Internet w Niemczech
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Internet w Niemczech
hmmm
Najprawdopodobniej nie bylo wystarczajacej kasy na uruchomienie pakietu - kosztuje 15€. Dostales potwierdzenie aktywacji?
Najprawdopodobniej nie bylo wystarczajacej kasy na uruchomienie pakietu - kosztuje 15€. Dostales potwierdzenie aktywacji?
Nie pomagam na PW.
-
tak dostałem, połączyło mnie na chwilę z netem i potem już net nie działał, co zrozumiałe, bo kasy już nie było
Pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Moze miales zle ustawiony APN - nie wiem, czytam w fusach.
Nie pomagam na PW.
-
co należy zrobić na przyszłość żeby wszystko było ok ? jadę w lutym znowu do Niemiec .
Pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Użytkownik forum
Mam internet z Aldi Talk od 2 lat i nigdy nie miałam takich problemów, ładuję co miesiąc za 15€ i od 2 lat cieszę się bezproblemowo internetem. Nie mam żadnego modemu tylko kartę SIM w komórce i komórkę używam jako modem, bezprzewodowo łączę się laptopem z internetem w komórce. Nie wiem co jest z tymi innymi sieciami ale ciągle ludzie piszą na forach że jakieś problemy są. Do tego jeszcze plus jest taki że mając kartę SIM w komórce(a nie w modemie) mogę odbierać i wykonywać połączenia oraz pisać SMS-y, oczywiście za to płacę extra, bo w tych 15€ jest tylko internet. Co więcej chcieć!!!
-
- Użytkownik forum
Witam.
Za kilka dni wyjeżdżam do Niemiec. Będę krążył w okolicy Kolonii i Dusseldorfu. Możliwe, że inne okolice tez będą wchodzić w grę ale głównie to Kolonia. Potrzebuje pomocy w wyborze sieci do telefonu i internetu, oczywiście na kartę. Orientujecie się może jaki operator będzie najlepszy w moim przypadku?
Pozdrawiam.
Za kilka dni wyjeżdżam do Niemiec. Będę krążył w okolicy Kolonii i Dusseldorfu. Możliwe, że inne okolice tez będą wchodzić w grę ale głównie to Kolonia. Potrzebuje pomocy w wyborze sieci do telefonu i internetu, oczywiście na kartę. Orientujecie się może jaki operator będzie najlepszy w moim przypadku?
Pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Użytkownik forum
Ok. Czy modem Huawei e173 z Playa będzie bezproblemowo współpracował z Niemieckimi sieciami czy trzeba w jakiś sposób modyfikować firmware?
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Witam, pytanie raczej do key-a
Mógłbyś sprawdzić Tchibo key i powiedzieć gdzie tam jest jakaś rejestracja abym mógł widzieć ile mam na koncie, jaki aktywny pakiet internetowy mam, bo ja tam przeszukałem wszędzie i nic nie wiedzę. Ostatnio straciłem 25 e, 23 grudnia doładowałem konto 26 grudnia pakiet 5 giga powinien się aktywować, ale nie poszło, ja myślałem, że mam już aktywny i poleciałem z konto i 25 e w ciągu kilku godzin zniknęło. Musiałem doładować konto i zadzwonić do BOK-u i aktywować neta na nowo. A tak jak bym miał konto w Tchibo to bym miał jak w Aldiku wgląd do konta.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.
[ Dodano: 2013-01-13, 10:45 ]

Mógłbyś sprawdzić Tchibo key i powiedzieć gdzie tam jest jakaś rejestracja abym mógł widzieć ile mam na koncie, jaki aktywny pakiet internetowy mam, bo ja tam przeszukałem wszędzie i nic nie wiedzę. Ostatnio straciłem 25 e, 23 grudnia doładowałem konto 26 grudnia pakiet 5 giga powinien się aktywować, ale nie poszło, ja myślałem, że mam już aktywny i poleciałem z konto i 25 e w ciągu kilku godzin zniknęło. Musiałem doładować konto i zadzwonić do BOK-u i aktywować neta na nowo. A tak jak bym miał konto w Tchibo to bym miał jak w Aldiku wgląd do konta.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.
[ Dodano: 2013-01-13, 10:45 ]
Koleś ma ten modem i nie ma problemu z internet, nic nie musiał kombinować.klkck pisze:Czy modem Huawei e173 z Playa będzie bezproblemowo współpracował z Niemieckimi sieciami
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Byłem w tym key, podaję swój numer telefonu i hasło zrobione przeze mnie. Ale ja tam nie wiedzę stanu konta, jaki mam pakiety czy doładowanie konta online lub włączenie pakietu internetowego, w ogóle nie wiem co to za stronka jest, po co ona jest?
[ Dodano: 2013-01-13, 18:34 ]
Może to coś ważnego key? Jest na czerwono.
,,Ihr Login ist leider mehrfach fehlgeschlagen und Ihr Konto wurde gesperrt.''
Loguję się na mój numer i hasło jakie ustawiłem,ale tak jak napisałem, nie wiedzę stanu konta itd itp.
[ Dodano: 2013-01-13, 18:34 ]
Może to coś ważnego key? Jest na czerwono.
,,Ihr Login ist leider mehrfach fehlgeschlagen und Ihr Konto wurde gesperrt.''
