Nie będzie działał.AERO2 pisze: Czy modem ZTE MF626 będzie działał w usłudze AERO2 ?
Aero2 - pytania do użytkowników - prędkość?
Moderator: Moderatorzy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Aero2 - pytania do użytkowników - prędkość?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Potrzebujesz UMTS 900 MHz - czyli nie.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
OK. Dziękuję.key pisze:Potrzebujesz UMTS 900 MHz - czyli nie.
Ostatnio jak przedłużałem umowę na Business Everywhere orangowski to testowałem 2 modemy. ZTE MF626 i jakiś biało-zielony HUAWEI z anteną zewnętrzną, wzięty z salonu Plusa na test.
Nie było żadnej różnicy w zasięgu, otwieraniu stron między jednym a drugim. Ta antena do jakiś badziew. Za to gdy włożyłem Blueconnect starter, to ZTE szybciej otwierał internet Ery.
A poza tym..
ZTE wykrył AERO2.
No ale skoro mówicie, że NIE - tzn., że pewnie nie da się połączyć przy próbie..
Mieszkam w Józefowie pod Warszawą.
A czy Taka Nokia 6151 900, 1800, 1900, WCDMA może mi posłużyć jako modem do AERO2 ? Właśnie ją wygrzebałem z kredensu
...
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Screenshot ? Nie mylisz przypadkiem 260 06 czyli Play na UMTS 2100?ZTE wykrył AERO2.
AERO2 pisze:A czy Taka Nokia 6151 900, 1800, 1900, WCDMA może
Nie. Ta nokia wspiera jedynie UMTS/WCDMA 2100.
-
Zrobię CtrPS w poniedziałek wieczorem, bo modem jest u ojca w pracy.
Sytuacja wyglądała tak, że 3G miałem tylko w Orange w Erze nie łapało 3G.. i podczas długiego grzebania w ustawieniach ZTE (w tym prostym i intuicyjnym niebieskim software-module obsługującym Blueconnect) i coś mi się przypomina, że na liście miałem też AERO2, nie wiedząc wtedy jeszcze co to w ogóle jest i że było przymglone tak jak PTC Polkomtel (czyli niedostępne).
[ Dodano: 2011-06-26, 00:23 ]
Prędkości rzędu 256-512 kbps także wymagają standardu UMTS 900 Mhz ?
..
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-06-26, 21:30 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Sytuacja wyglądała tak, że 3G miałem tylko w Orange w Erze nie łapało 3G.. i podczas długiego grzebania w ustawieniach ZTE (w tym prostym i intuicyjnym niebieskim software-module obsługującym Blueconnect) i coś mi się przypomina, że na liście miałem też AERO2, nie wiedząc wtedy jeszcze co to w ogóle jest i że było przymglone tak jak PTC Polkomtel (czyli niedostępne).
[ Dodano: 2011-06-26, 00:23 ]
No ale ja mam na myśli Ten "darmowy", 3-letni mobilny internet od AERO2.Pijo pisze:Nie. Ta nokia wspiera jedynie UMTS/WCDMA 2100.AERO2 pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Prędkości rzędu 256-512 kbps także wymagają standardu UMTS 900 Mhz ?
..
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-06-26, 21:30 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-06-26, 20:30 przez AERO2, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Tak, w takim standardzie aero2 ma swoją sieć, pomijam LTE2500 które dopiero raczkuje.AERO2 pisze:Prędkości rzędu 256-512 kbps także wymagają standardu UMTS 900 Mhz ?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
UMTS czy GSM?AERO2 pisze:ZTE wykrył AERO2.
Nie pomagam na PW.
-
e1752 bedzie dzialal? aero2 wykrywa mobile partner, nadajnik w legionowie. wyslalem wniosek z pytaniem kiedy zglosic sie po karte, ale poki co cisza.
-
- Stały użytkownik forum
A czy modem Huawei E173U-2 lub e173U będzie działał na aero2? Ewentualnie jakiś inny z wyjściem na antenę w cenie ok 150zł. możecie polecić.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ten na pewno będzie działał, ponieważ obsługuje UMTS na 900MHz.Gringo pisze:Huawei E173U-2
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Z tego co kiedyś tu ktoś pisał, to zależy z której sieci, bo mimo tego samego oznaczenia różne wersje się zdarzają.Gringo pisze:A czy modem Huawei E173U-2
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Mam pytanie odnośnie telefonu LG Swift 2X Optimus. W czasie przeszukiwania dostępnych sieci znajduje mi 26017 UMTS . Czy to jest Aero2 i czy ten model obsługuje częstotliwość UMTS 900 bo nigdzie w specyfikacjach nie jest jednoznacznie napisane. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez mały73, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak, to Aero2/CP internet http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_Network_Codemały73 pisze:Czy to jest Aero2
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez wojteks, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tak, to jest Aero2, a skoro znajduje to obsługuje raczej. Telefony, które nie obsługują szukają tylko w UMTS 2100 (i innych które obsługują np 850)
-
Proponuję zejść na ziemię i zwrócić uwagę na kilka faktów odnośnie tej usługi.
Przede wszystkim dostęp ten jest współdzielony, poszczególni klienci konkurują o zasoby. W tym przypadku sprawa jest jeszcze bardziej złożona, bo przecież z zasobów częstotliwościowych A2 korzystają już klienci CP. Nie wiem jak w takim przypadku interpretować zapis "Prędkość transmisji danych dla każdego Abonenta, jest na poziomie nie większym niż 256 kb/s". Przecież klienci komercyjni każdej sieci komórkowej w niektórych miejscach w szczycie nie mają osiągów rzędu 256 Kb/s. A co będzie tutaj z klientami drugiej kategorii?
Dodatkowo A2 w regulaminie ma zapis odnośnie terminali HSPA kategorii 10 (czytaj droższych). Ma to sens, bowiem w sieci HSPA+ urządzenia niższych kategorii mocno przeszkadzają tym wyższym. Nie wiem jak to będzie zrobione, ale nie zdziwię się, jeśli takie ograniczenie jest lub będzie technicznie zrealizowane. Podstawa w regulaminie już jest.
Proponuję uwzględnić te fakty zanim się wejdzie w tę usługę.
Przede wszystkim dostęp ten jest współdzielony, poszczególni klienci konkurują o zasoby. W tym przypadku sprawa jest jeszcze bardziej złożona, bo przecież z zasobów częstotliwościowych A2 korzystają już klienci CP. Nie wiem jak w takim przypadku interpretować zapis "Prędkość transmisji danych dla każdego Abonenta, jest na poziomie nie większym niż 256 kb/s". Przecież klienci komercyjni każdej sieci komórkowej w niektórych miejscach w szczycie nie mają osiągów rzędu 256 Kb/s. A co będzie tutaj z klientami drugiej kategorii?
Dodatkowo A2 w regulaminie ma zapis odnośnie terminali HSPA kategorii 10 (czytaj droższych). Ma to sens, bowiem w sieci HSPA+ urządzenia niższych kategorii mocno przeszkadzają tym wyższym. Nie wiem jak to będzie zrobione, ale nie zdziwię się, jeśli takie ograniczenie jest lub będzie technicznie zrealizowane. Podstawa w regulaminie już jest.
Proponuję uwzględnić te fakty zanim się wejdzie w tę usługę.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Testowałem internet CP dorzucony do jakiegoś megapakietu telewizji na modemie HSPA+ w kilku miejscach i prędkości w porównaniu do HSPA+ Orange/Plusa/Play/Ery są ogromne (powyżej 10Mbps bardzo często) zapewne z powodu absurdalnych cen internetu z CP (czyli raczej niskiego obciążenia nie ma, bo kto to pasmo wykorzysta mając nawet w nocy małe limity?).
-
- Stały użytkownik forum
Dzięki za szybką odpowiedź
. Więc tylko zdobyć kartę sim Aero2 i można smigać po necie. Tak myślałem że ten telefon obsługuje UMTS 900, choć w specyfikacjach nie jest to napisane, kiedy to będąc w mieście pod czas skanowania wyświetlił mi dwie dostępne sieci UMTS Play. Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez mały73, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nie wiem czy to jest konkretnie Twój telefon ale stronka rewelacyjna: http://www.gsmarena.com/lg_gt540_optimus-3081.php . Wyflaczone wszystko jak na dłonimały73 pisze: choć w specyfikacjach nie jest to napisane

