Wyłącz kasperskiego lub twój firewall.kisiel pisze:Chciałem dzisiaj podpiąć bezprzewodowo Laptoko, a tu lipa gdy jestem w ustawieniach routera w ogóle nie wyświetla się zakładka Wirresless setting ( setup)
Orange Freedom PRO - CDMA - problemy techniczne
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: Orange Freedom PRO - CDMA - problemy techniczne
-
- Początkujący użytkownik forum
wireless seting
Hej
Dzięki wyłączenie firewall pomogło.
Pozdrawiam
Dzięki wyłączenie firewall pomogło.
Pozdrawiam
-
Hej !
Mam problem z internetem z orange freedom pro
W dzień mam transfer około 10 kb/s, a po północy 50-60 kb/s
W czym może tkwić problem? Czemu nie mam szybszego transferu?
Widocznie dużo ludzi siedzi w tych godzinach na necieRav432 pisze:Hej !

-
- Stały użytkownik forum
Pytanie zasadnicze: czy ci którzy piszą takie rzeczy jak powyżej (i bardzo podobne) czytają to forum?Piastus pisze:ylko 3GB??? nie mozliwe nie raz sciagalem rzeczy i nie miescilem sie nawet w 6GB, gdzies przeczytalem ze limit jest 12GB ale nie wiem jak jest
-
dziekionimusza666 pisze:Widocznie dużo ludzi siedzi w tych godzinach na necie
ale czemu jesli juz zaczyna chodzic lepiej to nie chodzi z prędkoscią np. 100 kb/s?
[ Dodano: 2009-09-12, 19:25 ]
dziekionimusza666 pisze:Widocznie dużo ludzi siedzi w tych godzinach na necie
ale czemu jesli juz zaczyna chodzic lepiej to nie chodzi z prędkoscią np. 100 kb/s ?
A czemu w miesiącu próbnym osiągałem prawie 2mega a teraz rzadko osiągam 200Kb/sRav432 pisze:ale czemu jesli juz zaczyna chodzic lepiej to nie chodzi z prędkoscią np. 100 kb/s?

-
tez mam dookoła lasonimusza666 pisze:A czemu w miesiącu próbnym osiągałem prawie 2mega a teraz rzadko osiągam 200Kb/s Ja mam do BTS 16km.las dookoła i antenę na dachu, też bym wolał kabel bez limitu-ale lepszy rydz niż nic(EDGE)
do bts tez nie mam blisko
wiec czemu tobie chodzi tak szybko?
Nie wiem, może BTS mniej obciążony? mam zresztą w okolicy 3 BTS i ten na który mam skierowaną antenę po drodze ma więcej przeszkód i miasto , a jednak mam lepsze osiągi.A czy Ty masz antenę zewnętrzną? podaj wartości z menadżera Axssestel-Stan.
-
mniejwiecej po -90 tego i tego
mam router w domu, nie mam anteny zewnętrznej
Czyli już znasz przyczynęRav432 pisze:mniejwiecej po -90 tego i tego

-
- Stały użytkownik forum
czyli co jesli nacisnełem kilka razy reset to nowe urządzenie bo właśnie zauważyłem że net porządnie zwolnił...... kilka razy przez parę sekund... kolega możne i ekspert ale to przepis na wycieczkę po nowe urządzenie do salonu a kolegę z problemem zapraszam na gg to poprowadzę krok po kroku może modem się odezwie no chyba ze było...kilka razy...RESET to
Ostatnio zmieniony 2009-09-18, 14:03 przez dawwdd, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Naciskanie resetu nie ma nic do tego. Jeżeli po iluś tam resetach dało się skonfigurować i działa prawidłowo to OK. Co do spowolnienia to pewnie limit Cię złapał a o limicie dyskutujemy w innym temacie http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=19195dawwdd pisze:czyli co jesli nacisnełem kilka razy reset to nowe urządzenie bo właśnie zauważyłem że net pożadnie zwolnił.
Nie pomagam na PW!
-
Mam taki problem wziąłem freedom pro na próbe. I chyba dostałem limit bo chodzi teraz 7 kb/s. Problem w tym że go nie przekroczyłem, netmeter miałem cały czas zainstalowany i włączony i pobrałem dopiero 1 gb. Czytałem gdzieś że po przekroczeniu limitu wysyłają sms ale ja w Axess menager nie widze takiej funkcji?
Ostatnio zmieniony 2009-09-18, 14:15 przez premium, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Orange limituje te osoby co pobierają lub efektywnie zapychają łącze osoby co mało korzystały z internetu wcale nie zostały zlimitowane orange suxx... 

