Za wcześnie zdjęty limit :)
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: Za wcześnie zdjęty limit :)
A ja juz mam caly czas normalnie limit.. Strasznie niestabilny jest ;/
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
Nie wiem jak u was ale u mnie wszystko wróciło do normy tzn.prędkośc zwolniła i to znacznie
-
- Stały użytkownik forum
U mnie tak samo. 

-
- Użytkownik forum
tak samo
Zobaczymy jutro ^^
Ostatnio przyszło mi na myśl że tak długa "usterka" i to w całej Polsce nie mogła być przypadkowa... może orange testowało co by było gdyby... gdyby nie było limitów?! No ale że ludzie zaczęli ściągać to CMDA się zapychało... a że się zapychało to orange mówi "nie tędy droga włączamy limity spowrotem"
Dobra pomarzyć zawsze można 

Ostatnio przyszło mi na myśl że tak długa "usterka" i to w całej Polsce nie mogła być przypadkowa... może orange testowało co by było gdyby... gdyby nie było limitów?! No ale że ludzie zaczęli ściągać to CMDA się zapychało... a że się zapychało to orange mówi "nie tędy droga włączamy limity spowrotem"

-
- Stały użytkownik forum
No mnie to denerwuje ale mogli by zrobić limit np. 200 mb dziennie czyli limit dzienny a nie miesięczny.
- darx667
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A ja od dziś mam nowy okres rozliczeniowy także mi śmiga :-D
Play LTE Unlimited + AirRouter HP + Huawei E3272s-153
- czerwon
- Stały użytkownik forum
Calkowicie sie z Toba zgadzam. Limit dzienny 200-300mb bylby idealny.dawwdd pisze:No mnie to denerwuje ale mogli by zrobić limit np. 200 mb dziennie czyli limit dzienny a nie miesięczny.
-
- Stały użytkownik forum
o dziwo limit mam a prędkość
czyli nie kapuje jest ten limit czy go nie ma czy to przeciążenie stacji czy coś bo nie ogarniam ... A i jeszcze coś dla mnie limit miesięczny jest bez sensu bo i tak dzieci będą ciągać jakieś p2p bo mają 3GB do wykorzystania
a gdyby dać limit 200 mb dziennie to wystarczyło by im najwyżej na 40 / 60 min ciągnięcia i stacja odciążona 

- Digitall
60 minut w szczycie i nikt nie ma dostępu w tym czasie tak naprawdę.. Lepsza opcja to cięcie prędkości dynamicznie, zależnie od pasma i od użytkowników w danym momencie, oraz limit połączeń TCP i UDP również dynamiczny, na użytkownika.. Ale o tym było już tysiąc razy.
Aktualnie: bez limitu! [6Mbps ADSL] (((WiFi))) [Domowy LAN + (((WiFi)))]
Było: CSD, GPRS, EDGE, CDMA... same limity..
-
- Stały użytkownik forum
A pracownicy orange przeglądają to forum i nawet nie pomyślą aby zrobić coś takiego bo to tylko dodatkowa praca dla nichDigitall pisze:60 minut w szczycie i nikt nie ma dostępu w tym czasie tak naprawdę.. Lepsza opcja to cięcie prędkości dynamicznie, zależnie od pasma i od użytkowników w danym momencie, oraz limit połączeń TCP i UDP również dynamiczny, na użytkownika.. Ale o tym było już tysiąc razy.

-
- Początkujący użytkownik forum
banda zlodziei Polskich... Toz to smiech na sali z tym internetem. 3gb limitu?! straszna lipa z tym internetem... Orange udowodnilo tym wlsnie ze jest kiepska firma i sie nie opyla brac tego neta... to by bylo tyle ode mnie
-
- Stały użytkownik forum
Zrozum limit musi być aby jakieś dzieci nie zapychały stacji ściągając ** Zabronione ** ale można znaleźć lepsze rozwiązania limit dzienny / kilkudzienny / tygodniowy. Blokowanie p2p i rp choć to by pewnie nie przeszłomlody91 pisze:banda zlodziei Polskich... Toz to smiech na sali z tym internetem. 3gb limitu?! straszna lipa z tym internetem... Orange udowodnilo tym wlsnie ze jest kiepska firma i sie nie opyla brac tego neta... to by bylo tyle ode mnie
-
- Mistrz bezprzewodowy
mlody91 z tego co niektórzy forumowicze wywnioskowali to oferta Orange Freedom Pro była zrobiona na szybko i Orange nie wiedziało jak będzie się infrastruktura spisywać. Teraz można wziąć ofertę Orange Free Optimum/Premium/Platinum z modemem AnyData ADU635WA i z limitem w zależności od ofert (od 8 do 35 GB bodajże).
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
Dlaczego by nie przeszło, przecież p2p jest nielegalne, wie myślę że nie było by z tym problemu. jeszcze fajnie by było żeby limity zostały zdjęte np. od godziny 24.00 do 9.00 rano. 