-
- Stały użytkownik forum
Coś mi link nie działa i nie mogę przejść do tej strony ale z adresu wnioskuje że to jest lg gt540 a ja mam lg P990 
Już działa link . Na tej stronie znalazłem swój model i faktycznie obsługuje tą częstotliwość .

Już działa link . Na tej stronie znalazłem swój model i faktycznie obsługuje tą częstotliwość .
-
Kilka miejsc to za mało, aby wyciągać wnioski. Masztów nie stawia się dla kilku osób i jest tylko kwestią czasu, kiedy zostaną wypełnione. Tak jak to się stało np. w mojej miejscowości.Maciek764 pisze:Testowałem internet CP dorzucony do jakiegoś megapakietu telewizji na modemie HSPA+ w kilku miejscach i prędkości w porównaniu do HSPA+ Orange/Plusa/Play/Ery są ogromne (powyżej 10Mbps bardzo często) zapewne z powodu absurdalnych cen internetu z CP (czyli raczej niskiego obciążenia nie ma, bo kto to pasmo wykorzysta mając nawet w nocy małe limity?).
A co do cen to nie rozumiem, jak kupowałem dla siebie to cena była porównywalna np. z BC. Jeśli coś się zmieniło i te ceny obecnie odstają to zostaną zmienione, bo jeszcze raz powtórzę, że masztów UMTS nie stawia się hobbystycznie :-)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
mały73 w poprzednim linku kropka się skleiła dlatego nie działał. http://www.gsmarena.com/lg_optimus_2x-3598.php to chyba Twój.
-
Ma ktos juz sima od nich? Albo orientuje jaki jest termin realizacji? Znaczy od podania/wplaty do odbioru? Za miesiac konczy mi sie orange free i zastanawiam sie czy sie wyrobie z ta karta w tym czasie.
-
W odpowiedzi na mojego maila napisano mi, że termin odbioru karty SIM jest wyznaczany niezwłocznie po zaksięgowaniu wpłaty na ich koncie. Zwykle jest to następny dzień roboczy.marioking pisze:Albo orientuje jaki jest termin realizacji?
-
- Stały użytkownik forum
Tak to mój. Dzięki za linkaSundance_kid pisze:mały73 w poprzednim linku kropka się skleiła dlatego nie działał. http://www.gsmarena.com/lg_optimus_2x-3598.php to chyba Twój.

-
Mam pytanie odnośnie modemu PCMCIA/Express Card - czy jedyny modem obsługujący częstotliwość 900MHz to Sierra Wireless AirCard 503? Niestety ten sprzęt kosztuje potworne pieniądze... Rozumiem, że zostaje mi jedynie modem pod USB?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na Express Card to Option Express 441.