Loguję się na mój numer i hasło jakie ustawiłem,ale tak jak napisałem, nie wiedzę stanu konta itd itp.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
No już też sobie przetłumaczyłem na niezawodnym google transaltorze
To powiedz mi proszę co teraz? BOK? Mam nadzieję że nie, bo już ostatnio gość ze mną nie chciał gadać po angielsku.
Jest jakieś inne rozwiązanie?

To powiedz mi proszę co teraz? BOK? Mam nadzieję że nie, bo już ostatnio gość ze mną nie chciał gadać po angielsku.
Jest jakieś inne rozwiązanie?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
BOK, popros kolege z pracy, zeby zadzwonil i gadal po niemiecku.
Nie pomagam na PW.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Key, jednak nie trzeba dzwonić do BOK-u. Kiedy jest tam napisane że konto jest zablokowane, można podać numer telefonu i dać dalej, później masz opcje z pytaniem pomocniczym, jak się na nie odpowie to przychodzi SMS-em hasło a hasło jest takie same jakie jest potrzebne kiedy się dzwoni do nich, wtedy pytają o nie, żeby sprawdzić osobę, ja nie pamiętałem hasło ale podałem dane, imię i nazwisko i wystarczyło.
Ale dzięki za zainteresowanie.
Ale dzięki za zainteresowanie.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Witam,ma moze ktos jakies informacje o internecie z Telekoma? Ceny, limity itd. Jakos na ich stronie nie moge znalezc, nie wiem czy nie umie szukac:-)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Wielki dzieki key. Ale szczerze powiem Ci ,ze nie potrafie znalezc tam opcji na doladowanie, oraz jakiegos neta 3g, Cos o LTE jest, ale nie tego szukam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To juz nie moja wina:adziu82 pisze:nie potrafie znalezc tam opcji na doladowanie
Jesli koniecznie musi byc siec T-Mobile, to interesujaca alternatywa jest:.... Die Option 3-fach Flat erlaubt und unterstützt zudem den nationalen Datenverkehr im Mobilfunknetz der Telekom mit Geschwindigkeiten von bis zu 7,2 Mbit/s im Download und bis zu 1,4 MBit/s im Upload. Ab einem Datenvolumen von 100 MB wird die Bandbreite im jeweiligen Kalendermonat auf max. 64 KBit/s im Download und max. 16 KBit/s im Upload beschränkt.....
http://www.congstar.de/prepaid/karte/
Nie pomagam na PW.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Najlepiej by było z T. Dlatego, że mamy dobry zasięg od nich, ten kongstar ma mały limit 3 giga to trochę za mało, koleś na pewno to przekroczy. W Telekomie to ja nic nie mogę znaleźć, jak już coś mam to jest to na abonament 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Congstar jest najtanszym znanym mi resellerem dzialajacym na sieci telekomu. Telekom ma takie oferty jak na stronce - tego nie zmienisz.
Nie pomagam na PW.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Może ja źle szukam, gdzieś tam jest oferta na doładowania? Zerkniesz key?key pisze:Telekom ma takie oferty jak na stronce - tego nie zmienisz
RAW
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie pomagam na PW.
-
Witam szukam pomocy na temat zasięgu niemieckiego internetu bezprzewodowego ,przebywam w okolicach Wallerdorf koło Rain nie mogę znaleźć jaki operator sieci może tam działać ,ogólnie jakieś informacje, ponoć strasznie jest tam z tym zasięgiem może ktoś wie coś więcej wie na ten temat i jeszcze jaki był by najlepszy modem do odbioru internetu bezprzewodowego i co zrobić żeby właśnie ten zasięg jak już znajdę odpowiedniego operatora wzmocnić ,w telefonie z karty polskiej łapie mi zasięg e-plus ale nigdzie nie mogę sprawdzić właśnie na mapie jaki ma zasięg e-plus w tej miejscowości dzięki za wszystkie udzielone informacje bo tak troszkę zielony jestem w tym temacie
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
SCNR:
proponowalbymcizaczactakjakwszyscyinniwkladajacpolskiegoprepaidaisprawdzajacjakiesiecisadostepnenamiejscu.
proponowalbymcizaczactakjakwszyscyinniwkladajacpolskiegoprepaidaisprawdzajacjakiesiecisadostepnenamiejscu.
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Hej, to bedzie dobre do Lidl Mobile?
http://allegro.pl/modem-huawei-lte-4g-e ... 14603.html
http://allegro.pl/huawei-e398-lte-aero2 ... 67815.html
Ktory bedzie lepszy? Czy to ma jakies znaczenie? Bo wiele osob kupuje te z CP.
http://allegro.pl/modem-huawei-lte-4g-e ... 14603.html
http://allegro.pl/huawei-e398-lte-aero2 ... 67815.html
Ktory bedzie lepszy? Czy to ma jakies znaczenie? Bo wiele osob kupuje te z CP.
-
Witam. Za tydzień udaję się do Niemiec i chciałem zapytać (bo niestety nie znam niemieckiego) czy uaktywniając kartę SIM z NETTOKOM przez telefon wystarczy tam tylko podać z klawiatury Hotline-PIN i to wszystko ?? Karta będzie aktywowana ? Bo wiadomo można przez internet ale ciężko od razu gdzieś znaleźć internet aby to aktywować. Dzięki za pomoc
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
McDonalds, Starbucks...gicbern pisze:ale ciężko od razu gdzieś znaleźć internet aby to aktywować
Nie pomagam na PW.