problem z download, play online, huawei E156g

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Sinner-X2
Początkujący użytkownik forum

Re: problem z download, play online, huawei E156g

Post autor: Sinner-X2 »

Witam, pisałem do BOK'u już kilka razy. Opis problemu
Dzień dobry, pisze jeszcze raz w tej samej sprawie. Tym razem sam postaram się opisać problem. Posiadam modem Huawei E156g zakupiony w sieci PLAY w abonamencie z limitem 10Gb. Problem polega na tym że przy ściąganiu plików powyżej 200 mb proces ściągania zatrzymuje się w pewnym momencie. Czasem potrafi się to stać na początku ściągania a czasem pod koniec. Nie ważne ile razy bym próbował dany plik ściągnąć to i tak w tym samym punkcie ściąganie się zatrzyma. Połączenie z internetem samo w sobie się NIE ROZŁĄCZA, więc w salonie PLAY powiedzieli mi że to nie jest wina modemu. Cała winę zrzucili na system, więc wypróbowałem ten sam modem na innym komputerze z systemem Vista, i to samo. Po udokumentowaniu tego eksperymentu w salonie play, stwierdzono tam że to będzie wina serwerów albo samych plików jakie ściągam. W odpowiedzi na ten zarzut poszedłem do serwisu komputerowego który bez problemu ściągnął te pliki których ja nie mogłem w sieci PLAY. No to jak to przedstawiłem w salonie to już nie mieli jak się bronić. Dlatego właśnie piszę do BOK'u gdyż jestem ciekawy waszych wyjaśnień, wiedząc o tym że ten problem jest dość powszechny i nie jestem jedyny który się na to skarży. Najprawdopodobniej sam PLAY blokuje w jakiś sposób pobieranie tych plików, ale do tego to zapewne się nie przyznacie, lub jest jakiś problem z siecią którego nie możecie/nie chcecie rozwiązać. Co więcej niektóre strony są blokowane przez wasze DNS's. Dopiero po manualnym wprowadzeniu DNS'ów sieci TPSA mogłem wejść na pewne forum. Gdy próbuje na nią wejść normalnie to pojawiają się błędy we właściwościach połączenia play(tak samo z resztą te błędy pokazują się również w momencie kiedy ściąganie plików się przerywa). Chciałbym jeszcze dodać że mieszkam w lesznie jeśli to ma jakieś znacznie. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego zgłoszenia i liczę na kompetentną odpowiedź. Pozdrawiam

ich automatyczna odpowiedź( pewnie nawet tego nie czytali)

Status zamknięcia: 19-11-2009 Data zamknięcia: 19-11-2009

Komentarz zamknięcia: Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 19 listopada 2009 r., dotyczące rozłączania się internetu w ramach usługi „Play Online”. Zapewniamy, że dokładnie zapoznaliśmy się z Pana sprawą. Informujemy, że podczas zgłaszania reklamacji nie zostały podane szczegółowe informacje dotyczące problemu z zasięgiem. W związku z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 1 października 2004 r, w sprawie trybu postępowania reklamacyjnego oraz warunków, jakim powinna odpowiadać reklamacja usługi telekomunikacyjnej prosimy o uzupełnienie danych, poprzez wypełnienie poniższego szablonu. Na uzupełnienie danych ma Pan 14 dni. W zgłoszeniu zwrotnym prosimy o powołanie się na numer zgłoszenia 12962689. Uprzejmie prosimy w korespondencji zwrotnej o dokładne wypełnienie poniższego formularza. Umożliwi to nam analizę Pana zgłoszenia: Pana numer telefonu karty SIM modemu.: Czas wystąpienia problemu (połączenia) Dzień:Godzina:Minuta. Czy spadki transferu/zasięgu/rozłączanie modemu występują cały czas, czy jakiś określonych godzinach (jakich)? Lokalizacja w której występuje problem (miasto, ulica, nr domu). Czy korzysta Pan z modemu w różnych lokalizacjach? Jeżeli tak to czy wszędzie jest problem czy tylko w jednym miejscu? Kody i opis błędów, które pojawiają się na komputerze (jeżeli występują): Czy restart modemu pomaga? Jaki transfer był przed wystąpieniem problemu a jaki obecnie - dane z oprogramowania do modemu? W jaki sposób określił Pan spadek transferu danych (jakie wykorzystywał programy testowe)? Jaki jest system operacyjny na komputerze? Jaką przeglądarkę internetową używa (jeśli problem ze stronami www)? Czy był zasięg WCDMA czy HSDPA i ile kresek? Jakiej usługi dotyczy problem - przeglądanie stron www czy przesył danych (p2p, FTP) czy działania komunikatorów? Czy po przełożeniu modemu do innego komputera problem występuje (tak / nie / brak próby) ? Jeżeli posiada Pan kartę PLAY - to czy usługi głosowe działają poprawnie? Krótki opis problemu: W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pomocą strony internetowej, e-mailem, pod numerem telefonu 790 500 500 lub przez Punkt Sprzedaży Play. Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem, XXXX XXXX konsultant back office ds. obsługi klienta

