Internet w Niemczech
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Internet w Niemczech
Witam:) moj chlopak pracowal w niemczech mial tam karte sim medion i byl w sieci e-plus. Mail roczna przerwe i teraz znow ta wrocil ale internet sila rzeczy juz nie dziala. Dzwonil do jakiejs konsultantki polskiej ktora powiedziala ze wystarczy doladowac karte tak jak zawsze a internet bedzie dzialal jednak tak sie nie stalo. Teraz sie okazuje ze musi zmienic jakis tam pakiet ale zeby ta pani przyjechala i to zrobila to musi jej zaplacic 20e...;/ a po niemiecku sie nie dogada zeby aktywowac ten pakiet przez telefon;/ czy jest ktos kto mial podobna sytuacje, kto wie jak ten pakiet samemu aktywowac lub sprawic zeby internet znow dzialal? Bo karta jest doladowana jak zawsze za 15e, kase zabralo a internat nie laczy;/ Prosze o pomoc
martynapie
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Szukasz w pracy kogos kto mowi po niemiecku (nie powinno byc problemu), prosisz go zeby zadzwonil pod 1155 z tej karty i przebil sie przez menu wybierajac odpowiedni pakiet. W najgorszym wypadku mozna poprosic jakiegos mlodociana na ulicy.
Nie pomagam na PW.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Mistrzu, a kody USSD już nie działają?key pisze:prosisz go zeby zadzwonil pod 1155
Status usługi: *123#połącz.
Aktywacja usługi *121*004#połącz.
Można też, przez jakiś darmowy hot spot, zalogować się do swojego konta i włączyć usługę.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
USSD juz dawno nie dziala "pewnie". A od momentu gdy zmienili strukture pakietow nie masz pewnosci co zamawiasz.greenfrog pisze:Mistrzu, a kody USSD już nie działają?
Starbucks, McDgreenfrog pisze:jakiś darmowy hot spot,
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Chciałam usunąć wypowiedź ale nie wiem jak.
Ostatnio zmieniony 2012-09-23, 15:49 przez Aleksis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
8141 jest nieaktualny, tzn. 8141 zamawia pakiet 60 minut z EU za 5€. Chyba nie do konca to o co chodzilo?
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Specjalnie przed chwilą zrezygnowałam z Internet XL po to żeby się przekonać jak się buchuje i teraz nie mogę zabuchować.Być może jest tak że w tym samym dniu co się zrezygnowało nie można zabuchować więc muszę odczekać do jutra, w każdym razie jak tylko będę wiedziała to natychmiast napiszę dokładny kod.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nowy pakiet bedziesz mogl zalaczyc, po tym, jak stary sie skonczy. Podawanie kombinacji nie ma sensu, w tej chwili manu jest dynamiczne - zmienia sie w zaleznosci co masz aktywne.
Nie pomagam na PW.
-
Witam wszystkich! Przychodze do was po radę, otóż mój znajomy wyjechał do niemiec do miejscowości Eppstein i nie wiem jaką sieć mógłbym mu doradzić, ponieważ nie ma połączenia i sam nie jest w stanie tego sprawdzić. Polecacie jakieś sieci w których obecnie połączenie tam na miejscu jest bezproblemowe i korzystnie cenowo? Jesli chodzi o internet w vodafonie ten za 30 E na miesiąc to wiaże się to z jakąś umową? Z góry dziękuje za pomoc! 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Czyżby koleżka nie miał polskiej komórki, aby sprawdzić dostępność sieci?geezer_krk pisze:ponieważ nie ma połączenia i sam nie jest w stanie tego sprawdzić
-
Nie chodzi o dostępność sieci, tylko o jakies korzystne oferty tam na miejscu, po za tym zeby sprawdzic dostepnosc wszystkich sieci trzeba miec karty sim czy sie myle ?greenfrog pisze:Czyżby koleżka nie miał polskiej komórki, aby sprawdzić dostępność sieci?

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-09-30, 12:48 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-09-30, 11:48 przez geezer_krk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Włączasz w telefonie z polską kartą SIM, ręczny wybór sieci i ci wyskoczy jakie sieci są dostępne w danej lokalizacji. O to chodziło. Jak będzie działać w praktyce dany operator to już inna sprawa (trzeba mieć kartę operatora).
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Moge podjechac, ale pokrywasz wszystkie koszty. Mysle ze w osmiu stowkach sie zmiescisz.geezer_krk pisze:tylko o jakies korzystne oferty tam na miejscu

A tak calkiem na powaznie - chyba nie oczekujesz, ze ktos tu bedzie mial wiadomosci na temat pokrycia sieci w kazdej miejscowosci na swiecie?
