[Uwaga] Nowy Play Online na Kartę All Inclusive
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: [Uwaga] Nowy Play Online na Kartę All Inclusive
Tez mi w nocy 11 lyknelo wszystkie srodki z konta podstawowego, mimo ze mam od paru dni nocny transfer.
A to z nowa sesja to jest usankcjonowane regulaminowo? Bo co to do czorta za wypidowek ze mam jeszcze pilnowac czy sesje jest nawiazana w darmowym czasie. To oni maja prawidlowo rozliczac srodki. Mam tylko starter dwutygodniowy i jesli jak mam sie bawic w rozliczanie mb, czy mnie nie okantowali, czy sesje wlacze we wlasciwym czasie, to do bani z takim netem,.
A to z nowa sesja to jest usankcjonowane regulaminowo? Bo co to do czorta za wypidowek ze mam jeszcze pilnowac czy sesje jest nawiazana w darmowym czasie. To oni maja prawidlowo rozliczac srodki. Mam tylko starter dwutygodniowy i jesli jak mam sie bawic w rozliczanie mb, czy mnie nie okantowali, czy sesje wlacze we wlasciwym czasie, to do bani z takim netem,.
- compile
Poł . w abonamencie samo się rozłącza po północy i po 9.
-
Dokladnie tak. Powinno sam rozłącza po północy i po 9. A polsatu cytrowym internetu rozłącza się samo po północy. Ale niestety jest taka wady ze bardzo dlugo nie chce połaczyc ponownie i nawet cały noc. Cos nie jest w systemie.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Powracając do nocnego ściągania, sesje mi zrywa dokładnie po przetransferowaniu około 370MB, jest to strasznie irytujące problemu nie było dopóki nie doładowałem konta teraz już trzecia noc zrywa sesje. Co ciekawe poświeciłem sporo dziennego transferu i w dzień nie ma tego problemu nic nie zrywa i połączenie trwa od 9:03 do 00:15(sam muszę zretartowac sesje bo nie rozłącza) i zaczyna sie zrywanie co około 15 minut i 370MB...
-
No niestety winy u systemie playu. Jak miałem taryfę darmowy internet to jak pobierałem dane 44 MB to momoncie rozłaczać sie internet.
Reklamuj! Pamietaj napierw musi byc zarejestrowane dane osobowe.
Reklamuj! Pamietaj napierw musi byc zarejestrowane dane osobowe.
-
@ atento
U mnie sytuacja podobna.Mam ustawioną usługę Nocny transfer.
Po ściągnięciu 370 MB rozłącza się internet.
Zdarzyło mi się to trzykrotnie.Za każdym razem po ok. 40-60 minutach więc czas transmisji chyba nie gra tutaj roli.
Sesję rozpoczynałem około godz. 4.30.
W dzień nie ma żadnego problemu.
Ciekawe czy u innych użytkowników też jest taka blokada.
Edit:
Zauważyłem dzisiaj,że przekroczyłem 370 MB i nie rozłączyło mnie.Ściągnąłem dwa pliki po 350 MB.
Zdarzyło mi się to trzykrotnie.Za każdym razem po ok. 40-60 minutach więc czas transmisji chyba nie gra tutaj roli.
Edit:
Zauważyłem dzisiaj,że przekroczyłem 370 MB i nie rozłączyło mnie.Ściągnąłem dwa pliki po 350 MB.
-
- Początkujący użytkownik forum
Można wkońcu migrować z PLAY FRESH? Bo wywala mi błąd po wpisaniu *163#. Brak dostępnych taryf do migracji.
-
A ja pobirałem nawet do 600 mb i nie rozłaczał mi się. Mam karte nowy online.eddie pisze:@ atento
Edit:
-
Udało Ci się widacęj bo teraz sesję zamyka play po 1,9GB tak już od 3dni. Play powinien to naprawić, jest to irytujące jak i podpada pod nienależyte wykonanie usług, to tak jak by ktoś rozmawiał przez telefon i wiecznie mu rozlacza połączenie po 30minutach i nic by o tym nie było w regulaminie. Play wie o problemie i nic nie robi
dokladnie po 1.97GB własnie rozłączyło 