Odpowiedz taka sama jak dla użytkownika Vidali.

[ Dodano: 2009-11-21, 14:21 ]
No to im odpisałem tak jak chcieli, i jak na razie nie ma żadnej odpowiedzi.

Zgłoszenie zwrotne – w związku ze zgłoszeniem nr 12962689

Modem – Huawei E156G, IMEI: (cyferki) , SN: CD6FB(iinnesycerki) , kolor BIAŁY!!! Bo to pewnie ma znaczenie...

Numer telefonu – 7(i inne cyferki)

Nr karty seryjnej SIM – 89408010909789650907

Oferta – Play Online 10GB

Czas trwania umowy – 18 miesięcy

Czas występowania problemu – całodobowo!! Od poniedziałku do piątku i w weekendy!! W święta i w czasie wolnym!! W zależności od pliku, jak zacznę jakiś plik ściągać (taki powyżej 200Mb) powiedzmy o 15:00 i pobierze tylko 3,5mb przez półtorej minuty, to ściąganie się zatrzyma(ALE POŁACZENIE NIE JEST ZRYWANE) po półtorej minucie o 15:01 i 30 sekund!!! Tak samo o 6 rano czy 3 wieczorem... Jak ten sam plik zacznę ściągać o 23:30 i 30 sekund i będzie ściągać z tą samą prędkością co wcześniej to się ściąganie zatrzyma o 23:32 !! nie zależnie od godziny ciągle ten sam problem...

Zasięg – waha się od 71 % do 79 % najczęściej. Czasem skacze do 96% ale nigdy nie spada poniżej 70%!!! Powtarzam jeszcze raz, nie jest to wina zasięgu bo przecież jak by był słaby zasięg by się połączenie rozłączyło, a tak się nie dzieje!! Zasięg i informacje o szybkości ściągania otrzymuje z programu który był automatycznie wgrany po zainstalowaniu modemu. Nazwa programu ma zaskakującą nazwę PLAY ONLINE...

Restartowanie modemu – nic nie daje...

Źródło zasięgu - Raz to jest HSDPA a raz WCDMA, nie wiem od czego to zależy.

Lokalizacja problemu: Miasto ulica 18; miasto ulica 1 (W SALONIE PLAY!!!!)

Lokalizacja modemu – modem jest usytuowany w jednym miejscu skąd nie jest ruszany(chyba że go biorę na sprawdzenie do salonu PLAY!!). Do podłączenia modemu z laptopem używam kabla przedłużającego USB z salony PLAY(kolor biały jakbyście się chcieli o to pytać w następnym liście...) Wszędzie problem jest ten sam czy u mnie w domu czy w salonie play, czy w serwisie komputerowym na innym komputerze/systemie!!

Występujące błędy – wyskakują we właściwościach połączenia PLAY pod informacją o przesłanych bajtach. Wyskakują wtedy kiedy pobieranie z Internetu ze stron warezowych- serwery rapidshare, hotfile, netload, ( za pomocą MOZILLA FIREFOX albo INTERNET EXPLORER) zostaje zatrzymane przez wasze blokady, albo wtedy jak wchodzę na stronę link_do_warezu

Transfer przed i po problemie – problem był od początku wiec nie mogę powiedzieć jaki był przed problemem. Ale zazwyczaj ściąga tak jak mu się zechce czasem 20 kb/s czasem ok. 60kb/s a rzadko te 115 kb/s

Spadek transferu danych – pokazuje mi się w tym programie PLAY ONLINE, mam pełno screenów z tym spadkiem jak ktoś byłby zainteresowany.

