bubel za 20 zł. i nie chce się znowu nadziać. Z góry dziękuje za podpowiedź.
-
- Stały użytkownik forum
W innym temacie piszesz ze podłączenie tego kabla to była męczarnia...tak więc? jaki ten kabel jest? bezproblemowy czy nie?wodoor pisze: mam taki kabel o nazwie prolific ,klon dku-5,transfer ok 19 kilo.cena w komisie 30 pln.Polecaam jako bezproblemowy w instalacji
SPV C500 + SIMDATA
-
Meczarnia bo nie wiedziałem jak a juz wiem i jest to bardzo prostesiubul87 pisze: Cytat przycięty przez Moderatora ->BliSki - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty! Szczególnie podwójne!
W innym temacie piszesz, ze podłączenie tego kabla to była męczarnia...tak więc? jaki ten kabel jest? bezproblemowy czy nie?

-
- Stały użytkownik forum
Ja instalowałem Nokię 6020 na nie oryginalnym kablu. Po zainstalowaniu sterowników do kabla i modemu oraz Nokia PC Suite wielka kicha. PC Suite nie wykrywa telefonu. Próbowałem różny kombinacji i nic. Oprogramowanie z kabla się synchronizuje ok. ale nie można się połączyć z netem. Przez przypadek zainstalowałem coś takiego jak ModemSetup_USB. Nie instaluje się do końca ale to nie ważne. Po restarcie kompa PC Suite wykryło telefon i wszystko działa ok. tylko transfer kiepski (tzn. do 5 kB/s) ale trudno wymagać coś od kabla za 15 zł. Jak ktoś nie będzie mógł odszukać tego w necie to pisać na mail. Wyślę (ok 1.5 MB). Dodam jeszcze, że chyba przycięli mi transfer na iPlusie bo mam 2 BTS-y w promieniu 1 km. i jest EDGE.
iPlus Huawei E630
Samsung Z370
Samsung Z370
-
Witam, nie moge podłączyć koma do kompa. Jestem w tym wzgledzie totalnym laikiem. Mam kabel, ale nie wiem jaki
po prostu poszedłem do sklepu i po prostu zapytałem o kabel do 6020, gość sprzedal mi forevera za 45 zeta...(to było z pół roku temu, jeszcze jak 6020 nie była za zeta) (Poznan, te budy na skrzyzowaniu marcinkowskiego i św. marcina).
Nie mogłem go wtedy zainstalować, szukałem na necie ale nihuhu, teraz sesja sie skonczyła to mam troche czasu zeby sie tym pobawic.
Nie wiem czy to coś moze pomoc, ale to jest kabel USB Forevera, z tym ze choinka nie jest napisane co z niego z luj, jedyne co to moze: KAB000561. Mam nadzieje ze nie musze wydawac siana na kolejny kabel? Da sie tym jakos 6020 podłączyć?
EDIT: Wto Cze 20 18:02:31 2006
A o co chodzi z tym kodem? Jest jakiś potrzebny zeby podłączyć koma do kompa?

Nie mogłem go wtedy zainstalować, szukałem na necie ale nihuhu, teraz sesja sie skonczyła to mam troche czasu zeby sie tym pobawic.

EDIT: Wto Cze 20 18:02:31 2006
A o co chodzi z tym kodem? Jest jakiś potrzebny zeby podłączyć koma do kompa?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez krawczus, łącznie zmieniany 1 raz.
- skalar13
- Stały użytkownik forum
Właśnie stałem się posiadaczem konektora antenowego do noki 6020 oraz zakupiłem antene z Dipola. Na początku były pewne problemy. Ale teraz łapie pełny zasięg EDGE i mam max 22kB/s z czego jestem bardzo zadowolony. Czasami zdarza się że transfer spadnie widocznie musze jeszcze dokładnie przestawić antene.
Blue Connect + Nokia 6020 + oryginal CA-42 + antena kierunkowa Dipol = MAX 23kB/s
- tornado
Witam!
Ja również polecam antenę zewnętrzną. Zarabiam na skromną "miskę ryżu" on-line i bez anteny to była katorga, zerwania połączenia /nawet przy 4 kreskach na wyświetlaczu/ przynajmniej kilka razy dziennie... Teraz jest ok, 7 kresek i ani drgnie! Łączę fona z kompem kabelkiem CA-42 /sztuka, kupiony w sklepie Plusa za 30 zeta/. Sprzedawca zapewniał mnie że będzie zasilanie z USB, ale niestety tak nie jest. Na infolinii dowiedziałem się że taki kabelek to właściwie "pół-usb", że on nie potrzebuje dodatkowego zasilania, a sam nie zasila fona...
Wie ktoś może czy np. z oryginalnym kabelkiem Nokii będzie tak samo? Czy jestem skazany na ładowarkę i ile takiego urzytkowania wytrzyma bateria?
Pozdro!
Ja również polecam antenę zewnętrzną. Zarabiam na skromną "miskę ryżu" on-line i bez anteny to była katorga, zerwania połączenia /nawet przy 4 kreskach na wyświetlaczu/ przynajmniej kilka razy dziennie... Teraz jest ok, 7 kresek i ani drgnie! Łączę fona z kompem kabelkiem CA-42 /sztuka, kupiony w sklepie Plusa za 30 zeta/. Sprzedawca zapewniał mnie że będzie zasilanie z USB, ale niestety tak nie jest. Na infolinii dowiedziałem się że taki kabelek to właściwie "pół-usb", że on nie potrzebuje dodatkowego zasilania, a sam nie zasila fona...
Wie ktoś może czy np. z oryginalnym kabelkiem Nokii będzie tak samo? Czy jestem skazany na ładowarkę i ile takiego urzytkowania wytrzyma bateria?
Pozdro!
-
- Stały użytkownik forum
Jak kupisz oryginalny kabel CA-42 to i tak bez ładowarki się nie obędzie. Jednak jest on tak skonstruowany, że można spokojnie podłączyć ładowarkę z boku i nie przeszkadza. Bateria wytrzymuje u mnie jakieś 5-6 godzin. Może trochę więcej.
iPlus Huawei E630
Samsung Z370
Samsung Z370