-
- Stały użytkownik forum
Chcę podłączyć telefon n80 do internetu za pomocą wlan . Jak to zrobić ? Jak włączyć wi-fi w modemie ?
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2009-09-22, 10:38 ]
Poprawa ortografii, ma tym forum piszemy po polsku!
Zapomniałem dodać że mam modem Axess MV400 . System operacyjny Windows xp . Myślę że trzeba w ustawieniach ( 192.168.0.1 )modemu coś ustawić . Tylko co ?
[ Dodano: 2009-09-22, 22:08 ]
??
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2009-09-22, 10:38 ]
Poprawa ortografii, ma tym forum piszemy po polsku!
Zapomniałem dodać że mam modem Axess MV400 . System operacyjny Windows xp . Myślę że trzeba w ustawieniach ( 192.168.0.1 )modemu coś ustawić . Tylko co ?
[ Dodano: 2009-09-22, 22:08 ]
??
Ostatnio zmieniony 2009-09-22, 09:37 przez droga77, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
A instrukcję widziałeś?
Wchodzisz w ten adres co podałeś, dajesz login i hasło 'admin' potem zakładka Wirellless, a tam zaznaczasz "Wirelles on" restartujesz modem z poziomu przeglądarki i masz. Wszystko jest w instrukcji....
Wchodzisz w ten adres co podałeś, dajesz login i hasło 'admin' potem zakładka Wirellless, a tam zaznaczasz "Wirelles on" restartujesz modem z poziomu przeglądarki i masz. Wszystko jest w instrukcji....
www.speedfight.com.pl
Strona poświęcona skuterowi Peugeot Speedfight
Strona poświęcona skuterowi Peugeot Speedfight
-
- Stały użytkownik forum
A jak mam zrestartować modem z poziomu przeglądarki ?
[ Dodano: 2009-09-22, 23:11 ]
Działa wi-fi . Trzeba było zrobić tak http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=16398
[ Dodano: 2009-09-22, 23:11 ]
Działa wi-fi . Trzeba było zrobić tak http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=16398
Przepraszam za błędy
-
Czy Axesstel Manager może podłączyć się do MV410R jeśli są w różnych podsieciach
np. przez wymuszenie podania adresu IP pod jaki ma wysyłać zapytania?
np. przez wymuszenie podania adresu IP pod jaki ma wysyłać zapytania?
-
- Użytkownik forum
Nie wiem czy temat odpowiedni ale chyba warto napisać. Miałem CDMA na próbę, czyli 30 dni, koniec miesiąca mijał 14 września, 11-go byłem w salonie oddać sprzęt, rozwiązałem umowę, potwierdzenie rozwiązania dostałem na piśmie i luz. Pare dni potem dziwiłem się czemu znów mi przekazali 20zł na telefon na konto promocyjne, ale jak w piątek dostałem fakturę do zapłaty za kolejny miesiąc to myślałem, że wyjde z siebie. Panienka spod *100 oznajmiła, że umowa nadal trwa i że nic nie ma o rozwiązaniu umowy, w salonie nie potrafili tego wyjaśnić, dziś jadę do salonu osobiście, mam tylko nadzieję, że będzie tam jak najwięcej klientów aby się przekonali jacy niekompetentni pracują w salonach wielkiej firmy.
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-09-28, 15:39 ]
Kolego nie obrażamy nikogo.
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-09-28, 15:39 ]
Kolego nie obrażamy nikogo.