System operacyjny – Windows XP service pack 3, próbowałem też na kompie dziewczyny – Windows Vista home.

Nie używam programów p2p, sciągam tylko ze stron z nielegalnymi plikami  na serwerach rapidshare hotfile, netload najczęściej.

Na wypadek gdybym trafił na ułomnego sługusa sieci PLAY, pragnę napisać że problem jest dość powszechny i dobrze znany w sieci... wystarczy wejść na forum bez kabli pe el.
Pozdrawiam i życzę owocnego wymyślania kolejnych pytań które będą skierowane w moim kierunku, tylko proszę się nie powtarzać 
Ostatnio zmieniony 2009-11-23, 21:39 przez Sinner-X2, łącznie zmieniany 1 raz.
Morti
Użytkownik forum

Post autor: Morti »

w odpowiedzi dostaniesz pytanie czy modem leży czy stoi w pionie :D A tak na marginesie, widzę że problem jak na razie dotyczy wszystkich z modemem H156g czy ktoś próbował na innym modemie?
vidala
Stały użytkownik forum

Post autor: vidala »

Chyba gdzieś zetknęłem się z opisem podobnego problemu w przypadku modemu e220.
Czyli niby inny typ. Z tym że jest mała ciekawostka:

Poszukując rozwiązania problemu próbowałem szukać programów diagnostycznych do usb/modemu. Raczej nic z tym nie zdziałałem, ale jeden z programów zidentyfikował mój Huawei E156g jako E220! Wtedy nasunęła mi się myśl że ten E156 to tak naprawde starszy E220 w innej obudowie?? No ale szczegół, nie działa dobrze i tak.
wladek32

Post autor: wladek32 »

Morti pisze:w odpowiedzi dostaniesz pytanie czy modem leży czy stoi w pionie :D A tak na marginesie, widzę że problem jak na razie dotyczy wszystkich z modemem H156g czy ktoś próbował na innym modemie?
Witam!
Tak próbowałem wkładając kartę sim do modemu pożyczonego od kolegi-Huawei E220 HSDPA,
niestety problem przerywania pobieranych plików nie ustąpił(tak jak w moim e156g).
Kolega twierdzi iż u niego problem z przerwaniami nie istnieje a playa użytkuje od 2lat.
Wydaje się że problem nie tkwi w modemie
vidala
Stały użytkownik forum

OOO no to cyrk! Ja wymieniłem kartę sim i nic to nie zmieniło. A kolega i Pan obydwaj macie play na abonament?
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Tomek7 »

Też korzystam z Play Online i miałem to samo dopóki nie zainstalowałem IDM(Internet Download Manager) pliki 200 MB lecą jak trzeba :ok:
vidala
Stały użytkownik forum

Spoko tylko że nie zawsze moge użyć menedżera pobrań, np gdy jakiś program pobiera aktualizacje, a ja nie wiem skąd je pobiera.'

EDIT: niestety programik działa ciekawie ale nie poradził sobie z plikiem testowym:
http://ndoors-atlantica.pandonetworks.c ... 000001.nzp .Nie może dociągnąć dosłownie 4kB. Nadal lepiej działa u mnie FreeDownloadManager, no ale to sie sprawdza tylko wtedy gdy wiem jaki jest adres do pliku ora wtedy gdy w miejscu udostepnienia mam prawo do wznawiania, gdyż na tym bazuje działanie acceleratorów.
kabuto

Post autor: kabuto »

IDM też nie pomógł wiele.Plik pobrał się w 99,96% i stoi jak zaklęty.Poza tym aby pobierać za pomącą menadżera z serwisów takich jak rapidshare,megaupload czy hotfile.Potrzebne jest konto premium.

Otrzymałem odpowiedź na moją reklamację.Ograniczyli się do jednego zdania:"Po weryfikacji została zlokalizowana i usunięta niedogodność". To wszystko,a "niedogodność" jak była tak jest.
Ostatnio zmieniony 2009-11-21, 18:30 przez kabuto, łącznie zmieniany 1 raz.
vidala
Stały użytkownik forum

Ciekawe jednak jest to że IDM pobiera z dużą prędkością jak na acceleratory z którymi się zetknęłem
Leszek66
Użytkownik forum

Post autor: Leszek66 »