BTTT - bedac na miejscu sam sprawdzisz ktora z czterech sieci jest dostepna - e+, o2, Vodafone, Telekom, potem jak juz bedziesz mial pewnosc czego chcesz, mozemy pomoc znalezc najlepsza oferte.
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Nozyczkami cialem i dziala jak ta lala, tylko odrysowalem od tej mini i juz.lolek12 pisze:Telefon akurat mam Nokie Lumie 610 ale ona obsłyguje tylko karty mikro sim wiec raczej ta z aldika mi nie wejdzie do fona i jestem zmuszony kupić modem
-
Witam, od niedawna pracuje w Niemczech i do tej pory korzystałem z internetu od o2 i byłem bardzo zadowolony. Niestety musiałem się przeprowadzić i w miejscowości w której teraz mieszkam o2 ma bardzo słaby sygnał. Wg ich mapki nie polecają w ogóle zakładać tam takiego internetu w praktyce internet działa na GPRS i jest bardzo niestabilny. Mam następujące pytania:
1. Czy można wymienić styk na lepszy żeby internet lepiej odbierał? Obecnie korzystam z ZTE MF 190 HSUPA Prepaid USB Stick
2. Jeśli nie, to jaką ofertę polecacie w T-Mobile bo z tego co sie orientowałem to oni w tych okolicach mają najlepszy zasięg. Prędkość żeby dało się rozmawiać przez skype, transfer 5-7 gb, najlepiej bez umowy lub na 12 miesiecy.
Miejscowość, w której obecnie mieszkam to Malchen, Seeheim-Jugenheim
Z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam,
Piotr.
1. Czy można wymienić styk na lepszy żeby internet lepiej odbierał? Obecnie korzystam z ZTE MF 190 HSUPA Prepaid USB Stick
2. Jeśli nie, to jaką ofertę polecacie w T-Mobile bo z tego co sie orientowałem to oni w tych okolicach mają najlepszy zasięg. Prędkość żeby dało się rozmawiać przez skype, transfer 5-7 gb, najlepiej bez umowy lub na 12 miesiecy.
Miejscowość, w której obecnie mieszkam to Malchen, Seeheim-Jugenheim
Z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam,
Piotr.
-
Internet bezprzewodowy w niemczech NOWY
Witam serdecznie;
jestem w niemczech na dłużej i czaszkuje jak by tu ogarnąć neta, czytałem kilka postów, znalazłem mapy zasięgu, oferty niemieckich predajdów itd, ale wciąż nie jestem pewnien, mieszkam na strasznym ciach gdzie mało co działa, adres to:
Am ruhmut 53
53881 Euskirchen
W saturnie gadałem z polakiem odnośnie o2, sprawdził że to tam nie chodzi, podobno jest jakaś nietypowa sieć http://www.congstar.de/ która może mieć tam zasięg ale nie wiem. Rozwarzam vodafone i tmobile, ale generalnie chciałbym, żeby ktos naprawdę ogarniety sprawdził jeszcze te mapy zasięgu sięci i stwierdził czy to ruszy w ogóle, to te mapki;
http://www.vodafone.de/privat/hilfe-sup ... ckung.html?
http://www.t-mobile.de/funkversorgung/inland
Więc prosiłbym ladnie to dane która sieć mogła by u mnie chodzić no i oczywiście jakie taryfy, w miarę rozsądku, z góry dziękuję.
Nie tolerujemy takiej pisowni na forum.
jestem w niemczech na dłużej i czaszkuje jak by tu ogarnąć neta, czytałem kilka postów, znalazłem mapy zasięgu, oferty niemieckich predajdów itd, ale wciąż nie jestem pewnien, mieszkam na strasznym ciach gdzie mało co działa, adres to:
Am ruhmut 53
53881 Euskirchen
W saturnie gadałem z polakiem odnośnie o2, sprawdził że to tam nie chodzi, podobno jest jakaś nietypowa sieć http://www.congstar.de/ która może mieć tam zasięg ale nie wiem. Rozwarzam vodafone i tmobile, ale generalnie chciałbym, żeby ktos naprawdę ogarniety sprawdził jeszcze te mapy zasięgu sięci i stwierdził czy to ruszy w ogóle, to te mapki;
http://www.vodafone.de/privat/hilfe-sup ... ckung.html?
http://www.t-mobile.de/funkversorgung/inland
Więc prosiłbym ladnie to dane która sieć mogła by u mnie chodzić no i oczywiście jakie taryfy, w miarę rozsądku, z góry dziękuję.
Nie tolerujemy takiej pisowni na forum.
Ostatnio zmieniony 2012-10-16, 19:17 przez Gallahad, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Włóż do telefonu z 3G kartę polskiej sieci, wyszukaj dostępne sieci ręcznie i podaj jakie sieci widać.