Kod: Zaznacz cały
PPP WARNING LCP down
PPP ERROR LCP down

Kod: Zaznacz cały
Online Time: 0 day(s) 01:15:45
Traffic Statistics
Received Sent
Bytes: 2102106302 34339871
Packets: 1466043 781132
System Up Time:
0 days 01:16:47
Online Time: 0 day(s) 00:00:00 Connecting...
Traffic Statistics
Received Sent
Bytes: 0 0
Packets: 0 0
System Up Time:
0 days 01:17:09

Ostatnio zmieniony 2011-07-20, 00:31 przez atento, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Play jest bardzo dziwnie. Sporo nie ma zapisane regulaminu i ma ocs ukryte problemy.
-
- Użytkownik forum
Przydał by się jakiś menadżer pobierania z zegarkiem i wyłączaniem systemu co by można zapuścić pobieranie po 00.15 i skończyć 8.45
Macie jakieś propozycje ?
Macie jakieś propozycje ?
janek
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Do wybudzenia oraz uśpienia systemu użyj programu "WakeUpOnStandBy"ejanek pisze:Macie jakieś propozycje ?
Do pobierania wystarczy dowolny manager pobierania, np. Free Download Manager, on także posiada opcję "Pobieraj tylko w godzinach: <tu zakres, np 00;10 do 8;45>".
-
Kupiłem dziś starter POnK 19, przeszedłem do Nowego Play Online i przy próbie aktywacji nocnego transferu wyskakuje "Usługa chwilowo niedostępna - spróbuj później". Co robić? Nie ukrywam że przeniosłem się do POnK tylko dla nocnego pobierania 

-
Teraz musisz poczekac do jutra.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Witaj w PLAY. Takie komunikaty są na porządku dziennym we wszystkich taryfach, nie tylko Play Online.Usługa chwilowo niedostępna - spróbuj później
-
mamy pól godziny po północy, a komunikat taki sam. Próbował ktoś dzis/wczoraj aktywować? zadziałało?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Koledzy wyżej źle się wyrazili trzeba poczekać około 24h.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Dziękuje. Właśnie aktywowałem, teraz tylko czekać na potwierdzenie 

-
A więc tak. Usługa już działa, ale transfer to max 130kb/s. Jeśli włączę wyższą prędkość (4Mb/s), to ta prędkość będzie działać także po północy na uruchomionym nocnym transferze?Tj. czy w nocy będzie "jakaś normalna prędkość pobierania", czy też prędkość na nocnym transferze będzie dalej taka sama?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nocny transfer również będzie działać z podwyższoną prędkością (oczywiście o ile sieć pozwoli) ale trzeba się liczyć z różnymi szopkami typu rozłączanie internetu po pobraniu określonej ilości danych.
-
- Stały użytkownik forum
To ja chciałbym zapytać użytkowników usługi zwiększającej prędkość. A w sumie to i wszystkich
Za dyche można zwiększyć do 4mega. Super tylko teraz pytanie czy to podnosi tylko download czy up też podskakuje do 4?
Karta z fresha ma up limitowany do 1 mega u mnie. Podobnie jak iplus i inne karty z plusa.
Swoją drogą to chyba nie do końca uczciwa praktyka. W iplusie ok jest napisane że więcej nie będzie ale na zwykłych kartach to powinni dawać tyle co stacja sieje...
Z tego co sprawdzałem to chyba tylko Orange limituje up na 5 mega.

Za dyche można zwiększyć do 4mega. Super tylko teraz pytanie czy to podnosi tylko download czy up też podskakuje do 4?
Karta z fresha ma up limitowany do 1 mega u mnie. Podobnie jak iplus i inne karty z plusa.
Swoją drogą to chyba nie do końca uczciwa praktyka. W iplusie ok jest napisane że więcej nie będzie ale na zwykłych kartach to powinni dawać tyle co stacja sieje...