Witam
Pozdrowienia z Kielc. Ten sam problem. Dodatkowo leży update na Viście. Pobieranie sprawdzane na czterech komputerach, 4 systemach łącznie z windows 7 i Ubuntu 9.10, tną transfer do 2KB/s a jeśli nie to zamrożenie w trakcie pobierania. Dzwoniłem do eboka 17.11.2009. Pani która odebrała połączenie o żadnych problemach nie wiedziała, po konsultacji z "fachowcami" stwierdziła że do tej pory nie otrzymali żadnej reklamacji czy informacji że klienci mają jakieś problemy.
Wychodzi na to że nie ma na razie szans na rozwiązanie problemu z downloadem ze strony operatora. Kłamią i udają że nie ma problemu, zamiast przyznać że założyli ograniczenia albo że jest problem techniczny i pacują nad jego rozwiązaniem.
Jeśli ktoś ma pomysł na społecznościową inicjatywę która nagłośni sytuacje, bo tylko takie działania już kostniejącego opa skłonić może do działania, chętnie się przyłącze.
kabuto

Sam nie wiem co można w tym temacie zrobić.Wątpię czy znajdzie się rozwiązanie tego problemu.Z własnej strony będę chciał zrezygnować z umowy i nie zamierzam płacić kary.Usługa jaką świadczą jest wadliwa,a oni wypierają się tego.Może ktoś z konkurencji zainteresuje się tym i wykorzysta to przeciw Play? Tak jak Play potrafi wytykać konkurencji nierzetelność.
Sinner-X2

Zbiorowo to byśmy mogilny wszyscy zgłosić problem do BOK'u o jakiejś konkretnej godzinie konkretnego dnia(najlepiej z taką samą treścią zgłoszenia)powołując się na siebie na wzajem. Taki masowy strajk trochę... Nie wiem co by to dało, ale przynajmniej nie mogli by się tłumaczyć że nikt inny się nie skarżył. No i ciekawe czy każdemu dali by taką sama odpowiedź :D
A jeśli chodzi o korzystanie z Internet Download Manager, to zwróćcie uwagę co się dzieje z polem błędów pod odebranymi bajtami w połączeniu play, w momencie jak ściąganie dochodzi do "krytycznego" poziomu... masakra...
Morti
Użytkownik forum

Panowie, na jedną ciekawą rzecz dzisiaj natrafiłem, mianowicie wcześniej miałem (w zasadzie dalej mam, ale o tym zaraz) problem ze ściągnięciem tego pliku:

http://www.alpha-prime.com/downloads/al ... 01_pol.exe

Jest to path do Alpha Prime z oficjalnej strony gry, zajmuje trochę ponad 13 MB, ściaganie zatrzymuje się w przedziale 85-99% za każdym razem. Dzisiaj tak w ramach testów wlazłem na tą stronę poprzez proxy: http://darmoweproxy.pl/ i kliknąłem ponownie (wcześniej z 10-15 prób na Firefoxie, IE, IDM, Orbit Dowloader, Download Managerze z takim samym zawsze skutkiem), no i tym razem ku wielkiemu zdziwieniu plik pobrał się bez najmniejszych problemów, 100%, prędkość cały czas oscylowała w granicach 60-80 KB/s. Zaraz po zakończeniu pobierania spróbowałem pobrać to bezpośrednio bez proxy poprzez Firefoxa, efekt jak wcześniej 89% i stoi. Teraz, uwaga, będę snuł teorię spiskową, jak każdy wie Playowi każdy pod górkę robi, starczy przejrzeć cenniki innych operatorów, żeby zobaczyć tą nagonkę na Playa. Czyżby ktoś/coś na dalszej drodze między naszym nieszczęsnym Playem a upragnionym plikiem robił Playowi pod górkę i odpalał takie numery. Testowałem również jedną stronę na którą bezpośrednio nie da się wejść bez proxy, ładuje się godzinami bez efektu, natomiast wchodząc na nią przez proxy wszystko śmiga bez najmniejszego problemu. Czyżby Playowskie IPiki były jakieś "trędowate" ??
Sinner-X2

No to teraz wszystko jasne. Play to wszystko blokuje, tylko nie chcą się przyznać. Nikt z nas nie może wejść na to forum warezowe bez innego proxy czy zmiany DNS'ów.
A co do ściągania poprzez zmienione proxy to są małe problemy;/ Ale ten twój plik ściągnęło mi przez to proxy :)

[ Dodano: 2009-11-22, 01:44 ]
Do ściągania plików z rapida trzeba by znaleźć proxy z obsługą javascript i wtedy sprawdzić czy da się ściągać te problemowe rapishare'owe pliki :)

[ Dodano: 2009-11-22, 01:54 ]
https://twolulu.com/ - znalazłem jedno

[ Dodano: 2009-11-22, 02:03 ]
kurna ;/ ktoś już je używa w tym momencie i nie ściągnę nic bez konta premium.

