A interesuje Cie jakis konkretny region?emulator pisze:Czy ma ktos moze bardziej aktualna mape zasiegu?
Moge Ci pomoc w zakresie Netii
Moderator: Moderatorzy
A interesuje Cie jakis konkretny region?emulator pisze:Czy ma ktos moze bardziej aktualna mape zasiegu?
A w Górze Kalwarii, Karczewie lub Sobienie Jeziory woj mazowieckie te okolice?dacula pisze: A interesuje Cie jakis konkretny region?
Moge Ci pomoc w zakresie Netii
Witam w poniedzialek Ci napisze jak to wyglada, czy jestes w zasiegu jakis BS Netii, a jakie jest duze miasto obok to moze bede kojarzyl jakas BS?marus81 pisze:A w Górze Kalwarii, Karczewie lub Sobienie Jeziory woj mazowieckie te okolice?
Do Otwocka mam jakieś 20 km (kierunek południe)dacula pisze: a jakie jest duze miasto obok to moze bede kojarzyl jakas BS?
napisz mi adres na pw to Ci napisze w sprawie dosteponosci uslugitom_kas pisze:dowiem sie wiecej na infolinii netii pozdro
Odopwiedz udzielilem Ci na PW. Taka informacja tez dla innych. Infolinia Netii nie jest wyrocznia i raczej nie warto sie sugerowac wyrokami ferowanymi przez jej pracownika w sprawie dostepnosci uslugi Wimax. Tak naprawde tylko pomiar wykonany na miejscu moze dac 100% odpowiedz.ptack pisze:Elo,
Wie ktoś (np. dakula ^^), czy w Dębicy (podkarpacie 39-200) są dostępne usługi Netii WiMAX? Interesuje mnie dokładnie 1Mb(jeśli ktoś ma, to będę wdzięczny za opinię).
Na razie jestem zmieszany, bo przez telefon mówili, że tak, a w mailu napisali mi, że nie.
Pozdrawiam
slimak pisze:piszecie ze nadajnik jest w piasecznie czyli w moim miescie powiedzcie mi czy sa jakies szanse w takim razie aby sprzet byl w calosci w pokoju? Bez montazu anteny na dachu budynku jednorodzinnego? Drugie pytanie to jak wyglada kwestia promocji na ta usluge widze ze telefon jest na sile wciskany a on do niczego nie jest mi potrzeny czy mozna zrezygnowac z niego a koszt instalacji miec na rozsadnym poziomie?
faridrox pisze:Od dzis mam wimaxa i oto moje wrazenia.
Nadajnik jest odemnie o jakies 16.5 km (chyba najwieksza mozliwa odległosc przy widocznosci xD)
Pingi w grach pomiedzy 80 a 100, najczesciej 90
mam 2 mb i chodzi bardzo franie. Jezeli ktos ma jakies pytania to z checia odpowiem.
BTW jesli nie ma widocznosci to max odległosc to jakies 5 km - jesli jest wiecej to zapomnijcie.
Czy mógłbyś podzielić sie swoim doświadczeniem? Mieszkam kilka kilometrów na północ od Krakowa, a jak sie domyślam najbliższy i jedyny w tych okolicach nadajnik jest w Wieliczce (to jakieś 25 km), ale widzę go z okien. Czy jest szansa na zasięg?dacula pisze:Nie bede z Toba polemizowal, ale moje doswiadcznie z WiMaxem dziennie pokazuje mi zupelnie inne reguly, ale niewazne.