Z tego co sprawdzałem to chyba tylko Orange limituje up na 5 mega.
- Pijo
Upload będzie na poziomie 512 Kbit.gebus12 pisze:o podnosi tylko download czy up też podskakuje do 4?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ograniczenie technologii HSPA - 5.76Mb/s. Ale więcej niż 2Mb/s uploadu w Orange nie miałem.Z tego co sprawdzałem to chyba tylko Orange limituje up na 5 mega.
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Witam.
Posiadam Nowy Play Online na kartę i powiem szczerze, że jest to oferta dla wytrwałych. Przynajmniej w moim przypadku. Uruchomiłem dwa tygodnie temu usługi wyższa prędkość i nocny transfer.
Na początku testów było wszystko ok, prędkość pobierania była zadowalająca, nic nie rozłączało, mogłem ściągnąć jednocześnie nawet 1,5 GB (nie wiem czy więcej by się dało, ale pewnie tak).
Ale od 6 dni użytkowanie tego Internetu bardziej stało się udręką. Można z niego skorzystać w godzinach od 9 do 18-19. Potem to już kwestia szczęścia. A w weekendy problem pojawia się przez cały dzień. Co ciekawe, w pewnych momentach, modem nie tylko nie potrafi się połączyć z siecią (migająca niebieska dioda), ale też wcale nie może zarejestrować się do sieci (migająca podwójnie zielona dioda).
W związku z tym, że pracuję, to tak naprawdę przy dobrych wiatrach mogę skorzystać z tego Internetu przez godzinkę, może trochę więcej.
Nie bardzo wiem, co zrobić (jeśli coś się w ogóle da), żeby skorzystać z pełni usług Play.
Posiadam Nowy Play Online na kartę i powiem szczerze, że jest to oferta dla wytrwałych. Przynajmniej w moim przypadku. Uruchomiłem dwa tygodnie temu usługi wyższa prędkość i nocny transfer.
Na początku testów było wszystko ok, prędkość pobierania była zadowalająca, nic nie rozłączało, mogłem ściągnąć jednocześnie nawet 1,5 GB (nie wiem czy więcej by się dało, ale pewnie tak).
Ale od 6 dni użytkowanie tego Internetu bardziej stało się udręką. Można z niego skorzystać w godzinach od 9 do 18-19. Potem to już kwestia szczęścia. A w weekendy problem pojawia się przez cały dzień. Co ciekawe, w pewnych momentach, modem nie tylko nie potrafi się połączyć z siecią (migająca niebieska dioda), ale też wcale nie może zarejestrować się do sieci (migająca podwójnie zielona dioda).
W związku z tym, że pracuję, to tak naprawdę przy dobrych wiatrach mogę skorzystać z tego Internetu przez godzinkę, może trochę więcej.
Nie bardzo wiem, co zrobić (jeśli coś się w ogóle da), żeby skorzystać z pełni usług Play.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jaki masz poziom sygnału jak jesteś zalogowany i połączony z 3G? Podaj wyniki w dBm np. z programu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>Yanusz pisze:Nie bardzo wiem, co zrobić
Nie pomagam na PW!
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
-103dBm, 16% CSQ5wojteks pisze: Jaki masz poziom sygnału jak jesteś zalogowany i połączony z 3G? Podaj wyniki w dBm np. z programu »Top NetInfo«
Średnio, bo czasami jest nieco mniej, czasami więcej, a w nocy, osiąga nawet 25-30%
Ale nie wiem, czy to kwestia zasięgu, bo wcześniej przez 1,5 tygodnia na tym samym zasięgu Play działał bez zarzutu. Po prostu chyba BTS nie wyrabia.
Dobrze, że nie zakupiłem od razu abonamentu.
-
Ale z takim sygnałem nie licz na nic więcej. Z mocniejszym pomimo obciążenia prędkości byłyby wyższe. Mam tak samo, jak odłączę antenęYanusz pisze:-103dBm, 16% CSQ5
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Ale mi nie chodzi o prędkości. Jak dla mnie to mogłoby być non stop 512 Kb/s. Chodzi o problemy z zalogowaniem do sieci. Czy odległość od BTSa i w związku z tym zasięg ma na to wpływ? Że osoby mieszkające bliżej BTS-a i mające lepszy zasięg są uprzywilejowane i mają pierwszeństwo łączenia do sieci, niż osoby mieszkające dalej?
- wojteks
- *** Administrator ***
Mniej więcej tak właśnie jest, Node B odrzuca (nie pozwala się zalogować) przy dużym obciążeniu najsłabszym/najdalszym terminalom.Yanusz pisze:osoby mieszkające bliżej BTS-a i mające lepszy zasięg są uprzywilejowane i mają pierwszeństwo łączenia do sieci,
Nie pomagam na PW!
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Czyli rozumiem, że tylko dobra antena kierunkowa wyeliminowałaby ten problem?
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA