No więc udało mi się wgrać webui taki aby w dlink 116 działał bez problemów w wersji 1.00 .
Wydaje mi się, że antenę mogę mieć odrobinę źle wycelowaną. Mam do nadajnika 6km. Czy warto nią ruszać jak mam takie wartości?
Czołem. Jaki aktualnie polecicie firmware i webui do E3372?
Najważniejsza jest dla mnie możliwość ustawienia DMZ i żeby modem działał stabilnie, podnosił się bezobsługowo... Aktualnie modem działa mi bez zarzutu z D-link DWR 116, docelowo będzie pod OpenWRT / Gargoyle na TP-Link WDR3600, choć chciałbym mieć możliwość powrotu do gładkiej współpracy z D-linkiem. Modem mam z plusa, z oryginalnego zestawu.
Wersja sprzętowa: CL2E3372HM
Aktualmny firmware: 22.200.09.00.1202
Aktualny webui: 17.100.11.00.1202
Telefony i routery mobilne obsługują. W przypadku USB przy USB 2.0 kontroler może nie obrobić transmisji danych, a i z zasilaniem będzie problem. Jak już to trzeba czekać na coś USB 3.0.
Nie ma jeszcze żadnego modemu który obsługuje agregację jedynie routery które są dostępne tylko w PLAY w abonamencie nie ma ich jeszcze w sprzedaży to Netgear AC810S kat.9 i Alcatel Y901 kat.6
Dużo jest telefonów które możesz zobaczyć w http://www.play.pl/pomoc/pomoc-technicz ... lte-ultra/ po rozwinięciu zakładki Ogólne listy urządzeń obsługujących 4G LTE ULTRA
No i żeby to miało sens przydał by się jeszcze jakiś router który z Gbit LAN bo większość popularnych modeli tak do 100zł to mają LAN do 100Mbit/s
Myślę że warto zaczekać z rok i Routery LTE-A będą kosztować ok 400zł
czy do wersji non hilink można wgrać soft, który pokaże szczegóły sygnału sieci?
Ustawiałem poprzez MDMA i antena wyszła za bardzo do góry. Przy takim ustawieniu miałem najlepszą szybkość, ale na pewno jej odbiór sięga ponad nadajnik, który jest widoczny(3,5km)
Asus AC68U Merlin + światłowód 500/100
było Asus N18U + radiówka 5GHz TP-Link 1043ND Gargoyle + RBM + Cybertech Dual LTE
Witam! Czy może ktoś polecić sprawdzony pakiet Firmware + webui od E3372 lub E3370. Mój modem to Huawei E3370 hilink z sieci Rosyjskiej beeline. Zależy mi żeby była opcja wyboru sieci i ustawień, bo po zdjęciu simlocka w oryginalny sofcie beeline nie mogę połączyć z siecią. W sumie to i może zostać to co jest byle by odblokować menu żeby był dostęp do ustawień sieci. Z góry dziękuje za odpowiedz.
Witam. Bardzo proszę o pomoc. Chciałem przerobić mój modem E3372s-153 na HiLink, postępowałem zgodnie z tą instrukcją: http://dajprzepis.pl/click/144649
Niestety przy wgrywaniu firmware program zawiesił się na etapie "przywracanie ustawień użytkownika".
Modem w tej chwili miga dwa razy na zielono co 2 sekundy, nie reaguje na żadne próby wgrywania firmwareu (wyrzuca błąd po etapie "wyszukiwanie portu"), modem jest widoczny w systemie jako dysk CD.
Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc, czy mój modem jest jeszcze do uratowania?