Ostatnio zmieniony 2009-09-28, 14:38 przez mudol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
mudol, masz dokument zerwania umowy? Potwierdzenie wypowiedzenia?
-
- Użytkownik forum
Taa, wszystko mam, byłem, ochrzaniłem, obiecali, że w ciągu 24h usługa będzie wyłączona, dziś dzwonię o 17.00 sprawdzam czy wyłączyli, jak nie to znów tam jadę, tym razem będę głośniejszy:D Wczoraj akurat trafiłem na pełny salon klientów:)
-
- Guru bezprzewodowy
Dziwne, ja załatwiałem dwie dezaktywacje w ciągu miesiąca i wszystko poszło bezproblemowo. Jedna z nich to było Optimum na próbę. Oprócz potwierdzenia z salonu przysłali mi jeszcze pocztą potwierdzenie wyłączenia numeru.mudol pisze:Taa, wszystko mam, byłem, ochrzaniłem, obiecali, że w ciągu 24h usługa będzie wyłączona, dziś dzwonię o 17.00 sprawdzam czy wyłączyli, jak nie to znów tam jadę, tym razem będę głośniejszy:D
- KoD997
- Stały użytkownik forum
I znowu ten beznadziejny net daje mi się we znaki... co chwila się rozłącza
10-15 min i diody Signal i Connect gasną. Co mogę na to poradzić? Może wymienić modem?

- Matrix
Od godziny 10tej mam taki sam problemKoD997 pisze:co chwila się rozłącza10-15 min i diody Signal i Connect gasną.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-10-03, 11:46 ]
Poprawa cytatu.
Ostatnio zmieniony 2009-10-03, 10:45 przez Matrix, łącznie zmieniany 2 razy.
U mnie jest wszystko ok' - pewnie macie kłopoty z BTS
Pozdrawiam.

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Problemy z WiFi...
Witam, udało mi się skonfigurować modem tak, że wifi się włączyło, laptop go wykrywa, ale jak wezmę połącz z siecią i mam wpisać hasło to mi się nie chce połączyć...wpisuje hasło jakie ustawiłem i nie chce się połączyć bo wywala problam...o co chodzi z tym i jak to rozwiązać?
[ Dodano: 2009-10-11, 15:28 ]
Już sobie poradziłem ze wszystkim...
[ Dodano: 2009-10-11, 15:28 ]
Już sobie poradziłem ze wszystkim...
-
Witam mam pytanie jestem od niedawna w posiadaniu OFPro no i wszystko łanie zainstalowane w ustawieniach routera odpalilem wifi i jest ok. Ale problem wygląda tak ze lubię sobie pograć w gry online no i od momentu odpalenia routera i kompa odpalam grę i po godzinie (z zegarkiem w ręku) dostaje disconnect , tak jakby na sekundę sygnał zanikł po czym wszystko automatycznie wraca do normy. Po upływie godziny to samo, pierwsze co zrobiłem to przeskanowałem kompa antispyware i antiwirusem i nic. Odwiedziłem również kumpla z laptopem i na jego połączeniu nic się nie działo więc wniosek jest jeden coś nie tak z moim routerem. Żadnych zmian w ustawieniach nie robiłem wszystko jest tak jak powinno a to cogodzinne dc zaczyna mnie dobijać. Może ktoś podpowie co może być nie tak. Dodam że zasieg dobry net ok , wszystko było by fajnie gdyby nie to co sie dzieje.
Proszę o radę.
Dzięki.
Proszę o radę.
Dzięki.
Masz to tylko na wi-fi? próbowałeś grać po kablu RJ ? Ja od stycznia przeważnie używałem CDMA po wi-fi też grywam w sieci,czasami zdarzały się rozłączenia ale nigdy jak mówisz z'' zegarkiem w ręku''
Wczoraj ''padło'' mi wi-fi już myślałem że może popsuła się karta-gdyż parę dni wcześniej padła mi dokładnie taka sama karta na drugim kompie (Asus WL 130N)którą wymienili mi na nową-a dziś już net działa normalnie po wi-fi???Nie wiem czym zostało to spowodowane?

-
Jade na wi-fi bo router stoi w miejscu gdzie jest dobry zasięg, u kumpla jak testowałem to tez przez wi-fi się łączyłem i wszystko grało. A u mnie co godzinę zrywa na sek. połączenie a to wystarczy żeby wywaliło mnie z gry.
[ Dodano: 2009-10-13, 17:38 ]
Dzisiaj łączyłem się przez kabel i postawiłem router tak żeby go widzieć i dokładnie po upływie godziny dioda connect wygasła na sekundę i zapaliła się ponownie
i dieje sie tak co godzinę jaka może być tego przyczyna?
[ Dodano: 2009-10-13, 17:38 ]
Dzisiaj łączyłem się przez kabel i postawiłem router tak żeby go widzieć i dokładnie po upływie godziny dioda connect wygasła na sekundę i zapaliła się ponownie