[ Dodano: 2009-11-22, 02:16 ]
ehe działa :D ściąga mi plik z rapida przez to proxy które podałem :D normalnie zatrzymywało się na 1,4 mb :) oto link do pliku http://rapidshare.com/files/302736198/M ... .part1.rar

Ciekawe czy ściągnie się cały... bo krytyczny punkt przeszło :) i jakoś odziwo dośc szybko ściaga prawie nie spada poniżej 100kb/s...

[ Dodano: 2009-11-22, 02:23 ]
na razie mam 20% z 200 mb ściaganei czasem spada do 70kb/s ale wygląda że w ten sposób będzie można omijać te blokady playa na większe pliki. ide spać, zobaczę rano czy się całe pościągało.

[ Dodano: 2009-11-22, 03:13 ]
Nie mogłem zasnąć :P plik http://rapidshare.com/files/302736198/M ... .part1.rar który przy tradycyjnym ściąganiu (przez firefox) zapychał się na 1,4mb został całkowicie ściągnięty poprzez proxy https://twolulu.com/ . Zaraz po ściągnięciu za pomocą tego proxy spróbowałem ściągnąć znowu tradycyjnie przez firefox i staneło na 1,4... no to wygląda na to że przez te proxy z JavaScript będziemy mogli ściągać pliki z rożnych hostingów, gorzej z aktualizacjami.
Przed chwilą też sprawdziłem plik którego Vidala nie mógł ściągnąć http://ndoors-atlantica.pandonetworks.c ... 000001.nzp i poszło bez problemu z tego proxy https://twolulu.com/ :)

[ Dodano: 2009-11-22, 03:16 ]
posprawdzajcie czy u was też przez to idzie ściągnąć to czego normalnie się nie da.
wladek32

Post autor: wladek32 »

vidala pisze:OOO no to cyrk! Ja wymieniłem kartę sim i nic to nie zmieniło. A kolega i Pan obydwaj macie play na abonament?
Tak obaj mamy abonament- ja 10 GB( od 13 11 2009r.) a kolega( 5GB bez problemu przerywania pobierań) ma abonament od 2008r. i jak twierdzi żadnych problemów z pobieraniem.
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Tomek7 »

Mi ten plik Alpha Prime pobrało dobrze bez zatrzymania.
Morti
Użytkownik forum

Jak widać każdy ma jakoś indywidualnie problemy z poszczególnymi plikami :/ Trochę do niczego ratować się proxy za każdym razem. Może ktoś znajdzie jakieś inne rozwiązanie?

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2009-11-22, 10:51 ]
Morti przypominam o pisaniu postów zgodnie z Regulaminem i Netykietą .
Ostatnio zmieniony 2009-11-22, 10:49 przez Morti, łącznie zmieniany 1 raz.
Sinner-X2

Też spróowałem pobrać normlanie ten plik od Moritego i nie było problemów ;/
kabuto

U mnie ten plik zatrzymał się na 99,69%.Pobierałem za pomocą IDM.Co do proxy i rapidshare,to mija się to z celem,kto ma siłę ściągać po 100 MB kiedy prędkość pobierania wynosi 100 kb/s ???!! Jeśli zaś chodzi o tą teorię spiskową,to raczej szczerze w nią wątpię.Tu miesza Play i nikt inny,zresztą sami zobaczcie.Ten sam problem u wszystkich,a każdy dostaje inną odpowiedź na swoją reklamacje.

Przetestowałem to proxy i nie jest to żadne rozwiązanie.Plik mający 66 MB pobierałby się OSIEM GODZIN !!!