-
- Stały użytkownik forum
No więc ludzie z orange błagam was pomyślcie choć trochę...
- wojteks
- *** Administrator ***
Od kiedy. P2p samo w sobie jest legalne (nawet oficjalne dystrybucje linuxa mozna tak zassać) natomiast większość treści nimi rozpowszechnianych nie jest legalna ale to inny problem.acprzemu pisze:przecież p2p jest nielegalne
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Czy ja wiem czy lepsze. Przy pierwszej opcji byście płakali że gdy jeden dzień nie korzystaliście z internetu przypadł wam limit, przy drugiej i trzeciej byście płakali, że za mały limit i wam w środku tego okresu już internet zwolnił.dawwdd pisze:lepsze rozwiązania limit dzienny / kilkudzienny / tygodniowy.
-
- Stały użytkownik forum
A czemu nie mogą zrobić tak jak w Plusie, nocą praktycznie internet odblokowany a tragedii nie ma i wszystko działa a nawet w dzień polepszyły się transfery.
- Digitall
luckd, to też nie jest zły pomysł - PlusGSM pomyślał. Chcesz coś dużego, distro Linuxa, czy nowe Visual Studio Express, cokolwiek... Zapodajesz na noc, a rano jest.. W dzień nie blokujesz sieci.
Aktualnie: bez limitu! [6Mbps ADSL] (((WiFi))) [Domowy LAN + (((WiFi)))]
-
bylo by ok,gdyby 3gb bylo na dzien a nie na miesiac
-
- Mistrz bezprzewodowy
mlody91 jeżeli chcesz mieć prędkość 1 kb/s przez 30 dni w miesiącu to pisz to operatora niech taki limit wprowadza.
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
Jedynym dobrym rozwiązywaniem jest jednak wprowadzenie zdjęcia limitu na no!! Takie jest moje zdanie, i już emeila napisałem do orange:P
-
- Mistrz bezprzewodowy
acprzemu ja na miejscu Orange bym to na miesiąc włączył. Jeżeli obciążenie w dzień byłoby mniejsze (mniej zapchana sieć i większa prędkość na jednego użytkownika) to bym to wprowadził. No chyba że Orange chce postawić kilka(dziesiąt) nadajników jeszcze a potem coś dodatkowo wymyślać.
My możemy tylko sugerować, bo i tak nie znamy sytuacji technicznej stacji bazowych, ich obciążenia, połączeń z centralą.
My możemy tylko sugerować, bo i tak nie znamy sytuacji technicznej stacji bazowych, ich obciążenia, połączeń z centralą.
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
ja bym proponował aby orange nękać telefonami i zasypywać emeilami z prośbą o nie tyle co zdjęcie limitu, a wstrzymanie go na noc tak jak to zrobiło Plus GSM. Myślę, że to by się udało.
PS.
ryba825 wątpię czy nie było by zapchane, ponieważ zaraz zaczęło się pobieranie, najgorzej by było w godzinach wieczornych, wiem jak to było kilka dni temu to masakra po prostu....może prędkość był 2 razy większa od limitowanej, a może nie.
PS.
ryba825 wątpię czy nie było by zapchane, ponieważ zaraz zaczęło się pobieranie, najgorzej by było w godzinach wieczornych, wiem jak to było kilka dni temu to masakra po prostu....może prędkość był 2 razy większa od limitowanej, a może nie.
-
- Mistrz bezprzewodowy
acprzemu nękanie i zasypywanie wiadomościami nie przyniesie efektu.
Wy zwykli użytkownicy widzicie to wszystko z jednej strony. Ja staram się przeanalizować obydwie strony i wyłowić z tego jakiś konsensus. Czy ktoś z was postawił się jako operator, który musi tak to wszystko obmyśleć, aby użytkownicy byli zadowoleni a on zarabiał?
[ Dodano: 2010-01-26, 23:09 ]
Myślmy realnie, ale w kierunku pesymistycznego. W maluchu są miejsca na 4 osoby a zmieści się 7 osób (kosztem komfortu). Jeden sektor CDMA może "unieść" 3 osoby po 1 Mbps, ale może też "unieść" 30 osób po 100 kbps.