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Congstar pracuje w sieci tmobile. Mapki zapomnij, to pobozne zyczenia ISP.
Nie pomagam na PW.
-
Możesz jaśniej ??wojteks pisze:Włóż do telefonu z 3G kartę polskiej sieci, wyszukaj dostępne sieci ręcznie i podaj jakie sieci widać.
- wojteks
- *** Administrator ***
-
No bo nie wiem jak tego dokonać ;dwojteks pisze:Ale co jaśniej?Gallahad pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2012-10-16, 21:10 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-10-16, 20:10 przez Gallahad, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli masz telefon 3G (z UMTS, inna nazwa to WCDMA) to gdzieś w menu masz opcję wyszukiwania dostępnych sieci, wejdź tam, wyszukaj dostępne sieci ręcznie i podaj jakie widać.Gallahad pisze:No bo nie wiem jak tego dokonać
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W związku z rozwojem wiki i działami dotyczącymi dostępu do internetu komórkowego w danym kraju wątek nowy został scalony z wątkiem głównym/pierwotnym.
-
Witam,wojteks pisze:Jeżeli masz telefon 3G (z UMTS, inna nazwa to WCDMA) to gdzieś w menu masz opcję wyszukiwania dostępnych sieci, wejdź tam, wyszukaj dostępne sieci ręcznie i podaj jakie widać.
znalazem nastepujace sieci:
vodafone e-plus, telekom, o2 ktore podobno nier lapalo na mapie zasiegu, wiec pomozecie mi cos wybrac ? Oraz nastepujaca sprawa to w jaki sposob przeprowadzic konfiguracje, 3ba zadzwonic z karty ktora pojdzie w modem i aktywowac na niej dany pakiet neta czy/ oraz 3ba cos konfigurowac w punkcjie dostepu / polaczenia w panelu sterowania ?
Z gory dzieki za info.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-10-18, 17:20 ]
Ostatnio zmieniony 2012-10-18, 16:20 przez Gallahad, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z tanich: Aldi (O2), Lidl (E+), Congstar (tmobile).Gallahad pisze:wiec pomozecie mi cos wybrac
To ze odbierasz jest ok, masz tez zasieg 3G?
Musisz aktywowac pakiet na karcie + odpowiednio skonfigurowac soft.Gallahad pisze:Oraz nastepujaca sprawa to w jaki sposob przeprowadzic konfiguracje
PS:
Pisz po polsku.Gallahad pisze:3ba
Nie pomagam na PW.
-
ok ok dzieki,key pisze:Musisz aktywowac pakiet na karcie + odpowiednio skonfigurowac soft.
no więc, prosiłbym o jakieś konkrety, słabo stoje z niemieckim, a chciałbym aby ktoś doradził mi taryfy / linki itd, ponadto, podobno działa u mnie blau,\ internert się dowiedziałem od ziomka, w razie gdybym kupił kartę i aktywował neta możecie mi pomóc z konfiguracją ?
z góry dzięki.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-10-19, 17:34 ]
Ostatnio zmieniony 2012-10-19, 16:34 przez Gallahad, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Blau = E+
Masz do wyboru 4 sieci, cala reszta to reselerzy.
Masz do wyboru 4 sieci, cala reszta to reselerzy.
Nie pomagam na PW.
-
mobilny internet w Niemczech
Witam. Key bardzo prosze o pomoc sprawa pilna.Jestem w Niemczech i mam problem z doladowaniem internetu mobilnego TCHIBO,ktory zakupilam i zarejestrowalam 04.08.12 do 15.09 internet mi hulał bo byl doladowany kupilam go za 20€. teraz juz sama musialam doladowac konto(zrobilam to przez fona) i w ciagu tygodnia doladowalam juz 3 razy po 15€ a sieci o2, i za 1 dzien pobiera mi oplate prawie 3 € ,nie wiem jak mam doladowac zebym miala na 30 dni,problemem jest to ze nie bardzo rozumiem niemiecki
wiec zwracam sie o pomoc za ktora z gory dziekuje .

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie masz uruchomionego pakietu - placisz dzien za dzien.
Musisz sie zalogowac tu: https://mobilfunk.tchibo.de/mein-tchibo-mobil i zalaczyc interesujaca cie opcje
Musisz sie zalogowac tu: https://mobilfunk.tchibo.de/mein-tchibo-mobil i zalaczyc interesujaca cie opcje
Nie pomagam na PW.
-
internet mobilny w Niemczech
sorry key mimo ze zalogowalam sie na swoje konto w Tchibo nadal nie wiem gdzie mam pozmieniac ustawienia zebym miala neta na 30 dni