Panowie,taka mała refleksja z mojej strony.Jaki sens ma całe to kombinowanie z proxy ?? Dlaczego zamiast skoncentrować się na tym żeby zmusić Play do świadczenia pełnowartościowej usługi za którą wszyscy płacimy,wymyślamy takie mało skuteczne sposoby?? Chyba żyjemy w kraju w którym firma która sprzedaje swój produkt ma obowiązek szanować klienta i dbać o właściwą jakość usługi, a nie robić z niego durnia,wciskając mu kit.
Morti
Użytkownik forum

Sens jest taki, że jak muszę coś teraz pobrać to muszę, a nie będę czekał dwa miesiące aż Play się pozbiera z tym problemem. Nie wiem skąd pobierałeś, mi przez proxy nie spadł nigdy transfer niżej niż 65-70 kb/s, a 13 MB pobrało się w około 3 minutki. Jasne że trzeba zmusić firmę, żeby zaczęła świadczyć usługi zgodnie z umową, ale w tym momencie jesteśmy zdani na takie właśnie kombinowanie.
kabuto

Chyba 70 KB/s a nie 70kb/s ? Używałem proxy do którego podałeś link,a sensu nie ma,bo jaki jest sens ściągania czegoś na siłę przez cały dzień ??? Chciałoby Ci się ściągać 100 MB przez 10 godzin ??? Płacę za pełnowartościowy produkt,nie było informacji w umowie że mają prawo ograniczać mi dostęp do wybranych serwisów i usług.
To właśnie typowa polska mentalność,zamiast walczyć o swoje,lepiej kombinować.
Morti
Użytkownik forum

70 kilobajtów na sekundę. U mnie ściąga średnio 4-5 MB na minutę, więc 100 MB schodzi w 20-25 minut. O swoje walczyć ci nikt nie broni, ale zrozum człowieku, że jeśli jest jakaś alternatywa którą mogę wykorzystać dopóki PLAY nie naprawi tego to z tego korzystam. Jak złapiesz kapcia w samochodzie to też czekasz aż ci go serwis nie zmieni, czy zmieniasz na zapasówkę i jedziesz dalej i dopiero wtedy zajmujesz się naprawieniem szkody? Bez sensu jest twoje zachowanie na zasadzie, a mam was gdzieś i będę lamentował że nie działa i dalej płacił abonament, ale dla zasady palcem nie kiwnę żeby poprawić doraźnie swoją sytuację. Rób co chcesz, ja będę reklamował usługę, domagał się naprawienia, a w między czasie używał proxy i wszelkich możliwości żeby jakoś normalnie używać tego co jest. To nie mentalność, to się nazywa zaradność człowieku.
kabuto

Hmm, kb/s to nie kilobajtów na sekundę, a kilobitów na sekundę.Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie szybkość pobierania podawana jest w KB/s.
Wracając do proxy,to masz zawsze ten sam adres ip,czyli jeśli ściągasz coś z rapidshare czy hotfile,musisz odczekać zanim pobierzesz następny plik.To kolejne utrudnienie w pobieraniu taką metodą.Chyba że ma to być mały plik,ale ściąganie taką metodą filmów czy większych programów to kiepski pomysł.
Morti
Użytkownik forum

ojej, bedziesz sie kłócił czy napisałem z małej czy z dużej litery.Na proxy ściaga mi najwyżej 10-15% wolniej więc w razie potrzeby ratuję się póki co tym i myślę, że nie jeden będzie używał tego rozwiązania w sytuacji takiej jak jest na razie. Jak ci ściąga 100 MB przez 10 godzin to współczuje, ale nie o tym jest temat.
kabuto

Owszem będę bo nie jest to bez znaczenia.Trudno mi też uwierzyć w tak szybki transfer przez proxy.Sam wypróbowałem już kilka adresów i szybkość pobierania jest zawsze ta sam,czyli max. 5 KB/s.
Leszek66
Użytkownik forum

Dziś rano udało mi sie pociągnąć 300MB z rs z jedną nieudaną próbą przy pomocy IDM. Jestem pod wrażeniem tego menadżera. Prędkością dorównuje prog. z linuksa.
play4you2
Pracownik operatora

Post autor: play4you2 »