Wy zwykli użytkownicy widzicie to wszystko z jednej strony. Ja staram się przeanalizować obydwie strony i wyłowić z tego jakiś konsensus. Czy ktoś z was postawił się jako operator, który musi tak to wszystko obmyśleć, aby użytkownicy byli zadowoleni a on zarabiał?
[ Dodano: 2010-01-26, 23:09 ]
Nie gdybajmy co by było gdyby... Play zapewniał 1 Mbps zapewne by miał więcej klientów. Co by było gdyby CP udostępnił testu wielu tysiącom osobom, pewnie by sieć padła.acprzemu pisze:może prędkość był 2 razy większa od limitowanej, a może nie.
Myślmy realnie, ale w kierunku pesymistycznego. W maluchu są miejsca na 4 osoby a zmieści się 7 osób (kosztem komfortu). Jeden sektor CDMA może "unieść" 3 osoby po 1 Mbps, ale może też "unieść" 30 osób po 100 kbps.
-
- Użytkownik forum
Ja też jestem za zdjęciem limitu na noc, nie musiałbym prosić się znajomym o pobieranie większych plików.Z taką polityka jak teraz to chyba tylko desperaci przedłuża umowy.
-
- Stały użytkownik forum
Kto by płakał to by płakał a dla przynajmniej 80 % ludzi to rozwiązanie było by lepsze.ryba825 pisze:Czy ja wiem czy lepsze. Przy pierwszej opcji byście płakali że gdy jeden dzień nie korzystaliście z internetu przypadł wam limit, przy drugiej i trzeciej byście płakali, że za mały limit i wam w środku tego okresu już internet zwolnił.dawwdd pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-27, 10:27 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-01-27, 10:26 przez dawwdd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Najlepiej żeby było bez limitu na normalne korzystanie czyli bez ściągania p2p torrentów i innych wynalazków (te niech sobie zablokują)...
Niestety 3gb limitu to trochę mało na dzisiejsze strony...
Aktualizacje legalnego softu ( antywira kilka razy dziennie ) poczta i www które teraz trochę waży i limit sie kończy bez ściągania filmów i tym podobnych:(
Niestety 3gb limitu to trochę mało na dzisiejsze strony...
Aktualizacje legalnego softu ( antywira kilka razy dziennie ) poczta i www które teraz trochę waży i limit sie kończy bez ściągania filmów i tym podobnych:(
- odyniec15
- Użytkownik forum
Miałem o tym nie pisać żeby panowie z Orange nie zauważyli, ale co mi tam, nie wytrzymam. Kilka dni temu skończył mi się limit i prędkość spadła, ale nie spadła tyle ile zazwyczaj po limicie gdzie normalnie pliki pobierałem ~10Kb/s, a teraz przy plikach i stronach mam ~30KB/s, dzięki czemu strony się w miarę szybko otwierają. Mam nadzieję że zostanie mi tak na stałe ![:]](./images/smilies/splash.gif)
Ba, jeszcze dodam że da się filmiki na YouTube oglądać. Jeśli Orange oficjalnie coś takiego wprowadziło, a nie jest to tylko u mnie jakiś błąd czy coś, to uważam że to bardzo dobry pomysł, bo przy takiej prędkości nie chce się ściągać jakiś dużych plików i zamulać łącza, a strony w miarę normalnie się przegląda
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Ba, jeszcze dodam że da się filmiki na YouTube oglądać. Jeśli Orange oficjalnie coś takiego wprowadziło, a nie jest to tylko u mnie jakiś błąd czy coś, to uważam że to bardzo dobry pomysł, bo przy takiej prędkości nie chce się ściągać jakiś dużych plików i zamulać łącza, a strony w miarę normalnie się przegląda

- acprzemu
- Stały użytkownik forum
U mnie nadal to samo ehh chciałbym żeby i u mnie taki błąd się pojawił 
Mam prośbę podeślij swój wynik ze speedtest.net

Mam prośbę podeślij swój wynik ze speedtest.net