Witam. Pozwolę się przedstawić, jestem pracownikiem Operatora, o którym piszecie, czyli Play. Mam nadzieję, że nie skreślicie mnie od razu na początku :ok:. Jestem tu po to, żeby wyjaśniać Wam sprawy związane z internetem (i nie tylko). Oprócz mnie jest też jeszcze play4you1 i on również będzie zajmował się udzielaniem odpowiedzi na Wasze pytania. Proszę Was tylko ewentualnie o kolejność zadawania pytań. Jeżeli od razu dostanę zalew pytań, to nie dam rady na nie odpowiedzieć ;). To tyle tytułem wstępu.
Przeczytałem część postów i zauważyłem, że głównym problemem są kłopoty przy pobieraniu plików. Powiem Wam szczerze, że jeżeli chodzi o nadajniki i system, rzeczywiście nie zauważyliśmy żadnych błędów, a więc teoretycznie usługa powinna działać prawidłowo. Rozumiem jednak, że coś nie działa. Mam takie pytanie, czy to co opisuje większość z Was (zerwanie połączenia przy pobieraniu pliku) zdarza się wam bardzo często? Chciałbym na początku wiedzieć, jak często się to przytrafia i czy sytuacja jest powtarzalna za każdym razem, czy tylko w określonych godzinach lub dniach.

Pozdrawiam serdecznie.
Forum "Bez Kabli" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym sieci P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.
mario9913

Post autor: mario9913 »

zdarza się za każdym razem i o każdej porze. pobieranie z rapida czy hotfile ledwo wystartuje i dalej ani drgnie

[ Dodano: 2009-11-23, 19:15 ]
witam.
mam podobny problem. nie mogę pobrać nic z rapida czy hotfile. pobieranie jakiegokolwiek pliku nawet sie dobrze nie zacznie a już stoi w miejscu. Podejrzewałem, że to wina oprogramowania albo jakiś wirus ale po natknięciu się na to forum chyba wszystko stało się jasne. Ale od początku. Play'a mam jakiś m-c w pierwszym tygodniu( okres testowy) wszystko było ok. pliki ściągały się w miarę przyzwoicie i w całości. Później pobieranie plików z w.w. serwerów kończyło się na około 15%. od około tygodnia to już tylko 1% i stop.też zastanawiałem się nad napisaniem skargi, ale po waszych wypowiedziach widzę.,że nie ma to sensu. Widocznie te około 700MB, które udało mi się ściągnąć to już za dużo i play zablokował mi dostęp do tych plików. :klnie: co zrobić z tym play'em??
Sinner-X2

play4you2 pisze:Mam takie pytanie, czy to co opisuje większość z Was (zerwanie połączenia przy pobieraniu pliku) zdarza się wam bardzo często?
Coś tam chyba pan przeoczył w tych przeczytanych postach ;/
Połączenie się NIE ZRYWA tylko poprostu przestaje dalej ściągać i pojawiają się błędy.

[ Dodano: 2009-11-23, 19:37 ]
play4you2 pisze: Przeczytałem część postów i zauważyłem, że głównym problemem są kłopoty przy pobieraniu plików
Żeby to zauważyć wystarczy przeczytać temat :D problem z DOWNLOAD, play online...
W sumie to nie główny tylko jedyny problem które strasznie utrudnia korzystanie z Internetu... Nie wspomnę o blokowaniu stron :) a dokładnie jednej strony...
Leszek66
Użytkownik forum

Błędy? Ja bym to nazwał fenomenem. Nastepuje zamrożenie pobierania, zatrzymuje śię wskażnik prędkości, czas pozostały do końca pobierania, a przglądarka poza swoim menadżerem pracuje normalnie. Zewnętrne menadżery też głupieją, nie informują o błędzie, utracie połączenia, nadal pracują tylko nic się nie pobiera, nie ubywa czsu, wskźnik informuje o połączeniu aktywnym. Wirus w systemie -wątpię. WinXp, Vista, Win7 i Ubuntu 9.10 na 4 różnych komputerach, problem ten sam.
Bywało biednie z tym waszym internetem, w weekendy wieczorami cięzko było połączyć się z siecią, ale co tam nowy operator, powiew świeżości, rozkręcą się poprawią. Jeden kontrakt się skończył podpisałem drugi na 18 mies. Mam nadzieje że kredyt zaufania jaki został wam udzielony nie zostanie zmarnowany. Jak dzwonię do eboku z problemem to nie chce szłyszeć że jestem pierwszy mimo że internet trzeszczy od opisów, a wolałbym żeby padło: tak rozpoznajemy problem, technicy nad nim pracują zostanie usunięty za tydzień lub dwa. Nie chce nikogo obrażać ale nie uspokaja mnie słodki głos panienki, która recytuje wyuczone ...... Użytkownicy tego forum wiedzą o co mi chodzi.
Zablokowany